Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Mathias-2120

    tag

    Kedves fórumozó társaim,

    A következővel fordulok hozzátok,

    Egy ismerősömmel elhatároztuk, hogy alapítunk egy saját vállalkozást xy tevékenységgel, amelyhez nem szükséges külön üzlethelyiség, tehát gyakorlatilag a munkát otthonról lehet menedzselni.

    1. kérdésem az volna, hogy milyen vállalkozási forma lenne a legtesthezállóbb az esetünkben úgy, hogy ketten vagyunk a cégben alkalmazottak nélkül. Fontos lenne az is, hogy mindketten ugyanakkor tőkét kívánunk befektetni a cég indításakor és ennek megfelelően ugyanakkora arányban szeretnénk részesedni a cég vagyonából. Bt. esetén ugye a beltag ill. kültag viszonya hogyan rendeződik ilyenkor?

    Milyen költségekkel kell számolni a cégalapításkor, mekkora alaptőkével célszerű egy céget létrehozni?

    2. kérdésem pedig a cég telephelyével kapcsolatos. Ugy tudom egy cég csak bejelentett telephellyel (székhellyel) működtethető (?). Jelen pillanatban van a nevemen egy ingatlan (lakás), amely lakásba be vagyok jelentkezve. Amennyiben a céget erre a címre jelentem be, akkor nekem ezt megelőzően ki kell az említett címről jelentkeznem? Van-e a helyi önkormányzattal valami összefüggés, esetleg kötelezettsége a cégnek? Ha a cégnek lesz bevétele, akkor le tudom-e majd írni pl a rezsi költséget vagy internet havidíjat az adóból és miképpen? Egy esetleges csődhelyzet esetén veszélybe kerül-e a saját ingatlanom, amibe a cég be van jelentve?

    Mint látszik, elég laikus vagyok még a témában, de szeretnék minden kockázatot a legminimálisabbra csökkenteni és tapasztalatot szerezni.

    Köszönöm!

    Segíts magadon, Isten is megsegít!

Új hozzászólás Aktív témák