Hirdetés
-
PROHARDVER!
Telekom (vezetékes telefon, IPTV, xDSL / kábelnet / optinet)
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz
Gubek-Einste #26649 üzenetére
-
válasz
kabelmania27 #26648 üzenetére
ED3.0
-
Gabesz87
veterán
Azt sem értem, hogy speedtest mérés alapján most épp 35,76 Mb jön...120-ból...most meg kb negyed órája a fülemen van a telefon, és hallgatom, hogy munkatársunk jelentkezéséig szíves türelmét kérjük...nem írom le mit gondolok
-
Gabesz87
veterán
Hát lehet visszateszem a TP-Link routeremet, ha ez iylen gagyi lesz....
-
dchard
veterán
Vagy áramtalanítson, várjon 2-3 percet és dugja vissza.
Ilyenkor áldom az eszem, hogy egy portos modemem van wifi nélkül
Pedig a szerelő felajánlotta, hogy kérhetek wifiset is, mondom isten ments:ennek amúgy is nyílt a bootloadere, ez nekem pont jó lesz
Nincs is vele baj, pedig bő egy éve használom (Dlink DCM-301).
Ha már itt tartunk, így néz ki belülről:
Dchard
-
Gabesz87
veterán
Segítsetek, mert mindjárt felrobbanok. Beüzemeltem ma délelőtt az új 120 megás kábelnetet, gépemet összedugtam a Cisco EPC3825-el...Wifi-t is sikerült beállítani, de most valamiért a wifi nem megy:S Se a telefon, se laptop nem tud kapcsolódni...Mi a fene lehet a probléma? Mit nézzek meg? Már nincs ötletem...
-
törölt tag
Keveset tévézünk időeltolással. Tiszátra megéri a havi 1100 Ft többletet
-
villamos
őstag
válasz
bluobluo75 #26616 üzenetére
Ne aggódj, még mindig nem értelek, és nem is foglak.
Nem versenyterületen laksz, így drágább az előfizetés, mint máshol, ahol három szolgáltató is küzd az ügyfelek kegyeiért. Én is fizettem 12 ezer forintot évekig, 1Mbit -ért, mert csak egy szolgáltató volt a környéken.
Nem értem ezt a görcsös ragaszkodást a mobiltelefonhoz, és azt sem, hogy minek belőle három...
Ezenkívül egy 50 vagy akár 30 Mbit/sec kapcsolat minden, csak nem lovasszekér.
Amennyiben otthon akarod hordozni, mert pl notebookod van, erre találták ki a wifit.
Ha a munkádból adódóan viszont járod az országot, (mert pl. tegyük fel kamionsofőr vagy) akkor mobilinternetre van szükséged... Ez esetben rossz topikban jársz. -
Gabesz87
veterán
IPTV-n a hálózatról, megosztott dolgok közól csak képeket és zenéket lehet lejátszani? Mert úgy rémlik, mintha lett volna olyan opció is a menüben az extrák alatt, hogy videókat is le lehessen játszani...Most meg csak az idióta alkalmazások közt találtam olyat, hogy képek és zene. Mást nem:S Vagy csak én vagyok béna, és nem találom!?
Amúgy a kliens verzió fog frissülni 2.1.2514.10044-re? Nekem még nem történt meg...
-
Gedeon31
addikt
Nálam most frissített az IPTV. Akiknél ez már megtörtént van valami észrevehető javulás vagy változás?
-
bluobluo75
őstag
válasz
dchard #26617 üzenetére
Háát a diginél is annyi az ész mint a T-home-nál, ahelyett, hogy terjeszkedne, nem csak városokba! (!!)
A fórum elött hívtam fel a T-home-ot de abba sem volt semmi jó!
Nyomjam meg az 1. gombot, nyomjam meg a 2. gombot, mire elértem azt akit kellett volna begépeltem vagy 17 számot, külön-külön! a k*rv@a**yát nyomogassa! -
hoby36
senior tag
Üdv!3 napja írtam egy e-mailt az üfsz-nak.Azóta semmi válasz rá.Mennyi idő szokott kelleni?Egy rendelésről volt szó benne.
-
törölt tag
válasz
-
dchard
veterán
válasz
Jászkarajenőn várhatsz a digire, már bocs...
Egyébként szerintem T-mobile előfizetéssel is lehet dupa kedvezményezni, nem csak vezetékessel, de ugye hiába mondtuk el többször az ügyfélszolgálatot nem hívtad fel.
Dchard
-
bluobluo75
őstag
válasz
villamos #26610 üzenetére
Amint írtam 5990Forinttól drágább net nem kell, pláne + vezetékes telefon! 3 mobilom van ember!! Mi a F@szt kezdjek vezetékessel?
Ha esze van a T-home-nak legalább annyi mint egy ledarált molylepkének, akkor hanyagolja a vezetékest, és átáll mobilra én meg hajlandó vagyok átálni kártyásról előfizetésesre, úgy esetleg megérné!
"Minek vegyek lovasszekeret, ha már autóm van??" remélem érted?
Azért 5990, mert van ahol töredért adnak ekkora netet! (pld.:diginet)
Köszönöm ha megértettél! -
kabelmania27
Topikgazda
válasz
dchard #26614 üzenetére
Értem, hogy csillapítással nem lehet adásszintet növelni. Ha beteszek pl egy 3dB-t 3-al több lesz az adás szint, mert az ellenállást le kell győzni. Ha jól gondolom azért sem érdemes csillapításokkal próbálkozni, mert a vége az lesz hogy 56ig felmegy az adás szint és megszakad a net.
Nálam kettes splitter után vételi 10-12-13 (napszaktól és időjárástól függ) SNR ingadozik 38-41között, adási szint 40-41,5 nyáron 46volt a max. d2es webstar modem -
dchard
veterán
válasz
kabelmania27 #26611 üzenetére
Namost az a hozzászólásom még az US bonding előtti
A maximum power ugye +58 egy csatornára, és minden plusz csatornával 3dB lejön:
így két csatornánál +55
háromnál +52
négynél +49 a max adászint elméletben.A szabvány szerint -15 +15 között kell legyen, erre még rászámolunk 3dB margint, így jön ki a -12 +12. A szabvány azt is kimondja, hogy -7-8-as jelszintnél gyengébb esetben az SNR-nek 3dB-vel nagyobbnak kell lennie (30dB+3dB helyett 33dB+3dB) 256QAM moduláció esetén.
A +3 +8 abszolút elfogadható, de ha valakinek 0 körüli a jelszintje és legalább 36dB a modem által mért SNR az ne nyúljon hozzá.
Régen volt egy olyan hiedelem, hogy ha erősebben ad a modem, az jó, mert jobban hallja a CMTS. Ezért sokan még csillapítást is raktak be ezért. Itt mondanám, hogy ez baromság: a CMTS a ranging során minden kábelmodemnél úgy állítja az adászintet, hogy a CMTS US portján minden modem nagyjából egyforma jelerősséggel "hallatszódjon". Tehát ha valaki berak US irányba 3dB csillapítást, a CMTS pontosan ekkora power növelésre kéri a modemet a ranging során, tehát egy centivel nem lesz nagyobb a jelszint a CMTS US portján.
Az valóban jó, ha egy zajos kábelhálózaton a CMTS kéri a modemet, hogy a szabványban előírthoz képest 2-3dB-vel magasabb szinttel adjon, de ezt kirázólag a CMTS konfigurációjában lehet kikényszeríteni, a kliens oldali csillapítótagokkal NEM. Ezért ne is próbálkozzon ezzel senki.
Dchard
-
Gabesz87
veterán
És immár 120 megával hasít a netem....
-
kabelmania27
Topikgazda
válasz
dchard #26609 üzenetére
Igen, az átlag ügyfél nem azt fogja mondani, hogy a modemmel van a gond, hanem a szolgáltatót fogja hibáztatni.
Írtad tegnap hogy -15 + 15 között kaphat jelet a modem.
Akkor mennyi a max vételi szint ami még elfogadható? Roli27-nél 8-10es volt ment nála a 80Megabit Itt az ajánlott tartomány legfelső értéke +12.
Értem, hogy nulla az ideális szint, de pl 3-8 jó? -
villamos
őstag
válasz
bluobluo75 #26602 üzenetére
Nem értem a problémát, tényleg nem...
Netmánia XL 50/25 Mbit/sec 2 évre: 5990Ft
Vezetékes telefon Alap 2 évre: 1150Ft
Ez együtt havonta 7140Ft. (gyakorlatilag azzal, hogy vezetékes telefont is kérsz, durván egy ezrest megspórolsz...) Ehhez képest a másik szolgáltató 10/2 ajánlatát 7k ért... inkább hagyjuk...
Persze mindez csak abban az esetben él, ha tényleg optika lesz, ellenkező esetben marad az un. Netmánia L, de ez is már 30 Megás (jó esetben), és csak 5490Ft a telefon mellé (tehát összesen 6640Ft). -
dchard
veterán
válasz
kabelmania27 #26607 üzenetére
Senki nem számít örök életre, de egy ilyen modemnek a tervezett élettartama is legalább 2-3 év kellene hogy legyen, nem 3-6 hónap. Mosógépre ugyanez: egy közepes darabtól legalább 5-6 évet vár el az ember normál használat mellett. TV ugyanez.
A szolgáltató is szív ezzel, mert munkaóra kicserélni a modemet, ráadásul az előfizető azt hiszi a hálózat vagy a szolgáltatás "szar", amivel lejáratódik a cég is, hiba cseréli ki neki a Cisco ingyen, ráadásul a szar modemek csere-beréjével eltöltött idő helyett például diagolhatna, ellenrizhetne, karbantarthatna az a szerleő, aki e fontos feladatok helyett modemekkel rohangál...
Dchard
-
uggon
csendes tag
Hali!
Az imént hívtam az ügyfélszolgálatot, mert ma hajnalban egy ismerősömnek elment a nete és még a gép közölte, hogy 28-29 között Budapest egyes területein karbantartást végeznek reggel 8 és este 8 között. A kérdésem az, hogy mennyire tartják be a határidőket? Mert az ismerősömnek tegnap délután és még este is volt internete, aztán valamikor éjfél után ment el.
-
-
villamos
őstag
Az iptv rendelés nálam is le van zárva, előfizetéseim között fenntvan. Egyenlőre nem kerestek, de nem merek abban reménykedni, hogy az új hgw mellé stb -ket is hoznak...
-
Gabesz87
veterán
Jó fej ez a T-home. A Netmánia XXL amit megrendeltem hétvégén, elvileg már aktiválva van...Azt mondták, a szerelő jelentkezni fog időpont egyeztetés miatt. De a honlapjukon a My T-home-ban szerepel a régi DSL is, meg az új kábelnet is. Mondom megkérdezem már mi a helyzet, nehogy itt 2 mindkettőt kiszámlázzák köv. hónapban...Erre mondja az ügyfélszolgálatos csaj, hogy elvileg már működik, nem csináltam sebességmérést? Ill. milyen modemem van? Hát mondom anya, még a DSL modemet használom, akkor szerinted hogy menne a 120 megás. De van az IPTV-hez egy Cisco. Na akkor nagyon jó, dugjam át abba, megvárja...Mintha az olyan egyszerű lenne, van vagy 2-2,5 méter a gép meg a kábelmodem közt:S:S
Most azon agyalok, hogy a fenébe kössem össze...el kell mennem egy hosszabb LAN kábelért:S De azért marha rendesek, hogy én itt várom a szerelő hívását, holott már megy is net, csak szereld magad konstrukcióban kéne megoldanom:S
-
dchard
veterán
válasz
bluobluo75 #26602 üzenetére
Hát ha ezeket az árakat hasonlítom a Telekoméhoz, akkor nem kérdés, hogy otthagynám őket a vérbe, a sebességről nem is beszélve. Hét ropiért 10/2 amiből 1/128 a garantált... Ahogy fogalmaztál, ez 92-ben még elment, de 2012-ben
Ha rendes mobilnet kell és valóban vidéken és úton is használni akarod akkor csak a Voda jöhet szóba, mivel van UMTS900-uk, ergó az Alföldön is van 3G. Lehet, hogy nem LTE, de 2-3mega kijön belőle a semmi közepén is. Csak arra kell figyelni, hogy a Telefon/modem is tudjon UMTS900-at.
Dchard
-
bluobluo75
őstag
válasz
#78121280 #26566 üzenetére
Hát igen szép is lenne 1992 tájékán de 2012-t írunk és ma már mobil is van, ugyan ezt megcsinálhatta volna mobilosban is mivel a vezetékesnek térbeni korlátai vannak
(nem lehet bárhová vinni mint a mobilt)
...ha átálna mobilra érdekellne a dolog, hajlandó lennék rá átállni kártyásról előfizetésesre, a vezetékest abszolut passzolom, jól jönne 92-ben, de ma 2012 van ahol a mobilteló az úr, ennek hiányában inkább maradok az eddig bevált rádiós net mellett mivel erre nincs jobb! [link]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Olvasd el az összefoglalót!
Szolgáltatók összehasonlítása ITT!
Jelszinteket ide írhatsz!
Kötbér kijátszására, annak elkerülésére segítséget kérni és ahhoz segítséget nyújtani szigorúan TILOS.
- Eredeti játékok OFF topik
- OLED monitor topic
- Milyen légkondit a lakásba?
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Garmin topik
- AliExpress tapasztalatok
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- ricsi99: Mire is jó az utánvét eröltetése használt cucc vásárlása esetén?
- További aktív témák...
- Eladó Konfig Ryzen 7 8700F 32GB DDR5 1TB SSD RTX3070Ti 8GB!
- Dell Alienware AW3225QF (31,6", OLED, 3840x2160, 240Hz, 1700R, FreeSync, G-SYNC) Új!
- Csere-Beszámítás! Számítógép PC Játékra! Ryzen 5 4500 / ROG GTX 1080TI 11GB / 16GB DDR4 / 500GB SSD
- 32" Odyssey Neo G7 (3 év gari, MiniLED, 4K, 165hz)
- Apple Magic Mouse (USB-C)
- AKCIÓ! ASROCK H310CM i5 8400 16GB DDR4 256GB SSD 1TB HDD GTX 1060 6GB Rampage Shiva CM 500W
- Csere-Beszámítás! Asus Tuf FX506H Gamer laptop! I5 11400H / RTX 2050 / 16GB DDR4
- Samsung S23 128GB / normál állapotban / 12 hónap jótállásal
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T490s - i5-8GEN I 8GB I 256 GB SSD I 14" FHD I Cam I W11 I Gari!
- LG 34WQ500-B - 34" IPS LED - 2560x1080 Wide FHD - 100Hz 5ms - AMD FreeSync - HDR10
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest