Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • updog

    senior tag

    Sziasztok!

    Februárban beadtam egy állami támogatásra igénylést a Kormányhivatalnál (jelzáloghitel-csökkentő támogatás). Ennek 60 nap az elbírálási határideje (ez volt ápr. 26.), ez már rég letelt, kaptunk egy végzést hogy emiatt 10.000 forintra vagyunk jogosultak, felhívtam őket, azt mondták, ettől az ügy még él és folyik az elbírálás.

    Viszont szeretnénk Babaváró hitelt igényelni, de a bankos hölgy azt javasolta, várjuk meg amíg rendeződik ez az állami támogatás, mert ugye az fogja végtörleszteni az előző hitelt - és ha most igényelnénk Babavárót, azt akár el is utasíthatják a JTM korlát miatt, hiszen még vastagon fizetjük az előző hitel törlesztőjét.

    Igen ám, de lassan jön a baba, (OK, nagyon lassan, júliusban, de egyre kevésbé is bízok a Kormányhivatalban, és még lesz ugye ügyintézés bőven a hiteligényléssel is) - és a Babavárónál a születés időpontja számít a kamatmentesség megadásához. Ergo ha nem rendezi a Kormányhivatal az előző hitelt időben, és emiatt nem tudjuk időben igényelni a Babavárót, akkor jelentős összeget bukunk majd azon, hogy nem lesz kamatmentes.

    A kérdésem az, hogy ha esetleg bekövetkezik az, hogy megszületik a baba mielőtt be tudnánk adni a Babavárót, milyen eszközökkel élhetek a Kormányhivatal felé, (pl. kártérítés), és mire lenne szükség ehhez? (pl. igazolás a Kormányhivataltól hogy késik az elbírálás; előbírálat a banktól hogy a még fennálló tartozás miatt elutasítanák az igénylést, stb.?)

    Köszönöm!

    "Bocs, főnök, de én csak két emberben bízom. Az egyik én vagyok. Nem maga a másik." || "Hóhahó, mégis van graffaló!"

Új hozzászólás Aktív témák