Hirdetés

Hirdetés

Aktív témák

  • R.Zoli

    őstag

    válasz Reset Elek #1055 üzenetére

    Az egyikben 2x6, a másikban 2x7 kis csövecske hozza-viszi a vizet. Ez nagyjából 14%-kal rövidebb lamellákat jelent.
    Az egyik radi réz (8,94 kg/l), 50 dkg. A másik aluminium (2,7 kg/l), 35 dkg. Ez nagyjából 2,3-szor nagyobb térfogatú anyagot jelent, ami a falvastagságoknál igen keményen megjelenik.
    Ha én értenék hozzá, azt mondanám, hogy a két radiátor legfejebb ránézésre hasonló, de semmiképp sem ''ugyan az a modell''.
    Persze ezek apróságok, nem kell, hogy ilyeneket észrevegyél.


    Örülök ,hogy szőrszálhasogatsz már megint... Ugye nem ezektől kellene jobbnak lennie egy alu radinak mint a réz társa a tesztben... a másik meg az ,hogy Te fikázol mindent ,hogy elírnak egy cikkben erre saját magad akkora blődséget írsz le mint a ház... ÉPPEN ARRÓL VOLT SZÓ, HOGY A RÉZ RADI AZ NEM VÖRÖSRÉZ TELJESEN, ERRE TE TOTÁLISAN A VÖRÖSRÉZ ÉRTÉKEIVEL SZÁMOLSZ AZ EGÉSZ RADIRA! Más szemében a szálkát sajátunkban a gerendát effektus??? A Koolance nem számolt a hibás értékekkel csak elírták a sorokat... Ennyi...A teszt hitelessége nem változott ettől akármennyire is akarod hitelteleníteni a tesztet...Valszeg nem mérnök írta a cikket hanem aki a honlapot szerkesztiv vagy ki tudja ,de nem is érdekes... Tudod ezeknél a cégeknél több ember dolgozik ,nem mindent a mérnökök csinálnak...Viszont Te még számolsz is a valótlan számokkal...

    De az ilyen beköpéseidet - megfelelő magyarázattal - tegyük már ki a subcooling-ra is, a cikkek közé.

    Igen, meg adjuk oda a professzoraidnak is ,hogy nem vagy képes észrevenni ,hogy a témában forgó radiátor nem teljesen vörösréz a felépítését tekintve és Te mégis a vörösréz adataival számolsz...

    Ha én értenék hozzá, azt mondanám, hogy a két radiátor legfejebb ránézésre hasonló, de semmiképp sem ''ugyan az a modell''.

    Nem,nem...Ezek azok az apróságok amik egy tökéletesen elméleti embernek számítanak ,de aki a gyakorlati dolgokat nézi és nagyvonalúbb az azt mondja:

    Az egyik réznek hirdetett radi a másik alu? Van köztük LÉNYEGI különség ami kompenzálhatja a réz jobb hővezetőségét? Nincs, mert amit Te leírtál max pár százalék előny , míg az ,hogy réz egy radi vagy alu nem pár százalék előny lenne... A kettő nálunk ugyan azt tudta a tesztpadon? Akkor ennyi... Én nem tudok ennyire elméleti síkon mozogni mert beleőrülök abba ,hogy az elmélettől nem látod a gyakorlatot...Pedig ennek fordítva kellene lennie...

    De véleményem szerint az ilyen, és ehhez hasonló radiátoroknál sokkal fontosabb a jo geometriai kialakítás, mint az anyagválasztás.

    Jah és a végére még ez a mondatod...Ez csak így csuklóból már megint...Mások ehhez tesztelnek de neked megy IQ-ból ,hogy mi jó mi nem...Nézd meg a Black ICE GT és GTX radikat...Messze a legjobb geometria és a tesztben bőségesen elkalapálja őket a Koolance radi... Ha belegondolok ,hogy van egy alu kb. 235 W/mK és van egy réz kb. 390 W/mK akkor nyílván a jobbik anyagból építek radit ha lehetséges, DE ha már a vörösrézből nem építek radit mert ott sárgaréz (kb. 150W/mK) kell a csövekhez és forrasztó ón (kb. 70 W/mK) is kell a teljes radi (illetve komponensek) összeillesztéséhez akkor eleve bukta a dolog egy teljesen aluminiumból kivitelezhető eljárással szemben... Ehhez nem kell a gépészmérnökit elvégezni,hogy ezt lásd...Téma részemről lezárva... Semmi lényegi érvet nem tudtál felhozni amellett ,hogy mért is lenne hülyeség a Koolance tesztje és ,hogy a mi másért tudott volna csak annyit a réz radi tesztünkben mért tudott csak annyit a mint az alu...Mi leírtuk szerintünk és a Koolance szerint miért Te pedig szőrszálhasogatsz...

    Nem kell, hogy érdekeljen, mit adsz el.

    Legalább ésszerűtlenséget ne beszélj...Az alu radik a legolcsóbbak a shopban, ergo ezen van a legkevesebb haszon...Magyarul a kevesebb haszon érdekében reklámozok egy terméket... :D Gratulálok, ezt fantasztikusan összekombináltad :)

Aktív témák