2006 májusában jön a Nintendo Revolution

Az idei Electronic Entertainment Expón (E3) a Nintendo lehangolóan kevés információt adott közre Revoltion nevű asztali játékkonzoláról, a következő évi rendezvény közönsége azonban már testközelből is megismerkedhet az új készülékkel, az ugyanis a hírek szerint 2006. május 9-én fog bemutatkozni a nyilvánosság előtt.

A Revolution egyedi központi processzora mellett 512 MB memória és egy ATI grafikus vezérlő kapott helyet. A beállítások és más felhasználói adatok SD kártyára menthetők, az optikai meghajtó DVD-filmek lejátszását is biztosítja, és kompatibilis a GameCube kisebb korongjaival – ahogyan a konzol is kompatibilis a korábban kiadott játékokkal. HD-kimenet nem került a készülékre, de felszerelik négy USB 2.0 és Wi-Fi interfésszel.

A konzol mellett egy friss ötletből született maga a játékvezérlő is, amely egy tévé távirányítójára hasonlít, és érdekessége, hogy egy mozgásszenzorral egészítették ki, így nem csupán a rajta található gombokkal befolyásolható a játék menete, hanem a kontroller mozgatásával is. A vezérlő opcionálisan egy további vezérlővel kombinálható a képen látható módon kétkezessé téve az irányítást.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés