Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • drzozo

    senior tag

    Nyilván nem egy bizonyíték alapján ítélnek el valakit, hanem valamennyi okirati és személyi bizonyíték alapján, amelyek zárt logikai láncolatot tudnak alkotni. Ez eredményezheti azt, hogy a bíró "bemérlegelheti" közvetett bizonyítékok alapján is valakinek a felelősségét.

    Csak, hogy megértsd: van amikor úgy dönt a bíró, hogy a közvetlen bizonyítékok alapján egyértelműen meg tudja állapítani a felelősséget, van amikor pedig úgy, hogy közvetlen bizonyíték nincs, de a közvetett bizonyítékok mérlegelése alapján a felelősségre tud következtetni.

    Egyébként elég sok eljárásban elegendő a sértett vallomása, pláne ha azt közvetett bizonyítékok alátámasztják. Ezt azzal szokták indokolni, hogy a tanú figyelmeztetve van a igazmondási kötelezettségére, arra, hogy mást nem vádolhat hamisan, koholt bizonyítékot nem hozhat a hatóság tudomására, stb.

    Egyébként olyan időutazásban vagy, hogy ember legyen a talpán, aki ennyiből meg tudja állapítani, hogy perpill hogyan áll az ügy. (Lásd: egyszer lezárták a nyomozást, egyszer elítéltek és "ítélet van ellened", "5 év is várhat rám, ha nem fogadom el"). Plusz a cselekmény minősítését sem ártana ismerni. Ha büntetőzik az ügyvéded, akkor érdemes lenne vele beszélni, hogy mi legyen az iránya a védekezésednek.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák