Tényleg eléggé R600-szagú a dolog.
Gyorskeresés
Legfrissebb anyagok
Szakmai témák
PROHARDVER! témák
Mobilarena témák
IT café témák
Általános témák
GAMEPOD.hu témák
Adok-veszek témák
Hirdetés
Hakuoro
(senior tag)
Ja, csak az a kérdés mekkora a GPGPU piac? Jobban megéri arra gyúrni?
Az AMD most még ellesz egy darabig ezzel az architektúrával. +lesz fél év előnye.
Anno az FX széria jött ki a DX9 után fél évvel?
Szerintem üzleti szempontból nem szerencsés egy új oprendszer startját lekésni.....
[ Szerkesztve ]
Nézz be: http://www.sciencecaffe.com Tudományos és Művészeti Portál
Ahhoz, hogy ki tudják adni a Windows 7 megjelenésére, ami november asszem, ahhoz mindennek klappolnia kell. R600 feeling, csak most fordítva.
Az ATI-nak nagy előnye van ilyen szempontból, win7 startra kinn is lesz talán minden HD5-ös kártya.
PC-STYLE.hu
Pfúújj! Fos nVidia! Temessük őket!
Holnaptól ez a mondatom már aktuális lesz.. ![;]](/dl/s/v1.gif)
[ Szerkesztve ]
Szakmai kérdésekkel ne pü-ben keress....használd a megfelelő topikot! A 4890 CF tesztet amit elkezdtem, nem fogom befejezni. Majd megcsinálja más. A meglévő nVidia-s cikkeimet pedig törölni fogom.

schwartz
(őstag)
Eddig sem nagyon birtunk Abu--val most meg atallsz a vorosingesekhez? 
Fuck yourself Jay Wilson
Jelenleg épp a GeForce-os géppel tolom, szal most te vagy a spanom. ![;]](/dl/s/v1.gif)
A semmi az nem nincs, hanem van. Ha a semmi van, akkor nincs semmi, de ha nincs semmi, akkor valami van, de az nem semmi.
Legszívesebben a monitoromat cseréltettem volna, de csak ez az egy lehetőség volt, ami nem biztos hogy rosszabb lesz. Bízom benne hogy jobb.
Tudod, én már ATi-s vagyok...szóval reménykedhetek a világmegváltó driverekben, és játékokban.

Szakmai kérdésekkel ne pü-ben keress....használd a megfelelő topikot! A 4890 CF tesztet amit elkezdtem, nem fogom befejezni. Majd megcsinálja más. A meglévő nVidia-s cikkeimet pedig törölni fogom.
tudtam én mindig is hogy miért olyan vörös a fejed 

[ Szerkesztve ]
Egyszerűen nem tudsz a jó oldalra állni soha, most kezd feltörni újra az NV. Jönnek a fejlesztések, új eljárások bevezetése a driverekbe stb.... Ráadásul az ATI sem ellenzi, és mellette áll.

=> LG Optimus Black - T-Mobile Android 2.3.4 V20o <=
Ez nem választott megoldás volt...a 2 rossz közül a jobbik, és kevésbé macerásabb. Alapesetben nem cseréltem volna VGA-t ha a monitor nem válogat. ez egy kötelező lépés..bárhogy is fog alakulni a későbbiekben. Most mindenesetre nincs pénzem monitort cserélni ezt biztosan tudom. 
Végül is még az is lehet, hogy jól sül el. Gyengébbnek tán csak nem lesz gyengébb. 
=> LG Optimus Black - T-Mobile Android 2.3.4 V20o <=
Átlag 10% fog gyorsulni sztem.
Az ATi húzónevekben meg 30-40%-ot. Ami meg nV-s mint pl. a Crysis, remélem nem lesznek anomáliák, mert akkor kivágom az ablakon a kártyákat is, meg a monitort is. Elmegyek "megcsinálok" egy benzinkutat, és lesz lé monitorra is meg 295-re is. ![;]](/dl/s/v1.gif)

schwartz
(őstag)
Nah, legalabb teljes pompajaban elvezheted a Stormrise-t.
(buntibol muszaj lesz vegigtoljad
)
Fuck yourself Jay Wilson
Kizárt! Már nincs is meg...ritka az a játék aminek még esélyt sem adok.
Aztán ki tudja..lehet kipróbálom mennyivel szebb és gyorsabb. Még a végén megszeretem!
Azért érdekel hogy a tesztelt játékokban milyen lesz a 295-höz képest.

schwartz
(őstag)
Majd szamolj azzal is, hogy: "Az NVIDIA beszámolója szerint az előző 182 szériás WHQL meghajtókhoz viszonyítva 25%-ot gyorsult a The Chronicles of Riddick: Assault on Dark Athena és 14%-ot a Far Cry 2. Bekapcsolt élsimítás mellett sebességnövekedés érhető el a Crysis: Warhead (22%-os), a Fallout 3 (11%-os) valamint a Mirror’s Edge (45%-os) című játékban, a Source motorra épülő programok mellett pedig akár 30%-os gyorsulást is tapasztalhatnak a 3-way és Quad SLI rendszerek tulajdonosai" [link]

Fuck yourself Jay Wilson
Egyik játék szarabb mint a másik!
Én most már csak only DX10.1. A Többi kula.

Hakuoro
(senior tag)
NVIDIA Posts Net Loss of $200 Million
[The Way it's Meant To Be Played - 4890 CF alapon 22115p
]

Pipó
(senior tag)
Jó a háttered ![;]](/dl/s/v1.gif)
Kicsi gyerekkorom óta senior szerettem volna lenni! dziwny grzyb
Az első...konkrétan leesett az állam!

[4890 CF Crysis 1900*1200 DX10 alap very high min 23.84 avg 43.34 max 52.49]
Összehasonlításképpen:
[GTX 295 1900*1200 DX10 alap very high NoAA Min 28.28 Avg 38.19 Max 44.95]
Örülök hogy kivételesen Abu-nak nem lett igaza. Azt mondta Crysis-ban jobb az nV, és Warhead-ben lesz kicsi ATi fölény. Hát ezek után hogy Crysis-ban is elpáholta, mi lesz Warhead-ben? Erre aztán komolyan nem számítottam! 

Pipó
(senior tag)
Azért az 576 vs. 880 MHz gpu órajel jelent valamit. Gratula az új szerzeményekhez.
Nem tudok mit csinálni..ennyin megy alapon a 4890. Mind a 2 kari alapon ment.
Kinyírni nem fogom hogy GTX órajelekre vegyem vissza.
De egyébként is..tök más architektúra. Ezt így nem lehet nézni ahogy te hasonlítod össze a GPU órajeleket.
Egyébként köszi!
Nagyon elégedett vagyok eddig. 
(#474) Keldor papa válasza Beowulf_78 (#473) üzenetére
Nem nyírnád ki, 240MHz-re veszi vissza magát 2D-ben...
de egyébként sincs értelme, ahogy írtad is...
FC2-ben is azt hittem jobb lesz az nV, annyira jól ment az SLI...de ha kicsivel is, megint a 4890 CF lett a jobb. De legyen egál. Ez tényleg minimális.
[4890 CF 1920x1200 DX10 8xAA Min 43,38 Avg 62,68 Max 90,42]
[GTX 295 1920x1200 DX10 8xAA Min 44,28 Avg 60,48 Max 85,94]

Pipó
(senior tag)
Én nem mondtam, hogy azonos órajeleken kell nézni, de a két kártya órajelei két szélsőség ugyanazon gpu családon belül. A 4890 CF azonos játékszabályú ellenfele szerintem a GTX285 SLI.
Nekem most NV kártyám van, de én sem vagyok fan. Mikor milyen kártya szimpatikus, olyat veszek. Az 1900XT-t másfél évig nyúztam, csakúgy, mint előtte az X800XT-t. Az 1900XT rendkívül szép képet adott, szerintem a legszebbet az eddigi kártyáim közül, pedig jó régen, egy 1 MB-os S3-al kezdtem.

GuB3Ra
(senior tag)
Ez hülyeség
Ezzel az erővel vedd le a shader orajelet a gpu órajelére mert atinál a shader/gpu órajel azonos.
A gtx285 sli árából már majdnem kapsz 1 3. 4890et szóval...
[ Szerkesztve ]
MiNiMaL+TeChNo^ Ati FTW! BC2_NaMe: M0ZiLLA+ Lg Optimus+Android<3

Pipó
(senior tag)
Nem tudom mér' írsz Te is órajel levételeket, én nem említettem semmi ilyesmit. Én azt mondtam, hogy két különálló egymagos ati csúcskártyát két ugyanennek a kritériumnak megfelelő nv kártyával vessünk össze. Árról, árértékről szintén nem beszéltem. Még egyszer mondom: az ati-hoz inkább húz a szívem, de az eredmények szerintem így korrektek. A 295-öst hasonlítsd az X2-höz. 2/2 kártya, illetve 1/1 kártya.

Pipó
(senior tag)
Utolsó mondatom helyesen 2/2 gpu-s kártya, illetve 1/1 gpu-s kártya.
Baromság. De most az egyszer elmagyarázom.
Szedtél már szét 295-öt? Én már igen...az egy 448bit GTX 260 240SP SLI "összeragasztva". Úgyanúgy SLI híddal van megoldva csak nem látod, mert jó mélyen van többszörös burkolat alatt. Azért mert 1db PCI-E sínnel csatlakozik a laphoz, attól még SLI.
Ahogy a 4870X2 is 2db 4870-es kártya összeragasztva. Lovagolsz azon, hogy nem lehet ezekkel összehasonlítani a 295-öt...miért ne lehetne?
Halkan megsúgom, ATi-nál a 4870X2 gyorsabb egy picivel, mint a 2db 4870 CF-ben. Szóval elvileg az 1 kártyás megoldások még kicsit gyorsabbak is. Szóval hibás az elméleted. Attól mert te 1 kártyának látod, attól az még fizikálisan is SLI és CF. 
csak azt felejtetted ki a számításból hogy 1 kártyára 16x PCI-E esetén 16/2=8x sávszélesség jut, míg 2 kártyára -jobb esetben- 2x8 nál nagyobb sávszélesség esik. Azt is figyelembe kell venni, hogy mennyire érékeny a rendszer a PCI-E sávszélességre. 4870X2nél ez kevésbé szűk keresztmetszet a fejlettebb CFX switch miatt, ezért is gyorsabb a 4870X2 mint a 4870 CF, 3870 esetében fordított a helyzet, és SLInál is hasonló. Na meg a GTX295 nem 2xGTX285, hanem ahogy írtad 2x GTX 260 240 sp. Az is egy szempont hogy a CF jobb mint a z SLI, bár ez sem minden esetre igaz, mert csak akkor jobb, ha az átlagos teljesítményt vesszük figyelembe. Két kártyás SLI baromira sztochasztikusan viselkedik, hol 2x< a speedup, hol meg el sem indul vele a játék, és nagyon sok az ilyen átlagtól eltérő eset. Crysis alatt éppen mondjuk jól skálázódik a 2xGTX285 ( miért is skálázódna pont cryis alatt szarul
), és csúnyán elveri a GTX 295-öt. [link]
Na meg aztán jönnek a piszkos anyagiak, 4890 CF fogyasztása nem kismiska, + jó CF-es alaplap se olcsó, bár nem mintha a jó SLI deszkák ára kedvezőbb volna stb stb stb...
1 kártyára 16x PCI-E esetén 16/2=8x sávszélesség jut, míg 2 kártyára -jobb esetben- 2x8 nál nagyobb sávszélesség esik. Azt is figyelembe kell venni, hogy mennyire érékeny a rendszer a PCI-E sávszélességre
Ebben igazad van.
Ezt nem vettem számításba. Bár nem hinném hogy ez a sávszélesség dolog bárhol is szűk keresztmetszet lenne.
De mivel ezt le kellene tesztelni, így nem állíthatom biztosan. Lehet nálam azért megy jól a CF mert 2x 16x a PCI-E sávszélesség. Fasz tudja. Aztán lehet csak szimplán szereti a Maximus lapot. 
[ Szerkesztve ]
Irtam hogy a rv670< már nem számít a PEX 8647-es CFX switch miatt ha jól emlékszem ez 5Gb/s ről 20Gb/s-re növelte a sávszélt, ez nincs CFnél, ezért ha kijön majd a 4980X2 várhatóan gyorsabb lesz mint a 4890CF (és kevesebbet is fogyaszt majd, így megint megkérdőjeleződik a CF jogosultsága). Nvidiánál ez fordítva van, ott a 2 kártyás(vagy inkább 2 slotos) rendszerek még mindig gyorsabbak, de szeritem már itt sem sokáig, ha kidobják a single PCB-s 295öt, akkor ott is lesz valami, amimvel kissé leszakíthatják az alaplapi hídról a kártyát, így már valóban két GPU-s, és nem "két kártyás" VGA lesz belőle.

Departed
(fanatikus tag)
Na meg aztán jönnek a piszkos anyagiak, 4890 CF fogyasztása nem kismiska,
Szerintem aki ilyen monszter-párost vesz, legkevésbé ezzel a tényezővel fog foglalkozni 
Beowulf: Üdvözlünk (újra?) a köreinkben
Nemrég még hogy kiálltál az Nvidia mellett, most pedig ámulsz az Ati-páros világverésén..illetve most már talán AMD párosnak kéne hívni...bár az majd elvileg az új kártyák elnevezése lesz 
TERA - jelenlegi best MMO | A játékkészítés mesterei: Bethesda, Bioware, Blizzard, Monolith, New World Computing, Valve

Pipó
(senior tag)
Nem értem hol itt a baromság. Maradjunk a FC2-nél, mert arról tettél be tesztet: [link]
Most csak a 285 SLI és 295 közötti teljesítményre fókuszálj, hagyjuk az Atit. Tartom magam a korábbi véleményemhez, de abban nyilván igazad van, hogy a 4890CF erősebb a 295-nél.
"de abban nyilván igazad van, hogy a 4890CF erősebb a 295-nél."
Mást nem is akartam sugallni a tesztjeimmel.
Csak ennyit.

Köszi a pozitív fogadtatást!
Most sincs bajom az nV-vel, nem fikáztam a G200-at és nem is fogom.
Csupán csak a 4890 CF-el vetettem össze a világ leggyorsabb 1 kártyás megoldását.

1 slotos inkább
Leggyorsabb egykárytás a 4870X2. Majd ha kijön a single PCB-s 295 akkor már lehet az a leggyorsabb. Fogyasztásmérőd van amúgy? Kiváncsi vagyok mennyi dejelt vehet fel a rendszered Clear Sky benchmark alatt, na meg az eredményekre is dx10.1 alatt.
Nem tartok még ott. Telepítek 1000-rel. Jaj de utálom ezt..
ha már minden fent van, és le van mentve, akkor már zsír lesz!
Ezek után jöhetnek a tesztek.
1 slotos inkább, Leggyorsabb egykárytás a 4870X2
Mi is a különbség az 1 slotos és 1 kártyás között?
295 összesített eredményeiben (összes felbontás átlagát nézve) jobb 5% a 4870 X2-nél. Ez tény. Bár van aki ezt nem ismeri be. De ettől még tény, ezért a leggyorsabb VGA jeleneleg. 
úgy értem hogy single PCB-s. Ha 2 PCB jut egy PCI-E slotra, akkor nem single PCB-s. Nem azokra a takarólemezkékre gondoltam, ahol a levegő ki szokott menni, bár tudtam, hogy félreérthető, mert idehaza a nyelvújító mozgalmak miatt már "2 slot"-nak számít, ha van hely a levegőnek távoznia házból
Az ilyenekről mindig ez jut eszembe.

biggamer
(PH! kedvence)
Késik az RV870: Nvidia DX11 elsőség jöhet ? [link]
Ha az életben minden fontos dolgot szemmel el lehetne intézni, akkor az utcákon csak halottak, és terhes nők lennének.

biggamer
(PH! kedvence)
Nvidia expects up to 30 percent of chips to be 40nm : [link]
Ha az életben minden fontos dolgot szemmel el lehetne intézni, akkor az utcákon csak halottak, és terhes nők lennének.

Hakuoro
(senior tag)
nVidia's GT300 is "smaller, faster than Larrabee"?
Érdekes 

R.Zoli
(őstag)
Közel 500 mm2 és 2,4 milliárd tranyó... Namost az R800-as széria pedig valszeg megáll 200 mm2-ben és valszeg elég szép órajelekkel fog hasítani... Nyílván ha tudnánk órajeleket a 2 architektről akkor az elmondana valamit de így is olyan érzésem van ,hogy ugyan az lesz mint ami a GT200 vs. R700-nál volt...

Hakuoro
(senior tag)
Mekkora esély van rá, hogy az AMD is különválasztja a shader órajelet? Mondjuk a core clock 2x-ére 
Semennyi. Az NVIDIA nem kevés extra tranyót használ a magas órajelek miatt. 
Mondjuk ez a gyorsabb a Larrabee-nél hatalmas jóslat volt. Erre kristálygömb nélkül rá lehet jönni. 
[ Szerkesztve ]
A semmi az nem nincs, hanem van. Ha a semmi van, akkor nincs semmi, de ha nincs semmi, akkor valami van, de az nem semmi.

r1E3S3E7T
(őstag)
Dehogy lesz az a helyzet, nézd meg, máár most szállingóznak az első teljesítményadatok az új GF-ről
Valakinek sok ideje volt 
/,,/ ...:-:... METALLICA ...:-:... /,,/ :-: Rise Up! Rise Up! RESURRECTION! :-:

Hakuoro
(senior tag)
Vááááá
5000 fps Cool!
De komolyra fordítva a szót. Valaki nagyon unatkozhatott. Vérbeli méregzöld lehet az illető.

Dark KillerX
(őstag)
Hogy lehetek ilyenek
Nem is értem miért kellett jelentőséget adni,ilyen fake
videóknak.Ha majd vmi kézzelfogható adattal tudtok szolgálni,inkább akkor írjatok,mert tiszta szemét ez a topic is
már.Bocsi.