Hirdetés
- Dedikált NPU-t tervezne az AMD?
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
- Száguld a Meta és a Microsoft, 500 milliárd dollárral lőttek ki az AI-részvények
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Kínai kézbe kerül a MediaMarkt áruházak tulajdonosa
- TCL LCD és LED TV-k
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- RAM topik
- Azonnali fotós kérdések órája
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Dedikált NPU-t tervezne az AMD?
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Milyen monitort vegyek?
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
Kérlek, írd le a számítógéped alkatrészeit, a probléma előzményeit, a problémát és azt, hogy eddig mit próbáltál tenni, hogy könnyebben és hamarabb segíthessünk!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Vigec
csendes tag
Sziasztok!
Az alábbi rejtvénnyel szeretném meglepni a témában járatos nagyérdeműt. Adott lenne a következő probléma.
A gép teljesen rendszertelen időnként lefagy, de annyira, hogy nem segít az alt+enter+del csodavarázslat sem. Ilyenkor két végeredményt tapasztaltam eddig:
- vagy "kimerevedik" a legutolsó képkocka,
- vagy kékhalál jön. (win 7, eddig soha nem láttam itt ilyet)A hiba után, két változat van:
1. közvetlenül a restart gombot nyomom, és a következő üzenet fogad:
"Reboot and select proper boot device or insert boot media in selected boot device and press a key"
Ilyenkor ismét újraindítva, az UEFI-ban nem található az operációs rendszert tartalmazó SSD (OCZ Agility 3 60 GB), olyan mintha nem is lenne rácsatlakoztatva. Amit érdemes tudni, hogy SATA3 csatiból kettő van az alaplapon (Asrock H77M). Az egyikre a fenti SSD-t tettem, a másikra egy Samsung SATA3-as HDD-t. Na most ezt a HDD továbbra is érzékelhető.
2. A második újraindítási változat, hogy várok a lekapcsolás után 10 percet, és a gépet utána elindítva nincs semmi probléma, csak a win aggódik, hogy nem szabályosan lett lekapcsolva! Most jutott eszembe az eseménynaplót nem néztem mit ír.Még egy fontos dolog, eddig csak a World of Tanks nevű MMO játék alatt fordult elő ez a gép lefagyás. Ez lehet fontos info is, meg nem is. Egyrészt mivel nagyrészt a netezés mellett csak erre a programra használom a gépet (kb. 50 %), ezért lehet, hogy nem ez a ludas. 5 hónap alatt 3 fagyás nem sok, csak most untam meg. A másik része meg az, hogy eddig csak ezalatt a program alatt fordult elő, így 1-1. Ami kicsit eltántorít a programhibától, az a közvetlen újraindítás utáni állapot, hogy nincs SSD valamiért az UEFI-ban, és nem tud bootolni a rendszer.
Kérdésem tehát a hosszú bevezető után, hogy mi lehet hibás? Elsőre az SSD-re gondoltam, de nem vagyok egyátalán biztos benne. Lehetne alaplapi csatlakozó hiba is? Esetleg tud valaki valamilyen tesztet, programot amivel szűrni lehetne a hibát? Az alkatrészek garanciálisak, nem akarom saját magam reszelni a hardvert semmiképp, bár valószínűleg nem is szükséges.
Hálás köszönet minden segítségért.Üdv
Ui: Nem write-only üzemmódban vagyok, de előfordul, hogy nem tudok azonnal reagálni. Kösz a megértést a helyesírási hibákért.
Új hozzászólás Aktív témák
- AKCIÓ! DDR5 GAMER PC: RYZEN 5 8400F/9600X +RTX 3060Ti/3080/3090/4060/4070 +16-64GB DDR5! GAR/SZÁMLA!
- AKCIÓ! GAMER PC: i5-14400F (10mag/16szál) +RX 6600/6700XT/6800/9060XT/9070 +16-64GB DDR4! GAR/SZÁMLA
- AKCIÓ!!! GAMER PC: RYZEN 7 8700F/9800X3D +RTX 3060Ti/3080/3090/4060/4070 +16-64GB DDR5! GAR/SZÁMLA!
- Fujitsu Esprimo D738 SFF PC, I5-8500 CPU, 16GB DDR4, 256GB SSD, Win 11, Számla, 1 év garancia
- Ryzen5 8400F/ 32GB DDR5/ RTX4070/ 1TB m.2 alapú konfig/ garancia/ ingyen foxpost
- 0% THM részletfizetés, beszámítás! Gamer PC, notebook, konzol, Apple termék, hardver KAMATMENTESEN!
- Új! Targus - USB-C Dual HDMI 4K HUB - 2 HDMI-vel. Saját töltő nélkül 2 monitorral (120Hz)
- Felsőkategóriás Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I9 13900K / RTX 4080 / 32GB / 1TB SSD
- NYÁRI BOMBA AKCIÓK! PSN, STEAM, UBISOFT CONNECT, EA APP, XBOX EREDETI KULCSOK 100% GARANCIA
- Bomba ár! Dell Latitude 7320 - i5-11GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest