Új hozzászólás Aktív témák
-
-
b-max
senior tag
erre nem izgul valaki ?
[link] -
csapos2
addikt
válasz
Macilaci457 #97 üzenetére
Az 500W-os halogén csak a kezdeti próbálgatásra jó, nézd meg a 96-osban a linket, ott vannak ''csodák''.
Igen a lencsék egy kissé nehézkesnek tűnnek, főleg a fresnel, de már azt is lehet beszerezni. -
Macilaci457
őstag
Oké, de 500W-os halogénnel....?
Azért az energiatakarékosság is lehetne szempont. Amúgy engem régen a ledes megoldások érdekeltek, na de amikor 200 Ft-os ledből veszel 500 Db-ot.... és még nem is az igazi...
Pláne hogy 10 Db már fél ampert megeszik. Szóval kell hozzá 25 amperes táp 1,5 volton...
Tulajdonképpen én egy kicsit kiábrándultam az olcsó projektor tervekből, mert a kisérletezés a jó projektorhoz sokba is kerül.
De lehet hogy jó tervezéssel meg lehetne csinálni egy egész kompakt prototípoust.
A legtöbb mindig a lencséken és a lámpán bukik meg (meg a hőn - és innentől a zajszinten is). Panelt, meg 500W-os halogén izzót mindenki tud szerezni. -
csapos2
addikt
Találtam egy ilyet [link]
A fenti sorban a colokat lehet váltani, érdemes is.
Akit egy kicsit is érdekel a dolog, annak kötelező darab. -
csapos2
addikt
válasz
Macilaci457 #94 üzenetére
Én azért szeretnék egy ilyen porszívós dobozt.
Az a bajom a használt projektorokkal, hogy azt sosem lehet tudni, hogyan, meddig használták. Az eleve izzócserés meg kínlódás is lehet. Plussz az izzó elhalálozása, azt bizonyítja, hogy jónéhány üzemórán túl van már a vetítő.
Elméletileg a porszívó doboznak az is előnye, hogy az izzó nagyságrendekkel olcsóbb bele, mint a gyáriba.
Pár új kép:
[link]
[link]
[link]
[link]
[link]
[link]
[link]
[link]
[link]
[link]
[link] -
Macilaci457
őstag
Régen én is sokat nézegettem hasonló projekteket. De az az igazság, hogy a legtöbb 80-100e forint lenne megcsinálni, mert a spec. alkatrészeket meg külföndről kell rendelni.
A végén meg van egy vetítőm, ami akkora mint egy porszívós doboz.
Akkor már használtam 100e körül lehet szerezni egy projektort is, amit fel lehet tenni a polcra. De nem mondom, én is szeretnék egyet olcsón... -
Racecam
nagyúr
-
srek
csendes tag
Akartam venni ilyen írásvetítőhöz való panelt, találtam is 15e-Ft.
Már majdnem megvettem amikor kiderűlt hogy a filmek élvezhetetlenek rajta, mert olyan nagy az utánhúzása. Ezek a termékek szerintem nem túlzás hogy legalább 10 éve kifutottak, és nem arra találták ki őket hogy filmet nézzenek rajtuk, meg játszanak, hanem prezentációhoz. Azaz állóképek vetítésére. Ráadásul a felbontás is állt. 640x480. Vagy max 800x600.
Én nem kérdezgetni akarok. Van egy konkrét elképzelésem, ami majdnem kész van, és gondoltam az érdeklődőkkel megosztom.
És esetleg ha más is belevág akkor tudunk egymásnak jó ötleteket adni. -
srek
csendes tag
Akkor most szerintem élesszük fel ezt a topikot!
Én már régebb óta foglalkozok a témával. Néha hibernálom, mert megakadok vele, de aztán folytatom ha van valami új ötlet!
Még manapság is elég sokba kerülnek a projektorok legalábbis nekem, és mindig ott lóg az ember feje fölött hogy mi van ha kimegy az égő. Ezért én azt favorizálom hogy ne csak a készítés legyen olcsó hanem az esetleges hibák elhárítása is.
Olvastam már sok kísérletet írásvetítő panellel, de azoknak a frissítése nagyon nagy ezért a filmeknek játékoknak nagy az utánhúzása.
Ezért:
Szerztem egy írásvetítőt, ingyen iwiw-en
Vettem egy használt tft-t amit szétszettem! (asszem acer al1512 belső tápos-30e Ft-ért)
Meglepően egyszerűen szétszedhető, sérülésmentesen, így gondoltam ha nem megy még mindig összerakhatom, és van egy monitorom.
Semmi elektronika nincs a hátulján amit ne lehetne kihajtogatni.
Tegnap kiróbáltam milyen képet bír produkálni.
Nem állítom hogy felveszi a versenyt egy rendes projektorral, de hogy a filmek élvezhetők az bebizonyosodott számomra. (Nekem pedig csak erre kell, meg játékre.) Pedig nem volt a szobába vaksötét. A kép a kísérletben egyenlőre csak kb 2mx1m volt.
De ez sokkal nagyobb mint a TVm
Most az következik hogy az elektronika véglegesítve legyen, és már mehet is a filmezés
Ha időm engedi és jutok valamire, akkor azt ide írom.
Természetesen képeket is teszek fel, a szerelésről és arról is hogy milyen képet ad.
Tudom hogy nem én szartam a spanyolviaszt, és hogy külföldi oldalakon ilyet már lehet találni, de talán másnak is az a problémája mint nekem. Méghozzá hogy nem mondanak semmi konkrétumot, hanem csak úgy álltalában fogalmaznak.
Ezért gondoltam arra hogy ebben a topikban mindent leítok, képekkel tűzdelve, hogy aki belevág az tudja mit keresen.
Ha hosszú volt akkor bocs.
üdv. -
xgrinder
csendes tag
LOL! még ilyen topic is van a világon? mi egy éve csináltunk egyet, az említett dvd-s fórumba írkáltam be a végeredményt! Azért került 80-ba mert drága volt az LCd, de viszont a látvány magáért beszél.. persze egy drága gyári proji mellett elbújhat, de esti videózásokra tökéletes!
ha van vkinek egy kis pénze és szeret barkácsolni az fogjon hozzá nyugodtan sztem überkira!
üdv.:X_GrInDeR -
misu
senior tag
Hy!
Eladó lehet jó ár esetén egy színes LCD.
Felbontás 640x480.
szerintem 16 szines, de nem biztos, mert nincs róla sehol leírás!
3M 2080 Projection panel.
1999, de nagyon-nagyon megkímélt állapotban!
Színes, dobozában, tápkábellel, Y kábellel (egyik a moncsi, másik az LCD!)user guide + TÁVIRÁNYÍTÓ!!!!
Teljesen hibátlan!!!!
Az ajánlatokat please mailben!
A legjobb ár nyer, természetesen mindenkit értesítek!!
Bye! -
gery03
senior tag
Hé fiúk. Lehet találtam írásvetítő+lcd panelt hozzá. Már csak az a kérdés, hogy nem adta-e el a csávó+mennyi.
-
dearbear
tag
Hi all!
Lehet hogy ez nektek mar leragott csont de ebben a topicban is van jonehany link, bar kicsit regiek talan:
Bővebben: link
Byez! -
gery03
senior tag
Valami előrelépés nálatok?
Nálam semmi, mert se pénz, se idő.
[Szerkesztve] -
kíváncsi
őstag
Valaki csak annyit mondjon mihez lcd panel kell ehhez
milyen fajta stb. előre is thx mert így nem tudom milyet vegyek sz*rt nem akarok venni .
-
behappy
aktív tag
válasz
.:InnoMan:. #64 üzenetére
feltétlen kérdezz rá a PKra, mielőtt megrendeled, mert utána mondhat az ember bármit!
attol függ mivel küldi. ha sima posta, akkor lehet valós a 15eur, de ha dhl, gls, stb.. akkor lehet az 50-60 is, és némely ember csak azzal hajlando küldeni.
egyébként meg oda van irva minden aukciohoz, hogy hova hajlando postázni, a normálisabbja bele is irja a szövegbe, hogy milyen országokba mennyi...
de feltétlen kérdezz rá!!! én már szivtam meg rendesen egyszer, hogy utolag kértem árat a PKra...
szerk: volt már pár ilyen topic és asszem senki nem jutott előre...
[Szerkesztve] -
kíváncsi
őstag
VAlami fejlemény valakinél
-
Latyakos
aktív tag
válasz
.:InnoMan:. #77 üzenetére
Ha tudok majd, bár erre kevés esélyt látok, akkor többet probálok meg szerezni, mert ugy olcsobb mindig minden.
-
kíváncsi
őstag
válasz
.:InnoMan:. #73 üzenetére
Hi all!
Én ma kérdezősködtem a suliban írásvetítőről de azt mondták nincs megkérdeuzték mire kell és elmondtam majd kiröhögtekde akor is meg fogom csinálni
-
Latyakos
aktív tag
válasz
.:InnoMan:. #73 üzenetére
Igen, már elmagyaráztam barátnőmnek mit is akarok építeni, ő pedig ugy tett mintha megértené, ő is megprobál utánanézni alkatrészeknek.
Hátha a könnyűipari fősulin ilyeneket osztogatnak bagóért. -
.:InnoMan:.
senior tag
Nos vki haladt előre a projectel?
Én nem nagyon... -
-
Latyakos
aktív tag
És akkor ez a vezérlő mi is pontosan?
Ezzel nem vagyok tisztában. Elvileg az lcdhez kellene, nem? De ha olyan az lcd hogy van rajta rendes vidkari bemenet akkor nem kell ugye? -
kíváncsi
őstag
válasz
ja rendelhetsz. : Alemania, Europa
Ahol az van írva : nur innerhalb Deutschland ott csak No-n belül küldenek.
Holnap kezdődik az írásvetítő keresés
Tényleg ha előbb ti találtok akkor szóljatok plz. Én is találok bármi hasznosat írok. Remélem karácsonyra elkészül mindenkinek a kis meglepetése -
Latyakos
aktív tag
válasz
.:InnoMan:. #66 üzenetére
Megrendelted?
A vezérlővel nem vagyok tisztában sajnos, azt sem tudom hogy kéne kinéznie.
Írásvetítőt én pl. itthoni általános iskolában kérdezem meg, hátha hozzámvágnak egyet olcson. -
Latyakos
aktív tag
válasz
10-15 euro körül van a postaköltség ha jol tudom.
Nálunk küldenék el országon belül utánvéttel minimum egy ezresért. -
senior tag
Ha Ebay-tól rendelek egy IBM LCD panelt akkor az ott feltüntetett ár 9,99 EUR!
Ha ezt a csomagot Magyarország területére rendelem meg még körübelül mennyit számolhatok postaköltségnek?Egyáltalán küldenek ki M.O. területére csomagot?
Ja és erről a cuccról beszélek:
[Szerkesztve] -
senior tag
Jó hát ami a BeamerGadaffy's DIY Beamer Shop-ban Bővebben: link van ott annyi ez nem azt jelenti hogy vhol más oldalon olcsóbb lenne!Nézz körül! 100% hogy van olcsóbb vezérlő is!Ha találsz eggyet vhol linkeld be ide pls!
Egyébként neked már van írásvetitőd?
[Szerkesztve] -
kíváncsi
őstag
válasz
.:InnoMan:. #59 üzenetére
bazze 20-30 k köött
akkor
akkor annak a srácnak 50$-ba volt az lcd+ vezérlő együtt?
meg hogy tudodm kipróbálni?
[Szerkesztve] -
kíváncsi
őstag
UP! akkor ez jó?? amit előbb írtam
Én sztem megrendelem egy óra van már csak rá
Vezérlő mennyi lehet hozzá?
[Szerkesztve] -
senior tag
Vki leírná nekem hogy honnan lehet szerezni ilyen lcd paneleket lehetőleg Magyarország területéről?
LCD Paneel - IBM TSV53L
TFT/LCD und Zubehör / 10'' TFT Toshiba
Proxima LCD panel
Vmint ezekhez vezérlő is kellene!
[Szerkesztve] -
kíváncsi
őstag
Hi all!
ez jó lenne? : Bővebben: link
mert ha jó megveszem -
Latyakos
aktív tag
''10.4'' TFT
CTX PlanoView 540, 640x480 felbontás, 12V-ról üzemeltethető, 1.2 kg súlyú, 15 pólusú Dsub csatlakozó''
Ez 24 ezer ft üzletben, de ebből ki kellene operálni a kijelzőt, és nemhinném hogy ha leszedem a hátulját akkor onnantol mit csináljak, vannak-e mögötte alkatrészek, stb.
De kezdetnek jó. -
Latyakos
aktív tag
válasz
.:InnoMan:. #52 üzenetére
Hogyne néznék utána, mikor engem is érdekel a dolog.
Holnap suli után ugyis mászkálok csajommal pesten, benézek majd néhány használt sztechboltba érdeklődni. -
Latyakos
aktív tag
válasz
.:InnoMan:. #50 üzenetére
Ez az hogy csak emlitették hogy pl 30 körül van trust, ami tv tuneres is, de hogy hol és merre, fogalmam sincs.
És azon a dvd-s forumon olvastam. -
Latyakos
aktív tag
válasz
.:InnoMan:. #45 üzenetére
50-ért ahogy olvastam már mo.-on is lehet szerezni, és az a gond hogy az ilyen postázástol elégé félnék, nem ezer ft-os tétel, és átutazik fél europán.
-
Latyakos
aktív tag
válasz
.:InnoMan:. #44 üzenetére
Szerintem fasza, a felbontása nagyobb is mint kellene.
Egy ilyen jo is lenne bőven.
Ha jol látom akkor nem látom a válaszidejét, szvsz ajánlatos ha 25ms alatt van. -
senior tag
Lehet kapni 10 colos lcdt (toshiba) vezerlessel egyutt egy svajci urgetol..direkt ilyen hazimozi projis dolgokat arul.. a vezerlessel egyutt olyan 200 euro korul adja..ez nem veszes sztem..es elkuldi sztem Mo-ra is..mivel egesz eu-ba szallit.
A link: Bővebben: link
Ezt sztem érdemes megnézni!
Üdv
InnoMan -
senior tag
Ez az lcd megfelelne ehez a projekthoz? :
Bővebben: link -
Latyakos
aktív tag
válasz
.:InnoMan:. #42 üzenetére
A belinkelt forumban van szó magyarországi termékekről is, tehát itthon is beszerezhetőek, csak utána kell járni, illetve használtan venni.
-
Latyakos
aktív tag
válasz
.:InnoMan:. #40 üzenetére
De a notinak nem nehézkes rádobni az lcd paneljére a szgép kimenetét? Sztem erősen kellene ott forrasztgatni, kötözgetni, nem?
1000. jubileumi hozzászolásom -
kíváncsi
őstag
Én is akarok majd bütykölni egy ilyet
hétfőn megyek a suliba illetve könyvtárba a evetítő után kérdezősködni
Lcd panel necces leszde akkor ha veszek egy szar notit akkor annak az LCD-je is jó?
-
Latyakos
aktív tag
Ezen a forumon van jopár érdekes dolog, mindenki már honapok ota ezt a témát boncolgatja, csak mi vagyunk lemaradva.
Azt is irják hogy trustnak is van valami jo kis lcd panelje, tv tunerrel, valami 30k-ért vadiújan. -
gery03
senior tag
válasz
.:InnoMan:. #28 üzenetére
Projector a neve. Érdekes. Márcsak magyarul kéne tudni.
-
Latyakos
aktív tag
válasz
.:InnoMan:. #28 üzenetére
És akkor itt a leirása annak a bizonyos tipusu lcd-nek. Bővebben: link
-
senior tag
''de az eBayen találtam egy Proxima Ovation A810C nevezetû szerkezetet. 640*480-as felbontás, 2 millió szín, 8.4''-es LCD, és ami megint nagy szerencse, hogy 110 és 220V-tal is mûködik. Extra tartozékként van hozzá egy ''laser pointer'' szerû csoda, amivel lehet 'kattintani' a képernyõn, de ezt még nem volt módom kipróbálni, mert ez nem repült haza. Mindez 50$-ba, plusz 15$ postaköltségbe került és pár nap alatt megjött, rendesen becsomagolva. Az aukció oldala megtekinthetõ''Bővebben: link
Valami ilyet keresünk!Már csak azt kéne megtudni hogy hol lehet ilyet kapni az ebay-on kivűl!
[Szerkesztve] -
gery03
senior tag
válasz
.:InnoMan:. #22 üzenetére
Hú ezt nem tudom, de a cikkben írt róla valamit. Aha megvan. Idézem :
'' A ventillátora elég hangos, de már ki van iktatva, mert nincs rá szükség. A kéziköny átolvasása során derült ki, hogy az enyém a legkisebb tagja a típusnak, úgyhogy nincs rajta video bemenet, 'csak' VGA, az is egy trükkös Y elosztóval van megoldva gyárilag:
-vagy másodlagos monitorként használod (megfelelõ videokártya szükséges) és nincs overlay (legalábbis nálam nem sikerült összehozni)
-vagy az elsõdleges monitorral van sorba kötve - ekkor ugyanaz a kép jelenik meg a projektoron, mint a monitoron. Ez szép is lenne meg jó is, de ha ki van kapcsolva az LCD, akkor nincs kép a monitoron. Éljen az amerikai technika! Még jó, hogy kikapcsolt monitorral megy az LCD... ''
Azt veszem ki ebből, hogy húzigálni kellesz ki-be a kábelt. A másik kérdés. Hogy ér el a moncsi kébel a ''projektor''-ig? Mert nekem vagy 3 m kell legalább.
[Szerkesztve] -
Latyakos
aktív tag
válasz
.:InnoMan:. #22 üzenetére
Azt írják sima video bemenet, mint amit a tv-re dugsz a videokártyárol, azaz nem árt ha van tv-outod, bár valahogy sorba is lehet működtetni a moncsival.
-
gery03
senior tag
Sztem először megkéne tudni, hogy mit keresünk. Legalábbis én nemtudom. Tudom, hogy néz ki, meg minden, de mi a neve? Átvilágítható lcd kijelző, vagy mi?
[Szerkesztve] -
kíváncsi
őstag
válasz
.:InnoMan:. #1 üzenetére
Nagyon tutti
de akkor ezekszerint bármilyen lcd jó neki? régi fajta notik lcd-je is? vagy az egy lcd monitor? de úgy néztem mintha gy notinak le lenne szerelve az lcd.je -
Latyakos
aktív tag
Azt nem értem hogy ha hangosnak találták amagyar srácok a 12 centis ventit miért nem cserélték le?
Sztech társadalom ügyes tagjai, és ezt nem tudták megoldani? sztem volt vmi oka ennek, de mivel nem volt még szétkapva előtte sulivetitő, nemtudom mi az akadálya a cserének. -
gery03
senior tag
válasz
.:InnoMan:. #7 üzenetére
Hello!
Csak úgy kíváncsiságból. TE mire számítasz? Mennyiből fog szted kijönni az egész, ha kész lesz? -
senior tag
Keresek LCD panelt méghozzá ilyet:
Akinek van és eladó az pls írjon ide fontos lenne!
Üdv
InnoMan
[Szerkesztve] -
anulu
félisten
válasz
.:InnoMan:. #4 üzenetére
ha tudsz szerezni összeraknál nekem is egyet?
sem kézügyességem, sem időm nincs sajna rá
-
anulu
félisten
végigolvastam a belinkelt oldalt... szép, és nekem is kéne egy ilyen, de sajna semmit nem tudok szerezni (max izzót...). szóval. ha vki vállalná, hogy a leírás alapján összepakol nekem egy ilyet, azt nagyon megköszönném
-
senior tag
Ime a ''szerkezet'':
...és a képe:
[Szerkesztve] -
senior tag
''Mindannyian szeretünk moziba járni, mert az ámulatba ejtõ látvány szinte beleszögez a székbe, nem is beszélve a térhangzásról. Az utóbbi idõben egyre jobban terjednek a házimozik, de valahogy a tévék képátlója nem igazán tudja áttörni a 120cm-es határt és ekkor már milliós készülékekrõl van szó. Ennyi pénzünk pedig nincs, holott ez még sehol nincs egy mozihoz képest. Mit lehetne tenni?''
Ime itt a megoldás:
Keresgéltem a neten és ime találtam egy jó kis házi projectet a projector-ról!
Nagyon cooooooooool lenne mondjuk ilyen nagy képen horrorfilmet nézni mondjuk,mert nekem elsősorban erre kellene és nincs pénzem fél millákat kiadni márkás kivetitőkre nekem csak marad ez a project!Sztem sokan vannak igy ezzel!
Elvileg egyszerű nem kell hozzá más mint egy lcd+írásvetítő
Tudom van már hasonló témájú topic,de ezt külön ennek a projectnek nyitottam erre érdemes ''ránézni'' nem ugy mint a különböző céges mittudoménhogynaösszerakjákolcsóért projectet!Ha másoknak sikerült ráadásul magyarok
!!!
Észrevételek,vélemények jöhetnek 1000-rel!
Honnan szerezzek olyan lcd panelt amit ebben a projecetben használnak?
(Ebay pls kizárva Magyarország területéről kellene olcsóért)
Üdv
InnoMan
U.I: Sok sikert azoknak akik ebbe beruháznak mert sztem nem fognak csalódni!
[Szerkesztve]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T490 - i5-8GEN I 16GB I 256GB SSD I 14" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 8700K 6 mag 12 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5060 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Amazon Kindle 10th Generation ébresztős tok
- BESZÁMÍTÁS! MSI SUPRIM X RTX 4080 16GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest