Hirdetés

2012. május 31., csütörtök

(#651) Flow

Flow
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Hali! Rubiconról, mint márkáról mi az általános vélekedés? Pontosabban az RP 26 szett érdekel...

Rationally I have no hope, irrationally I believe in miracles.

(#652) HF-5000

HF-5000
(újonc)

Genius HF-5000! :DD :DD :DD :DD :DD :DD :DD :DD :DD :DD :DD :DD :DD :DD :DD :DD :DD :DD :DD :DD :DD :DD :DD :DD :DD :DD :DD Csak jó darabot kell venni, feltuningolni aztán ennyi!:D

OLVASD EL!!!!!!!!!!!!!!!!Soha többet nem jelentkezek be EZEN a néven! Megszűntem! pááááááááá!

(#653) supRshine

supRshine
(újonc)

üdv! egy genius 4000/5000-t rá lehet kötni asztali lejátszóra, hogy az ténylegesen 5.1-ben szóljon? konkrétan egy samsung hd870-re gondolok (2 rca, optikai, koaxális, scart, hdmi kimenetekkel). az addig oké, hogy a tv-re megy scart-tal (hagyományos 82 cm-es tv) a dvd player, de ahhoz kellene egy normálisabb 5.1-es szett.

(#654) csizzah válasza supRshine (#653) üzenetére

csizzah
(fanatikus tag)

Nem tudod rákötni, a dvd játékoson analóg 5.1 kimenetnek kéne ahhoz lennie hogy a geniusokkal működjön.

(#655) Acka

Acka
(újonc)

Hello! PC-hez szeretnék venni jó minőségű 5.1-es hangfalrendszert, 25000 forintig. Milyen tipusút vegyek lécci segítsetek. Kösz

+integrált 7.1-es hangkártyám van, kérdésem: ha lenne külön hangkártya lenne érezhető külömség a hangokban avagy nem. Ha igen akkor milyen kártyát vegyek? (max 8-10000-ig)

[ Szerkesztve ]

AMD Athlon 64 X2 5000+ 2,8GHz / MSI K9A2 CF / 2x2 GB DDR2 Corsair 800MHz / NVIDIA GTX460 768 MB / WD 320GB + 750GB/ Enermax Liberty 400W /

(#656) vili13 válasza Acka (#655) üzenetére

vili13
(őstag)

Ha jó minőséget akarsz, nyugodtan tegyél még egy "0"-t a végére...

(#657) Acka válasza vili13 (#656) üzenetére

Acka
(újonc)

annyit nem szánok hangfalakra, inkább más alkatrészekre

AMD Athlon 64 X2 5000+ 2,8GHz / MSI K9A2 CF / 2x2 GB DDR2 Corsair 800MHz / NVIDIA GTX460 768 MB / WD 320GB + 750GB/ Enermax Liberty 400W /

(#658) vili13 válasza Acka (#657) üzenetére

vili13
(őstag)

Ehhez pl mit szólsz?

(#659) kobe24 válasza vili13 (#656) üzenetére

kobe24
(kvázi-tag)

hy
és 160k-ból milyen minőséget lehet kihozni?

(#660) vili13 válasza kobe24 (#659) üzenetére

vili13
(őstag)

Pl. valami ilyesmit.

(#661) hbruce000

hbruce000
(tag)

Hali!

Valakinek van tapasztalata, véleménye a Pioneer S-V325W hangfalszettről?
Esetleg ebben az árkategóriában (100k) bevállt alternatívára tipp?
Előre is köszönöm az infókat! :R

(#662) szamovar

szamovar
(tag)

HD TV és PS3 után szeretném teljessé tenni az élményt és mivel hangrendszerem még nincs, ezért úgy döntöttem hogy itt az idő ...

Mivel nem vagyok jártas a témában, így mint az utóbbi években többször, ismét e fórum lakóihoz fordulok segítségért.

Hosszútávban gondolkozok, tehát mindenképpen minőségi és megbízható ketyeréket ajánljatok. :) Nem tudom, hogy érdemes belevágni ... apránként ... vagy ... egybe .... :F A lényeg, hogy 80-90e FT-ig van alapom.
Szerintetek?

(#663) hbruce000 válasza szamovar (#662) üzenetére

hbruce000
(tag)

Üdv!
Ez a topic igen kihalt mostanság sztem.
Egyébként én is komolyabb hangfalszett vásárlásán töröm a fejem. Ebben a topicban igen sokat segítettek, lévén a hangfalszetthez erőssítő is kell.Javaslom böngészd végig, ill még itt találsz a témába vágó dolgokat.
Ebben a hsz - ban írtam pár alternatívát, igaz van amelyik kicsit drágább az általad említett összegnél, de sztem érdemes szétnézni.
Remélem használható az infó. :R

(#664) Petya2900XT

Petya2900XT
(fanatikus tag)

Helló mindenki!
Lenne egy komoly kérdésem!5.1 vásárlása előtt állok,de nem tom milyet vegyek!a max pénzösszeg 25Eft lenne!Én a Creative P5800,Logitech X-530,X540,T7900-et láttam igaz az utolsó 7.1! Milyen tudnátok ajánlani nekem!
Előre is köszönöm!

Asus-P8Z68-V/2500K-4,5GHz/Zalman-9700LED/G.Skill-8GB-DDR3-1800MHz Gigabyte-6870-1GB/Kingston-SSD-96GB+4.82TB/Corsair-HX520/Dell-U2311H Origin BF:BC2:Petya2900XT(HUN)//Xbox live:Petya2900XT

(#665) Lewzke válasza Petya2900XT (#664) üzenetére

Lewzke
(senior tag)

Említettük a Logitech x530 + Creative Audigy SE párost ..... szerintem kijönne a 25 k -ból ennyi pénzért szerintem jobb hangzást nem kapsz , de ha valaki tud az írjon :DD

Steam ID: http://steamcommunity.com/id/mxclcd

(#666) doc

doc
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

belinkelem ide, is, hátha itt többen járnak :D
[link]

esetleg más ajánlat, hasonló árban?

[ Szerkesztve ]

"egy felugró ablak kiírja, hogy pop-up blockert installáltam"

(#667) Daneeka

Daneeka
(senior tag)

Sajnos a dvd lejátszóm csak digitális coax-on ad ki 5.1 jelet.
Van valami olcsóbb (max 25k) "jobb" 5.1-es aktív hangrendszer ami tudja fogadni?

(#668) attka

attka
(tag)

Sziasztok!

20e - 40e Ft-os kategóriában melyik 5.1-es hangfal szettnek van optikai bemenete?

Hali

(#669) Core2duo6600 válasza doc (#666) üzenetére

Core2duo6600
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Ezzel jobban jársz.
A helyzet az, hogy ha egy 5.1 es korongot nézek, majdnem csutkára fel kell tekerni a hangerőt a másiknál sem lenne másképpen.
És ennél mindnek fa a doboza az összes nagkarinak, a másiknál , ez nem jön le a képek alapján.

Gigabyte P55A, Core i7 860 (alap), Asus ATI Radeon 5870, 8 GB Kingmax DDR3 1600 CL7

(#670) Core2duo6600 válasza attka (#668) üzenetére

Core2duo6600
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Oprikai bemenete szvsz csak a drágább kategóriáknál, nézd meg a kompakt házimozi rendszereket hátha.
Ott elő szokott fordulni.

Gigabyte P55A, Core i7 860 (alap), Asus ATI Radeon 5870, 8 GB Kingmax DDR3 1600 CL7

(#671) doc válasza Core2duo6600 (#669) üzenetére

doc
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

időközben az lett a nyertes :) bár a topictárs mondta, hogy a 3000-es is fadobozos
csutkára meg nem fogom tekerni, mi a francot csináljak én 100w-tal :F :DD
most egy kis sztereó, kb. 3-4 wattos hangszóróm van, félgőzzel már bőven elég a hangerő nekem...

[ Szerkesztve ]

"egy felugró ablak kiírja, hogy pop-up blockert installáltam"

(#672) juliabrilke

juliabrilke
(PH! kedvence)

Creative hangfalakról tudnátok valamit mondani? :F

A geniust már ismerem, azokkal eddig nincs nagy gond.

:C <-- Ez nem egy becsmérlő tapsolás.

(#673) Acka

Acka
(újonc)

Hello! Lenne 1 kérdésem, az alábbi 3 5.1-es hangfalszettek közül melyik a legjobb, melyiket vegyem meg, árbeli különbség nem fontos, minőség és teljesítmény érdekel:
Creative Inspire T6100
Logitech X-530
Logitech X-540
Kösz!

(#674) Thusor

Thusor
(senior tag)

Szerintetek a Logitech x-540 hangfalrendszere mennyire ideális főleg zenére és filmnézésre? Illetve ha tudtok hasonló árkategóriában jobbat, akkor az melyik hangfalrendszer lenne? Illetve a logitech szervizelése mennyire korrekt?

HP Elitebook 2540p / VU895A dokkoló állomás / Dell U2312HM monitor / Logitech M570 egér / Genius SP-HF2000X 2.0 hangfalpár / Ubuntu 12.04 LTS

(#675) [KGR]

[KGR]
(tag)

Sziasztok!

Van egy Genius GHT 502 FLAT hangfalrendszerem. Sajnos távirányítós változat és sajnos elkezdtek recsegni a SUB és a Surround állító "potik" szétszereltem, adtam neki egy kis contact-spray-t, de nem használt neki. Mit tudtok javasolni?

MSI Megabook M673X

(#676) atoka1

atoka1
(tag)

Üdv mindenkinek!

Két hangfalrendszer közöttt vacilálok, az egyik a Genius SW-HF 5005 vagy talán a 6000, a másik a Logitech G51. Valaki hallotta már mindkettőt szólni, mi a különbség, melyiket érné meg jobban megvenni? Mondjuk ami Logitechben szimpatikus az a füles kimenet, viszont csak a Genius hoz van távirányító ami nagyon fontos lenne.

Köszönöm a válaszokat!

atoka

(#677) okay

okay
(fanatikus tag)

Hali! Nekem is segitség kellene,vásárolnék 5.1es hangrendszert.
-Logitech x530 :nincs távirányito
-Genius HF3000 :vezetékes távirányito
-Orion HT-520 :akkor elvileg ugyanaz mint a Genius,viszont infrás távirányitos
-Tiburon TS5100 :infrás távirányito
Szerintetek megéri a plusz pénzt az elvileg jobb hangzás,mert az infás távirányitos még olcsobb is.Vagy jellemzö-e vmeikre a zizegés,zavarok? :F
Köszi elöre is!

[ Szerkesztve ]

(#678) Gulyo

Gulyo
(tag)

Sziasztok !
Tervezem a következő összeállítás megrendelését :
Creative SB X-Fi XtremeGamer Fatal1ty Pro és Genius 5.1 SW- HF5.1 5005 Hi-Fi ... :DD
Kizárólag játékra lesz ... filmre és zenére van más ... a szoba kb 10-11 m2
Szóval szerintetek jó összeállítás, vagy túl jó a hangkari és olcsó a hangset vagy mi ??? :DD Vagy vegyek olcsóbb hangkarit, drágább audio rendszert ... a lényeg hogy a kettőre max 50k van !!! :K
Előre is kösz ! :R
Üdv : Gulyó :DDD

P35/DS4 ~ E8400@4000 ~ Xigmatek S1283 Red Scorpion cooler ~ a-data 2x2 gb 800+ ~ Gigabyte 9800 GX2 ~ WD Raptor 160GB ~ Logitech Z-5500 ~ X-fi Gamer Fatality ~ Enermaxx Liberty 620 ~ Samsung 2493HM ~ Logitech G25 ~ Razer Lachesis ~ ZBoard

(#679) Eskimoka

Eskimoka
(tag)

Hello mindenkinek!
Ide lettem utasítva új topik nyitása után, így kérek mindenkit, hogy ha tud, segítsen...
Arról szeretnék információt kapni a témában nálam jártasabbaktól (kb. mindenki), hogy lehetséges-e, érdemes-e 5.1-es hangfalszettet vásárolnom?
A helyzet a következő: van egy laptopom(aminek valmi hülyeség matt szinte használhatatlan a kijelzője, de ez lényegtelen... ), amiről filmeket néznék, valószínűleg veszek egy jó nagy crt monitort olcsón, meg tv tunert és akkor a tv-t is azon lesem .Van rajta spdif kimenet (egyébként egy Fujitsu-Siemens Amilo Pa1538-ról van szó), leírás szerint 7.1-es hangot is tud. Első kérdésem az, hogy az spdif kimenet az nem más mint amibe simán beledugom a hangfalat?Aztán az érdekelne, hogy milyen módon tudok többcsatornás hangot átvinni egy hangfalszettre erről a notiról?Érdekelne, hogy milyen hangfalszettet érdemes most venni ami ebben az esetben jó szolgálatot tehet és jó ár/érték arányban van?Azoktól akik tv-tunerek terén otthon vannak, azt kérdezném, hogy a fent említett felálláshoz milyen cuccot érdemes venni, hogy szép legyen a képe meg ilyesmi, de hát tudjátok biztosan...(kábel tv-t néznék, sajna ahogy mélyebbre ástam a témában rájöttem, hogy fölösleges a DVB-T tuner, mert ugye az kábelhez nem jó...)
Minden hozzászólást előre is köszönök!
hopp egy kicsit hosszú lett

Az eszkimók alapszabálya: kunyhó mellől sárga hóból ne egyél!

(#680) norbesz74 válasza Acka (#655) üzenetére

norbesz74
(senior tag)

egy genius 5000res és egy x hifi 35000ft megéri tuti tipp

(#681) gador

gador
(újonc)

Pc-hez szerintem jó. De szerintem ár és teljesitmény árányában egy nagy rakás gagyi az egész azokkal a 15 wattos hangszoróival. Még a mély nyomója elfogadható. 35 ezerért !!!??? Hangsúlyozom 35 ezret biztos nem ér .Hát biztos nem vennék ilyet. Szerintem nézz körül az Auchanban és nézd meg a Sony házi mozi erősitőt ez egyik csak 10 ezerrel kerül többe a másik 30-cal. Igaz hangfalak nélkül.De hidd el ég és föld a kettő között a különbség. Ja és 12 kütyüt köthetsz rá nem 4-et.Nincs annyi berendezés amivel ki tudod tömni a Sony-t ha nem STUDIÓD van .Még 25 ezret sem adnék érte. Nekem vagy egy Orion 1x60watt 5x20 wattos aktiv erősitőm PC-hez amit 5 ezerért nem tudtam eladni igy inkább megmaradt a PC-hez és vettem egy Sony 7x100 wattos házimozi erősitő. Hát egy napon nem lehet emileteni a kettőt. De azt se mondja nekem senki hogy a Genius a Sonyra hasonlit. Tehát ugyan olyan mint az Orion ami szintén Made in China mint a Genius persze sokkal olcsóbb. Ja és az Orionra 6 kütyüt lehet kötni.

[ Szerkesztve ]

Nem az a tapló aki utolsó pillanatban közli még sem kell, hanem aki még közölni sem képes!

(#682) Toncsi válasza gador (#681) üzenetére

Toncsi
(tag)

Vicces vagy :D Sztem gondold át újra

(#683) gador válasza Toncsi (#682) üzenetére

gador
(újonc)

Átgondoltam! Tényleg vicc a 35e.

Nem az a tapló aki utolsó pillanatban közli még sem kell, hanem aki még közölni sem képes!

(#684) Ba cy lus válasza gador (#681) üzenetére

Ba cy lus
(PH! addikt)

Tudod, a Geniusnak van olyan cucca (SP-HF-1250X) sztereóban, ami ár-teljesítmény szintben (!) valami iszonyatosan nagy. Sonynak egyetlen ilyen cuccáról nem tudok. :)

Ja és mellesleg 25 ezerért lehet kapni.

[ Szerkesztve ]

(#685) Toncsi

Toncsi
(tag)

A genius 25e + 10e hangkártya.
A sony erősítő 45e + 10e hangkártya + hangfalak = ?
Sokkal több, ne hasonlítgassuk....

(#686) gador válasza Ba cy lus (#684) üzenetére

gador
(újonc)

Igények különbözöek. Én már elfelejtettem a stereot 5.1-7.1-nél tartok. Egyébként 25e.t sem ér.

Ez a butitot!
http://www.depo.hu/sony/str-dg510
És ez full
http://www.depo.hu/sony/str-dg710s

(#687) gador válasza Toncsi (#685) üzenetére

gador
(újonc)

Hát ebben igazad van. Nincs értelme összehasonlitani. De megláttam a Genius árát és viccesnek találtam.

(#688) Rover623 válasza gador (#686) üzenetére

Rover623
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Én már elfelejtettem a stereot 5.1-7.1-nél tartok.
Szerintem te kevered a minőséget a mennyiséggel...;]

primus inter pares

(#689) Toncsi válasza gador (#687) üzenetére

Toncsi
(tag)

Ha szerinted annyira szar a genius és nem ér 25-öt, akkor mondj olyat ugyanennyiért, ami sokkal jobb nála.

(#690) gador válasza Rover623 (#688) üzenetére

gador
(újonc)

Szerintem Ba-cy-lus. 5.1-ről volt szó és nem stereoról.SP-HF-1250X . Egyébként 10ért jó ez a stereó Genius. #655-re irt válasz tünt humorosnak.

(#691) Ba cy lus válasza gador (#686) üzenetére

Ba cy lus
(PH! addikt)

A világért nem akarom lelombozni a Sony-rajongásodat, de már szinte tény: Sony mint ár-teljesítmény bajnok elég vicces. Tényleg vannak nagyon-nagyon jó cuccai, amelyek kb. örökérvényűek, de ott az ár a csillagos ég általában. Ár-teljesítmény viszonylatban a NAD köröket ver rá. Ennyi pénzért mellesleg egyébként sem lehet tisztességes hm erősítőt kapni, ennyiért belépőszintű sztereót kapsz. Ja és sztereó: még mai napig nem találtak ki jobbat zenére. :)

(#692) Ba cy lus válasza gador (#690) üzenetére

Ba cy lus
(PH! addikt)

De azt se mondja nekem senki hogy a Genius a Sonyra hasonlit. Tehát ugyan olyan mint az Orion ami szintén Made in China mint a Genius persze sokkal olcsóbb.

Pusztán ezt a mondatodat akartam megcáfolni. Tényleg nem hasonlít a Genius a Sonyra. Előbbinek legalább van jó ár-teljesítmény szintű darabja, utóbbinak nincs igazán. Neve van neki.

(#693) Toncsi válasza Ba cy lus (#692) üzenetére

Toncsi
(tag)

Helyesbítek, ha nem haragszol :) Neve volt neki. Valamikor a 70-es 80-as években. Aztán a 90-es években hanyatlásnak indult (bár akkor még volt értékelhető cucca). Ma pedig erősen döglődik. (még mielőtt valaki belekötne hangtechnikáról beszélek)

[ Szerkesztve ]

(#694) Ba cy lus válasza Toncsi (#693) üzenetére

Ba cy lus
(PH! addikt)

Úgy értettem, hogy a köztudatban még van neve. :)

(#695) gador válasza Ba cy lus (#691) üzenetére

gador
(újonc)

Nem tudsz lelombozni mert nem vagyok Sony rajongó. De még márka rajongó sem mert az LCD tv vásárlásnál is Panasonic helyett inkább LG-t vettem pedig 20 e-vel drágább volt az LG. Nekem volt lehetőségem játszani 1 órat az LG-vel és A Vierával mert nem áruházban vettem. Aztán körbe röhögtem a Vierát. Volt nekem Labtech,Genius,Orion (és van) . Nekem van össze hasonlitási alapom. Nekem a Geniusban nem tetszett mert nem volt elég öblös a mély hang. A Labtech mély hangjáról inkább nem irok semmit. Az Orionnak viszont rengető a mélyhangja viszont a többi hangszorója szerintem alul vannak méretezve. Egyébként ezt az Orion 5.1 aktiv hangfal szetet már nem gyártják. Fogalmam sincs miért vették le a teljesitményét ,mert amit most kapni azok gyengébbek és kisebb a mélyládája is. Abban egyetértek zene hallgatáshoz elég a stereo is ,de 5.1-ről volt szó, és abban is hogy 25e-ből nem lehet nagyot alakitani. Kiváncsíságból megnéztem a NAD-ot. Szerintem ennek az árai nem a csilagos égen van hanem még a tejút határain is túl van.

[ Szerkesztve ]

(#696) Ba cy lus válasza gador (#695) üzenetére

Ba cy lus
(PH! addikt)

Azért vannak ott a NAD árai, mert 50 ezerért te nem kapsz hm erősítőt. Legfeljebb olyan eszközt, ami képes hm erősítőt imitálni (nem sok sikerrel). :D Ilyet pedig a NAD azért nem sűrűn gyárt. Ár-teljesítmény szintben ettől függetlenül sok esetben bizonyult már verhetetlennek.

ZENEhallgatáshoz pedig nemhogy elég a sztereó, hanem az kell hozzá. 5.1, 7.1 nem zenére való. Főleg ilyen alacsony árszinten nem.

(#697) TomBoy1986 válasza gador (#681) üzenetére

TomBoy1986
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Egy vicc amit írsz, de komolyan. 25K-t nem ér szerinted meg egy 5.1-es teljesen fa rendszer + erősítő + hangszórók... És ezt azzal támasztod alá, hogy a 100+-os rendszer mennyivel jobban szól? Röhej... :O

Majd akkor nem fogja megérni az árát, amikor mutatsz egy szintén 25K-s rendszert, ami jobban szól. De addig kb. pszt.

2.1-esben van olyan, ami többet tud ~30K-ért. A Logitech Z-2300. De az nem filmhet van kitalálva, s nem is jó hozzá, mert a vezetékes távirányító asztalhoz köt.

[ Szerkesztve ]

AMD Athlon64 II X4 620 @ 3.25GHz ; MSI K9A2 CF ; Sapphire HD4850 Vapor-X 512MB GDDR3 ; KingMax DDRII-800 4x1GB ; Seagate 320GB ; CoolerMaster RealPower RS-520W ; Gigabyte X5 ; Logitech Z-2300

(#698) O_L_I válasza gador (#695) üzenetére

O_L_I
(senior tag)
LOGOUT blog

Orion 5.1 LOOOOLL Nekem még megvan a két front abból a bizonyos Orion szettből, a többi már szemétben van mert oda való!! A frontot sem tudom miért tartogatom még mindig, csak annyit erről a cuccról hogy minden hangszórón van magas sugárzó, benne van a leírásban is, meg hát fizikailag is látszik valami , viszont nem szól!! TUDJÁTOK MIÉRT? Mert nincs mögötte semmi!!! Csak egy MŰANYAG DÍSZ!!! A mélynyomó télleg elég jól szólt (amíg működött), de zenei értelemben vett hangminőségről ebben a kategóriában nem lehet beszélni.

CAPS LOCK - Unleash the Fury!!!

(#699) O_L_I

O_L_I
(senior tag)
LOGOUT blog

Erről az Orionról beszélek.
[link]

Ajánlom mindenkinek akinek még van ilyen otthon, hogy pattintsa le az előlapot csavarozza a "mély-közép" (hehe inkább fél közép) hangszórót, nézzen be a dobozba és sírjon...

[ Szerkesztve ]

(#700) O_L_I

O_L_I
(senior tag)
LOGOUT blog

Erről az Orionról beszélek.
[link]

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.