Hirdetés

2012. május 31., csütörtök

(#901) RedWing válasza necropolis (#900) üzenetére

RedWing
(fanatikus tag)

Talán a család/szomszédok/egyéb okok miatt nem tudja/akarja mindig a hangszórókat használni, inkább ráköti a fülest...

szerk.: Mint ahogy én is szoktam este 9-10 után... Lakótársam/szomszédok sem örülnek mikor pl.: este 10kor nekiállok valami kellemes hanghatású filmet nézni. :DDD

[ Szerkesztve ]

Egy mérnökkel vitatkozni olyan, mint bírkózni egy disznóval a sárban. Néhány óra elteltével rájössz, ő élvezi!

(#902) necropolis válasza RedWing (#901) üzenetére

necropolis
(újonc)

Csak azért kérdeztem, mert akkor akár a hangkártyakimenetre is rákötheti. A rendszer füles kimenetén (ha lenne) úgysem jön térhatású hang, azthiszem. Tehát ugyanott vagyunk, mintha..
Mondjuk ez csak akkor nem kivitelezhető, ha a gép messzevan a hanfaltól (gondolom a szubládákra teszik a fülhallgató kimenetet).De amúgy a késő esti hallgatáshoz jogos!

[ Szerkesztve ]

(#903) Nordic

Nordic
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Kinéztem magamnak egy 5.1est, mégpedig egy logitech x-540-et. erről mi a véleményetek?
megér 17-20e-et? :F vagy esetleg tudnátok ugyanebben az árban jobbat ajánlani? a falra szerelhetőség előny lenne...

filmezésre és zenére is egyaránt használnám(sajna a mostani ki geniusom már kissé elhasználódott :U )

"Nem tudom mi a gond.. Mióta ph-n kint van az e-mailem, azóta olcsóbban veszem a viagrát." by akom --- {Steam ID: Nordic_hun}_@_{BattleTag: Nordic#2851}

(#904) Spy89 válasza Stirbi (#881) üzenetére

Spy89
(kvázi-tag)

Szia!
(Genius SW 5.1 6000)
Hát nem tudom ... Általában ha már ekkora az osztás akkor illene 100ra felmennie, pl a dobozon pont 68as áll.
Ha előbb megtudsz esetleg valamit akkor légyszi dobd már fel ide.Persze fordítva is ezt teszem majd.

Jön még boardosra lavina! :D

(#905) Eagl3 válasza necropolis (#902) üzenetére

Eagl3
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Ráköthetem a hangkártyára is igen, de egy az, hogy az a gép hátuljában van, másik pedig, hogy előtte ki kell húznom a hangfalak 3 dugóját is. Majd cserénél megint vissza az egész persze jó sorrendben sötétben.

(#906) AkEe12

AkEe12
(újonc)

Hi! Ma vettem egy Orion HT 550-es rendszert, de nem tudom csatlakoztatni a gépre, elég egy új hangkártya, vagy kell vmi átalakító is?

(#907) Eagl3 válasza AkEe12 (#906) üzenetére

Eagl3
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Ha nincs az alaplapodon 5.1-es integrált hang, akkor igen, elég egy 5.1-es hangkártya és nem kell semmilyen átalakító.

Legközelebb kicsit pontosabban is leírhatnád, hogy mi a problémád.

(#908) AkEe12 válasza Eagl3 (#907) üzenetére

AkEe12
(újonc)

az a helyzet, hogy ez a hangcucc nem kifejezetten PC-re készült, és nem Jack dugó van rajta, és nem tudom, hogy a hangkártyákon milyen bemenet van, mert ha Jack, akkor kelleni fog átalakító

(#909) Eagl3 válasza AkEe12 (#908) üzenetére

Eagl3
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

A hangkártyákon jack bemenet van igen, szóval kelleni fog hozzá átalakító.

[ Szerkesztve ]

(#910) necropolis

necropolis
(újonc)

Tegnap este fél kilenckor meghozta futár!!!! Hajnali egyig teszteltem :) Tökjó a cucc!
Alaplapi hangkártyám van. Szerintetek érdemes beruházni egy Audigy SE-re vagy egy x-fi hangkártyára? Ennél a rendszernél hallani különbséget egy alaplapi és egy külön hangkártyás megoldásnál? az alaplapi Ac'97 HD Audio Device, ötpontegyes kimenetre kötve, nem spdifen hallgatva. A Genius 6000-es rendszerről van szó!

(#911) necropolis válasza Spy89 (#904) üzenetére

necropolis
(újonc)

Nekemis csak hatvanháromig megy fel.

(#912) necropolis válasza Eagl3 (#905) üzenetére

necropolis
(újonc)

Jogos :) Nálam a házon van előlapon fülhallgató kimenet, nekem ezért nem baj. Meg azértsem mert nincs fülhallgatóm :)

(#913) RedWing válasza necropolis (#910) üzenetére

RedWing
(fanatikus tag)

Szerintem egy ilyen 30k+ értékű szettnél már érdemes lehet külön hangkarit venni. :K
Ha lényegesen nem is, de mindenképp javulni fog valamennyire a hangzás.
Kérdés az, hogy neked megéri-e a javulás a kártya árát... :F

Egy mérnökkel vitatkozni olyan, mint bírkózni egy disznóval a sárban. Néhány óra elteltével rájössz, ő élvezi!

(#914) necropolis válasza RedWing (#913) üzenetére

necropolis
(újonc)

Az igazság az, hogy nem véletlen vettem ezt a rendszert. Nem a legcsúcsabb, de a kompakt szettek közül a legjobb árérték arányú. Fontos a minőségi hangzás, de mint az előbb is írtam, az ár érték arány is. Számszerűsítek.

Jelenlegi hangzás = 1.00 azaz 100 % --> 37.000 Ft

Ha az új kártyával (X-Fi alap, kb 10.000 Ft) 5%-ot javul a hangzásakkor az

1.05 azaz 105 %
költség viszont --> 47.000 Ft azaz 27 % os árnövekedés.

A hangkártya tud egy csomó mindent, amit lehet, hogy nem tudok kihasználni ezzel a rendszerrel. Játszani nem érdekel. Filmet koncert nézek leginkább.
Szóval bizonyos keretek közt hajlandó vagyok áldozni rá. Most azoktól szeretnék tapasztalatot és információt gyűjteni, akik a hangfalszett vásárlása után cserélték le hangkártyájukat egy jobbra. Nem vagyok egy pénzes jampi, erre is gyűjtenem kellett, nem szívesen adok ki plusz pénzt a "semmiért".

(#915) necropolis

necropolis
(újonc)

Ez csak egy példa volt, nemtudom mennyit javulna a hangzás, ez az előzőből kimaradt. Szóval vároma a tapasztalatot/kat. Köszönöm!

(#916) AkEe12 válasza Eagl3 (#909) üzenetére

AkEe12
(újonc)

és a hangkártyákhoz nem szokott járni átalakító?

(#917) RedWing válasza necropolis (#915) üzenetére

RedWing
(fanatikus tag)

Nekem először egy integrált 5.1-ről ment a szett. Mikor notira váltottam mindenképpen kellett egy külső 5.1 kártya. Szűkös volt az anyagi keret, nem tudtam Creative-ot venni, de mint utóbb kiderült a jelenlegi is bőven beváltotta a hozzá fűzött reményeket! :DDD
Nekem jelentősen javult a hangzás! :K

(részletekért lsd. adatlapom)

(#918) necropolis válasza RedWing (#917) üzenetére

necropolis
(újonc)

Köszi a választ!
Utsó kérdés, ha már itt vagyok (nem szívesen regisztrálok 5000 fórumba, meg egy kicsit kapcsolódik is a kérdés):

Audigy SE vagy X-Fi (nem az extreme platinum, hanem a legalapabb x-fi)?

(#919) Eagl3 válasza necropolis (#918) üzenetére

Eagl3
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Mindenképpen érdemes egy hangkártyát venni.
Azt azért hozzátenném, hogy minél jobba hangkártya, annál jobb lesz a hangzás. Ezt csak azért írom, mert írtad, hogy a leg alapabb x-fi -t vennéd, itt gondolom az extreme audio-ra gondoltál. Na most az alaplapinál az is jobb, de ha már beruházol egy hangkártyára, akkor mindenképpen egy X-fi extreme Music vagy Gamer hangkártyát vegyél, az előbbi jobb valamivel bár nehezebben beszerezhető mert már nem gyártják. Nekem is ilyen van, tökéletes vele a cucc.

(#920) sid87

sid87
(tag)

10-15ezerért milyen 5.1et ajánlanátok? :) Úgy hogy van mellé egy hifim is.

HTC Desire (Telenor) [MIUI Au-1.12.30] + 8GB Kingston | Wayteq xTAB 70i + 4GB Kingston

(#921) RedWing válasza sid87 (#920) üzenetére

RedWing
(fanatikus tag)

Spórolj még egy picit és vegyél egy ilyet: [link]
vagy próbálj meg aprón egy Audigy 2ZS-t szerezni.

(#922) sid87 válasza RedWing (#921) üzenetére

sid87
(tag)

És ezen hol jön ki a hang? :DD :U

HTC Desire (Telenor) [MIUI Au-1.12.30] + 8GB Kingston | Wayteq xTAB 70i + 4GB Kingston

(#923) necropolis válasza Eagl3 (#919) üzenetére

necropolis
(újonc)

Köszönöm a segítséget srácok! Ez a hangkártya ügy úgy látszik januárra marad :) De akkor x-fi. Remélem tényleg hallhatóan jobb lesz!

Üdv! És kellemes ünnepeket!

(#924) RedWing válasza sid87 (#922) üzenetére

RedWing
(fanatikus tag)

Sorry! Elcsúsztam a topiccal... :B

Szerk.: Annyiért kb. mind1, hogy melyiket választod. Nincs lényeges különbség.

[ Szerkesztve ]

(#925) Eagl3 válasza RedWing (#921) üzenetére

Eagl3
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Ezt még véletlenül sem ajánlanám senkinek, pláne nem ennyiért.

(#926) RedWing válasza Eagl3 (#925) üzenetére

RedWing
(fanatikus tag)

Igen, igazad van! Rosszat linkeltem... :B :R

Szerk.: Én kérek elnézést! Kicsit fáradt voltam már. :R

[ Szerkesztve ]

(#927) americanidiot válasza RedWing (#926) üzenetére

americanidiot
(őstag)

Duplán rosszat, nem is hangkártyát kért, ráadásul az a hangkártya = integrált hangkártya.

(#928) RedWing válasza americanidiot (#927) üzenetére

RedWing
(fanatikus tag)

Igen, utólag észrevettem én is. :B :R

(#929) Kf1Robi

Kf1Robi
(újonc)

Hello,

Tudna nekem valaki segíteni?

Beszereztem ma egy [Genius SW-HF5.1 3000] hangfalszettet, és sajnos ha akarom ha nem hallom rajta valamelyik a rádiót. Pont annyira, hogy nagyon zavaró legyen.

Mit csináltam rosszul? Mit lehet ez ellen tenni?

Köszi a segítséget...

(#930) americanidiot válasza Kf1Robi (#929) üzenetére

americanidiot
(őstag)

Tudtommal semmit, régen a Logitech X530-cal volt ilyen, hogy bizonyos területeken befogott ismeretlen rádióadásokat, ott azt hiszem nem volt rá megoldás. Rosszul van leárnyékolva a cucc.
Ha garis, vidd vissza, de ha ugyanilyen típust kapsz, lehet, hogy megint belefutsz egy ilyenbe. mondjuk, ha gariztátásnál nem produkálja, sokat nem érsz vele.

[ Szerkesztve ]

(#931) Kf1Robi válasza americanidiot (#930) üzenetére

Kf1Robi
(újonc)

Köszi, mindenképp lépek az ügyben.

Egyébként a danubius rádió jön rajta.. :(

(#932) BBRichard

BBRichard
(újonc)

Sziasztok!

Ma vettem egy Orion HT 550 5.1 hangfalat a teszkóban,de van vele valami baj:( Csak az FR szól rajta de az is csak 2.1-ben.Még a mélyláda se megy pedig ugye abba mennek a kábelek. Ráraktam TV-re de ott is ez volt.Amúgy AUX-ban raktam rá a TV-re és a gépre is.
Van valami ötletetek hogy mi lehet?

Köszi a választ!

(#933) BBRichard

BBRichard
(újonc)

Már mind1 nem téma,kicseréltettük és az jó

(#934) Kis zöld izé

Kis zöld izé
(senior tag)

Ár/érték arány szempontjából szerintem még mindíg a Logitech X-530-as valamint az 5500-as típus éri meg a legjobban. Szvsz.... De beleférnek még a Geniusok is.

Bye!

(#935) Stirbi válasza BBRichard (#933) üzenetére

Stirbi
(PH! addikt)

üdv tescoban gond nélkül cserélik a dolgokat, én 5ször cvseréltem dvd lejátszot :DD

(#936) sbecike11 válasza Stirbi (#935) üzenetére

sbecike11
(újonc)

Én tegnap (vasárnap) délután vettem egy Orion HT 550-est a Tesco-ban.
Hazahoztam, összedugtam, de csak a FR és a FL szólt, a többi hangfal pedig erősen zúgott.
Szétszedtem, visszavittem és még aznap este hazahoztam egy másikat (tényleg szó nélkül cserélik). A gond csak az volt, hogy ez a második már meg se mukkant.
Hétfő délelőtt bementem a Tesco-ba, mondtam, hogy mi a bajom. A srác a műszaki pultnál azt mondta, hogy nyugodtan hozzam vissza és ha gondolom visszafizetik a zsét. Mondtam, hogy nekem jó lenne a cucc, de valaki most már próbálja ki velem mielőtt hazaviszem. Azt mondta, hogy ezt nem tudják megtenni a karácsonyi hajtás miatt. Vissza is vittem a hangfalat, a vevőszolgálatos csajszinak mondtam, hogy kérem a pénzt, de rábeszélt, hogy vigyek haza egy harmadikat is, ha az se megy, akkor visszaadják a pénzem.
Így is lett és csodák csodájára a harmadik tökéletesen működött. Ebből csak a távirányítót hagyták ki. Úgyhogy ismét vissza a Tesco-ba (hangfal ügyben már ötödjére), mondtam, hogy nem volt távirányító, erre ideadták a távirányítót abból a dobozból, amit 1 órája vittem vissza, úgyhogy most már minden rendben.
Szóval egyrészről szomorú, hogy 3-ból 1 működik jól, másrészről viszont ez az egy megérte az árát, mert ennyi pénzért nagyon jól szól! Ha van időtök / türelmetek hozzá, akkor csak ajánlani tudom a masinát (főleg kezdőknek, mert az internetről, hibakeresés közben sok mindent megtanul az ember, míg végre összerak egy működő rendszert). :)

(#937) BBRichard

BBRichard
(újonc)

Akkor leírom h nekünk hogy cserélték ki.
Szombaton megvettük,hazajöttem,összeraktam és csak az FR szólt. Gondoltam biztos nem jól kapcsoltam össze valamit,ezért vasárnap megpróbáltam a dvd lejátszóval,de ott is csak az FR szólt.Visszavittük ott a vevőszolgálatnál a csávó azt mondta h nyugodtan cseréljük ki,vagy válasszunk másik terméket.Bementünk,de nem volt,mondtuk a csávónak h elfogyott.Aszonta h vagy ők(tesco) küldi javítóba vagy mi,az 1 napos terméket...(micsoda ajándék,hogy már 1 nap után javítóba kell küldeni -.-' )Mondtuk hogy egyik sem jó(azt fel se ajánlotta hogy visszaadja a zsét),így felhívta a gyöngyösi tescót(hozzá teszem én Hatvanba lakom),hogy van-e nekik ilyen termék.Mondták h van,akkor tegyenek el nekünk a 3ból 1et,és akkor megyünk(ezt a vevőszolgálatos gyerek döntötte el,hogy mi felmegyünk Gyöngyösre,nem hogy ők hozták volna le,mer én erre gondoltam).Jóvan,felmegyünk.Ott Gyöngyösön a vevőszolgálatos csaj aszonta h ő nem tud erről(igaz hogy 30 perc telt el a telózás és az odaérkezés között),hogy el kellett volna rakni egyet.Meg utána még értetlenkedett egy kicsit,utána közölte hogy akkor hozzak(ÉN) egyet bentről.Lepecsételte,meg ilyenek,aztán mehettünk haza.Összeraktam és szerencsére jó lett. és télleg rohadtul jól szól.:D

The End

(#938) Gerisan

Gerisan
(fanatikus tag)

Helló!
Egy GENIUS SW-HF5.1 4000-t néztem ki magamnak mert jól néz ki és sok szépet és jót mondtak róla de sajna már nem kapni ott ahol néztem.az 5000-t és az 5005-t láttam még de azokról több rosszat olvastam.Melyiket érdemesebb megvenni inkább vagy mit ajánlotok helyettük ilyen árban max 27-28-t?

FSP Everest 500W,Asus P7H55-M,Core i5 760,4x2Gb Kingmax 1333 Ram,GigaByte Geforce GTX 460 OC 1024 MB DDR3,1,5TB SATA HDD,Optiarc 7203S

(#939) Eagl3 válasza Gerisan (#938) üzenetére

Eagl3
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Szvsz a 4000-nél mindnképpen jobb választás lenne egy 5005-ös.
Bár egy 6000-es lenne az igazi 35 körül van. :)

(#940) americanidiot válasza Gerisan (#938) üzenetére

americanidiot
(őstag)

4000-nél mindenképp jobb az 5000/5005 páros, nyugodtan válaszd , jóval erősebb.

[ Szerkesztve ]

(#941) Gerisan

Gerisan
(fanatikus tag)

köszönöm a válaszokat.inkább akkor az 5005 lesz

FSP Everest 500W,Asus P7H55-M,Core i5 760,4x2Gb Kingmax 1333 Ram,GigaByte Geforce GTX 460 OC 1024 MB DDR3,1,5TB SATA HDD,Optiarc 7203S

(#942) Stirbi válasza sbecike11 (#936) üzenetére

Stirbi
(PH! addikt)

hát igen elég sok türelem kel a tescosokhoz :DDD

(#943) Gerisan válasza BBRichard (#937) üzenetére

Gerisan
(fanatikus tag)

hát igen a tesco :) én nem is szoktam ilyen kütyüket ott venni de már volt hogy vettem valamit aztán párszor mehettem is vissz mert baj volt a cuccal.azóta nem veszek ilyesmit ott.

(#944) Stirbi válasza Gerisan (#943) üzenetére

Stirbi
(PH! addikt)

tesco gazdaságos sz.@.r. kisporolják a belsöséget, csak a külsöségre hagyatkoznak :DDD

(#945) americanidiot válasza Stirbi (#944) üzenetére

americanidiot
(őstag)

Mi köze van a Tesconak az Orion hangrendszerek belsőségéhez? :U

[ Szerkesztve ]

(#946) Stirbi válasza americanidiot (#945) üzenetére

Stirbi
(PH! addikt)

üdv, semmi, csak ök forgalmazzák :DDD

(#947) Bullet_

Bullet_
(tag)

Hi

Sajnos a notebookomban csak digitális hangkártya van. Milyen 5.1-et ajánlanátok aminek digitális csatlakozója van? (logitech z-5500nél olcsóbban azért).

(#948) runner 125

runner 125
(PH! nagyúr)

Sziasztok!
Olyan 14-15k környékén milyen 5.1-es aktív hangfalszettet ajánlotok PC-hez?
Konkrétan én a Logitech X530-at néztem - vélemény? :U
Köszönöm.
Üdv.M

"Kinek a pap, kinek a wlan" :-) • A forum arra hivatott, hogy a kérdéseiteket ott tegyétek fel, s ne privát üzenet formájában felém! Köszönöm!

(#949) Eagl3 válasza runner 125 (#948) üzenetére

Eagl3
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Szerintem ennyiért nem nagyon találsz jobbat az X530-nál.
Talán még valamelyik Genius.

(#950) runner 125 válasza Eagl3 (#949) üzenetére

runner 125
(PH! nagyúr)

Aham,értem, ok rendben köszönöm.
Üdv.M

"Kinek a pap, kinek a wlan" :-) • A forum arra hivatott, hogy a kérdéseiteket ott tegyétek fel, s ne privát üzenet formájában felém! Köszönöm!

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.