Hirdetés

2012. május 31., csütörtök

(#551) bozont

bozont
(PH! addikt)

Sziasztok

Most vettem, egy X-Fi hangkártyát és nagyon úgy tűnik, hogy előbb-utóbb valami ütősebb hangrendszer is kellen mellé, mint a mostani genius (bár már ezzel is nagyon jól szól). Mit érdemesebb venni egy 21 nm-es szobába? Meg fontos, hogy könnyen cserélni tudjam a kábeleket. Játékra, filmre, zenére egyszóval mindenre használnám.

(#552) Bdanyy

Bdanyy
(őstag)

Sziasztok!

Hangfalrendszert szeretnénk venni főleg filmnézéshez. Vezetéknélküli kellene,ami átvisz 1 falat.Létezik ilyen? :B Neten még nem nagyon találtam csak logitechet, de olyat soha többet nem szeretnék x-530as tapasztalataim miatt.

http://href.hu/x/frwq http://www.n95.hu Nokia N95-ös és egyéb S60 telefonos információs oldal http://febazo.hq.hu/ I8910 HD : http://href.hu/x/f1zt

(#553) nyunyu válasza Bdanyy (#552) üzenetére

nyunyu
(PH! kedvence)

ami átvisz 1 falat.

Azt ugy hivjak, hogy Hilti.
Utana nem gond a kabelezes. :DDD

Hello IT! Have you tried turning it off and on again?

(#554) Bdanyy válasza nyunyu (#553) üzenetére

Bdanyy
(őstag)

Hmmm, kicsit fel lett térképezve a terep,és elég olyan is,hogyha a hátsók vezetéknélküliek,a többit meg csak sikerül besuvasztani a fal mellé. :) Ilyen van esetleg valakinek?

http://href.hu/x/frwq http://www.n95.hu Nokia N95-ös és egyéb S60 telefonos információs oldal http://febazo.hq.hu/ I8910 HD : http://href.hu/x/f1zt

(#555) meganoname

meganoname
(újonc)

Ha 5.1 akkor csak is kizárólag CREATIVE [KÉP]

A túlerő legyen veled!!!!!

(#556) bzoley válasza meganoname (#555) üzenetére

bzoley
(PH! kedvence)

A Creative-val ég nem is lenne gond, de pont P5800?
Egy hónapja sincs, hogy Z5500-ra cseréltem. Ég, és föld.

(#557) MZsoltee válasza bzoley (#556) üzenetére

MZsoltee
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Az árkülönbséget nézted a 2 cucc között 12 vs 60k...

A tökéletes nő süketnéma, nimfomániás, és az apjának kocsmája van.

(#558) nyunyu válasza Bdanyy (#554) üzenetére

nyunyu
(PH! kedvence)

Veszel sok hangfalkabelt, ket vegere megfelelo csatlakozok, aztan korbevezeted a falak menten/kuszob alatt.

Sokkal jobban szol, mint a vezeteknelkuli megoldasok, raadasul sokkal olcsobb.

[ Szerkesztve ]

Hello IT! Have you tried turning it off and on again?

(#559) bzoley válasza MZsoltee (#557) üzenetére

bzoley
(PH! kedvence)

Részlet kérdés :)
Amúgy a kijelentésben nem szerepelt az "ennyi pénzért" kitétel, kizárólagos kijelentés volt, más választ nem érdemelt.

(#560) Flow

Flow
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Heló! nem tudom, jó fórumban teszem-e fela kérdést, de hangfalak beszerzéséét tervezem. A koncepció a következő: (fontossági sorrend) Szép legyen, nagy hangfalak, megfizethető áron, minél jobban szóljon.(4.0, 5.0, esetleg 5.1) Hogy kicsit képet adjak róla, milyesmi szetteket nézegettem: pl heco victa.
Zenére/filmre: 60/40.

A kérdés adott: milyet... :F

HA megvan a hangfal, nézek erősítőt is. De az majd másik topic lesz... :P

Válaszokat/tanácsokat okosítást előre is köszönöm! :K

[ Szerkesztve ]

Rationally I have no hope, irrationally I believe in miracles.

(#561) Flow válasza Flow (#560) üzenetére

Flow
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

:F

(#562) Magnum PI

Magnum PI
(tag)

sziasztok

egy ilyen lejátszóm van [link]
Szeretnék hozzá venni hangfalszettet csak segítség kellene az elinduláshoz mégis milyet lenne érdemes.
Köszi

(#563) ywyw

ywyw
(újonc)

Sziasztok
van egy laptopom amin van Spdif-es kimenet és van egy logitech X540-es hangrendszerem, a kérdésem az, hogy lehetne a kettöt összekötni, létezik e egy spdif-es jack bemenetel ami 5.1 es, azaz nem sztereó?

(#564) Flow

Flow
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Nem nagyon pörög ez a topic. :O

(#565) rovar1 válasza bzoley (#556) üzenetére

rovar1
(újonc)

az odáig renben van, hogy logitech, na de az árra is ég és föld

(#566) Magnum PI

Magnum PI
(tag)

#562-re valaki? :U

(#567) Sidaries válasza Flow (#564) üzenetére

Sidaries
(őstag)
LOGOUT blog

Na majd megpörgetem. :)
Szóval miután zárták a topikomat ide is beírom a kérdésemet:

Új hangfalat szeretnék venni max 50e-ből. Zenehallgatásra és játékra lesz, filmet keveset nézek. Lehet 2.1 vagy 5.1, de a lényeg hogy azért jó legyen. Most egy Creative Inspire 5400-asom van ( lehet hogy a szám nem ez ) 5.1-es. Nem rossz, de nem is túl jó.
Van néhány fontos kritérium. Miután elég sokat költettem a gépem és környezetének a kinézetére, ezeknek is bele kell illenie a képbe. Ezüst, fekete kell hogy legyen lehetőleg vegyesen és a ledeknek mindenképpen kéknek kell lennie.

Ez a kérdés. Jött is néhány válasz azokat megjegyeztem. Ti mit ajánlotok?

I am the Visionaire, follow me if you dare...

(#568) Sidaries válasza Sidaries (#567) üzenetére

Sidaries
(őstag)
LOGOUT blog

Hát úgy látom mégsem pörgettem meg. :)

(#569) perempe válasza Sidaries (#568) üzenetére

perempe
(őstag)

Ide is beírom:

[link]
Extended Range Drivers - váltó nélkül beszerelhetőek.
Pl. Pioneer B20FU20-51FW 8".

Ha nagyon olcsón kell jó:
HiVi B3S 3".
[link]
Itthon 2,5K darabja (ATC-Trade Zrt., avx.hu-n is jelen vannak), spéci váltóval jó megoldás lehet.

* George Benson : White Rabbit *

(#570) Sidaries válasza perempe (#569) üzenetére

Sidaries
(őstag)
LOGOUT blog

Kösz. Felvettem a listára.

(#571) Sidaries

Sidaries
(őstag)
LOGOUT blog

Szerintetek ez jó?
Altec Lansing FX5051

(#572) Flow válasza Sidaries (#571) üzenetére

Flow
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

ÉRted, 50k-tól ne várj csodát. Főleg ilyen aktív cuccok, 5.1...
Persze nem szarok, csak azért más szint egy 70k-s hangfalpár.

(#573) Sidaries válasza Flow (#572) üzenetére

Sidaries
(őstag)
LOGOUT blog

Nem csodát várok. Csak előrelépést a Creative Inspire 5400-asomhoz képest.

(#574) perempe

perempe
(őstag)

Én mindenképp HIFI irányba terelnélek. Ha Te nem építed meg, akkor építtessed meg mással a javasolt hangfalat/erősítőt. Össze se érdemes hasonlítani egy műanyag vagy olcsó ketyerével.

Én jövő héten rakok össze egy Quad 405 erősítőt, meg hozzá egy hangfalatpárt.

(#575) WN31RD válasza perempe (#574) üzenetére

WN31RD
(VIP)

"Én mindenképp HIFI irányba terelnélek. [...]"
Szerintem is megfontolásra érdemes tanács ez. Komoly előrelépés csak így lesz, tényleg megéri. :)

(Re #576: úgy tippelem, az #574 az #573-ra és előzményeire válasz. Ez a hozzászólás mindenképpen.)

[ Szerkesztve ]

''... we as consumers, want our content free (as in Freedom) and if we don't get it, we'll take our content free (as in beer).''

(#576) Flow válasza perempe (#574) üzenetére

Flow
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Ez melyikre volt válasz?

(#577) perempe válasza Flow (#576) üzenetére

perempe
(őstag)

Az Altec Lansing FX5051-re...

Szvsz 50K-ból már minőségi erősítő és hangfal vehető, építhető.

(#578) Flow válasza perempe (#577) üzenetére

Flow
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

ötlet esetleg erre?

(#579) perempe válasza Flow (#578) üzenetére

perempe
(őstag)

Biztos jó, de megfelelően megépített, szélessávú hanszóróval szerelt hangfalakat javasolnék helyette előre/középre/hátra (5 db.), meg hozzá egy sub. Olcsóbban kijössz.

Pl. említett Hivi B3S (10$, itthon 2,5K - ATC-Trade Zrt., avx.hu fórumán is jelen vannak) már alkalmas ilyen rendszerhez. (YouTube-on is van fenn róla anyag.) Az ATC weblapján láthatod, hogy csinálnak ők persze hangfalakat is.

[link]
Esetleg nézhetsz még innen más Extended Range Driver-t. A Pioneer B20FU20-51FW is jónak tűnik.

(#580) Flow válasza perempe (#579) üzenetére

Flow
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Köszönöm! Utánanézek! :R

(#581) Sidaries válasza perempe (#577) üzenetére

Sidaries
(őstag)
LOGOUT blog

Hát lehet hogy akkor én is átállok inkább egy kéthangfalas megoldásra. Kösz az eddigi hozzászólásokat. ( Azért még mindíg lehet tanácsokat adni. )

(#582) perempe

perempe
(őstag)

A Logitech THX certified Z-560-at pl. Tang Bang W3-594SB-vel szerelik. (Ez is szélessávú - Extended Range Driver.) Csöppet jobb lehet a hangja rendes dobozba építve...
[link]
[link]

[ Szerkesztve ]

(#583) tonyo1

tonyo1
(újonc)

Sziasztok! Szeretnek egy 5.1 es hangfalrendszert vásárolni! Mient ajánlanátok?
Ezt neztem SISTEM 5.1 GENIUS SW-5.1 1500, 1500W PMPO, (SUBWOOFER 20W + 5 SATELITI 5W), WIRED RC, 20Hz-20KHz Mi a velemenzetek erröl? Itt megnézhetitek http://www.dc-shop.ro/detalii_produs.php?cod=12553

(#584) perempe

perempe
(őstag)

HiVi Swans S200A
woofer: S5N-5
tweeter: TN28
erősítő: LM3886

Ajánlott kiskerár: $549, itthon 119 000 Ft.
[link]
[link]

Ezt érdemes lenne koppintani.

(#585) RedWing válasza Sidaries (#573) üzenetére

RedWing
(fanatikus tag)

Akkor én ezt ajánlanám:
[link]
Csak jókat tudok mondani róla! :C

Egy mérnökkel vitatkozni olyan, mint bírkózni egy disznóval a sárban. Néhány óra elteltével rájössz, ő élvezi!

(#586) perempe

perempe
(őstag)

Utánaszámoltva 35K körül van az alapanyag, és ezzel kész a 2.0-ás komplett rendszer.
[link]

A hangszórókat innen:
[link]

[ Szerkesztve ]

(#587) Sidaries válasza RedWing (#585) üzenetére

Sidaries
(őstag)
LOGOUT blog

Én is szemeztem vele. :) Kösz.

(#588) darnellsmith

darnellsmith
(senior tag)

logitech z 5500, szerintem a best :R :D

Oakley Jawbone Retina burn black iridium eladó!

(#589) lamathosz

lamathosz
(újonc)

Hali tanácsra lenne szükségem.

Eddig egy quad 405 25éves még apám építete erősítő és egy saját magam készített SAL-os 3utas 20cm-es mélysugárzóval szerelt hangfal pár-al néztem a filmeket,hallgattam a zenét házibulikra ezeket hurcibáltam. Kicsit már megkopott a sok szállításban az erősítő is elég oldschool és mikor barátnőmnek vettem 1 hónapja creative T3100-as hangszórókat elgondolkoztam hogy lehet nekem is elég lenne ebbe a kicsi szobába egy 2.1 de ha már amúgy is sokat filmezek akkor 5.1 hangfalszet. Rögtön kinéztem a nagyobbik testvért a creative inspire T6100-t elég baráti ára van 12-14 körül már lehet kapni. pici a szobám 10nm azóta rájöttem hogy fölösleges ekkora teljesítmény ilyen pici szobába. Ezért gondoltam hogy lecserélném valami kisebbre persze azért a minőségről nem mondanék le.
Nézegettem még a génius 5.1-es csodáját is de a 25ezret már sokallom és az megint több helyet igényel nagyobb fadobozos hangszórói miatt.

Szóval a kérdés az lenne hogy tekintettel arra hogy mekkora a szoba ti mit ajánlanátok Tartsam meg a jelenlegit ne szórakozzal 10-20ezer forintos hangszórókkal vagy szerintetek is a szoba méretei miatt ésszerübb lenne egy 5.1 és akkor Genius sw-hf best buy 25kért vagy jó a 12-13k-ért creative T6100?

(#590) perempe válasza lamathosz (#589) üzenetére

perempe
(őstag)

Attól függ, hogy a jelenlegi rendszered után mennyire elviselhető a kipróbált T3100...

Én most csinálom meg a 25 éves Quad 405 mellé SAL-ból a hangfalpárt. Egyébként azért SAL, mert már volt itthon régebbről. Most helyette olcsó HiVi-t, vagy hasonló szélessávút vennék.

[ Szerkesztve ]

(#591) djtoomi válasza lamathosz (#589) üzenetére

djtoomi
(PH! addikt)
LOGOUT blog

T6100 úgy ahogy van egy műanyag öntvény budi.Nagyon sz@r. :( Genius 5.1 előtt az volt, ritka fos volt, pedig 4-szer cserélték gariba, és mondták hogy ez ilyen. :( Genius 5.1 3600 vagy 5000 vagy 4000(utóbbit ajánlom abba a szobába, jobb mint a 3600, 5000n-él picit gyengébb, de biztos jó a mélye), ezeszer jobban szól, pedig én szobám sem egy palota, össz-vissz 30nm, és ebbe elég ez, házibulikra simán jó. ;) Nekem a 3600-as van, de gondolkodok 4000 vagy 5000-re váltáson. :K Ennél best-buyabbat nem találsz ennyiért, max használtan egy Z5300-as logitech. :K De az viszont ezt alázza porba. :DDD

Minden ötödik ember kínai. Mi is öten vagyunk a családban, tehát valaki kínai. Lehet apu, vagy anyu. Lehet a bátyám Sanyi, vagy az öcsém Ho-Xiao-Pen. Szerintem Sanyi az.

(#592) drezso válasza Flow (#578) üzenetére

drezso
(kvázi-tag)

Szia! Ha van kellő pénzed hangcuccra hát a hangfalakra kell a legtöbb lé :D Szerintem keress valami helyet ahol van lehetőséged pár gyártó hangrendszerét többfajta erősítővel kipróbálni és TE hallgasd meg és azt vedd meg amelynek a hangja neked tetszik, ez a legfontosabb!!!Az én rendszerem egy Dali Concept 6 5.0 -ás hangfalszetből áll Egy Werfadale PC12+ -os szubbal megtámogatva. Meghajtásra Onkyo 603 E . Ami nekem gyenge az a szub. Amit javasolni tudnék még A Jamo régebbi E8-as rendszere A régi E8-as nem a pont 1 szubbal .Garantáltan ütős !!!!Amennyiben kevesebb a pénzed ,hallgas meg egy Eltax Universe szettet én azzal kezdtem 45K körül van újonann: amitt a szett két frontja nyújt ezért a pénzért zenében szub nélkül szerintem drágább hangfalpárat is lealáz!Végezetül meghallgatásra valamelyik Médiamarkt -ot javasolnám ott biztos van idő meghallgatnod (én is ott teszteltem :) ) Erősítőre elég kevesebb lé is Már régebbi tipusokat használtan kimondottan jó áron 50-60K közt kapsz. Bátran ajánlom az Onkyo tipusait kedvező ár nagy basszusokkal és teljesítménnyel! Nekem 99 -óta csak onkyó cuccaim vannak.

(#593) TomBoy1986 válasza djtoomi (#591) üzenetére

TomBoy1986
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

A Genius HF 4000 gyengébb a 3600-asnál
(4000 100W RMS, míg a 3600 120W)

Ráadásul a 3600-as sokkal nagyobb is.

"Nekem a 3600-as van, de gondolkodok 4000 vagy 5000-re váltáson"
Nagyon rossz lépés lenne. A 4000 az szép, de gyenge, míg az 5000 meg gyakran hibás.

lamathosz:

A Genius 4000-ese a teljesítményéhez képest drága - én 25K körül láttam. Én annál olcsóbban vettem a 3600-ast - kb. 1.5 éve.

A helyedben egy Creativeba neveznék be. Hogy melyikbe? Menj el vmi saturn, vagy MM féleségbe, s hallgass meg 1-2-t. A SpeedLinktől óvakodj - legalábbis nekem nem tetszik a hangja. Egy 10nm-es szobába még lehet, hogy az a T6100 is sok lesz.

[ Szerkesztve ]

AMD Athlon64 II X4 620 @ 3.25GHz ; MSI K9A2 CF ; Sapphire HD4850 Vapor-X 512MB GDDR3 ; KingMax DDRII-800 4x1GB ; Seagate 320GB ; CoolerMaster RealPower RS-520W ; Gigabyte X5 ; Logitech Z-2300

(#594) djtoomi válasza TomBoy1986 (#593) üzenetére

djtoomi
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Lehet hogy a teljesítménye sok a T6100-nak, de a minősége a szokol rádióval vetekszik kb....
Azért írtam hogy 5000-ből sok a hibás, nem olyan biztos pont.
Múltkor egy geniusos sráccal beszéltem itt ph-n, aki genius szervízben dolgozik, és ő ajánlotta a 4000-et. :F :F

Minden ötödik ember kínai. Mi is öten vagyunk a családban, tehát valaki kínai. Lehet apu, vagy anyu. Lehet a bátyám Sanyi, vagy az öcsém Ho-Xiao-Pen. Szerintem Sanyi az.

(#595) TomBoy1986 válasza djtoomi (#594) üzenetére

TomBoy1986
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Én elhiszem, de 3600-ról váltani rá legfeljebb a szép külső miatt érdmes, mert sajnos gyengébb. Az Aquaban láttam a dobozát, hát kb. 2/3 a mérete a doboznak, mint a DHT-510-esnek (3600)

Ha tényleg váltani akarsz (mert pl. meguntad :) ) akkor az erősebb Jazz-re hasonlító Geniusra érdemes. Annak 200W az RMS teljesítménye, s 40-50K volt, amikor utoljára néztem.

AMD Athlon64 II X4 620 @ 3.25GHz ; MSI K9A2 CF ; Sapphire HD4850 Vapor-X 512MB GDDR3 ; KingMax DDRII-800 4x1GB ; Seagate 320GB ; CoolerMaster RealPower RS-520W ; Gigabyte X5 ; Logitech Z-2300

(#596) golyani válasza perempe (#582) üzenetére

golyani
(őstag)

genius 5000-est nem tudod véletlenül mikkel szerelik? :)

HP Pavilion dv5-1080eh

(#597) zitrom

zitrom
(tag)

Mi a különbség a Logitech X 530 és X 540 között?
Egyeltalán érdemes e most ilyenbe fektetni 15-20K-között?

[ Szerkesztve ]

(#598) perempe válasza drezso (#592) üzenetére

perempe
(őstag)

Összeszámolva: Edigital-nál az említett Dali szett sub nélkül 140K, az erősítő 100K. Sub-ot külön kell még venni.

Helyette LM3886-okból erősítő, 5 db. egyforma hangfal vmi szélessávúból, meg hozzá egy sub. Ebben nem lenne beépített DTS/DD dekóder.

[ Szerkesztve ]

(#599) zitrom

zitrom
(tag)

ja és milyen olcsóbb fajta hangkarit ajánlotok hozzá?(akár használtan is a lényeg hogy olcsó és jó legyen az X530,X540-hez)

(#600) Csaby25

Csaby25
(fanatikus tag)

Sziasztok!
Mi a velemenyetek a Logitech X-540-rol?
Esetleg hasonlo arban tud valaki jobbat ajanlani?

E8200, Gigabyte P35-DS3, 2x2Gb Kingmax 1066, Gigabyte 9600GT 512 MB, HDD 320GB WD 16M, Samsung 971P/Samsung LE40C650

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.