- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Reagált a leégő GeForce-okra a Blizzard
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Nehézfém: Montech Metal DT24 Base hűtő
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Március végi hardverfolyam
- Samsung LCD és LED TV-k
Új hozzászólás Aktív témák
-
Chiller
senior tag
Nem rossz, adok érte 200ezret, mert annyit ér max.
-
flexxx2
őstag
A táblázatban ez szerepel Kijelző 14"-es, 3860x2400.
16" kellen oda -
Most nemazért, de egy 16 hüvelykes laptopra miért fért fel a numerikus billentyűzet
Ha édesapám még élne, akkor most biztosan azt mondaná: A francba!
-
Busterftw
addikt
válasz
Donki Hóte #3 üzenetére
Hat a kep alapjan eleg szukos lenne.
A kisebb kavak miatt azert a 16" laptopok mar nem olyan nagyok am mint regen.Osszehasonlitva az en melos HP Pavilion 14" laposommal, az Acer kb 3cm-el hosszabb es 2.5cm szelesebb csak.
-
lohi
tag
Teljesen felesleges a numerikus billentyűzet, nagyon kevesen használják. Sokkal jobb lenne ha feljebb lenne csúsztatva és akkor elférne egy normális tapipad, ami nem a szokásos win szutyok, hanem olyan mint Lenovo Thinkpad Z16-on vagy a mekbúkokon van. Ha ez ilyen lenne valószínűleg vennék is ilyet.
-
S_x96x_S
őstag
> mely a cég állítása szerint bemutatásakor a piac legkönnyebb 16”-es noteszgépe volt.
> Ez 1183 grammos tömeget jelent, ( 54 Wh )bűvészkedés az akkumulátorral ..
Az LG gram 16" 1.199kg - 80 Wh Li-Ion akkumulátorral.
https://www.lg.com/hu/notebook/lg-16z90q-gaa78h -
Sanya
nagyúr
válasz
Donki Hóte #3 üzenetére
Így van! Egy numpadnak rá kellett volna férnie.
A bortól bolondokat gondol az ember, DE A PÁLINKÁTÓL MEG IS CSINÁLJA!!!
-
Végre egy AMD-s platform, örülök neki még ha Acer is.
duree54
-
-
eennyi
újonc
Miért nincs megemlítve, hogy a kijelző csak 60Hz-es? Az új swift go már 120Hz-es oleddel érkezik.
-
Sanya
nagyúr
válasz
Hieronymus #16 üzenetére
És akkor lesz rajta két etherneted: egy 10/100-as, meg egy 10/100/1000/2500.
Továbbra sem értem, hogy a 10/100 minek kell egy laptopra 2023-ban, ha bárhol találni dokkolót, vagy usb-s ethernetet?
Az én laptopomon n8ncs ethernet, usb-s 2.5 gigabites hálókártyával csatlakozom.A bortól bolondokat gondol az ember, DE A PÁLINKÁTÓL MEG IS CSINÁLJA!!!
-
Rowon
őstag
"Teljesen felesleges a numerikus billentyűzet, nagyon kevesen használják."
Talán munkahelyi ártalom, de mindig használom, főleg a hosszabb cikkszámok, vonalkódok miatt alakulhatott ez így ki bennem."Azért vagyunk emberek, mert a csillagokat bámuljuk, vagy azért bámuljuk a csillagokat, mert emberek vagyunk?"
-
válasz
nalaca000 #18 üzenetére
Mire használod a laptopot?
Nem tudok olyan felhasználást elképzelni, amelyben kizáró ok lenne a numerikus billentyűzet megléte.
Akik irodai munkára használják, azoknak egyértelműen hasznos a numerikus billentyűzet.
Akik mondjuk képszerkesztésre, videóvágásra használják, azoknak nem szükséglet a numerikus billentyűzet, de ha átkapcsolják kurzormozgató funkcióra, akkor meg egyenesen hasznos (figyelembe véve, hogy milyen kicsi, béna nyíl gonbok vannak a billentyűzeten).
Ha édesapám még élne, akkor most biztosan azt mondaná: A francba!
-
Rowon
őstag
válasz
Donki Hóte #25 üzenetére
Egyetértek. Tehát a numerikus irodai munkára nagyon jó, akinek meg nincs rá szüksége az anélküli laptopot vesz. Nem kell mindegyiken rajta lennie, ha a júzer nem akarja.
"Azért vagyunk emberek, mert a csillagokat bámuljuk, vagy azért bámuljuk a csillagokat, mert emberek vagyunk?"
-
Hi!King
senior tag
Nekem Dell Inspiron 5515-öm van (15.6"-os), ehhez hasonló káva mérettel, és van rajta numerikus billentyűzet. Ezen az Aceren rengeteg helyet hagytak ki a billentyűzet mellett, tipikusan olyannak tűnik, hogy egy kisebb modell billentyűzetét tették rá erre is.
@lohi
Soha nem vennék már numerikus billentyűzet nélkül laptopot, esetleg ha nagyon kicsire is szükségem lenne, akkor talán hajlandó lennék kompromisszumot kötni, de nem egy nagy méretű laptopnál. -
Busterftw
addikt
Azert biztos tudjak ezt a gyartok, hogy mi megy a piacon, mi az ami retegigeny.
Nalunk cegnel mindenki kapott covid alatt egy 14" lapost, aztan most itt irodaban USB-C ra van kotve minden, 2 monitor, eger, kulon billenytuzet meg a net.
Lapop lecsuk aztan melozom mintha "asztalin" dolgoznek. -
Hi!King
senior tag
válasz
Busterftw #28 üzenetére
Én is így dolgozok, illetve a saját és a céges laptopomat otthon is dokkolom azzal a különbséggel, hogy otthon csak 1 külső monitor van, így a laptop kijelzőjét is használom. De mikor mégsem, akkor nagyon jól jön a numerikus billentyűzet, főleg hogy a külső billentyűzettel meg is szoktam.
Nem biztos hogy a numerikus billentyűzet a rétegigény a 15-ösnél nagyobb kijelzőjű laptopoknál, a legtöbbnek ugyanis van numerikus billentyűzete, amelyikeknél nincs, ott gyakori az Acer féle megoldás, hogy a laptop szélességét ki nem használó, valószínűleg 14" laptopra tervezett billentyűzet van. Üzleti kategóriában ez szerintem a pontosan az adott billentyűzetet preferáló fanatikusok miatt csinálják, consumer kategóriában meg spórolásból.
-
Chiller
senior tag
válasz
Donki Hóte #25 üzenetére
Pontosan.
Rohadt nagy vicc az egész, amúgy. Bekerülnek lassan 1000-2000 dolcsiba fullkommersz (mint ez itt) laptopok, ebből kb. 0,5-1% a teljes billentyűzet+tapipad ára, és akkor a nyomorított kurzorgombokon, tapipadon, meg numpadokon, F-gombokon, meg egyéb sz*rságokon spórolnak (?) centeket.
De hát "piacdiverzifikálás" ez értem én, a még filléresebb USB portokon is szinte mindenki spórol.
[ Szerkesztve ]
-
total90
veterán
-
Sirus86
tag
Es a RAM forrasztott. Kar erte, siman jo lenne tartalomfogyasztasra.
És mondá az Úr: És legyen immáron a kocka, tetraéder!
-
ddekany
veterán
Azt gondolom nem csak spórolásból vannak lebutítva a billentyűzetek, hanem mert a kinézet (a "letisztultság") a prioritás. A rendes méretű nyilak lefelé kilógnának a "négyzetből". A Caps Lock melletti, vagy a 4-es F billentyűk csoportok közti hely is komplikálja a képet. Persze nincs is külön F sor, mert akkor a fölé tett hangerő stb. is kevésbé "letisztult" vizuálisan. Aztán most már a ki/be kapcsoló gombot is beteszik a "rácsba", pl. backspace fölé... Na mindegy, szerencsére továbbra is sikerül elkerülöm a notebook-ok használatát.
[ Szerkesztve ]
-
-
ddekany
veterán
Én amúgy azt hallom/látom, hogy minek után megvan a lapos, átlagember simán azon dolgozik íróasztalnál is. Annyira igénytelenek sokan, hogy még külső egeret se használnak és nem azért, mert ismerik a billentyű parancsokat. Persze, aki ilyen, annak lehet, hogy pont mindegy, hogy van-e numerikus pad, mert csak túlélésre megy, hatékonyság nem számít.
-
lehet kapni usb numpadot. Persze biztosan van, aki gép mellett állva írogat excelbe kézzel statisztikákat egyik kezében a gépet egyensúlyozva, a másikkal sastechnikával pötyögve
Lehet úgy látták a statisztikát, hogy többen szeretik a szimmetrikus elrendezést ölben használva, mint a féloldalas numpadosat.Az már régen rossz, ha irodai környezetben nincs rendes képernyő és billentyűzet, egér.
[ Szerkesztve ]
-
Teljesen értelmetlen a numpad reklamáció.
Mivel van egy USB-C csatlakozó Alt móddal támogatva. Egy USB hubon keresztül egyetlen mozdulattal lehet dokkolni a külső monitort, egeret, normális méretű és kiosztású billentyűzetet. Hálózati kábelt, külső hangkártyát, nyomtatót, ...
Útközben ezekre nincs szükség.Ha valami hiányzik ebből, akkor az a toll támogatás a kijelzőhöz.
ruszkik, haza!
-
Alaaf Pi
tag
-
-
Hi!King
senior tag
válasz
Hieronymus #42 üzenetére
Ez így durván sarkos kijelentés. Én íróasztalon dokkolom a laptopot, nem csak a cégest, sajátomat is, de simán van olyan helyzet nem is kevésszer, hogy nem munkahelyi vagy otthoni íróasztalon használom, hanem máshol, ettől még igénylem a numerikus billentyűzetet. Aminek elhagyásának egy ekkora laptopnál nem nagyon van előnye, a szimmetria lehetne esetleg, de az meg nagyon hamar megszokható, ha nem szimmetrikus, mondjuk eleve nem az önmagában sem egy billentyűzet.
Az meg hogy valaki akár csak külső nupadet vigyen magával pont a mobilitást korlátozza. Ja, majd egy multinál mindenki egy rakás cuccal megy a tárgyalóba a laptopja mellett...
-
OK!
Kifelejtettem a képből a mobil adatfeldolgozókat és könyvelőket.
Számukra talán előnyösebb a megszokott asztali billentyűzetből egyet magukkal hordani.
Mégiscsak kényelmesebb egy rendes billentyűzettel dolgozni, mint a notebook sajátján mert az minden esetben kompromisszumos.Amúgy a noti vastagsága, inkább vékonysága miatt nem feltétlenül van hely a numerikus résznek. Minden milliméter számít, ami csökkenti a felhasználható térfogatot.
Nem mobil adatrögzítőknek szánták ezt az eszközt.ruszkik, haza!
-
hegedus001
tag
válasz
Hieronymus #46 üzenetére
Én imádom a jó laptop billentyűzetet. Sokkal jobban mint ezeket az átlag irodai vackokat. Egy jó Lenovo mosolygós bill. Vagy Asus zenbook billentyűzetet pfff. Zseni. (A macbookok mostani billentyűzetet viszont no plusz ultra )
Iphone 13 Mini, Ipad 9th, Iphone 7 , Garmin Instinct , MacBoor Air M1
-
Hi!King
senior tag
válasz
Hieronymus #46 üzenetére
Most ez trollkodás, vagy komoly? Nem igazán értelek. Ha mindig csak dokkolva használ valaki laptopot, akkor érdemes elgondolkodnia egy kis méretű asztali gépen, illetve ha tömegigény van rá, akkor a gyártók is megtolhatnák a vonalat. Én viszont még nem dolgoztam olyan cégnél, ahol minden tárgyalóban minden széknél dokkolóállomás volt, illetve olyan lakással sem, amelyiknek minden sarkában az volt, illetve én mondjuk nem csak otthon és munkahelyen használok laptopot, pedig nem vagyok mobil adatrögzítő vagy micsoda, ha létezik egyáltalán ilyesmi.
-
A dokkolás csak lehetőség és nem kötelesség.
A dokkolás lehetőségén problémázni nem életszerű probléma." Én viszont még nem dolgoztam olyan cégnél, ahol minden tárgyalóban minden széknél dokkolóállomás volt, illetve olyan lakással sem, amelyiknek minden sarkában az volt, illetve én mondjuk nem csak otthon és munkahelyen használok laptopot,"
Én sem, de nem is állítottam, hogy ilyenre szükség lenne.
Jó lenne tisztázni számodra miért fontos a num.blokk megléte. Adatrögzítésen kívül hol van jelentősége?
Talán programozáshoz előny, de a felhasználók többsége nem programozó.Amúgy én dokkoló állomásról sohase írtam. USB-C hubról írtam, ami tetszőlegesen építhető ki. Illetve igény szerinti összeállításban vásárolható meg. Nem azonos a két megoldás.
ruszkik, haza!
Új hozzászólás Aktív témák
ph A Swift sorozat legújabb tagja rendkívül könnyű, de a legnagyobb benyomást a kijelzője tette ránk.
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Windows 10
- Rezsicsökkentés, spórolás (fűtés, szigetelés, stb.)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Nintendo Switch
- Reagált a leégő GeForce-okra a Blizzard
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Nők, nőügyek (18+)
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Diablo IV
- További aktív témák...
- HP Elitebook 840 G3, 14" FHD IPS (300nit), i5-6200U, 8GB DDR4, 256GB SSD, gar
- Zenbook 14X UX5401 14" WQHD IPS i9-12900H, 32GB 1TB NVMe ujjolv WIFI 6, gyári gar
- Thinkpad T480s, 14" FHD IPS, i5-8250U, 16GB, 256GB NVMe, ujjlolv, IR kamera, új akku, gar
- Eladó Venue 11 Pro 5130 tablet FHD IPS, Z3795 (max 2.4Ghz), 2GB RAM, 64GB SSD 6 hó gar
- x1 Carbon 10th 14" FHD+ IPS érintő i7-1265U Iris Xe 16GB LPDDR5 512GB NVMe ujjlolv IR kam WIFI 6 gar
- Macbook Pro 2012 13" i5 2.5 ghz, 16gb ram, 256 SSD
- Acer laptop notebook 15,6" i3-10110U, 12GB DDR4 RAM 256GB SSD 1TB HDD, MX250, világító bill. JÓ aksi
- Fujitsu Lifebook U772 vékony I5-3317 laptop olcsón eladó.
- Lenovo Legion 5 Pro - Ryzen 7 - RTX3060
- MAGYAR Óriáskijelzős 4magos Lenovo Laptop Win10-el szép hangzással képpel!
Állásajánlatok
Cég: Kormányzati Informatikai Fejlesztési Ügynökség
Város: Budapest
Cég: Fluffy Stone Media GmbH
Város: Budapest