Hirdetés

AMD-re épül az Acer új szuperkönnyű notebookja

A Swift Edge egy 1,2 kg-os ultrabook, 16 hüvelykes OLED kijelzővel és Ryzen Próval.

A felsőházba szánt, és egyben ultrahordozható notebookokat is magában foglaló Swift noteszgépsorozatát bővítette most az Acer, és ez az új notebook a szokásoktól eltérően nem számot, hanem az Edge nevet kapta.


[+]

Az újdonság nemcsak nevezéktanát, de belsejét tekintve is kilóg a sorból, Intel helyett ugyanis AMD platformra épül, egész pontosan a 6000-es Ryzen Pro szériára. Ez ugye már tartalmazza a Microsoft Pluton architektúrát, így átveszi a TPM helyét a biztonsági feladatoknál. Az Acer azonban nem a sebességet és a biztonságot, hanem inkább az alacsony tömeget hangsúlyozza az Edge kapcsán, állításuk szerint ugyanis ez jelenleg a piac legkönnyebb 16 hüvelykes noteszgépe.

Ez a könnyűség 1,17 kilogrammos súlyt jelent, amely valóban nem hangzik rosszul, ahogy a hordozhatóság többi eleme sem: a vékony kerettel körbevett kijelző az előlap 92%-át fedi le, a gépház vastagsága pedig mindössze 13 mm. Képernyőként egy 16:10-es képarányú, 3840 x 2400 pixeles OLED panel teljesít szolgálatot, 100%-os DCI-P3 színtérrel, 500 nites maximális fényerővel, DisplayHDR True Black 500 tanúsítvánnyal. A magnézium-alumínium gépház oldalain két USB 3.2 Gen2 Type-C, két Type-A, egy HDMI 2.1, illetve kombinált hangcsatlakozó is található.


[+]

A Swift Edge várhatóan november elején érkezik majd meg a magyarországi piacra, 670 000 forintos induló ára pedig egy Ryzen 7 6800U processzorral, 16 GB DDR5 memóriával és 1 TB-os PCIe SSD-vel szerelt, Windows 11-et is tartalmazó csomagra vonatkozik.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Acer

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés