Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • lenox

    veterán

    válasz Abu85 #1020 üzenetére

    A DP az egy lenyeges pont, ha hasznalja az ember (en pont nem), de a tobbi dologban nekem sokkal tobb hasonlosag van, mint kulonbseg. Leginkabb arrol szol a dolog, hogy mennyire nehez ellatni adattal a vektorokat, erre meg ugyanolyan eszkozok vannak mind2be, cache-ek, shared memory mereten, memoriasavszelessegen be lehet szopni, de a tobbi dologban nem sok larrabee elonyt latok (sot, szerintem pl. a felteteles elagazas kezelese jobb a gt200-ban, es nekem a shared memory is bejon). Persze aki a compiler vektorizalasara akar tamaszkodni, annak larrabee kell, abban nagy a fejlodes, gondolom leginkabb ez lesz a larrabee sikerenek alapja, nem az alacsonyszintu felepites. Next gen nvidia adatok nyilvan nda alattiak, de szerintem aki cuda doksikat elolvasgatta, annak azert vannak sejtesei, pl. a vektorhosszakkal kapcsolatban.

    Amugy a Fermi kodnevet 2008 aprilisban lattam eloszor, a tapasztalat eddig azt mutatja, hogy a hosszu ideig meglevo kodnevek vegul nem lettek termeknevek, ugyhogy en a Fermi ellen tippelek, de ez nyilvan nem kobe vesett szabaly.

    Amugy egy kerdes. A cpu-ba integralt gpu az miert gyakja le a 120 dollar alatti piacot? Csak mert chipsetbe integralva alulrol suroljak a 25 dollaros vga-kat teljesitmenyben jelenleg, ez nem tudom miert valtozna, ha a cpuba rakjak oket. Ahhoz komolyabb memoriarendszer is kene, hogy elerjek a 120 dollaros kartyak sebesseget, azt meg ketlem, hogy 2011-tol minden alaplap annyira fel lenne tuningolva, mivel akkor rogton oriasi piaci res keletkezne a gyengebb rendszerek piacan, amit ha valaki betomne, rogton piacot teremtene az 50-100 dollaros kartyaknak.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák