Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • inf3rno

    nagyúr

    válasz bambano #22957 üzenetére

    Igazából már a célnál és a jogalapnál elakadunk itt, az, hogy mi releváns, elégséges, stb. csak utána kell vizsgálni. Általában szoktak kérni számlázás vagy éremküldés miatt nevet és lakcímet is, és annyi erre a célra elég szokott lenni, szóval itt a név és cím a számlázás miatt egyszer jogszabályi megfelelés jogalap, az éremküldés miatt meg szerződés teljesítése jogalap lehet. A verseny lebonyolításához elég egy rajtszám, nem szükséges bármit tudni, ilyenkor szerintem az is személyes adatnak minősül, mert embereket azonosít, jogos érdek vagy szerződés teljesítése lehet jogalap a tárolására. Még ami kell az az életkor, hogy korosztályosan is tudjanak díjakat osztani szintén ilyen jogalapokkal. Egészségügyi szempontból ha emiatt aggódnak, akkor orvosi igazolás bemutatása a regisztrációnál, hogy alkalmas az illető, ami működőképes, itt vannak kétségeim, hogy ez most adatkezelésnek minősül e, mert tárolni nem tárolunk semmit, csak ellenőrizzük, viszont aki a regisztráltak listájára felkerül, annál lehet következtetni arra, hogy egészségileg alkalmas egy versenyre, ami már egészségügyi adat és hozzájárulásos a kezelése. Esetleg itt még szóba jöhet az érintett létfontosságú érdeke, ha annyira kemény verseny van, hogy a puhányak szívrohamot kapnak közben, bár arról a jogalapról az a benyomásom, hogy inkább ilyen sürgősségi esetekre, pl szívroham vagy katasztrófa helyzetekre, pl földrengés vonatkozik, és nem feltétlen megelőző célja van. Általában az eü adatokat közfeladat ellátása jogalappal szokták tárolni. Még email címet, mobiltelefonszámot el lehet kérni kapcsolattartásra ez is hozzájárulásos.

    A csalások elkerülésére sem indokolt a 4T, mert nem azzal szoktak csalni, hogy Kovács Béla 1 helyett Kovács Béla 2 gyorsan nyomtat rajtszámot magának és átveszi a díjat, hanem hogy beülnek kocsiba vagy felülnek bringára, és úgy nyomják le a többi versenyzőt. Ultrabalatonon valamelyik évben pl a győztes csapat egy szakaszon világcsúcsot futott. Állítólag. ;]

    Na majd utánajárok, hogy rendezvény szervezésre milyen törvények vonatkoznak, már ha léteznek ilyenek. Kíváncsi vagyok, hogy van e valami megkötés.

    A katonaságnál cél volt az emberek nyilvántartásba vétele, ott pl ha valaki nem jelent meg, annak büntetőjogi következménye volt. Itt nincs semmi következménye, ha nem jelensz meg a versenyen, szóval az ilyen szintű azonosítás sem indokolt. Általában a nevezési díjakat is előre kérik, szóval arra sem kell a 4T, hogy esetleg utólag hajtsák be valakin. Nincs igazán olyan cél, amire ezek kellenének. Ha valakit elvisz a mentő, akkor is az illető bemondja az adatait a mentősnek, ha erre képes, az meg egy a versenytől teljesen független adatkezelés lesz. Erre hivatkozva azért elég kétes adatbázist építeni 4T-ből és egészségügyi adatokból. Gyakorlatilag 100%, hogy elkaszálná őket a NAIH ezzel a céllal és mondjuk létfontosságú érdek jogalappal.

    Majd ha lesz legközelebb ilyen, akkor panaszt teszek a NAIH-nál, aztán akkor okosabbak leszünk ezen a téren is. Valószínűleg csak figyelmeztetik majd a céget, hogy ezt nem kéne.

    [ Szerkesztve ]

    Buliban hasznos! =]

Új hozzászólás Aktív témák