Hirdetés

2012. május 30., szerda

(#401) vlcvlc válasza Hack3er (#400) üzenetére

vlcvlc
(kvázi-tag)

Írtam nemrég hogy nálam a Commandón gyárilag csak az egyik sor feten van hűtés

Terhelés után a borda alatti fetek 40 fokosak, a borda nélküli fetek 60 fokosak, viszont vannak a proci kürül ilyen nagy kockákban ''tekercsek???'' azok 70!!! fokosak :D Azt meg semmilyen alaplapon nem láttam még hogy hűtötték volna. A TT Blokk olcsóbban sem érdekel ? vagy szereztél már tetőt ?

http://web.t-online.hu/tomika69/machines

(#402) Hack3er válasza vlcvlc (#401) üzenetére

Hack3er
(őstag)
LOGOUT blog

Hát most még a gyári repedezett sziloplasztozott tetővel küldöm :D de a kék led világít, és ez a lényeg :)
Sztem rozsdamentesből csináltatok apámmal hozzá fedőt. Így olcsobban kijön, sőt ingyen :)

Egyépként itt a ph-n itt tudsz csináltatni fett blokkot. [link]

Powered by: Gigabyte GA-H67N-USB3-B3 --- Intel Core I3-2100 --- Asus ENGTX460 TOP ---Geil 1333MHZ 2X2gb in Silverstone Sugo SG05

(#403) Löaci

Löaci
(lelkes újonc)
LOGOUT blog

Sziasztok!

Egy kis segítség kellene. Van egy Asetek Waterchill Extreme setem antartica blokkal. Eddig egy 939-es lappal használtam, de most időszerűvé vált a csere, viszont ugye a blokk nem 775 kompatibilis.
A kérdés: milyen blokkot ajánlotok, ami a héten beszerezető, nem túl drága (10k környékén), jó teljesítményű, és rámennek a kis gyári csövecskéim? (a külső átmérője 10mm, ha jól mértem)

(#404) Oibacsi válasza Löaci (#403) üzenetére

Oibacsi
(őstag)

az enyém:D viccet félretéve, gyári csövekkel megy a cucc? mert az csak 7mm-es belső átmérőjű asszem

Mottóm: Ami nincs a jelútban, az nem ront a hangon!

(#405) Löaci válasza Oibacsi (#404) üzenetére

Löaci
(lelkes újonc)
LOGOUT blog

Lemértem. Valóban 7mm. Gondolom Asetekéknél a 10mm a jellemző adat, mivel kívül fogja meg a gyorscsati.

Akkor felejtsem el, és kaparjak valahonnan egy 775ös antarcticát?

Vagy van 10/8 cső, és megy vele a rendszer? Valakinek tapasztalat erről?

[Szerkesztve]

(#406) Játékos válasza Löaci (#405) üzenetére

Játékos
(PH! addikt)

Szerintem nincs semmi baj az Antarctica-val. Biztos, hogy nem egy új konstrukció, de megállja a helyét. Nekem ilyen értékeket produkál:[link]
:R
Annyit fűznék hozzá, hogy azóta a VGA-n is Waterchill blokk van, és nem igazán megy 50 fok felé!

[Szerkesztve]

Ha szeretet van az életünkben, az pótol ezernyi dolgot, ami hiányzik. Ha nincs szeretet, mindegy, mink van, az sosem lesz elég...

(#407) R.Zoli válasza Löaci (#405) üzenetére

R.Zoli
(őstag)

írtam privátot....

[Szerkesztve]

(#408) Löaci válasza Játékos (#406) üzenetére

Löaci
(lelkes újonc)
LOGOUT blog

Nincs vele semmi baj, csak sehol nem kapok 775-öst gyorsan. A 939-es meg nem megy fel az új lapra.

(#409) Bagira01

Bagira01
(PH! kedvence)

Érdekelne hogy a cooler master Aquagate vízhűtés mennyire hatékony. A mostani cm hyper tx hűtőmmel 58fok körüli hőmérsékleten volt az e4300-am 1200-as fordulatnál. A vízhűtés sokkal hatékonyabb mert a célom az lenne hogy ésszerű kereteken belül megtudjam mi a proci vége.

Hirdetéseim--http://href.hu/x/d4ev---TRU120ex, Cav W320 mélynyomó eladó

(#410) Oibacsi válasza Löaci (#408) üzenetére

Oibacsi
(őstag)

csövezd át 10/8ra és egyszerűbb a dolgod

Mottóm: Ami nincs a jelútban, az nem ront a hangon!

(#411) Teasüti

Teasüti
(őstag)

Hali emberek!
Van egy szerény kérdésem, félve teszem fel ne nézzetek hülyének! :)
Vízhűtésem ugyan nincs, nem is lesz és még csak tapasztalatom sincs -> abszolúte laikusan arra gondoltam, h ha van egy rendszer, benne jópár hűtendő alkatrésszel.
Ezek ugye nem ugyanolyan hőmérsékletűek üzemihőn...
És most a lényeg: mi van akkor ha a hűtőfolyadék melegebb, mint a hűtendő alkatrész?
pl.: egy über kétkártyás rendszerben többmagos procinál a ~40-50 fokos víz (csak saccolok) elkezdi melegíteni a hidegebb alkatrészeket, úgymint chipset, vinyók (?) stb.
Ilyenkor mi van? Megáll a tudomány? Vagy hülyeséget beszélek és ilyen a gyakorlatban sosem fordul elő? Mert ugye a ciki ha előáll a fűtés effektusa... Pláne egy vinyó esetében. (úgytom léteznek vinyókra is hűtőblokkok)

Köszi a felhomályosítást! :R

Eladó Samsung Monte S5620, egy 25€-t érő max cover Invisible Shield fóliával!

(#412) Aygor válasza Teasüti (#411) üzenetére

Aygor
(tag)

:) mókás ez tetszik!

Elviekben végülis előállhat, de ha csinálsz egy teljes körű vízhűtést, akkor ésszerűen mellé pakolsz nagyobb teljesítményű radit (akár ventivel is megtámogatva, (+hő függvényében kapcsolva)) akkor előáll a szokott dolog, h szobahőtől nem nagyon tér el a víz hőfoka. AZ SEM AMI BEFOLYIK A RADIBA A HŰTENDŐ KOMPONENSEK UTÁN. tehát mondjuk szoba kb 20 °C a víz akkor sem megy 30 tól nagyon feljebb bár kinél mi van :D a vinyó meg mondjuk 45 fokos akkor szted a víz hűteni vagy fűteni fogja akkor is ha a vinyón van az utólsó blokk?

Sztem ennyi de ha hüjeséget írtam majd megcáfoltok :))

(#413) ssolitude válasza Teasüti (#411) üzenetére

ssolitude
(őstag)

Ahol 40-50 fokos vízhő van, ott komoly gondok vannak a méretezéssel. Egy jól működő rendszerben 35 foknál nem lehet magasabb a folyadék hőmérséklete, de inkább a 30 felé tendáljon(szobahőmérséklet függvényében).
Természetesen lehetséges, hogy pl. egy kevésbé melegedő HDD-t a (sacc.)35 fokos folyadék fűteni fog.Ám egy nem egészen 35 fokos vinyót minek hűteni? Ha magasabb a hőmérséklete, akkor pedig ott a helye a víznek.
Összességében csak a szakszerűtlen szerelés-tervezés miatt fordulhat elő ilyesmi.

''If I could start again \ A million miles away \ I would keep myself \ I would find a way...'' from Hurt by Johnny Cash

(#414) R.Zoli válasza ssolitude (#413) üzenetére

R.Zoli
(őstag)

Én 43-44 fokos vízhőmérsékletig semmi hibát nem látok a dolgokban...Egy vinyó ha 42 fok a víz max 44 fokos lesz, léggel nem egyszer 46-48 fokos vinyókat láttam, de az 50 fok környéke is előfordul ilyen melegben mégsincs semmi bajuk sem...A vinyók 50 fokig biztosan bírják ehhez pedig még 45 fokos vízhő is elégséges...A gond akkor kezdődik ha átléped a 43-44 fokos határt a vízhőmérsékletben... Igazából kiszámolva 45 fokos víznél éred el egy high-end blokkal a gyári hűtők hatásfokát a proci esetén...High-end VGA-nál 50 fokos vízzel alacsonyabb hőmérsékleten tudod tartani a VGA-t mint a stock cooler...

nálam amikor 32 fok volt a szobában simán volt 40 fokos vízhőmérséklet...40-et nem lépte át de 40 éppen megvolt... Mégis futott a Boinc 7/24-ben minden gond nélkül... Passzív vízhűtésnél nagy melegben nem tudsz akkor felületet összekaparni ,hogy egy 32 fokos szobában ne menjen fel 40 fokig a víz... Megjegyzem halkan, ohgy 32 fokos szobában egy dual radi 1000 RPM-es ventikkel fogja 41-42 fokon tartani a vizet, szal... :)

A baj ott van ,hogy a 40 fok feletti hőmérséklet mindenkinek meleg ha belegondol ,hogy 40 fokos vízbe már nem kelllemes fürödni :D De tényleg... Abba kell belegondolni ,hogy légnél amikor 28-30 fok van akkor a házban közel 40 fok van a legjobb szellőzés mellett is és egy gyengébben szllőző házban bőven 40 fok felett van és ezzel a levegővel hűtik a gépet... Namost el lehet dönteni mi jobb, mondjuk 43 fokos víz vagy 43 fokos leveg...

[Szerkesztve]

(#415) ssolitude válasza R.Zoli (#414) üzenetére

ssolitude
(őstag)

Ez így igaz.
Ám a 32 fokos szoba már nem nevezhető ''szobahőmérséklet''-nek. Általánosan elfogadott a 25 fok, és azért ott ne legyen 40 fokos víz.A múltkori szélsőséges melegben mértem a nagygépes szobában 33 fokot, akkor volt a vizem 42.
És valóban: azon a szélsőséges szobahőn egy léghűtés gyengébben teljesít, mint egy 42 fokos víz.

''If I could start again \ A million miles away \ I would keep myself \ I would find a way...'' from Hurt by Johnny Cash

(#416) R.Zoli válasza ssolitude (#415) üzenetére

R.Zoli
(őstag)

Sokan ugye azt vágják a vizesek fejéhez,hogy nálatok melegszik a víz mi meg folyton aszoba levegőjével hűtjük a procit és az pedig nem melegszik fel úgy mint a víz... Namost ugye a hiba a dologban ott van ,hogy ami nálunk a víz az náluk a házon belüli levegő és nem pedig a szoba 5 méterrel arrébb lévő pontján lévő levegő... Ezért is imádom a léghűtő teszteket mikor kirakják egy tesztpadra a léghűtőt ,ház ohne...és kijön nekik valami olyan érték ami nagyon közel van egy jó vízhűtéshez és megmondják ,hogy felesleges a víz...

(#417) godside

godside
(kvázi-tag)

udv!

Na Zolitol vettem egy 8800GTX Zalman blokkot, meg egy Nexxxos XP III-at az 5200 X2-re egesz jol muzsikal igy osszeszerelve (most lett kesz par perce) tesztet kesobb, fenykepeket most nem tudok :) kesobb se. Batar Chieftec hazban csucsulnek kek es atlatszo csovek vegyesen, egy 850w-os nem modularis tap kabeldzsungeleben. Es vegre csend van...

nagymama az unokajanak: - mindig jo gyerek voltal, ezert rad hagyom a farmot,a nagy hazakkal, az istallot, a munkagepeket és 22 millio dollart -nem is tudtam hogy ilyen gazdag vagy. es hol ez a farm? -a facebookon

(#418) godside

godside
(kvázi-tag)

udv!

Na Zolitol vettem egy 8800GTX Zalman blokkot, meg egy Nexxxos XP III-at az 5200 X2-re egesz jol muzsikal igy osszeszerelve (most lett kesz par perce) tesztet kesobb, fenykepeket most nem tudok :) kesobb se. Batar Chieftec hazban csucsulnek kek es atlatszo csovek vegyesen, egy 850w-os nem modularis tap kabeldzsungeleben. Es vegre csend van...

nagymama az unokajanak: - mindig jo gyerek voltal, ezert rad hagyom a farmot,a nagy hazakkal, az istallot, a munkagepeket és 22 millio dollart -nem is tudtam hogy ilyen gazdag vagy. es hol ez a farm? -a facebookon

(#419) godside

godside
(kvázi-tag)

[link]

az eredmenyek a linken egy 3dmark06 utan kozvetlen. ahhoz kepest hogy alapon ment 75 fok korul terhelve akar kilenceven is...

[Szerkesztve]

(#420) ssolitude válasza godside (#419) üzenetére

ssolitude
(őstag)

RivaTunerrel tudsz logot készíteni a terhelés alatti hőmérsékletekől. Ezek így nem valósak, akár 8-10 fok eltérés is lehet.

(#421) godside válasza ssolitude (#420) üzenetére

godside
(kvázi-tag)

aham es hogyan?
mert riva tunerem az van de megkukulok se latok olyan menut ahol barmifele homersekletre utalo jelek lennenek... ja 2.02 verzio

(#422) bim válasza godside (#421) üzenetére

bim
(PH! kedvence)

van benne egy hardver monitoring rész.kinyitod és játszol vagy démárkozol.azután kilépsz és megnézed mennyire melegedett a kártya. ;)

(#423) Macka

Macka
(PH! kedvence)

Vízhűtés:
[link]

Inkább foglalkozz magaddal... ;)

(#424) ssolitude válasza godside (#421) üzenetére

ssolitude
(őstag)

Ha rányomsz a kis floppy jelre, akkor a beállított értékekről egy log-ot készít, ami bármikor megnyitható.

(#425) Muréna válasza Macka (#423) üzenetére

Muréna
(őstag)

omg.. ezt vidd lanra :DDD

Akinek valamivel elvagyok maradva az privizzen rám PLS!

(#426) godside válasza bim (#422) üzenetére

godside
(kvázi-tag)

[link]
ennyire ;) egy par fokkal 2-3 mutat kevesebbet mint everest

(#427) Nyugdíjas válasza Macka (#423) üzenetére

Nyugdíjas
(PH! nagyúr)

Ez már nem is OMG,hanem WTF(waddafakk :D )

‎"Két dolog fontos az életbe' nagyon. Hogy az ágyad legyen jó, meg a cipőd. Mer' vagy az egyikbe vagy, vagy a másikba."

(#428) ssolitude válasza godside (#426) üzenetére

ssolitude
(őstag)

Ez nem log. A 3DMark alatt futtasda monitoringot. Ez így nem valós érték.(Nem b@szogatásképp, de ha már tesztelünk, akkor teszteljünk rendesen.)

(#429) ssolitude

ssolitude
(őstag)

Valahogy így: [link]

(#430) ABnormal

ABnormal
(őstag)

[link] - egy alternatíva a logolásra...

http://href.hu/x/ggsb <-- eladó cuccaim

(#431) Joshi

Joshi
(PH! addikt)

Az egyik legkisebb erőforrásigényű monitorozás Everest:
[link]
[link]
[link]

:D

(#432) sharKBITE

sharKBITE
(fanatikus tag)

Ha valakit érdekelnek jóféle vizes cuccok: [link]. :R

(#433) ssolitude válasza Joshi (#431) üzenetére

ssolitude
(őstag)

Győri vagy? Lehet tudok egy vevőt az AM2-re. :R

(#434) Joshi válasza ssolitude (#433) üzenetére

Joshi
(PH! addikt)

Ment PÜ! :D

(#435) ssolitude válasza Joshi (#434) üzenetére

ssolitude
(őstag)

Ment rePÜ.

(#436) xXxPongi válasza Joshi (#431) üzenetére

xXxPongi
(fanatikus tag)

csak log-ot mentesz vele, vagy nézed osd-menuben, vagy sidebar-on?
Mert xépen lassan, ha nem is vészes, de elég nagy darabokat harapdál a cpu-ból :DDD
Bár én is ezt használom ;)

Sajnálom, de olvashatatlan az aláírásom!

(#437) Joshi válasza xXxPongi (#436) üzenetére

Joshi
(PH! addikt)

Nekem azért szimpatikusabb a Everest féle monitorozás, mert abban feltünteti az elért legmagasabb hőmérsékleteket is. :C

(#438) Bivaly válasza Joshi (#437) üzenetére

Bivaly
(tag)

Én meg azért kedvelem, mert le tudom menteni a mért adatokat csv-be, amiből lehet szép grafikon készíteni Excel-ben, így könnyebben lehet látni, hogy mi, mikor, hogyan változik.

Life begins at 140!

(#439) Joshi válasza Bivaly (#438) üzenetére

Joshi
(PH! addikt)

Na ezt én is kipróbálom. :D

(#440) Pukkancs

Pukkancs
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

Hy segítség kéne volna egy általam összeállított rendszer: laing d5+Nexxos extremeiii+ heatkiller rev. 2.5 ehhez mennyi csövet, csatlakozót (és milyet) és folyadékot vegyek? netán érdemesebb venni patikaszeszt és desztiláltvizet hűtőfolyadéknak? A választ előre is köszi!

(#441) flegos

flegos
(senior tag)

Üdv!
R.Zoliról tud valaki valamit? Vajon kapott ma árút?

''A lelkiismeret csak mutatja a jó irányt, de nem vezet oda!'' - William Petersen http://www.flickr.com/photos/flegos/

(#442) Silex

Silex
(fanatikus tag)

Mi lehet az ellenérv az (aranyozott?) ezüst felhasználása ellen blokkészítéshez? (az árán kívül). Alapvetően csak a hőátadó felületet gondoltam ezüstből, esetleg csak a mag feletti részt lefedőt. (Core 2 Duo) :U

(#443) djyuri

djyuri
(őstag)

Üdv Arcok!

Kicsit áttérnék már a jobb hűtésekre...így a vízhűtésemet feljebb szeretném tuningolni.

Így sikerült vennem 3 darab 102W-os peltier elemet:)

De sajna van egy kis gondom:(
azaz több,de talán tudtok variációt.

1.- Az Ordasi féle kicsit átalakított (így kértem) blokkom a kiépítés lehetőségek miatt elfordulva helyezkedik el a procimon. (működés szempontjából lényegtelen,mert úgy is csak egy kis mag van a proci burok alatt) Viszont a blokk és a proci közé szeretném betenni a peltiert.
Eddig arra jutottam,hogy havertől kölcsönkértem egy 5*7 centis és fél centi vastag aluminium lapocskát és azt tettem közvetlen a procira így a peltier tudott annyit fordulni,hogy a forró része is teljesen takarva legyen és a hideg része is.
Nade:(:(:(.....az alu darab nem gyengén vizesedett a hidegtől....valahogy hiába volt tök hideg,a proci akkor is 24 fokos volt csak....az alu darabról meg csepegett a víz szépen lassan...a kontaktus jó volt ez tuti....csak az alu darab nem tudta elég gyorsan vinni a hőt.

Én most speciel egy 1mm vékony rézlemezt vadászok,amit letudok fújni ezzel a wet-protect nevü víztaszítő spray-al....és mivel réz,így jobb talán a vezetés...pláne,hogy vékony....

De eddig eredménytelen volt a keresésem:(

2.- A másik teória az az,hogy Ordasi-tól vennék egy felül csatlakozós blokkot és akkor megoldódna a gondol a ferdeségről,de azoknak rosszabb a hőelvonásuk:(....éppen ezért a fekvőset választottam....

Adatok:
kültér:
-- Opel autóradiátor és egy annál egy picivel kisebb lakásfelhasználású radiátor
-- 4 darab Ordasi féle vízpumpa
-- (egyébb ezsközök is,amiket felesleges felsorolnom,mert csak életvédelmi szerepük van)

Bármi ötletnek örülnék:)

Köszönöm! :R :R

http://nightmarecorp.5mp.eu/web.php?a=nightmarecorp&o=7bNYgEISLh

(#444) Balika911 válasza djyuri (#443) üzenetére

Balika911
(PH! kedvence)

Jobban járnál, ha eladnád az elemeket, s vennél inkább egy bikásabb CPU blokkot, ill. a hűtés többi elemét fejlesztenéd: [link]

(#445) shteer válasza djyuri (#443) üzenetére

shteer
(PH! félisten)
LOGOUT blog

nagyon sok próbálkozás ment már itt a peltierekkel, de vhogy egyik sem hozott átütő sikert. ésa akkor még finoman fogalmaztam.

csatlakoznék Balika911 kollégához. bikább radi + 1 blokk lehetne talán az első lépés

[Szerkesztve]

FERZON DroidTV - Android-os médialejátszó a PH!-n csak tőlem | Android-os Tablet PC-k magyar nyelvvel, GPS-sel és 3G-vel is!!! > Hirdetéseim: http://href.hu/x/duqu

(#446) shteer válasza shteer (#445) üzenetére

shteer
(PH! félisten)
LOGOUT blog

sorry, most fogtam fel a radimennyiséget. lehet nem azzal van a gond, csak a blokkal. mérhetnél egy aktyv működés közbeni vízhőt

FERZON DroidTV - Android-os médialejátszó a PH!-n csak tőlem | Android-os Tablet PC-k magyar nyelvvel, GPS-sel és 3G-vel is!!! > Hirdetéseim: http://href.hu/x/duqu

(#447) jones965 válasza flegos (#441) üzenetére

jones965
(MODDER)
LOGOUT blog

Szia !
Tömören válaszolva: igen.
Én este 7-kor beszéltem vele, előtte vitte neki a futár a több hete megrendelt cumókat.
Egyébként pénteken lesz legközelebb elérhető.

Szeretni nem kell, arra van más! Tisztelni a másikat, az az erény igazán!

(#448) djyuri

djyuri
(őstag)

:):):):):) Köszönöm:)

A radikkal és a blokkal és a pumpákkal semmi gond....egyszerűen olyan meleg van nyáron,hogy a vízhőfok 40-42 fokra simán felmegy...és ilyenok a proci 50 fok felé is felcsúszhat,ha már maszatos a réz blokk belseje...

Arról meg már régen lemondtam,hogy hordozható legyen a cucc,mert pomázi barátomnál még nyáron is fűtenek a vesebetegségeik miatt...ez van:(....

Félreértés ne essék nekem teljes terhelés mellett 24 fokos volt a procim tegnap előtt,amikor a peltiert beraktam,tehát mindenképpen hatásos volt.....de az a hűlye alu lap volt csupa víz....

De most,hogy visszaolvastam az üziket,meit az első írásom előtt elfelejtettem,így inkább veszek Ordasitól egy Big 5R blokkot és akkor függőlegesen lesz a kivezetés...majd max buherálok a házon valami merevítést nekik.

Én nem mondok le a peltierről amúgy,mert vannak még ötleteim,csak nehezen tudok aluminiumot forrasztatni....így gondoltam egyelőre a közvetlen mószerrel próbálkozok.....csak egy kis réz kellene:)

Nah megint regényezek:)

Tehát akkor csalódás a peltier azt mondjátok:)
Én nap mint nap csalódok valamiben,így kibírom:)

De köszönöm,hogy megosztottátok velem az infókat! :R

http://nightmarecorp.5mp.eu/web.php?a=nightmarecorp&o=7bNYgEISLh

(#449) flegos válasza jones965 (#447) üzenetére

flegos
(senior tag)

Üdv!
Köszi! Közben engem is hivott, de majd csak pénteken tudok elmenni a radiért.

''A lelkiismeret csak mutatja a jó irányt, de nem vezet oda!'' - William Petersen http://www.flickr.com/photos/flegos/

(#450) flegos

flegos
(senior tag)

Üdv!

Kiváncsi vagyok mi a véleményetek az alábbiakról:

[link]

[Szerkesztve]

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.