A topik takarítva. Legyetek szívesek flamekeltés helyett a topik címének megfelelő témában értekezni. köszönöm.
[ Szerkesztve ]
ez olyan, mint a görögtűz, csak görögvíz - Loretto
A topik takarítva. Legyetek szívesek flamekeltés helyett a topik címének megfelelő témában értekezni. köszönöm.
[ Szerkesztve ]
ez olyan, mint a görögtűz, csak görögvíz - Loretto
Sziasztok!
Mivel az első hozzászólás nem túl informatív, valaki összefoglalná nekem valaki mit lehet tudni az új nVidia karikról? Legfőképp: mikor jönnek?
[ Szerkesztve ]
Milyennapvan?
Egyenlőre semmi pontosat nem tudni mikor jönnének, valaki azt mondja hogy még idén, valaki meg azt hogy csak 2010 Q1. A GT300 40nm-es gyártástechnológiával készül majd, DX11-el. A pletyik 512 SP-ről beszéltek 512-bitel megtámogatott GDDR5-s ramokkal.
Benne lesz asszem a Compute Shader, Open-CL, Tesszelálás, (ezt lehet, hogy csak emulálva fogja tudni). Architektúrális újítás az, hogy SIMD tömbök helyett MIMD tömbök lesznek benne, amely a sebességre lesz pozitív kihatással. 
PC-STYLE.hu
Köszi! 
Milyennapvan?

De ezek a regi enginekkel vajon rendessen kompatibilisek lesznek?
Ne szemetelj ! / Steam..

Kérdés, hogy a MIMD tömbök a sima GPU területen is hoznak-e sebességnövekedést. Elméletileg ez egy nagy lépés a GPGPU felé. Aztán majd kiderül. 
(#762) szasanyi: Valahol (pl. itt) azt olvastam, hogy 225W-os TDP-je lesz a csúcsmodellnek.
[ Szerkesztve ]

És ígértek esetleg pontosabb infót a közeljövőben? Remélem a 40nm csíkszélesség a teljesítmény mellett a fogyasztásra és hőtermelésre is kedvező hatással lesz. Mert azért a komolyabb teljesítményhez jelenleg elég nagy teljesítményfelvétel is párosul, így többnyire melegek és zajosak is.

Sajnos ritkán veszek csúcsmodellt bármiből. Mondjuk ott lehet nem gond, a highend kategória más megítélés alá esik sok tekintetben, bár 40nm esetében nem sok ez kicsit?

Ez mindig így volt
A csúcsmodelleknél nem számít a fogyasztás
A 225W nem sok. Valamivel kevesebb mint a GT200-é (65nm)
Nézz be: http://www.sciencecaffe.com Tudományos és Művészeti Portál
Igen, menni fog rajta a DX9, DX10 DX10.1... Sőt szerintem DX9-ben marha erős lesz.
(#762) szasanyi: Nagy chip lesz, 40nm ide vagy oda, fűteni fog.
Bici: Mondjuk a 225W az mérnököknek a cél.
Ki tudja mennyi lesz majd ténylegesen, de olyan plusz-mínusz 30W, 
[ Szerkesztve ]
PC-STYLE.hu

Én bízom benne, hogy ennél sokkal szerényebb fogyasztással meg tudják majd oldani... ha nem is a csúcsmodellek esetében, de a játékos tömegeknek szánt jó ár/teljesítmény kategóriában mindenképp. Engem (és sokunkat) ez az ami kézzelfogható módon érinthet, nem pedig a közel 80-100k-s modellek, + 30k-s tápcserével. 

Hát, én se veszek mostanában csúcskarit.
Hiába egyébként a 40nm, ha sokkal több tranyót raknak bele. Az így kijövő magméret számít, és az, hogy mekkora feszt adnak neki.
A gt200 asszem 576mm2 volt, ez meg 496mm2 lesz.

Jó lenne, ha belehúznának, mert feature hiányosságok már most vannak, ha a sebesség még jó is. De jövőre nem biztos, hogy elég lesz az, ami most... meg ugye a gamek teljesítményigény és feature tekintetében is változnak, amit a VGA gyártóknak tudni kell követni, mert csak akkor van értelme ha mindkét oldalról (hw, sw) is támogatott. Gondolom egyébként, hogy e tekintetbe nem egymástól függetlenül hanem némileg kooperálnak ez érdekében.
Olyan kényszerképzetem meg már régen nincs, hogy mondjuk olyan kártyát csináljanak, amit 2 évig kompromisszumok nélkül használni lehet.
De ez mind2 gyártóra igaz.
2 évig nemis, de ha megveszed az aktuális csúcs vga-t, annak elégnek kell lennie megjelenése után 1-1,5 évig maxon mindenhez(Na persze nem 2560-ban
, hanem mongyuk 1600-ban)
Most hogy itt kopogtat a Dx11 nemtudom , hogy a játékok mikor fogják ezt elkezdeni használni(úgy valóban..., nem csak mondják mint a Crysis és a Dx10 esete...)
[ Szerkesztve ]
Vannak dolgok...

Kellemes meglepetésnek számítana, ha az augusztusi DX11-es RadeOnokkal együtt jönnének az új GeForce-ok is... Persze nem lehet mindíg szerencsénk...
Az nekem csak kedvezne
És a kíváncsiság is hajt hogy mit fognak tudni az új kártyák 
Vannak dolgok...

Nekem is.
De nem sok reményt fűzök hozzá. 
Ha az életben minden fontos dolgot szemmel el lehetne intézni, akkor az utcákon csak halottak, és terhes nők lennének.
Énsem
De hát...Ez van
Sosem szabad feladni 
Vannak dolgok...
Én a dx10 és dx10.1 alatti teljesítményükre leszek kíváncsi. Mivel nvidiának ez újdonság lesz atinak meg ugye alap dolog.
AsusP5K,E6750,4GB DDR 2,GTX 460 1GB HAWK, 3760 GB HDD

De én az új technology-ra éppen azért várok, mert NINCS pénzem a jelenlegi csúcskategóriás kártyákra (60k-tól felfelé). Bizakodom, hogy azok között talán lesz olyan ami megközelíti a mostani csúcsteljesítményt, sokkal jobb ár/érték ellenében. A DX11 csak adalék, amit - ahogy írtad is - nem lehet tudni, mikor fognak kihasználni a sw fejlelszők.

Hát igen, ennek a nagy rohanásnak DX terén nem sok teteje van... elvileg a 10.1-től nem sokkal tér el...
Kül. valaki tudja, hogy támogatják-e majd az új kártyák a Hybrid Power technológiát?
Szerintem is még maradhatnának a Dx10-nél és azt használnák ki,nem pedig a Dx11-el foglalkoznának..., jó hát ők tudják, ezért nem én vagyok az Nvidia vagy akár az Ati cégvezetője 
Vannak dolgok...

Engem is ez érdekel a legkevésbé. Én úgy gondolom, hogy még sem a DX10 nincs kiaknázva, és a sebesség - magasabb részlegesség és látványjavítók mellett - a játékok alatt nagyon sokszor nem optimális. Persze nem a csúcskategóriára gondolok, mivel az talán jó, de sokaknak (vagy többeknek?) elérhetetlen áron.
Egy új generációs kártya lehet DX11 -es, de nem vagyok biztos benne, hogy DX10 alatt már kifogástalan lesz megjelenítés és sebesség terén egyaránt. De remélem, tévedek... azt meg megint csak nem tudom, mekkora látványbeli különbséget jelent majd. 
A látványbeli különbségre én is kíváncsi leszek 
Vannak dolgok...

Nagyon remélem, hogy jó árú, korszerűbb és jobb teljesítményű kártyánk lesz, mire megjelennek a DX11 gamek! Hiba lenne, ha fordítva alakulna a helyzet... 
Jobb teljesítményű lesz az biztos, a többiben már kételkedek 
Vannak dolgok...

Nvidia to launch DirectX 11 in 2009 : [link]
Ha az életben minden fontos dolgot szemmel el lehetne intézni, akkor az utcákon csak halottak, és terhes nők lennének.

No, akkor tessék lefordítani mivel az angol tudásom nem elégséges. Mert nem nagyon értem, hogy milyen DX11-en dolgoznak keményem, ami várhatóan terveik szerint 2009 utolsó negyedévében jelenik meg... vagy mi a fene. GT300 (high end?) kártyák meg csak 2010 -ben várhatók. 
A DX11 igaz belőle a többi kamu. 
A semmi az nem nincs, hanem van. Ha a semmi van, akkor nincs semmi, de ha nincs semmi, akkor valami van, de az nem semmi.

Szomorú. Kissé le vannak maradva, ugyanis sztem sem az ATI sem a sw fejlesztők nem állnak meg a fejlesztéssel, illetve a gyártási technológia jelenlegi szintjén. Márpedig elég komoly a versenyhelyzet, amit - úgy látszik valamiért - nem vesznek elég komolyan. Mert ugye az user meg abban reménykedik, hogy e kényszer hatására lesznek olyan termékek, amik hamarabb készülnek el, jobbak lesznek, és ha nem is lesznek olcsók a megjelenéskor, de lenyomják a piacon lévő jobb termékek - sokak számára elérhetetlenül - magas árát. 
Az nVidia nagyon megszívja ha csak jövő év elején adja ki az új vga-kat,mert tudtommal az Ati már ősszel elkezdi a hódítást,és hát ez nemfog jót tenni az nVidia bevételének:/
Vannak dolgok...

Már most sem jó a helyzet, mert igazi újdonságot régen mutatott fel, és árakat is csak kényszerűségből csökkent, amit nem igazán kompenzál az új, jobb és drágább termékeivel.
Sajna igazad van
a Csúcskategóriában is pl: 4870x2 83k(legolcsóbb boltban)
113k(gtx 295)
Van 1 kis különbség közte, de nem csak a csúcskategóriában van ez a probléma, hanem szinte mind1ikben
Vannak dolgok...

Ha csak a high end kategóriára lenne jellemző, az még hagyján... de a középkategóriát sem uralja. Sőt! És inkább ez lesz az az új kártyák között is, ahol tarolhat az NVIDIA, így óriási hiba lesz, ha a HD4870/4890 kártyáknak nem lesz ellenfele sokkal olcsóbban.
Már van 75-ért Sapphire 4870x2
Ez a Gtx 295-nek egyáltalán nem kedvez, lejjebb vihetné az Nvidia már az árát:@
Vannak dolgok...

Ekkora rinyalast az arak miatt... Vegye' X2-t. Vagy ha az is draga, HD4890-et. A budos eletben nem adtak ennyire olcson a teljesitmenyt.
De neked GTX295 kell? Akko meg pengesd ki az arat... ![;]](/dl/s/v1.gif)
Fuck yourself Jay Wilson

Ricsi, en eladom neked a GTX295omet par honap mulva, ha kell 
[ Szerkesztve ]

Attól félek az "jó üzlet lesz" neked.
Bár gondolom nálad nem nagyon számít a zsé, mert akkor nem is veszel olyat...

Nvidia desktop refresh is DirectX 10.1
Ha ez igaz egy darabig nem várhatunk DX11-es kártyákat az nVidiától.
Nézz be: http://www.sciencecaffe.com Tudományos és Művészeti Portál
Nem teljesen. Ezek tervezett chipek, de az új generációs High-End lapkára nem hiszem, hogy hatással lennének. Ha kész kiadják azt is. Itt elsősorban azt kellett figyelembe venni az NV-nek, hogy eddig lehetett bojkottálni a fejlődést. Az év végéig több DX10.1-et (és DX11-et) kihasználó játék jön, ezek egy részében komoly képminőség és teljesítménybeli hátrányt könyvel el a DX10 mód.
[ Szerkesztve ]
A semmi az nem nincs, hanem van. Ha a semmi van, akkor nincs semmi, de ha nincs semmi, akkor valami van, de az nem semmi.

Nalam is szamit a penz, de jo aron vettem es jo aron szamitottak be GX2omet,
ugyhogy nem kerult olyan sokba.
"ATI has introduced its first DirectX 10.1 capable chips in the summer of 2007"
Látom képben van Fuad barátunk.
. HD2900 az nem is volt DX10.1...
Különben a TSMC miatt szerintem nem lesz itt semmi GT200 40nm Szeptemberre...
Kültem Pü-t 
Vannak dolgok...
A felárat meg neméri meg a 295, viszont a 4870x2 teljesítménye meg nem győzött meg
Ez van ![;]](/dl/s/v1.gif)
Minimum 295, az alá nemmegyek teljesítményileg 
[ Szerkesztve ]
Vannak dolgok...