Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • #24845312

    törölt tag

    válasz Erno1219 #104490 üzenetére

    Túl sok minden nem okozhatja, hogy x hőfok esetén nem kapcsol be a venti, mert annyi csak az egésznek a működése leegyszerűsítve, hogy x hőfok elérése esetén a hőgomba küldi a jelet a vezetékeken keresztül a ventinek, az meg bekapcsol. Ebből kifolyólag mindössze 3 dolog jöhet szóba:
    - gomba
    - vezeték
    - venti (az előtétellenállás és a venti egy egység, külön nem megvásárolható, csak egyben)

    A gombákat már cserélted azt írtad, illetve egyébként is ellenőrizhető a gombák hibája, mert ha manuálisan (pl. egy csavarhúzóval) zárod rövidre azokat az érintkezőket, amikre a gomba küldené a jelet, akkor ugyanúgy be kéne kapcsolnia a ventinek. Ha így se kapcsol be, illetve eleve a gombákat is cserélted, ezt a hibát egyértelműen ki lehet zárni.
    Marad a vezeték vagy a venti.

    Itt szintén tesztelhető/kimérhető a dolog pl. egy multiméterrel, hiszen amikor a gomba küldi a jelet (vagy te küldöd manuálisan rövidrezárva a megfelelő érintkezőket), akkor a túlvégen, tehát azon a csatlakozón, amit a ventire csatlakoztatnál, ott a "jelnek" szintén meg kéne jelennie. Ha ez nem történik meg, akkor nálad is vezetéksérülés lehet a hiba okozója, mint nálam. Ha nem akarsz méricskélni, vagy szerelőhöz vinni az autót, akkor marad a venticsere, és ha úgy sem jó, akkor kizárásos alapon már csak a vezetékekkel lehet a gond.

Új hozzászólás Aktív témák