Én EBBŐL indultam ki. Lehet írok én is egyet az 5050-ről 
Nézlek.......és azon gondolkozom, hogy tetszel-e már, vagy igyak-e még.

Én EBBŐL indultam ki. Lehet írok én is egyet az 5050-ről 

Neki biztos nem az 5.1 miatt kellett
Üdvözlettel: d!sCm4st3r

Na kicsit késik a beszámoló, ilyen rohadt esős időben nem volt kedvem BKV-n cipelni a cuccost 
Discmaster: miért? :S

Azért mert az összes hangfalat maga elé tette azt asztalra... úgy elég nehezen jön ki a térhatás

Szerintem inkább csak meg akarta mutatni az összes hangszórót egyszerre 
[ Szerkesztve ]

Így legyen! 
[ Szerkesztve ]

Helló!
Szeretnék egy 5.1-es rendszert, de nem akarok külön erősítőt venni meg hozzá hangfalakt!
Van egy LCD TV optikai kimenettel meg egy multimédia boxom szintén optikai kimenettel!
Csak hangfalszett kellene (mélynyomóba erősítő szal nem kell DVD lejátszós szett)!
Van erre valami alternatíva vagy megoldás?
A válaszokat előre is köszönöm!

Kéne a ráfordítandó pénzmag nagyságának ismerete
Ha ez a követelmény, akkor számodra a "legolcsóbb" hangfalszett a Logitech Z5500-as.
Bár szerintem már jobban járnál ilyen árkategóriában ezzel (most akciós!):
http://www.ebolt.hu/product265771_category1723-Onkyo_HT_S3305_5.1_hazimozi_szett_lejatszo_nelkul.html

A kényelem nagy úr...

Az Onkyo olyan jó szetteket rak össze? Lehet buta vagyok, de mindig fenntartásaim voltak ezzel a névvel kapcsolatban! 
Hát, ugyanennyiért van a Logi Z-5500 is, amit nem nehéz überelni. Látatlanban fogadást merek kötni a győztesre.
Ettől függetlenül nem hiszem, hogy ez a végső alternatíva ezekkel a nyomi magas csipogókkal.
[ Szerkesztve ]
Szigorúan magánvélemény. Olvassa el a mellékelt tájékoztatót, vagy forduljon orvoshoz!

d!sCm4st3r:Miért voltak fenntartásaid? Én úgy tudom (saját tapasztalatból is), hogy az egyik legjobb márka, és úgy szól mint atom.
Nos tegnap hazacipeltem az én kis Genius SW-HF 5.1 5050-es csodámat. Mikor bementem Iponba, még nem sejtették, hogy nem autóval vagyok. Hát ezt be is néztem. Aki hasonló szettet rendel, ajánlom a házhoz szállítást, ugyanis rengeteg nyűgtől szabadul meg. A doboz méreteit rosszul írták a gyártó oldalán, ugyanis a hossza nem 20 hanem 50cm. Így benéztem a nagy bevásárlótáskás megoldást. Tömegre simán van 18kg.
Na mind1 ez már az én bajom...
Csomag: Kibontottam, ámultam bámultam, tényleg szépre sikeredett az összes hangszóró. Gondosan becsomagolt (ocsmány) távirányító, külön hozzá tartozó elemek, kézikönyv stb stb. A sub hátulján értelemszerűen külön be és kimenet a hangszóróknak, s a hangkártyának. Külön szépen becsomagolva az összes kábel, amit ránézésre talán el is lehetne dönteni, hogy hova való.De nem...A rear-left hangszórónak egy 3-4 m-rel hosszabb kábele van, mint a rear-right-nak, s ez be is szopatott, ugyanis gondoltam (hülye ésszel), hogy egyforma hosszú kábeleket adnak hozzá. Megjelölve nincs a kábelen a hossza. Ugyanez a helyzet a front hangszórókkal. Itt a rear-left rövidebb lett, mint a rear-right. Ami nem is baj, de pl szekrény tetejére már kábelfeszülés nélkül nem tudtam feltenni, bal oldali pedig még rövidebb, erről ne is beszéljünk( front right->kb 1.70m hosszú, front-left kb 1m). szóval aki szeretné szétdobálni a hangszóróit a szobában, annak ajánlom egy hosszabb és vastagabb kábel vásárlását. Képeket nem csináltam, mert rohadtul lusta ember vagyok már éjfél körül...
Összeszerelés: aki esetleg nem színvak, és még a betűket is ismeri, annak gyakorlatilag jó esélye van összeszerelni 5 perc alatt az egész rendszert. Ha azt is beleszámítjuk, hogy kúszok-mászok mint egy streaptease táncos k*rva az asztal mögött, szekrény tetején stb, akkor a kábelrendezéssel együtt lehet akár fél óra is.
Hangzás: 2 hifi van, egy orion 5.1 ( najó vicc volt, azt nem nevezném annak, műanyag dobozba dobott hangszóródarabka->zörög csörög,áramot zabál, de hangja az nincs), evvel hasonlítottam össze. A Sub az nagyon el lett találva. Gyönyörű mélyet ad ki, még a leghalkabb beállításon is. Ha valami különbséget hallani lehet a többi hangcucchoz képest, az ez. A frontok, rear hangszórók gyönyörűen beállíthatóak, gyakorlatilag úgy szabod testre ahogy akarod, s mint egy kezes bárány igazodik hozzád. A térhangzás garantált, igen, még zenénél is. Ratyi minőségű youtube videók is nagyon szépen szólnak.
Szóval nálam hangzásra 10/10-et kapott (persze ha meghallgatnék egy milla feletti rendszert, lehet h már csak 7-est kapna
)
Végszó: Ezért az árért, jobbat nem is tudnék elképzelni. Merem ajánlani mindenkinek, aki igényes a hangzásra, s "óccóér" akar jót 

Update: Sajnos a tapasztalt kábelrövidség miatt vennem kellett hangszórókábelt. Ezt a helyi boltban meg is tettem, picit drága kábelt sikeredett venni, de nagyon nem bántam meg, sokkal tisztábban, szebben szól evvel a 1.5mm átmérőjű rézkábelen. Igaz 4000Ft volt, de megérte.
Xonar DG-vel használom a cuccot akit érdekel. Na jó befogtam... 
inkább 1,5 mm2 (négyzetmilliméteres) az a kábel, nem? 
Szigorúan magánvélemény. Olvassa el a mellékelt tájékoztatót, vagy forduljon orvoshoz!

Jah igen

Sziasztok.
Milyen 5.1es hangszóró szetet érdemes venni egy kb 10 négyzetméteres tégla test alakú szobába?
Olyasmira lennék vevő aminek elég hosszú a kábele mert fel lenne szerelve a szoba négy sarákába a center és a basz maradna középen.
Na meg azért ne legyen baromi drága.
Köszi a segítséget. 

Mennyid lenne rá? Én személy szerint Genius-t javasolnám. sw-hf 5.1 5050.

10négyzetméterbe elég a Logitech X-530

Max 20k Ft.
Jó hangzás a legföbb szempont.

Genius 5050 pont kiesik, mert az olyan 23k-tól indul, de a Logitech X-530 az olyan 17k-tól kapható.

Én a helyedben inkább még spórolnék egy kicsit +5000ft és tényleg szép hangzást kapsz a Genius személyében. Volt szerencsém hallani egy Logi-t hétvégén, meg sem közelíti a Genius-t.
Persze ha annyira nem fontos a hangzás, és a minőség (tudom-tudom, pénztárca függő a dolog),akkor olcsóbbat nézz. Viszont ha az én szubjektív véleményemre vagy kíváncsi, akkor mindenképp Genius.
Először én is 20k-ért nézegettem Logi-t, de nem bántam meg, hogy kicsit jobban zsebbe nyúltam. Megéri az árát az 5050. Home Theater sem lehet rosszabb, az úgy láttam 25-26k, viszont 5050 24.500.-ért láttam, meg Iponban is 24.600körül mozog.

Ez igaz, nekem van Logitech X-530 is, és egy Genius 6000 is.
Bár ezt a kettőt nem hasonlítanám össze hisz egyértelmű. hogy a Genius megeszi reggelire a Logitechet, de nem írnám le a Logit se hisz 2 évig szolgált mellettem probléma nélkül.
17k-ért kitűnő választás a Logitech X-530

Persze én sem írom le, jónak jó az a cuccc, csak azért ha az ember meghall egy jobbat, az nő a szívéhez
Főleg ha a minőség a fontosabb, s akad még 1-2 aranytallér a tárcában 
Mert ha tényleg szűkös a határ, és valakinek tényleg 20k a plafon, akkor persze én is Logit mondok, mert annyiért jót kap. Nyűgje meg gyakorlatilag bármilyen elektronikai cuccnak lehet, bár ha vigyázol rá és nem maxon tolod neki, akkor valóban sokáig bírja 
Szóval Én is alátámasztom a Logitech X-530-at ha nagyon szűkös a keret

[ Szerkesztve ]

Köszi a tippeket. Maradok a Geniusnál de én még ezzel a crativevel szemezgetek.

Ettől mindenféleképp jobb a Genius...

Nos lássuk;
A Creative T6160
20 wattos mélyláda, 6wattos szatelitekkel, összesen 50w <- ezt kapod itthon olyan 19körül
A Genius 5050:
75wattos mélyláda, 15 wattos szatelitekkel, így 150watt a végső <- ezt megkapod 24körül
Összehasonlítva (nagyobb érték a jobb értelem szerűen):
Creative oldala:
50W - 19k
Arány (teljesítmény/ár) -> 2.63
150W - 24k
Genius oldala:
Arány (teljesítmény/ár) -> 6.25
További kérdés óhajsohaj? 

Most komolyan azért jobb, mert több wattja van? Akkor a 3000Ft-os kínai (na jó, ezt már nem lehet leszólásként használni manapság, de akkor is) 1200W-os a legjobb? Arány (teljesítmény/ár) -> 400.00 
A kis kínai (Genius) ezer oknál fogva lehet (és nem csak lehet) jobb a Creativnál, de ezek egyike sem a wattszámokkal kapcsolatos.
[ Szerkesztve ]
Nekem ez van, és nagyon meg vagyok elégedve vele. Én kb 3 éve vettem 16ért. Igaz, ha géphez használod akkor kell még 3 darab jackre alakító is.
[ Szerkesztve ]
Győzött a sötét oldal...Pc helyett Xbox :D
creative-nak iszonyatos dobozhangja van, ellenségeknek se kívánom 
most viszont én is döntési kényszerbe kerültem, jóváírták a nagykerben a genius 5005 vételárát
így 5050 vagy 6000 
FERZON DroidTV - Android-os médialejátszó a PH!-n csak tőlem | Android-os Tablet PC-k magyar nyelvvel, GPS-sel és 3G-vel is!!! > Hirdetéseim: http://href.hu/x/duqu
5050 nem nagy szobában jó beállításokkal nem szól rosszul, nekem az van...elégedett vagyok vele...

Lehet, hogy épített egy generátort, ami visszanyeri a hang energiáját és arról megy a gépe. Akkor elég fontos a teljesítmény/ár.
Egyébként, jól sejtem, hogy ezeket az adatokat kb azonos eljárás segítségével adják meg, mint a freqvenciaátvitelt?
M-Stage fejes erősítő és MSII+ DAC eladó: http://href.hu/x/ebx2
Jól. A gyomortájék heves ütlegelésével jutnak el a pontos eredményhez.
![;]](/dl/s/v1.gif)
[ Szerkesztve ]

Én is ezt tapasztaltam a Creative hangcuccokkal kapcsolatban (2 év egy számtech üzletben + nagyker, volt időm próbálni
), olyan igazi teszkós dobozhang.... Igaz én olyan vagyok hangzás térben mint egy tinikurva: mindenre finnyás, válogatós, csak a legjobb kell
Ennek a pénztárca szab határt, no meg a kicsi szoba, még sok is az 5050 ha a hangerőt nézzük.
Hymim: ha elfogadsz egy jó tanácsot, én a helyedben a későbbiekben egy jóféle hangkártyát is beszereznék. Tudom ajánlani a legolcsóbbat ami viszonylag szépen szól,s kezes bárányként lehet konfigurálni, amilyen szobád van. Asus Xonar DG. Viszont a határ a csillagos ég...
[ Szerkesztve ]

sziasztok! Mi a véleményetek erről az 5.1 hangrendszerről Dyras-ALDS-430. Holnap szeretném megvenni. Légyszi segítsetek Előre is köszi[link]
[ Szerkesztve ]

Első benyomásra, hogy 11-ért 5.1-et? :S Olcsó húsnak híg a leve.... Szerintem ennek is doboz hangja van... Akkor már inkább egy normálisabb 2.1...
Nem akarok beleszólni, ha a minőség annyira nem fontos, csak hogy legyen 5.1-ed és ebből valamilyen hang kijöjjön, akkor vedd meg, de ha rám hallgatsz, inkább valami minőségibb cuccot...
Amúgyis Dyras-ról nekem először anyum által használt botmixer ugrott be 

12000-ig tudnál valamit ajánlani?
Ehhez mit szólsz? [link]
[ Szerkesztve ]

Nem rossz , viszont egy ezressel többért lenne GENIUS 3000 2.1 .
Megéri picit jobban a zsebbe nyúlni, gondolom nem 2 napra vennéd, ez minőségben simán klasszisokkal jobb mint a Logitech 323.
Van róla PH-n teszt ITT.
Ha jól látom, pont ma fog Hardverker-be érkezni, telefonáld fel őket, lehet hogy már ma boldog tulajdonosa lehetsz egynek

[ Szerkesztve ]

Sziasztok!
Zenész lélek vagyok, hallás után szoktam zenéket tanulgatni és elegem van a sz*ros noném hangszórómból, szóval így karácsony táján gondoltam meglepem magam egy 5.1-el. Ahogy olvasgattam a hozzászólásokat, meg minden nekem az jött le, h olyan 30k-ig (mert max ennyit költenék úgy is rá
) ez lenne a legjobb vétel: Genius SW-HF5.1 5050. Egyetértetek?
Valamint nem csak zenehallgatásra, játékra is jó ez a cucc? Esetleg illene ehhez már 1 rendes hangkártyát is beszerezni, és nem a xar alap gigával szórakozni? 
Köszi előre is! 
Üdv!
Borban az igazság. Minden ember hazudik, a változó csak az, hogy miről....
Én annó mikor utánaolvastam vétel előtt, 2 dolgot emeltek ki: 1: ne az elejét nézd a cuccnak. Ha televan csillivilli tekerentyűkkel meg színes kijelzővel az általában mézesmadzag. 2: inkább a hátulját kell nézni: egy hűtőborda jó jel: teljesítményt sugallhat.
Persze ez csak tanács.
zenész nem áll szóba 5.1-gyel
ez inkább film + játékra való
ha zenére keresel akkor 2.0, de 5.1-ből ez jó választás. jó hangkártya sose árt, ajánlom az asus xonar szériáját
jövő 7en már nekem is lesz személyes tapasztalatom az 5050-nel
FERZON DroidTV - Android-os médialejátszó a PH!-n csak tőlem | Android-os Tablet PC-k magyar nyelvvel, GPS-sel és 3G-vel is!!! > Hirdetéseim: http://href.hu/x/duqu

Szia!
Megfogtok kövezni+kiutálni, hogy én mindig drágábbat ajánlok, mint amit pl acc200 kollégánk is meghatározott maximális összegnek magában. 
Viszont ha 30k a maximum,és ugye jön a mikulás+jézuska, én ajánlanám az 5050 helyett a 6000-es szériát, amit Genius SW-HF 5.1 6000 néven meg is találsz neten, Iponban pl.: 32.000.-ért megkapod.
Nos megkérdezném azokat akiknek van, megéri-e a +2000.-ot az a 6000-es széria?
Szerintem a válasz egyértelmű lesz 
ui.: Karácsonyra lehet leviszik az árát 30-ra kb

Sziasztok,hangkartyat,es hozza valo 5.1es hangfalat szeretnek venni maximum 40bol.
(nem jatekhoz).
Csak ezzel az a probléma, hogy a max 30 az általában max 20ról indul és megy felfelé, tehát a 30 felett már a 100ft is sok 
(#2043) hendrixsl: mihez: film? zene? piknikszett?
[ Szerkesztve ]

Szia!
Időközben panaszkodtam faternak is és előkerült vmi germán noname hangszóró, amivel meg vagyok már elégedve..
(Érdekes, hogy soha nem említette, hogy van ilyen cucca is..
) Attól függetlenül még azért jó lenne egy 5.1.
Szóval azért ha megvan a cuccod, kíváncsi lennék, hogy élned majd meg és írnál pár dolgot róla.. 

Szia!
Megéri ez a hangcucc azt a kicsivel több pénzt? Lehet lenne még ennyim rá, de ez akkor már nagyon a teteje.. Esetleg valakinek van tapasztalata vele? 

Hidd el bőven megéri. Vagy ha úgy döntesz, hogy most szeretnél jóféle hangkártyát venni, akkor még ajánlanám az 5050-es Genius-t, 1 oldallal ezelőtt írtam róla, 1-1.5 hete vettem. Szal 5050 +Asus Xonar DG hangkari. Ez egy jóféle kombó hidd el
S akkor 32-ből vettél egy 5.1-et és ár/érték arányban egy nagyon jó hangkártyát.

Okés. Köszi!
Az az igazság, hogy akkor most gyűjtök akkor karácsonyig és akkor 6000-es lesz, emrt voltam havernál neki is az van és brutálisan szól, csak én már elfelejtettem, hogy ez van neki..
Amúgy sokat dob rajta 1 rendes hangkari?
Mert ha azért annyira nem, akkor nem adnék ki arra is plusz lóvét (még). 
[ Szerkesztve ]

Sokat dob rajta
Már csak azért is, mert egy normális hangkarival akusztikailag is jól tudod konfigolni, hogy a lehető legjobb térhatást érd el a szobádban. Ezt egy integrált karival nem nagyon tudod megtenni. Asus Xonar DG van nekem is, ég és föld az integrált Realtek audio és az Asus közötti különbség. Jobb dinamikája van, stb stb....