Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
lakisoft #974 üzenetére
Na, megnéztem.
Nagyon kíváncsi lennék: szerinted konkrétan miben fejlődött "nagyon sokat"?
Nagyjából semmi különbséget nem láttam ahhoz képest, mint amikor legutóbb próbáltam.
Még új júzert sem lehet hozzáadni, jogait menedzselni, pedig azt még a korábban mutatott, böngészőben kezelhető DBNinjával is lehet, persze nem is beszélve a phpMyAdminról, ahol elég normálisan van ez is megoldva.
Mondjuk az tetszik, hogy ott van a táblákra jobb klikkelve a "Select Rows - Limit 1000", tehát hogy nem kell külön rányomni a query futtatására, mint a DBNinjában, de asszem ez elég alapvető elvárás. Meg a phpMyAdminban azt is be lehet állítani, hogy egy átlagos selectnél defaultból hány rekordot kérdezzen le (tök hülye számokat is be lehet állítani, pl. 37).
A rekordok szerkesztése viszont tényleg kényelmes.
Az is tetszik, ahogy pl. egy UPDATE vagy INSERT query összeállításában segít, hogy mutatja a default értékeket is: http://i.imgur.com/32k8O.png.
De mondjuk elvileg még ez is alapvető elvárás lehet egy ilyen proginál (még ha ingyenes is).
Az is jó, hogy a szintaktikai hibákat egyből jelzi az editorban - ez sem egy hű de nagy valami.
DE ami kifejezetten hiányzik, hogy én nem találtam grafikus alapú query-összeállítót, ami van a dbForge Studio for MySQL-ben - persze utóbbi nyilván többek közt ezért sem ingyenes. Habár most ugrik be, az Microsoft SQL Server 2012 Express-ben található SQL Management Studio is tök ingyenes, mégis tudja ezt... (lehet, hogy most jön a hivatkozási alap, hogy a Microsoftnak több a tőkéje)Ami viszont szerintem alapvető elvárás, az a korábban említett user-létrehozás, meg az, hogy importálni lehessen normálisan a MySQL dumpokat, a tömörített változatokat is (.gz), mint ahogy phpMyAdminban tök egyszerűen lehet is, kb. három klikk. De itt csak olyat találtam, hogy meg lehet nyitni egy .sql-fájlt, és azt le is lehet futtatni (OK, végül is így importálhatom a rekordokat), DE a tömörített állományokat (.gz) már el sem fogadja. Hát ez mi?
Szóval én ezek miatt nem vagyok túlságosan elragadtatva a MySQL Workbench-től, mert a böngészőalapú phpMyAdmin az alapvető, elvárható funkciókból (lásd utóbbi kettő) még mindig többet tud, még ha lassabb is.
Új hozzászólás Aktív témák
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Formula-1
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Villanyszerelés
- 3D nyomtatás
- Milyen videókártyát?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Küszöbön az androidos PC-k
- Milyen autót vegyek?
- További aktív témák...
- Eladó Nikon D40 minden tartozékával+fotós táska
- Teljesen új Samsung S21 FE 5G DS 5G 6/128GB Graphite eladó (bontatlan)
- Teljesen új Honor 90 5G DS 5G 8/256GB Emerald Green eladó (bontatlan)
- Nintendo Switch 2 újszerű állapotban
- Új 2K Gamer PC Ryzen 5 9600X/RTX 3070 Ti 8Gb/2x8Gb DDR5 6000Mhz/500Gb NVME SSD/2-3Év gari
- Lenovo ThinkPad P1 Gen2 intel i7-9850H 32GB RAM 1000GB SSD 15,6" 4K OLED TOUCH 1 év garancia
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R5 8400F / RTX 3070Ti / 32GB DDR5 / 1TB SSD!
- Új állapotú, csúcstechnológiás Roborock Saros Z70 robotporszívó
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450 R7 5800X 32GB DDR4 1TB SSD RTX 3080 10GB ZALMAN S2 TG Cooler Master 700W
- ASUS TUF F15 FX506 - 15,6"FHD IPS 144Hz - i5-11400H - 32GB - 1TB - RTX 3050 Ti - Win11 - MAGYAR
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest