Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • mezis

    nagyúr

    válasz BTom1970 #10414 üzenetére

    A legegyszerűbben egy UTP kábellel tudnál cstlakozni, ha van a laposon ehhez csatlakozás. (Szokott lenni.) Ez esetben legfeljebb a vezetékes kapcsolat TCT/IP tulajdonságainál kell választani a auto mód (ez a valószínűbb), vagy a kézi beállítás mellett, aminél elsőre meg lehet próbálni a 192.168.1.x, MASK: 255.255.255.0, Átjáró:192.168.1.254, DNS: ugyanaz. És így már az internet is működik. (Ezek a gyári "default" értékek, egy routeres kapcsolatnál nem szokás másra átállítani.)

    A WiFi-n való csatlakozás kicsit komplikáltabb, mert bizonyára van valamilyen titkosítás, ami a legegyszerűbben a routerből "másolható" (vágólap) át a laposba. Ehhez meg bizonyára csatlakozni kell a routerhez vezetékkel amihez a beállítás az előbb leírtak (a WiFi-n való csatlakozás nem szokott engedélyezve lenni). Ehhez a bejelentkezéshez egy böngésző cimsorába a http://192.168.1.254 -et kell írni (hacsak nincs más beállítva) és akkor feljön egy ablak ahol meg kell tudnod adni a "Login name", "Password" -öt. A gyári default admin, admin, amit lehet, hogy meghagyott az, aki utoljára beállította.
    A WiFi-hez ezután következne a lapos WiFi-jének beállítása.

    Hacsak lehet, maradj meg a "drótos" csatlakozásnál.

    A router beállításokat a Gigabyte "B49G" típusú routertől kölcsönöztem, ez egy újabb típus lehet, ha probléma van, írd meg a pontos típusát !

    [ Szerkesztve ]

    mezis

Új hozzászólás Aktív témák