Hirdetés

2012. május 28., hétfő

Útvonal

Fórumok  »  Videokártyák  »  NVIDIA találgatós topik (Kepler/Maxwell) (kiemelt téma)

(#756) ngabor2

ngabor2
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

A topik takarítva. Legyetek szívesek flamekeltés helyett a topik címének megfelelő témában értekezni. köszönöm.

[ Szerkesztve ]

ez olyan, mint a görögtűz, csak görögvíz - Loretto

(#757) D1Rect

D1Rect
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Sziasztok!
Mivel az első hozzászólás nem túl informatív, valaki összefoglalná nekem valaki mit lehet tudni az új nVidia karikról? Legfőképp: mikor jönnek?

[ Szerkesztve ]

Milyennapvan?

(#758) zuchy válasza D1Rect (#757) üzenetére

zuchy
(őstag)
LOGOUT blog

Egyenlőre semmi pontosat nem tudni mikor jönnének, valaki azt mondja hogy még idén, valaki meg azt hogy csak 2010 Q1. A GT300 40nm-es gyártástechnológiával készül majd, DX11-el. A pletyik 512 SP-ről beszéltek 512-bitel megtámogatott GDDR5-s ramokkal.
Benne lesz asszem a Compute Shader, Open-CL, Tesszelálás, (ezt lehet, hogy csak emulálva fogja tudni). Architektúrális újítás az, hogy SIMD tömbök helyett MIMD tömbök lesznek benne, amely a sebességre lesz pozitív kihatással. :)

PC-STYLE.hu

(#759) D1Rect válasza zuchy (#758) üzenetére

D1Rect
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Köszi! :R

Milyennapvan?

(#760) mad1 válasza zuchy (#758) üzenetére

mad1
(PH! kedvence)

De ezek a regi enginekkel vajon rendessen kompatibilisek lesznek?

Ne szemetelj ! / Steam..

(#761) Bici válasza zuchy (#758) üzenetére

Bici
(PH! kedvence)

Kérdés, hogy a MIMD tömbök a sima GPU területen is hoznak-e sebességnövekedést. Elméletileg ez egy nagy lépés a GPGPU felé. Aztán majd kiderül. :U

(#762) szasanyi: Valahol (pl. itt) azt olvastam, hogy 225W-os TDP-je lesz a csúcsmodellnek.

[ Szerkesztve ]

(#762) szasanyi válasza zuchy (#758) üzenetére

szasanyi
(PH! nagyúr)

És ígértek esetleg pontosabb infót a közeljövőben? Remélem a 40nm csíkszélesség a teljesítmény mellett a fogyasztásra és hőtermelésre is kedvező hatással lesz. Mert azért a komolyabb teljesítményhez jelenleg elég nagy teljesítményfelvétel is párosul, így többnyire melegek és zajosak is.

(#763) szasanyi válasza Bici (#761) üzenetére

szasanyi
(PH! nagyúr)

Sajnos ritkán veszek csúcsmodellt bármiből. Mondjuk ott lehet nem gond, a highend kategória más megítélés alá esik sok tekintetben, bár 40nm esetében nem sok ez kicsit?

(#764) Hakuoro válasza szasanyi (#762) üzenetére

Hakuoro
(senior tag)

Ez mindig így volt :U A csúcsmodelleknél nem számít a fogyasztás :) A 225W nem sok. Valamivel kevesebb mint a GT200-é (65nm)

Nézz be: http://www.sciencecaffe.com Tudományos és Művészeti Portál

(#765) zuchy válasza mad1 (#760) üzenetére

zuchy
(őstag)
LOGOUT blog

Igen, menni fog rajta a DX9, DX10 DX10.1... Sőt szerintem DX9-ben marha erős lesz.

(#762) szasanyi: Nagy chip lesz, 40nm ide vagy oda, fűteni fog.

Bici: Mondjuk a 225W az mérnököknek a cél. ;] Ki tudja mennyi lesz majd ténylegesen, de olyan plusz-mínusz 30W, :U

[ Szerkesztve ]

PC-STYLE.hu

(#766) szasanyi

szasanyi
(PH! nagyúr)

Én bízom benne, hogy ennél sokkal szerényebb fogyasztással meg tudják majd oldani... ha nem is a csúcsmodellek esetében, de a játékos tömegeknek szánt jó ár/teljesítmény kategóriában mindenképp. Engem (és sokunkat) ez az ami kézzelfogható módon érinthet, nem pedig a közel 80-100k-s modellek, + 30k-s tápcserével. :N

(#767) Bici válasza szasanyi (#763) üzenetére

Bici
(PH! kedvence)

Hát, én se veszek mostanában csúcskarit. :D
Hiába egyébként a 40nm, ha sokkal több tranyót raknak bele. Az így kijövő magméret számít, és az, hogy mekkora feszt adnak neki.
A gt200 asszem 576mm2 volt, ez meg 496mm2 lesz.

(#768) szasanyi válasza Bici (#767) üzenetére

szasanyi
(PH! nagyúr)

Jó lenne, ha belehúznának, mert feature hiányosságok már most vannak, ha a sebesség még jó is. De jövőre nem biztos, hogy elég lesz az, ami most... meg ugye a gamek teljesítményigény és feature tekintetében is változnak, amit a VGA gyártóknak tudni kell követni, mert csak akkor van értelme ha mindkét oldalról (hw, sw) is támogatott. Gondolom egyébként, hogy e tekintetbe nem egymástól függetlenül hanem némileg kooperálnak ez érdekében.
Olyan kényszerképzetem meg már régen nincs, hogy mondjuk olyan kártyát csináljanak, amit 2 évig kompromisszumok nélkül használni lehet. :N De ez mind2 gyártóra igaz.

(#769) ricshard444 válasza szasanyi (#768) üzenetére

ricshard444
(őstag)
LOGOUT blog

2 évig nemis, de ha megveszed az aktuális csúcs vga-t, annak elégnek kell lennie megjelenése után 1-1,5 évig maxon mindenhez(Na persze nem 2560-ban:), hanem mongyuk 1600-ban)
Most hogy itt kopogtat a Dx11 nemtudom , hogy a játékok mikor fogják ezt elkezdeni használni(úgy valóban..., nem csak mondják mint a Crysis és a Dx10 esete...)

[ Szerkesztve ]

Vannak dolgok...

(#770) DarPet

DarPet
(tag)

Kellemes meglepetésnek számítana, ha az augusztusi DX11-es RadeOnokkal együtt jönnének az új GeForce-ok is... Persze nem lehet mindíg szerencsénk...

(#771) ricshard444 válasza DarPet (#770) üzenetére

ricshard444
(őstag)
LOGOUT blog

Az nekem csak kedvezne :DD
És a kíváncsiság is hajt hogy mit fognak tudni az új kártyák :K

Vannak dolgok...

(#772) biggamer válasza ricshard444 (#771) üzenetére

biggamer
(PH! kedvence)

Nekem is. ;]
De nem sok reményt fűzök hozzá. :O

Ha az életben minden fontos dolgot szemmel el lehetne intézni, akkor az utcákon csak halottak, és terhes nők lennének.

(#773) ricshard444 válasza biggamer (#772) üzenetére

ricshard444
(őstag)
LOGOUT blog

Énsem:(
De hát...Ez van
Sosem szabad feladni :DDD

Vannak dolgok...

(#774) Crytek

Crytek
(őstag)
LOGOUT blog

Én a dx10 és dx10.1 alatti teljesítményükre leszek kíváncsi. Mivel nvidiának ez újdonság lesz atinak meg ugye alap dolog.

AsusP5K,E6750,4GB DDR 2,GTX 460 1GB HAWK, 3760 GB HDD

(#775) szasanyi válasza ricshard444 (#769) üzenetére

szasanyi
(PH! nagyúr)

De én az új technology-ra éppen azért várok, mert NINCS pénzem a jelenlegi csúcskategóriás kártyákra (60k-tól felfelé). Bizakodom, hogy azok között talán lesz olyan ami megközelíti a mostani csúcsteljesítményt, sokkal jobb ár/érték ellenében. A DX11 csak adalék, amit - ahogy írtad is - nem lehet tudni, mikor fognak kihasználni a sw fejlelszők.

(#776) DarPet válasza szasanyi (#775) üzenetére

DarPet
(tag)

Hát igen, ennek a nagy rohanásnak DX terén nem sok teteje van... elvileg a 10.1-től nem sokkal tér el...
Kül. valaki tudja, hogy támogatják-e majd az új kártyák a Hybrid Power technológiát?

(#777) ricshard444 válasza DarPet (#776) üzenetére

ricshard444
(őstag)
LOGOUT blog

Szerintem is még maradhatnának a Dx10-nél és azt használnák ki,nem pedig a Dx11-el foglalkoznának..., jó hát ők tudják, ezért nem én vagyok az Nvidia vagy akár az Ati cégvezetője :D

Vannak dolgok...

(#778) szasanyi válasza DarPet (#776) üzenetére

szasanyi
(PH! nagyúr)

Engem is ez érdekel a legkevésbé. Én úgy gondolom, hogy még sem a DX10 nincs kiaknázva, és a sebesség - magasabb részlegesség és látványjavítók mellett - a játékok alatt nagyon sokszor nem optimális. Persze nem a csúcskategóriára gondolok, mivel az talán jó, de sokaknak (vagy többeknek?) elérhetetlen áron.
Egy új generációs kártya lehet DX11 -es, de nem vagyok biztos benne, hogy DX10 alatt már kifogástalan lesz megjelenítés és sebesség terén egyaránt. De remélem, tévedek... azt meg megint csak nem tudom, mekkora látványbeli különbséget jelent majd. :U

(#779) ricshard444 válasza szasanyi (#778) üzenetére

ricshard444
(őstag)
LOGOUT blog

A látványbeli különbségre én is kíváncsi leszek :U

Vannak dolgok...

(#780) szasanyi válasza ricshard444 (#779) üzenetére

szasanyi
(PH! nagyúr)

Nagyon remélem, hogy jó árú, korszerűbb és jobb teljesítményű kártyánk lesz, mire megjelennek a DX11 gamek! Hiba lenne, ha fordítva alakulna a helyzet... :U

(#781) ricshard444 válasza szasanyi (#780) üzenetére

ricshard444
(őstag)
LOGOUT blog

Jobb teljesítményű lesz az biztos, a többiben már kételkedek :K

Vannak dolgok...

(#782) biggamer

biggamer
(PH! kedvence)

Nvidia to launch DirectX 11 in 2009 : [link]

Ha az életben minden fontos dolgot szemmel el lehetne intézni, akkor az utcákon csak halottak, és terhes nők lennének.

(#783) szasanyi válasza biggamer (#782) üzenetére

szasanyi
(PH! nagyúr)

No, akkor tessék lefordítani mivel az angol tudásom nem elégséges. Mert nem nagyon értem, hogy milyen DX11-en dolgoznak keményem, ami várhatóan terveik szerint 2009 utolsó negyedévében jelenik meg... vagy mi a fene. GT300 (high end?) kártyák meg csak 2010 -ben várhatók. :U

(#784) Abu85 válasza szasanyi (#783) üzenetére

Abu85
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

A DX11 igaz belőle a többi kamu. :)

A semmi az nem nincs, hanem van. Ha a semmi van, akkor nincs semmi, de ha nincs semmi, akkor valami van, de az nem semmi.

(#785) szasanyi válasza Abu85 (#784) üzenetére

szasanyi
(PH! nagyúr)

Szomorú. Kissé le vannak maradva, ugyanis sztem sem az ATI sem a sw fejlesztők nem állnak meg a fejlesztéssel, illetve a gyártási technológia jelenlegi szintjén. Márpedig elég komoly a versenyhelyzet, amit - úgy látszik valamiért - nem vesznek elég komolyan. Mert ugye az user meg abban reménykedik, hogy e kényszer hatására lesznek olyan termékek, amik hamarabb készülnek el, jobbak lesznek, és ha nem is lesznek olcsók a megjelenéskor, de lenyomják a piacon lévő jobb termékek - sokak számára elérhetetlenül - magas árát. :U

(#786) ricshard444 válasza szasanyi (#783) üzenetére

ricshard444
(őstag)
LOGOUT blog

Az nVidia nagyon megszívja ha csak jövő év elején adja ki az új vga-kat,mert tudtommal az Ati már ősszel elkezdi a hódítást,és hát ez nemfog jót tenni az nVidia bevételének:/

Vannak dolgok...

(#787) szasanyi válasza ricshard444 (#786) üzenetére

szasanyi
(PH! nagyúr)

Már most sem jó a helyzet, mert igazi újdonságot régen mutatott fel, és árakat is csak kényszerűségből csökkent, amit nem igazán kompenzál az új, jobb és drágább termékeivel.

(#788) ricshard444 válasza szasanyi (#787) üzenetére

ricshard444
(őstag)
LOGOUT blog

Sajna igazad van:(
a Csúcskategóriában is pl: 4870x2 83k(legolcsóbb boltban)
113k(gtx 295)
Van 1 kis különbség közte, de nem csak a csúcskategóriában van ez a probléma, hanem szinte mind1ikben

Vannak dolgok...

(#789) szasanyi válasza ricshard444 (#788) üzenetére

szasanyi
(PH! nagyúr)

Ha csak a high end kategóriára lenne jellemző, az még hagyján... de a középkategóriát sem uralja. Sőt! És inkább ez lesz az az új kártyák között is, ahol tarolhat az NVIDIA, így óriási hiba lesz, ha a HD4870/4890 kártyáknak nem lesz ellenfele sokkal olcsóbban.

(#790) ricshard444

ricshard444
(őstag)
LOGOUT blog

Már van 75-ért Sapphire 4870x2
Ez a Gtx 295-nek egyáltalán nem kedvez, lejjebb vihetné az Nvidia már az árát:@

Vannak dolgok...

(#791) schwartz válasza ricshard444 (#790) üzenetére

schwartz
(őstag)

Ekkora rinyalast az arak miatt... Vegye' X2-t. Vagy ha az is draga, HD4890-et. A budos eletben nem adtak ennyire olcson a teljesitmenyt.
De neked GTX295 kell? Akko meg pengesd ki az arat... ;]

Fuck yourself Jay Wilson

(#792) ashot válasza ricshard444 (#790) üzenetére

ashot
(tag)

Ricsi, en eladom neked a GTX295omet par honap mulva, ha kell :)

[ Szerkesztve ]

(#793) szasanyi válasza ashot (#792) üzenetére

szasanyi
(PH! nagyúr)

Attól félek az "jó üzlet lesz" neked. :D Bár gondolom nálad nem nagyon számít a zsé, mert akkor nem is veszel olyat...

(#794) Hakuoro

Hakuoro
(senior tag)

Nvidia desktop refresh is DirectX 10.1
Ha ez igaz egy darabig nem várhatunk DX11-es kártyákat az nVidiától.

Nézz be: http://www.sciencecaffe.com Tudományos és Művészeti Portál

(#795) Abu85 válasza Hakuoro (#794) üzenetére

Abu85
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Nem teljesen. Ezek tervezett chipek, de az új generációs High-End lapkára nem hiszem, hogy hatással lennének. Ha kész kiadják azt is. Itt elsősorban azt kellett figyelembe venni az NV-nek, hogy eddig lehetett bojkottálni a fejlődést. Az év végéig több DX10.1-et (és DX11-et) kihasználó játék jön, ezek egy részében komoly képminőség és teljesítménybeli hátrányt könyvel el a DX10 mód.

[ Szerkesztve ]

A semmi az nem nincs, hanem van. Ha a semmi van, akkor nincs semmi, de ha nincs semmi, akkor valami van, de az nem semmi.

(#796) ashot válasza szasanyi (#793) üzenetére

ashot
(tag)

Nalam is szamit a penz, de jo aron vettem es jo aron szamitottak be GX2omet,
ugyhogy nem kerult olyan sokba.

(#797) Keldor papa válasza Hakuoro (#794) üzenetére

Keldor papa
(PH! félisten)
LOGOUT blog

"ATI has introduced its first DirectX 10.1 capable chips in the summer of 2007"

Látom képben van Fuad barátunk.:D. HD2900 az nem is volt DX10.1...
Különben a TSMC miatt szerintem nem lesz itt semmi GT200 40nm Szeptemberre...

(#798) ricshard444 válasza ashot (#792) üzenetére

ricshard444
(őstag)
LOGOUT blog

Kültem Pü-t :DD

Vannak dolgok...

(#799) ricshard444 válasza schwartz (#791) üzenetére

ricshard444
(őstag)
LOGOUT blog

A felárat meg neméri meg a 295, viszont a 4870x2 teljesítménye meg nem győzött meg
Ez van ;]
Minimum 295, az alá nemmegyek teljesítményileg :U

[ Szerkesztve ]

Vannak dolgok...

(#800) biggamer

biggamer
(PH! kedvence)

GT300 RELEASE RATE STILL LOW : [link]

Útvonal

Fórumok  »  Videokártyák  »  NVIDIA találgatós topik (Kepler/Maxwell) (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.