- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- 3D nyomtatás
- Milyen notebookot vegyek?
- Milyen egeret válasszak?
- HDD probléma (nem adatmentés)
- Gaming notebook topik
- NVIDIA GeForce RTX 3060 Ti / 3070 (GA104)
- Nikon DSLR topik
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
Hozzászólok Aktív témák
-
berVi
senior tag
ágyúval verébre... azoknak biztos jó választás lesz, akiknek a hobbija az akksik töltése.
-
Male
nagyúr
"kérdés, hogy ekkora felületen van-e egyáltalán értelme ilyen pixelsűrűségnek"
Főleg egy összepacázott touchscreen esetén.
\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\ ALLEZ AMÉLIE!!! //////////////////////////////////////////// Forex programozás: https://forex.kismunka.hu - Webfejlesztés: https://ozweb.hu
-
PPatrik
aktív tag
Várjuk...
Igazából a 10.1 is nagyon jó lett.
Elfogadnám, de egyenlőre jó a 10.1 is -
hyperspace
őstag
ha azt mondom neked van igazad, nekem van igazam... :)
-
atike
nagyúr
Ez után gyorsan jött ez a cikk...
Viszont itt már jó sok adat van...
Brutális.
A felbontást én sem értem...
-
ddekany
veterán
"felbontása megdöbbentő, 2560x1600 pixel (16:10 képarány), kérdés, hogy ekkora felületen van-e egyáltalán értelme ilyen pixelsűrűségnek"
Bizonyosan van, gondoljunk az írás megjelenítésre. Ez majdnem 300 PPI, ellenben mondjuk egy iPad 132 PPI-jével. Brutál jól nézhet ki rajta az írás (főleg összevetve a PC-n alkalmazott pixelgörcs borzalommal), illetve a raszterképek skálázásánál is jól jöhet, hogy ne veszítsenek annyit az élességből (PC-n ez is hányás, ugye ott 110-150% felskálázás lesz ha valaki nagyobb betűket akar böngészőben, itt meg inkább 300-400%-os lehet alapból).
-
buzus
aktív tag
"A fegyverkezési verseny folytatódik, ezúttal a Samsung szeretne egy csúcskategóriás eszközzel tarolni."
-Szeretne.
Inkább az Android szokott a gond lenni, nem a hardware.
-
LordX
veterán
A Fényképbolt nem volt marketinges delikvens erőssége...
-
Angel1981
veterán
Ekkora felbontás ekkora kijelzőre szerintem már tényleg csak felesleges flancolás!
-
aram01
nagyúr
hú de súlyos
Isten jól sikerült alkotása vagyok, elvégre rögtön bőrkötésben adott ki...
-
-
-=Ghost=-
őstag
-
Tigerclaw
nagyúr
Így legyen, de nem értem ezt a hihetetlen felbontást. Még a desktop monitorok 95%-nak a felbontása se nagyobb mint a full HD, mert "nincs rá szükség". Akkor mire jó egy tabletben ahol a fogyasztás iszonyatosan függ a kijelzőtől és az azt meghajtó CPU, GPU fogyasztásától.
Most ez vagy a szokásos kamu...ugye már az iPad 2 kapcsán is ugyanilyen felbontásról szólt a pletyka, aminek aztán köze se volt a valósághoz, vagy az Apple tényleg retina kijelzőt akar a tabletjébe rakni és erre válasz/megelőző csapás ez a felbontás.
Szerintem kamu.
Az a baj a világgal, hogy a hülyék mindenben holtbiztosak, az okosak meg tele vannak kételyekkel.
-
harry
veterán
Már megint ez a kinek nagyobb a p...e verseny, ahelyett, hogy valami értelmesen dolgoznának. A még kisebb káva simán mehet a kezelhetőség rovására, ha nem lehet rendesen tartani. És hova ez a brutál hardver? Mégis, mihez? Felbontás még hagyján, tényleg jó lehet egy ilyen éles képről olvasni, vagy hasonló, de ehhez milyen aksit tesznek? És végül, a szoftver, a kulcsa az egésznek... mindegy, milyen hardvert tesznek alá, ha nem írják meg rendesen, döcögni fog az egész, megeszi az aksit, és hasonlók.
Na mindegy, jó dolog a fejlődés (azzal amúgy nincs is gond, inkább az iránnyal), ha másra nem, hogy a régiek árát valamivel lenyomják. Vagy persze lehet, kihoznak 300e körül tabletetTheoretically, this damn thing oughta work now.
-
bolvar
senior tag
hmm és 1 órás aksi idővel fognak operálni??...
A jó lányok azt mondják: NEM! A rosszak azt, hogy: HOL? :)
-
dettó.... szép és jó hogy belezsúfolnak minden elérhető csúcs cuccot és még azon is túl, de a szoftvert izomból meghajtani se mindig lehet, és jelenleg az a szűk keresztmetszet ahogy látom.
nekem akkor lesz az ilyen cucc alternatíva amikor.
normális win 8 lesz rajta hordozva akár a metroval aksiról 10 óra minimum, olyan dokkoló kapható hozzá ami a jövőben legalább egy darabig kompatibilis lesz a közvetlen utódokkal, dokkolva legalább két monitorkimenetet el tud hajtani, nem röcögdöcög sehol se be, dokkolás után metro kikapcsolható és normál win8 asztalt kapunk. valamint ha lehet ne 200k huf fölött...
Rohadtok egész nap a levegőn és labdáztok, vagy leültök végre a gép elé és csináltok valami értelmeset?
-
vinibali
őstag
"Teljesítményben sem lesz hiány, amire szükség is lesz, mert egy ilyen felbontású kijelzőt nem könnyű etetni. Szívében a Samsung saját fejlesztésű SoC....."
ez szerintem kicsit félreérhető, az etetés nálam inkább a tápot/akksikat jeletniBIOS/UEFI írás, helyreállítás, törlés, mentés! https://www.bvinarz.org/bios-iras/
-
keIdor
félisten
Felbontás igen szép, várom! Jövőre lesz aktuális a tablet vásárlás. iPad3 után, kérdés melyik legyen.
-
Boxi88
őstag
válasz
TazLeacher #12 üzenetére
Nagyon úgy fest... ez a márkajelzés a gépen, kész vicc!
-
Zso2
őstag
Úgy látszik az alma cuccok körbeverést kapnak lassan mindenhonnan...
Gyorsan felfejlúdött az Lg és a Samsung is minden téren.
BNem értem mik ezek a pesszimista hsz-ek, ha az apple jelentett volna be most egy ilyen hírt annak csuklóbol elhiszik az emberek,hogy pl 86 napig bírja az aksi is.
El kell fogadni,hogy a Koreai cég felnőtt rendesen és nem gagyikat gyárt..Adelante ALONSO - Forza Ferrari | BF3-- satazso | Intel Core + Windows = Jaguar, behúzott kézifékkel.
-
pusszycat
veterán
A képernyővédő Ipad-os amúgy nem hiszem h kiadnák ha nem bírná az akkumlátor úgy mint eddig hogy bírják rá az már a Samu dolga.
Samsung Wave GT-8500
" Minél előbb, annál hamarabb." - by pusszycat. Samsung 860 EVO SSD 500 GB inside :) Samsung Galaxy S9 Plus & Xiaomi Mi 10T 8/128 GB 5G Cosmic Black :))
-
csevede
tag
Gondok lesznek az akksival+erre a felbontásra gpu-t se árt újítani.
csevede felhasználónak 19 pozitív és 0 negativ értékelése van a fórumon!
-
Prof
addikt
A15 , nagyobb 16:10-es képernyő, jól hangzik jöhet
[ Szerkesztve ]
-
janos1988
addikt
Az a Samsung feliratos IPad 2 kép nagyon
[ Szerkesztve ]
https://www.youtube.com/watch?v=mkDSGbRyjz8&list=PLVJH24yGtE_w5Ke4aWmRV8erFQmqRD1dK Minden egyes új rész rátesz még egy lapáttal :-D
-
Kinder
senior tag
Miért ne lehetne ekkora a felbontás?
Vagy akkor minek a telefonokba 320x240-nél nagyobb?!Azért kell ekkora, mert így végre a kör kör lesz, nem pedig valami részeg által rajzolt röcögős vonal.
De érdekes, hogy a Ájfon4-nél még mindenki el volt ájulva a felbontástól, itt meg mindenki értetlenkedik.
-
banhammer
veterán
Photoshop artista.
\m/ Minden lehetséges, kivéve forgóajtón átsíelni... \m/
-
ddekany
veterán
válasz
Tigerclaw #15 üzenetére
"Így legyen, de nem értem ezt a hihetetlen felbontást. Még a desktop monitorok 95%-nak a felbontása se nagyobb mint a full HD, mert "nincs rá szükség"."
Nagyon is égető szükség lenne rá, pontosabban az adott átló melletti nagyobb felbontásnak, csak szoftver oldalon ahhoz kéne tudnia rendesen skálázódnia a grafikus felületnek, és ezen ma még elbukik a dolog. Ez egy elhanyagolt terület, amiben nagy potenciál van, mert mellbevágó lenne a különbség. Egyrészt a ma desktopon szokványosnál magasabb DPP-vel az írás külalakja és tipográfiai hűsége látványosan javul, másrészt a felület fokozat nélküli nagyíthatósága is tömegigény (hány helyen látni, hogy valaki az LCD monitort jó homályosan, natív felbontás alatt használja, mert nem tudja elolvasni a bolhavesét?), viszont a raszteres képek normális minőségű skálázásához (főleg, weblapokon pixeles szélességű keretek/vonalakéhoz) ismét csak jó magas DPP kell (meg persze minél több elemet ki kéne cserélni raszterestől vektorosra).
Amúgy az Androidnak egyáltalán nem gond a grafikus felület skálázása? Mert az nagyon jó dolog akkor, és ha elterjednének az 300 DPP-s képernyők tableteken, valószínűleg hamarosan ocsmánynak vélnék a PC-k képét az emberek. Tehát tényleg jobb lenne böngészésre a tablet mint a PC...
[ Szerkesztve ]
-
=Mentor=
őstag
Üzemidő: 1 óra
-
harry
veterán
Nos pont ez a baj, hogy a cikkben semmilyen üzemidőről nincs szó...
Én szívem szerint csinálnék egy olyan gépet, amiben van mondjuk egy iPad1 szintű hardver, fogyasztás, gyors kezelői felület - meg egy brutálabb aksi, mint az iPad2-ben
Azon egyszerű oknál fogva, hogy nekem jó az első teljesítménye, de megnézném mennyit bír egy sokkal komolyabb aksival.
Vagy másfelől nézve: ha pl. az iPad2 kétszer olyan vastag lenne, és ezt a helyet az aksi töltené ki. Több értelmét látnám, mint, hogy picit könnyebb lett, vagy 3.214mm-rel vékonyabb...
Theoretically, this damn thing oughta work now.
-
kpal
veterán
na erre kíváncsi leszek
-
DEJVID
őstag
A 4.0 nem telóra való android? Vagy most egybeolvasztják?
Eladó ventilátorok: shorturl.at/osHU7 Ha rendenél a Razertől, írj rám pls!
-
DEJVID
őstag
válasz
TazLeacher #43 üzenetére
És tableteken hasonlóan fog kinézni mint a honeycomb?
Eladó ventilátorok: shorturl.at/osHU7 Ha rendenél a Razertől, írj rám pls!
-
Hobbbyt
őstag
Sajnos túl sok Full hd-s és rokon felbontású panel van még a polcokon, raktárakban..Szóval egyhamar nem fogunk kapni nagyobb felbontásokat.. hiába van már igény rá és adottak a feltételek. Hisz régen a meghajtásához szükséges teljesítmény is pengeélen táncolt.. de manapság, röhögve.
10 féle ember van: aki ismeri a bináris számrendszert, és aki nem.
-
LonGleY
veterán
ennyit a szabadalmazott iPad dizájnról.
19. századi gyermek fatábla: -
Sir Ny
senior tag
Valaki okos: a pixelszám és a kijelző fogyasztása között milyen összefüggés van? Így hasból akár még azt is el tudom képzelni, hogy ha növelem a felbontást, csökken a fogyasztás, de egyrészt nagyon nem értek ehhez, másrészt meg nincs most nálam Holics Fizika 1-2
-
Hozzászólok Aktív témák
ph A fegyverkezési verseny folytatódik, ezúttal a Samsung szeretne egy csúcskategóriás eszközzel tarolni.
- The Witcher 3: Wild Hunt
- [Re:] [D1Rect:] Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Xbox Series X|S
- Suzuki topik
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- nVidia tulajok OFF topikja
- 3D nyomtatás
- Diablo 3
- [Re:] Gigabyte Aorus Z490 Elite AC alaplap (LGA 1200) - Új, 3 év gari
- További aktív témák...
- Szuper áron eladó új Asus Zenbook Flip gyártói garanciával/Amd Ryzen5 3500U/16Gb/512Ssd/Vega 8/2in1/
- (BONTATLAN) Lenovo ThinkPad T490s*i7 8665U/16GB RAM/256GB NVMe/vil.MAGYAR bill./ujj.olv./2022.12.09.
- Rendkívül kedvező áron eladó 10.Generációs dobozos új Asus Zenbook!/i3/8Gb/256Ssd/Fhd/Ips/
- Dell Latitude 5590 - 8.gen i7 - 32GB - 256GB - Nvidia - FHD Touch - FULL
- Remek áron eladó dobozos új gyártói garanciás Hp Laptop! /Amd Ryzen 5 4500U/8Gb/256Ssd/Fhd/Ips/
Állásajánlatok
Cég: Midori Global Consulting Kft.
Város: Budapest
Cég: Simplexion Informatikai Kft.
Város: Budapest