Wii néven érkezik az új Nintendo játékkonzol

Hirdetés

A Nintendo bejelentette a mindeddig csak Revolution kódnéven ismert új játékkonzol hivatalos nevét. A Wii nevet úgy kell ejteni, mint az angol we (’mi’) szót, amivel elsősorban azt szeretné kifejezni a gyártó, hogy konzolját nem csupán játékosoknak szánja, hanem azokat is szeretné vele összehozni közös szórakozásra, akik számára korábban idegen volt a videojátékok világa. A hivatalos magyarázat szerint tehát nincs szó semmiféle rövidítésről, ugyanakkor a kisbetűvel írandó i-k a rendhagyó vezérlőre is utalnak.

A Nintendo egyelőre nem hajlandó pontos részleteket elárulni a Wii konzolról, mely a május 9. és 12. között megrendezendő E3 konferencián és kiállításon mutatkozik be. Ez egyelőre nem jelent egyet a piaci bevezetéssel, ám már lehetőség lesz a konzol kipróbálására, és több, a platformra írt játékot is ekkor fognak bejelenteni. A Wii név bővebb magyarázata itt olvasható.

Amint a Gamesindustry.biz oldal újságírója megjegyzi, az angol nyelvterületeken nem biztos, hogy beválik a név, mivel az ugyanígy ejtett wee szó jelentése a gyerekszlengben ’pisi, pisilni’. A skót és ír területeken ’apró, pici’ jelentésben is használatos a szó.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés