-
PROHARDVER!
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
sasNAXO
aktív tag
válasz
mpierre #61161 üzenetére
Ncase M1 háznál volt olyan venti rendezés, hogy ajánlott volt deshruod esetén hogy alul fújja ki a meleget. Nekem NR200-ben volt egy ideig így, működött de asszem 5-10C volt amikor fújtam inkább. Ki kell próbálni, én utólag arra gondoltam ha nagyobb bordájú kártyám lett volna akkor lehet jobb lett volna (több esélye lett volna leadni a hőt), valamint ha sokkal jobban passzolóra tervezem meg ahogy a venti volt a borda előtt (a borda kisebb volt mint a venti, tehát mellőle tudott szívni levegőt -> nem hűlt úgy).
-
gianni85
veterán
Egyébként szép nagyon ez a Terra, csak nekem DAN után ez is túl sok kompromisszumot jelentene.
Mondjuk a 338mm-es vga kártyámmal úgy tökön lőttem magam, hogy ha megunnám a CM NR200 puritán megjelenését, akkor is max a hamarosan érkező Ncase M1 evo, vagy Streacom FF1-be tudnék átköltözni. A vicces az egészben, hogy kisebbek mint az NR200, és matx lap meg atx táp is belemegyHa év végéig a seggemen bírtam volna maradni az matx konfigommal, még spóroltam is volna olyan 100-150e forintot.
-
HookR
addikt
Már év elején megjelent, úgyhogy ideje pótolni a hiányosságot:
Phanteks Evolv Shift XT hivatalos oldal - [link]
- 173 x 211 x 371 mm (13,54l)
- 173 x 244 x 371 mm (15,66l)
- 173 x 272 x 371 mm (17,46l)
- DAN A4-SFX klón=================================================
Ismét (#52680) finomítottak a részleteken:
COOJ Z-13 14.6L hivatalos oldal - [link]
- 170 x 255 x 340 mm (14,74l)
- NCASE M1 klón=================================================
-
HookR
addikt
=================================================
Sliger SM570 hivatalos oldal - [link]
- 135 x 287 x 357 mm (13,83l)
Sliger SM580 hivatalos oldal - [link]
- 155 x 287 x 357 mm (15,88l)
Sliger S610 hivatalos oldal - [link]
- 151 x 256 x 344 mm (13,3l)
Sliger S620 hivatalos oldal - [link]
- 186 x 256 x 344 mm (16,3l)
Sliger SV540 hivatalos oldal - [link]
- 154 x 401 x 247 mm (15,25l)
-- DAN A4-SFX klón (függőleges elrendezésben)
================================================= -
DonDennis
senior tag
Nem rossz és árban azért elég jó, főleg akinek van már mini itx rendszere és csak át kell pakolni a dolgokat.
Viszont azért egy ilyen nagyobb gyártótól mint a Cooler Master azért picit profibb kivitelezést vártam volna. Semmi egyedi nincs a házba ami nem gáz ha jól lopnak, de ha már látott az ember ncase m1-et élőben akkor ez a ház pont annyival nagyobb ami már feltűnő és zavaró tud lenni valamint kamu, de ez a ház úgy se azoknak van akik m1-et akartak venni mert azok valószínűleg már rég megvették. De ennek a háznak a belső kábelrendezés hiánya az valami igazán brutál, tudom sok embert nem zavar mert lecsukja a ház oldalát bekapcsol a ventibe-be nem lóg bele egy kábel se nem cicereg miatta oké zsír megvagyok. De engem szörnyen kiborít ha minden csak így össze vissza van kötegelve és tömködve ide oda.
Én tartom a véleményem ezért is vettem anno NZXT H1-et, hogy aki most szeretett bele az mini itx világba annak az a legjobb alternatíva (minden egy helyen előző hozzászólásaimba kiszámoltam ha semmid nincs egy mini itx házhoz akkor H1-el kb. ingyen kapod a házat), egyedi külső, gyakorlatilag nem látsz kábelt a gépben, jól néz ki és nem tudom ebben még nincs tapasztalatom de asztal hely menedzselés szempontjából a felfelé építkező kis alapterületű ház szerintem sokkal szerencsésebb mint egy alacsonyabb de hosszabb és szélesebb.
Egy biztos nekünk felhasználóknak csak jót tesz ha a nagy gyártók is be szálnak a versenybe. -
HookR
addikt
DAN C4-SFX - smallformfactor.net
- 232 x 148 x 315 mm (10.8l)
- DAN A4-SFXklónnagytesó NCASE M1 génekkel -
Archttila
veterán
Ncase M1 V6 Review - Optimized Even Further! [link]
Az újítások jelentős része (már megint) átgondolt
és tisztán látszik, hogy odafigyeltek a felhasználók visszajelzéseire.
Érdemes végignézni (főleg ha korábban már volt ilyen házad és sokat szerelgetted) -
HookR
addikt
válasz
Tótotto #46850 üzenetére
Ha ennyire sürgős, akkor leginkább csak használtra van esély. Amúgy nagyjából jól időzítettél, mert mostanában lett rendelhető a V6 - NCASE M1 - sfflab.com
Nem ismerem a szempontjaidat, de alternatívának vannak például ilyenek is:
- DAN A4-SFX V3
- Raijintek Ophion -
Tótotto
tag
Sziasztok
Ncase M1 házat keresek.Sajnos sürgős lenne a beszerzés.Mo-n nem találtam.Tudtok olyan helyet ahonnan 1 hét alatt megjönne?Vagy nem lapul valakinek a szekrényén egy felesleges eladó darab?Legrosszabb esetben a Kolink Rocket lesz de a másik sokkal jobb lenne.
Köszönöm a válaszokat -
Doom
aktív tag
Sziasztok!
Gépvásárlás előtt állok, és MiniITX-ben gondolkodom,tetszik a kis méret. A megcélzott konfig kb:
- Ryzen 5 (valszeg 3600)
- 16 GB RAM
- NVidia GTX1660 (Ti) vagy 2060
Van egy 3,5-es HDD-m, amit szeretnék megtartani (nincs NAS-om, nem is tervezek), ezen kívül még vennék egy nagyobb SSD-t, ez lehet akár NVME-s is.
Van egy 400W-os FSP BlueStorm II-es tápom, elég régi, ahogy néztem a gépajánló topicot, az ilyet már cserére ajánlják.
Házat is vennék, egyelőre a Rajintek Metis Plust, az Ophiont és a Sharkoon QB One-t néztem, de ha van jobb ötlet, akkor arra is nyitott lennék. Tetszik pl. ez a CM Mastercase H100 is, amit most linkelt HookR. Meg tetszik az nCase M1 is, de lehet, hogy annyit már nem szánnék rá.
A célom az lenne, hogy alapjáraton, pl. netezés közben a winchester legyen a leghangosabb, játékok alatt nem annyira zavar a zaj, de azért porszívó hangja se legyen. Nem a legújabb játékokkal játszanék (talán a Witcher 3 a legigényesebb, ami rajta van a listámon), és nem is fontos számomra a max. grafika.
Kérdéseim:
1. Megvalósítható az igényem fenti paraméterekkel, vagy felejtsem el inkább a MiniITX méretet? Az se ártana, ha a ház mondjuk nem fél tonna port gyűjtene össze egy hét alatt.
2. Tehetek bele félpasszív VGA-t, vagy bloweres az ajánlott minden miniITX-be?
3. Melyik CPU hűtő lenne ajánlott, ami halk, de eléggé hűteni is tud?Olvasgatom a topicot egy ideje, de annyiféle megoldás van, hogy nem igazán igazodok el. Van, akit a hangya léptei is zavarnak, van, akit egy ventilátor hangja sem, így a hangra vonatkozó véleményeket nehéz konzisztensen kezelni.
Előre is köszönöm a tanácsokat.
Üdv,
D -
hegegabi80
addikt
Jah az már mindjárt más, és valóban jobban megnézve igazad lehet.
De attól függetlenül jó az elképzelés, legalább is nekem tetszik, bár azért még lehetne mit alakítani rajta.
Amúgy meg így is jó lehetne, csak emelni kell minden oldalon 1-1cm-en a plexin és akkor kész is.
Nem is olyan rossz ötlet, egyszer tényleg nekiállok magamnak kreálni otthon valami nekem tetsző házat.Mondjuk ezekben a kis házakban a ncase m1 elrendezés vagy a Cougar QBX lenne a legjobb bár a tápot úgy fordítanám, hogy elölről szívjon levegőt, és akkor már is nyertünk még pár centit szűkítéshez. Előre felülre a táp, alulra vga, és akkor a légáramlat is mehetne rendesen alulról felfelé.
-
Üdv. Srácok Geek A50-et próbálta már valaki? Nehezen hiszem, hogy 40°C-al rosszabb lenne a hűtése, mint egy Ncase M1.
-
matyee
őstag
Sziasztok!
Arra valakinek van esetleg megoldása, hogy és mivel lehet asztallap aljára felerősíteni itx gépet? Adott az Ncase M1-em, amit nem szeretnék asztalra tenni. Valami olyan rögzítés kellene, ami a szellőzést nem befolyásolja túlságosan, meg van tömve kicsike így is rendesen, hadd levegőzzön
köszönöm előre is! -
Archttila
veterán
válasz
T0mBd1gg3R #43670 üzenetére
NCASE M1
-
HookR
addikt
"...amibe belemegy, abban sem lehet kb semmire sem használni az x16 slotot."
Bár igen ritka, azért akad Mini-ITX ház 3 nyílással bővítőkártyák számára (pl. Jonsbo/Cooltek C2, NCASE M1, Primo P115)."...de legpontosabban dtx-es"
A DTX mélységre 244mm, mint a MicroATX* esetében. A Mini-DTX az, ami a 203x170mm-ével közel áll a linkelt MicroATX lap 191x170mm-éhez.* ahol is a 244x244mm mint maximális méret van meghatározva.
"Egyébként az ilyen kis (gagyi) lapokra direkt azért rakják a 2. slotba a 16x pci-e csatit, hogy ITX házba ne legyenek jók. (ez csak saját vélemény, de ide a rozsdás bökőt, hogy így van)"
Valószínűleg egyszerűbb így az alkatrészek elhelyezése és a vezetékezés az alaplapon, mintha az x16 slot lenne beljebb. Na meg az x16-os slot-ban dupla széles bővítőkártya mellett leginkább így marad szabadon használható az x1-es sín, mintsem fordított elrendezésben. -
Archttila
veterán
válasz
#16939776 #42700 üzenetére
Van itthon egy EK m.2 heatsink csak kell majd egy furat a backplatre, mert pont ott türemkedik az alaplapom egy méretes SMD ahol nem kellene.
Amúgy ehhez mit szólsz? (találékony HardForum-os tulajok)Toshiba OCZ RD400 1TB M.2 PCIe SSD on the back of a Asus Strix Z270i.
All temps stated here are the M.2 SSD PCH reported by HWiNFO64.
Without cooling solution - 70C at idle, 75C under normal use (gaming).
With cooling solution (pic) - 47C at idle, 60C under normal use (30min gaming off said SSD - bottom AF-A9 @ 80%).Cooling solution:
- Aluminium plate (rated 200W/mK 1.5mm thick) located between the motherboard and cage.
- Arctic Silver 5 (rated 8.1W/mK, between aluminium and chipsets on M.2 SSD)
- Thermal pad 7mm thick (rated 3.2W/mK, on the inner side of side panel, made up of 7x 1mm thermal pad)
- Noctua AF-A9 at bottom (held down with Blu-Tack as there are no holes to screw down in that position),How the heat transfer works (my best guess):
M.2 SSD PCH -> Aluminium Plate -> Cooled by air from AF-A9 (in picture)
M.2 SSD PCH -> Aluminium Plate -> Thermal Pad -> Side Panel which dissipates heatWARNING: THE ALUMINIUM PLATE IS NOT PROPERLY SECURED. RECOMMEND SECURING IT PROPERLY, OR NOT USE THIS SOLUTION IF YOUR NCASE M1 IS TRANSPORTED FREQUENTLY.
This is what I ended up with after many experimentation...
Firstly the why - because I wanted to have a 3.5" HDD installed, and the side bracket is already occupied by a GPU radiator.
Also the front of mobo is already occupied by another M.2 SSD (Samsung 960 Evo 1TB).I first started off with thermal pads alone (7mm thick) to make contact between the SSD and side panel to dissipate heat - 63C at idle.
I replaced the 3.5" HDD below the motherboard with another AF-A9 (not in pic), positioned (not screwed down) as to send as much airflow up the back of the motherboard as possible - 38C idle, 52C under normal use with this 2nd AF-A9 at 80%,
But then I wanted to use the only remaining HDD space, so came up with the above solution to utilise the only AF-A9 on the bottom of the case, by transferring heat there. Thus the aluminium plate solution.
Applying the 7mm thermal pad was an afterthought which reduced the temp by another 3~5C.Electrical tape and Blu-Tack are being employed to ensure the plate doesn't move and cause electrical short for the time being.
In the future I'd permanently glue the plate to the side panel, then around the SSD area add additional aluminium layer so that the plate makes contact with the chipset, then use a higher rated (>8W/mK) thermal pad between them.
The additional layers + plate should add up to be about 8mm thick (so plate + 4 addnl layers for this 1.5mm aluminium), then a 0.5mm or 1mm thick thermal pad can be used to make the final contact between that and the SSD chipset.
Thermal paste + glue should be used between the aluminium layers.
By doing this, the thermal pad acts as a shield to prevent accidental shorting. Even if the plate fell it would be outside of the cage and shouldn't make contact with sensitive components (the above pic is inside, protected only by electrical tape).This solution betters the M.2 SSD (Samsung 960 Evo) on the front of the motherboard with Asus's own M.2 SSD cooling solution by a few degrees.
However, the 960 Evo, as I understand, operates at a higher temp.Cost:
- Aluminium plate (1.5mm x 20mm x 1metre) $3 from local hardware store
- Thermal pad $10
- Arctic Silver 5 $10
- Metal cutting blade $5 -
NCASE M1 V5 az aprón, csapjatok le rá!
-
HookR
addikt
válasz
HRicky #41618 üzenetére
DAN A4-SFX, LOUQE Ghost S1, NCASE M1 mellett ezeket is érdemes meglesni:
- Abee AS RS01
- Abee AS RS07
- Jonsbo UMX1 Plus (Cooltek UMX1 Plus)
- Jonsbo VR1 (Cooltek VR1)
- Lian Li PC-Q38
- Phanteks Enthoo Evolv Shift
- Silverstone FTZ01(#41619) polarmaci: "Fractal Node 202 bebukott sajnos. Nem a tapkabelen, hanem a kis merevitesen a VGA slot alatt. Beleutkozik a GPU boritiasaba.
"
Az ék alakú, tologatható támasztékról van szó a két ventilátornyílás között? Azt szerintem ki lehet venni. Valószínűleg előbb a műanyag burkolatot kell lepattintani a csavarhoz való hozzáféréshez. -
HRicky
tag
Sziasztok!
Kis házajánlót szeretnék kérni!
Minőségi itx házat keresek, jó anyaghasználattal.
Fontos hogy egy toronyhűtő vagy egy aio beszerelhető legyen.
Ncase M1 megfelelő lenne de a vga hűtése nem jó, Dan A4-nek pedig a processzorhűtésével van bajom.
Eddig a Node 304-ami mindkét szempontból megfelel de az anyaghasználat nem túl jó, valami pofásabbat szeretnék.Keret: ~75e
Van ilyen ház, vagy felejtsem el az itx-et?
-
törölt tag
Melyik házat ajánlanátok ezek közül?
-Don Cases A4-SFX
-Ncase M1
-Raijintek Metis Plus -
Pöttön
őstag
Sziasztok!
A kérdésem az lenne felétek, hogy az Ncase M1 házba szerintetek bele férne egy 38mm vastag radiátorral szerelt Artic Liquid Freezer 240? -
hegegabi80
addikt
válasz
Ghoula #38640 üzenetére
Ez egy Cougar QBX moddolás lenne? Én is azzal a házzal szemezek.
Így valóban egyre jobban hasonlít az Ncase M1-hez. Azt néztem ki magamnak, a 3 slot miatt, de nagyon borsos az ára.
Így lehet marad a QBX, vagy esetleg sharkoon ca-m, de itt azért félek jobban a melegedéstől, bár moddolással ez is alakítható. -
törölt tag
válasz
Mukucs #38258 üzenetére
Ha van pénzed dögivel, és egyben megalkuvó is, akkor jó úton jársz. :
Ncase M1 DAN A4-SFX(#38259) betyarr:
Csak a masszív leszorító mechanikával rendelkező hűtők nem mozognak a CPU-n, ami alulról is átöleli a CPU-t. Másrészt minden LGA CPU kupakja deformálódik, - az olcsóbbak jobban - ha rácsukod a leszorító keretet.(#38267) dugø : THX.
-
HookR
addikt
Galax GTX1070 OC Mini hivatalos oldal - [link]
- 181 mm hosszú (hátlappal 195 mm)=======================================
Érdekesség: iiyama PC Level Infinity - iiyama-pc.jp / pc-koubou.jp
Először azt hittem, újabb NCASE M1 koppintás, de csak egy Cougar QBX egyedi burkolattal.=======================================
-
Archttila
veterán
válasz
Csokilama #36564 üzenetére
Most én is valami hozzád hasonló hűtési megoldáson töröm a fejemet: [link] mármint a VGA hőjének egy részét áttolnám a CPU-n, valahogy így:
annyi különbséggel, hogy a hátsó 90mm nem slim lenne hanem 2.5 (via low noise adapter), oldalt pedig a kereten (ami a képen nem látható) egy S12A szintén kifelé húzná a meleg levegőt.
Tulaj:
"I am really happy with the general performance so far, and even surprised by the low temps and silent operation. Ncase M1 is small in size but big in performance and Noctuas do their job flawlessly. Definitely, a non-blower style GTX will run much more quietly. I had to return an Asus blower GTX970 back only 2 days after purchasing it, noise was terrible. Swapped it for my current MSI Gaming 4G card, the large heatsink (Twin Frozr) and semi fanless mode keep it cool and quiet. Actually, it is the coolest part of the system in idle, the 2 bottom Noctuas keep it around 30°C and prevent the card fans from going active. The only tradeoff is getting a few degrees higher in the case under heavy load, but Noctuas can handle the situation with no problem."
Nekem a CPU egy 7700k a VGA pedig egy 1070 ennyi lenne a difi. meg az, hogy nem 5GHz a cél hanem csak 4.5
a lehető legalacsonyabb vcore mellett. [link]
-
Archttila
veterán
válasz
cinemazealot #36441 üzenetére
Jó kérdés, valamelyik TKL Keyboard a sok közül
formájából ítélve talán Razer
From left to right:
M1 Bag (coming soon)
LG 31MU97 Monitor, TKL Keyboard, 13" MacBook Air
M1
SideArmD Prototype
Razer CoreNCASE M1 Bag: (Coming soon) [link]
-
HookR
addikt
-
törölt tag
Értem mire gondolsz, és igazad is van: így képről lehetetlen pontosan megállapítani. Jegelni kell a kérdést amíg több, pontosabb információ nem lesz hozzáférhető.
Az viszont megnyugtat, hogy nem nálunk fog fény derülni "idő előtt "az igásságra, mert Sati időben lemondott az Ncase M1 megerőszakolásáról
-
válasz
Archttila #35384 üzenetére
Tavasszal eladtam a gépemet, azóta laptopozok, de jövő tavasszal újat fogok építeni. Ezek a képek annyira meghozták a kedvemet az Ncase M1-hez, hogy januárban én is rendelek egyet, kerül amibe kerül.
Eddig mATX-ben gondolkoztam (mert van egy jó PCIe-s WiFi kártyám), de nincs kb. egy értelmes ház sem, ami kellően kicsi, de belefér egy normális méretű VGA. Talán a Cooltek RM3 ami megüti az ingerküszöbömet, de ez is túl nagy.
Külön tetszik, hogy Noctua hűtőt és ventiket használsz, én is csak ezt a márkát preferálom, szóval kb. ugyan úgy fog kinézni a gépünk.
Talán annyi, hogy SF450 helyett SF600 fog bele kerülni, ha addig a Seasonic ki nem hoz valami SFX tápot, de nem úgy néz ki a dolog (márka fetisiszta vagyok).
-
Valaki hasznal innen esetleg fractal define nano s hazat? Most kaptam a levelet, hogy csak karacsony elott kuldik a megrendelt ncase m1-et
addig kellene valami kicsi itx haz amiben van hely 2db 120-as Aio radiatornak es egy normal VGA-nak. Ha valakinek lenne mas vagy olcsobb otlete azt szivesen fogadnam mert csak erre a ket honapra neznek hazat.
Koszi -
válasz
ttbazs #34887 üzenetére
Szia!
Szerintem ne vegyel K-s procit abba a hazba. Nekem egy 6700k es egy gtx 1070fe van benne es sajnos ra kellett jonnom, hogy nem tudsz olyan hutest belerakni ami eleg lenne.
Procit eloszor egy noctua l9i-vel hutottem majd valtottam cryorig-ra de pl gta5 alatt igy is 80 celsiuson van a procim OC nelkul!
A vga- FE, ugy, hogy 2db be quiet 120-as ventit raktam ele is szet throtting-olja magat mert nem kap eleg levegot a hazban.
Varom az ncase m1-et es vagy komplett ekwb hutest rakok bele, vagy veszek egy hybrid szettet a vga-ra es egy 120-as aio-t a procira, meg nem tudom...... -
válasz
AxBattler #34832 üzenetére
Tudom en is azert valasztottam a fractal node 202-ot.
Gtx 1080 siman elfer benne es ket ventivel a hazban meg is all 65 fokon.
Viszont ha megjelenik a dan a4 az instant vetel lesz, de addig megrendeltem az ncase m1-et es meglatjuk mit mutat a kicsike....
Ha tudok bele epiteni egy komplett vizet akkor az a4-et kihagyom szerintem. -
M@trixfan
addikt
válasz
#16939776 #34579 üzenetére
Egész jól néz ki a gamer kategóriában! Először nagyon fellelkesedtem rajta, de aztán megnéztem mekkora is valójában. Ez inkább a Manta-féle irányvonal lesz ITX-ből, nem Ncase M1, pláne nem Dan A4 SFX irány. Ezt nem negatívumként mondom, csak elsőre azt hittem kompaktabb lesz. Más megközelítése az ITX építési elvnek, persze mindegyiknek van előnye.
Amúgy általánosan véve döbbenet, hogy mennyire megfelelő a legtöbb dologra az ITX. Ugyan most két asztali gépem van, de egyikben sincs semmi olyan plusz ami igényelné a nagy méretet. PC/Mac vonalon mozogva mondjuk pont az egyszerű bővítés az egyik előnye a PC-nek, de egyáltalán nem használtam ki eddig. Nekem mondjuk egy Thunderbolt még lehet kéne és kicsit attól is tartok ha kitalálják mégis jólenne egy belső PCI-E slot a nextgen VR cuccokhoz a még kisebb késleltetés miatt.
-
törölt tag
válasz
Pöttön #34203 üzenetére
Szia!
Még írnád, hogy mekkora OC van a processzoron (órajel/feszültség), mérted-e a fogyasztását külön a CPU-nak terhelt állapotban, illetve volt-e "kupakolva" a processzor?Mert lehet hogy van költséghatékonyabb megoldás, mint egy bruttó ~90K Huf-os ház, és egy ~25K Huf-os Aio beszerzése, csak azért mert melege van a CPU-nak
Van Itt olyan, akinek van/lesz Ncase M1-e: Sati
-
Pöttön
őstag
Sziasztok!
Jelenleg egy kicsi, erős, de halk itx konfig építésébe kezdtem bele.
Egészen pontosan egy 10,2 literes Fractal Design Node 202-be próbálom bele gyömöszölni az alábbi konfigot:
Asrock Z97m ITX-AC alaplap, I7 4790k + 1x12centis kompakt víz, 2x8gb 2400Mhz CL11 Corsair Vengeance Pro Gold Kit, 256GB Samsung 840PRO, 2TB Samsung 5400RPM 2,5" HDD, Silverstone SX500LG SFX-L 500w táp
A kompakt vízhűtésnek köszönhetően csak max 17,5 cm hosszú vga fér bele a gépházba, a gyári 310mm helyett.
Elméletben ez így működne is, és elméletben csak ez az 1 megkötés lenne, és ha össze állna így a gép akkor minden komponens szépen profin lenne szellőztetve, (az alaplapot közvetlen friss levegővel telibe fújná egy 12 centis pwm vezérelt Noise Blocker Eloop PS, a vga-t szintúgy, a kompakt vízen dolgozó eloop pedig egyik oldalról közvetlen kapna friss levegőt (csinálnék neki egy szellőző nyílást), másik oldalon meg azonnal távozna a meleg levegő).
Csak a gyakorlatban sajnos nem akar összejönni, mert egyszerűen nem találni olyan kompakt vizet, ami maradéktalanul megfelelne a feladatra.
Az elvárás az lenne, hogy a cpu blokk- pumpa kombó maximum 31mm magas legyen, hogy elférjen fölötte az alaplap szellőztetésére szolgáló 25mm vastag eloop venti, és a vízhűtés csövek csatlakozása állítható szögű legyen, hogy minél laposabban tudjam a csöveket elvezetni.
A radiátornál meg az lenne a lényeg, hogy minél combosabb, vastagabb legyen (az erős, és forrófejű proci miatt), max 53mm vastag férne el elméletben, de a gyakorlatban sajnos a radiátorból fixen felfelé álló, csöveknek köszönhetően már a 38mm vastag h80i csövei is megtörnek...
Jelenleg úgy néz ki, hogy egyedül a Corsair h55-el működne a dolog, aminek 27mm vastag a radiátora (alapból nem egy combos darab), és ez is csak 1 db ventivel, mert ha már push-pull ba raknék rá 2db ventit, akkor a radiáornak a vízhűtés cső tövei annyira magasan lennének, hogy már megint csak megtörnének, jelenleg van egy Corsair H80i vizem (38mm vastag radival van szerelve) és sajnos ezzel is ez a probléma....
A radiátornak a max szélessége pedig nem lehet több 120mm-nél, mert ha ennél szélesebb akkor az már a vga hosszának a kárára menne (így is csak max 17,5 cm-es vga gyömöszölhető be a radi mellé).Vagy van még az a lehetőség, hogy kókányolok magamnak egy egyedi kompakt vizet, mint pl a jelenlegi h80i-met szétvágnám, és a blokkjához csatlakoztatnék egy 90 fokos könyökökkel ellátott vastagabb radiátort.
De így bukom a kompaktom garanciáját, a problémám összeszerelésnél meg csak mg sok szorosodna,
így aztán ezek már kezdenek túl erős megkötések lenni, ezért elgondolkodtam a ház cserén, és ezzel kapcsolatban a kérdésem az lenne, hogy van e valakinek, vagy volt e valakinek dolga Ncase M1-el?Alapvetően nagyon szimpatikus ház lenne, 2literrel ugyan nagyobb, de cserébe 240 radi is berakható, és ez mellett hosszú vga is tehető bele egyszerre.
Viszont 1 bakit találtam benne, ami nekem nem tetszik, méghozzá, hogy a radiátor csak a ház oldalára szerelhető fel, felülre nem, ezért az alaplap szellőzése macerásnak tünik nekem, mert vagy a proci által termelt meleg levegővel lehetne így szellőztetni az alaplapot, aminek nem sok értelmét látom, vagy belülre tenni a ventiket, és a az alaplapról leszívott langyos levegővel szellőzetné a proci által fel fűtött radiátort, ami egy fokkal jobb.
De a legjobb az lenne, ha a radiátor legfelülre az alaplap fölé be lehetne tenni:
És akkor oldalról az alaplapot telibe fújhatná 1 venti friss levegővel, a proci által termelt meleg levegő meg felül távozna (ha már a meleg levegő alapból felfele szeret távozni ez lenne a leglogikusabb).
A kérdésem az lenne, hogy ez szerintetek megoldató lehetne?
Ha igen akkor mekkora radiátorral szerelt kompakt vizet lehetne oda max begyömöszölni szerintetek?Ha ezt így meglehetne oldani, akkor én spec nem tudok már ennél a háznál mibe bele kötni, és akkor lecserélném a node 202-t egy m1-re.
A választ, segítséget előre is köszi!
-
burny
aktív tag
válasz
t72killer #33487 üzenetére
Régen nagyon tetszett, de az ára az magas lesz, ÉS csak 1 usb3 port van az elején, 2 darab (még ha usb2-es is) jobb lett volna, nincs fülhallgató (+mikrofon) bemenet. Ennyiért inkább Ncase M1, vagy SENTRY, vagy node 202 vagy Silverstone házai.
Igaz hogy liter/lóerő bajnok, de túl sok a kompromisszum.
Fogantyú szerintem túlzás lenne, fél kézzel fel lehet emelni az egész szerkezetet, csak a térfogatán dobott volna sokat, és nem nagyon sok haszna lett volna.
-
Láttam, hogy korábban többször szó volt az NCASE M1-ről és most a DAN A4-SFX is előkerült.
Ha jól látom, akkor a DAN 250 euró szállítással együtt és mivel az EU-ból küldik, ez tényleg ennyi (sajnos csak karácsonyra lenne itt).
Az NCASE pedig 225 dollár. Ez utóbbira még rá kell számolni a vámot, áfát?
Segítségeteket előre is köszönöm!
-
HookR
addikt
válasz
Iginotus #31955 üzenetére
Kis kedvcsináló a Core 500-hoz:
- Gyári bemutató animáció: youtube
- Kitguru video review: youtube
- Hibrid hűtési megoldás dupla nagy toronnyal és 120mm-es radiátorral: pcpartpicker.com"De megnézem a felül felsorolt házakat is hátha."
A #31936-ban is találsz még 2-t.Ami a főbb komponensek elhelyezését illeti (alaplap, dVGA, táp, 240mm-es radiátor), tulajdonképpen a
- Cougar QBX
- Cougar QBX Kaze
- Fractal Design Core 500
követik a NCASE M1 által kitaposott ösvényt. A Core 500-zal a Fractal Design a rájuk jellemző ötletes merevlemezrögzítési megoldással egy picit tovább is gondolja az alapkoncepciót. Szerintem a maga módján nagyon rendben van a kuckó. Külsőt tekintve viszont valóban nem veszi fel a versenyt az NCASE M1 letisztult, elegáns megjelenésével. Most, hogy így belegondolok, eszembe jutott még a
- Cooltek (alias Jonsbo) W1
ami le se tagadhatná, hogy az M1 inspirálta.És most lám csak, hogy ebben is lehet a tetőlemez alá 240mm-es radit rögzíteni. Lehet pont ezt a házad keresed.
M1 inspiráció tetten érhető még néhány újabb Lian Li házon is (ha már egyszer ők a bérgyártók
):
- Lian Li PC-Q10
- Lian Li PC-Q17WX
- Lian Li PC-Q35
Az első kettő tetejére szintén rögzíthető 240mm-es radiátor, ám csak kívülről.(#31956) bombibmw: Kis türelmedet kérem.
(#31957) Duracellm...: Ha minden igaz péntekre lesz még egy DA-2-esem, azzal legalább be tudom határolni, hogy a kábelezésben, vagy magában a tápban keresendő a hiba.
-
HookR
addikt
válasz
#16939776 #31932 üzenetére
Elvittem egy TV-szerelőhöz, ahol lőttem pár képet a belsejéről, de visszaadta, mondván ez neki túl bonyolult (lehet, hogy csak így rázott le).
(#31933) bombibmw: A Duracellm... által említetteken kívül például:
- BitFenix Colossus mini-ITX
- BitFenix Phenom mini-ITX
- BitFenix Prodigy mini-ITX
- Corsair Graphite 380T
- Corsair Obsidian 250D
- Cougar QBX (240mm-es radiátor, de csak 1db ventivel)
- Cougar QBX Kaze (240mm-es radiátor, de csak 1db ventivel)
- Enermax Minimo.Q / Raidmax Element / Sharkoon QB One / Sharkoon Shark Zone C10 / Xigmatek Eris / Xigmatek Octans (Gyanús, hogy 240mm-es radiátorral 3,5"-es HDD-ből csak 1db fér el)
- EVGA Hadron Hydro (Saját, gyári vízhűtés való hozzá)
- Fractal Design Core 500
- NCASE M1
- Thermaltake Core V1 (240-es helyett tehetsz bele vastagabb 140mm-es radiátort)
- Thermaltake Supressor F1 (240-es helyett tehetsz bele vastagabb 140mm-es radiátort)
- Zalman M1(#31937) Pöttön: Biztos magasabbak lesznek a hőfokok, mint egy szabadabban szellőző ház esetében. A linkelt 'teszt' elég kurta lett, berakta ugyan a tápot fordítva, de nem véletlenül nincs kép felrakott oldallappal.
És így sajnos mérvadó hőmérsékleti adatokat sem közölt. Kutass még teszt után, hátha készült informatívabb is.
-
HookR
addikt
válasz
Pöttön #31904 üzenetére
Például Lian Li PC-Q21. Ugyan nem a legszerencsésebb, hogy az SFX táp a CPU-hűtő fölé kerül, de ha mérsékelt hőtermelésű processzorban gondolkodsz, akkor megfelelő hűtővel ezzel együtt lehet élni.
Valamivel 10 liter fölöttiek például:
- Lian Li PC-Q27
- NCASE M1
- Silverstone ML07
- Silverstone ML08
- Silverstone RVZ01
- Silverstone RVZ02Vagy ha megfelelne külső USB-s DVD-író, akkor a Fractal Design Node 202-t is érdemes megemlíteni. 10l és elfér benne nagyobb dVGA is.
-
HookR
addikt
válasz
AxBattler #31840 üzenetére
Például:
- Cougar QBX
- Cougar QBX Kaze
- Cubitek Mini Center (Gondolom a VGA hossz miatt kiesik)
- Cubitek Mini-ICE (Gondolom túl nagy)
- Fractal Design Node 202 (Lapos, fekvő)
- GEEEK MAX M100 (Műanyag)
- ICE M02 - [link]
- Jonsbo/Cooltek C2
- Jonsbo/Cooltek UMX1 Plus (Torony, de cserébe szép)
- Jonsbo/Cooltek V3+ (Gondolom rövid)
- Jonsbo/Cooltek V6+ (Gondolom rövid)
- Jonsbo/Cooltek V7S (Gondolom rövid)
- Lian Li PC-Q01 (Gondolom rövid)
- Lian Li PC-Q04 (Gondolom rövid)
- Lian Li PC-Q11 (Gondolom rövid)
- Lian Li PC-Q19 (Gondolom rövid)
- Lian Li PC-Q25 (Gondolom nagy)
- Lian Li PC-Q33 (Gondolom rövid. Az 52mm lehet, hogy határeset.)
- NCASE M1
- Primo P115EA
- Raidmax Atomic (Azon az oldalon nincs szellőzőnyílás)
- Raijintek Metis (Azon az oldalon nincs szellőzőnyílás)
- Rational Bananas - !nverse
- Realan E-Mini E-D3 (Gondolom rövid)
- Realan E-Mini E-M3 (Gondolom rövid)
- Realan E-Mini E-M5 (Gondolom rövid)
- Silverstone FTZ01 / ML07 / RVZ01
- Spire PowerCube 712 -
Archttila
veterán
válasz
AxBattler #31033 üzenetére
Igen siman megeshet, de az ellenkezoje is
oreg vagyok en mar ezekhez, es bevallom ferfiasan az utobbi fel evben mar csak tomeny bosszusag volt a desktop, rendelgetesek, sok oras forumozgatas, futarrendeles, aztan csalodas TALAGATAS mi lehet a gond...
10-15 eve is rendre 50K adtam egy lapert csak akkor biztos voltam benne, hogy minoseget is kapok nem csak valami szemet vackot...
Ez az egesz Socket mizeria a lehelet tuskeivel,(kaptam mar ilyet is) az Intel sporolos PCB f@szsagaval meg mar egyenes szanalmas. 5 ev mulva mire lehet majd upgradelni?Vegyek NCASE M1-et?
minek, hogy vegigrugdossak a hajon 50x mire ideeer, aztan nyissak RMA-t es mar hipp-hopp el is ment 6 honap mire az asztalra kerul a haz.
Tudom, hogy unalmas pelda, de itt van elottem ez a lassan mar 4 eves Thinkpad T420 de ebbe VAN ANYAG, es csak mukodik es mukodik es mukodik barmikor amikor kell. Pedig kap mert az asszony nem kimeli (sokszor veszekedes targya emiatt)
Holnap meg gondolkodom, de nagyon arra hajlok, hogy kiarulom ami van es pont.
ps.: Igy utolag mar banom, hogy DDR4-re valtottam! de meg azt is, hogy ujra desktop vasarlasra adtam a fejem!
Dura: termeszetesen irok majd egy listat!
-
Archttila
veterán
válasz
#16939776 #30937 üzenetére
Eloszor is orulok, hogy teteszik a huto hasznald egeszseggel
Valoban erdekes amit a telepitesrol irsz, viszont fontosnak tartom megemliteni, hogy a tesztek amiben panaszkodnak a kerdeses alkatresz nehezen szerelhetosegere az rendre lga1151 es lga1150 foglalatos alaplapon tortenik.
(szerintem az osszes review-ot elolvastam)
Oszinten szolva valoszinuleg ez ma a piacon kaphato leghatekonyabb ITX AIR cooler, de hazudnek ha azt mondanam, hogy nyugodt lennek ha valami ennyire szoritja a CPU-t a foglalatban... szoval nem bantam meg, hogy (neked) eladtam!
Nem utolso sorban az uj huto ami velhetoleg hetfon erkezik 100% kompatibilis lesz az NCASE M1-el.
(nyaron megrendelem)
Az alaplapot pedig nem rontottam el, az Asus uj z170 sorozatat egy szo jellemzi igazan: RMA! (Amazon, newegg etc)
-
HookR
addikt
Privátban felmerült, hogy mi az a Metis-nél is kisebb ház, ami ATX tápot fogad és ha már kigyűjtöttem, akkor bemásolom ide is érdekességképp.
Raijintek Metis - 13,37l
Lian Li PC-Q01 - 13,31l
Jonsbo V6 - 12,6l
NCASE M1 - 12,6l
Realan E-Mini E-D3 - 11,9l
Realan E-Mini E-M3 - 11,8l
Cooltek C2 - 11,74l
Lian Li PC-Q07 - 11,6l
Silverstone SG13 - 11,45l
Cemo 2600 - 10,92l
Lian Li PC-Q03 - 10,3l
Cemo 2400 - 10,08l
Cooltek Coolcube - 10,08l
Cubitek Mini Center - 10l
CiT Vision (KS-A2) - 9,52lPersze toronyhűtő ezek közül csak a Metis-be való. Illetve az NCASE M1-be lehet még nagyobb méretű top-flow hűtőt elhelyezni, abban sincs a táp a processzor 'fölött'.
-
HookR
addikt
A PC-Q10 és PC-Q17 részletmegoldásaiban is tetten érhető az NCASE M1 hatása. Például végre megtanulták hova kell a tápot tenni. Az ötletadó stílusos megjelenését és letisztultságát ellenben már sajnos nem sikerült elsajátítani.
===========================================
Lian Li PC-Q10 hivatalos oldal - [link]
Lian Li PC-Q17 hivatalos oldal - [link]
Lian Li PC-Q21 hivatalos oldal - [link]
-
HookR
addikt
válasz
ZetorGumi #28207 üzenetére
- Jonsbo U2
- Lian Li PC-Q33(#28201) flashpointer: "Marad a 160 ojrós ncase m1 meg a gagyi spire 712 és ennyi a választék
"
Most nem nyálaztam át a teljes Mini-ITX ház albumomat, de például ezek is jók lehetnek:
- Cougar QBX / QBX Kaze
- CFI A0121BB / Nox Lanbx / Raidmax Troy (Tulajdonképpen a belső nem is olyan rossz felépítésű. Lehet érdemes köré saját burkolatot barkácsolni.)Amúgy a fektetett Silverstone házakba is elfér 3 slotnyi hűtővel felvértezett VGA:
- Silverstone FTZ01 / ML07 / RVZ01 -
flashpointer
őstag
válasz
radi8tor #28198 üzenetére
Lehet pont a hűtésre gondolt azért szeretne paneltápot.
Pl ha nem gyári bordával használná a VGA kártyát hanem egy könnyen beszerezhető Artic cooling bármelyikkel akkor kiesett az itx házak 95 %-a mert nem elég széles és 10mm-t nem képes hozzátenni egyik gyártó sem, a maradéknak meg a cpu-hűtő kárára megy a tápegység min pl az elite 110.
Marad a 160 ojrós ncase m1 meg a gagyi spire 712 és ennyi a választék -
flashpointer
őstag
Melyik az a ház ami tökolyan mint az ncase m1 és valami gyártó lemásolta jóval olcsóbban? Nem jut eszembe.
-
Iginotus
addikt
Ncase M1 hez hasonló ház (nagyságban/felépítésben) amit lehet kapni itthon?
-
HookR
addikt
Cougar QBX hivatalos oldal - [link] / eteknix.com
- 178 x 260 x 368 mm (17l)Megihlette őket az NCASE M1.
-
burny
aktív tag
Akit érdekel: ncase M1-et lehet (elő)rendelni [link]
-
hszilard666
veterán
Burny:
Legtöbbet már néztem de egyik sem túl szellős, a bitfenixek meg nekem már nagyok
Viszont az ncase m1 nagyon bejön, de nem találtam itthon boltot ahol tudnék venni. Hogy tudok olyanhoz hozzájutni?Fear:
Komolyabb elképzelés az hogy bele lehessen tuszkolni 165mm es coolert, és nvidia referencia vgat
250D vel csak az a bajom hogy vagy kompakt vízzel kell megkínálni vagy low profile coolerrel.Evga hadronja van valakinek? Radi már elárulta hogy a vga megmurdelne benne, de evgaék gtx titánt dobtak bele és gyönyörűen működött náluk.
Picit nagynak érzem a tj08 at
-
burny
aktív tag
válasz
hszilard666 #24116 üzenetére
Silverstone sugo 05, 06
Cooler master 110Ezek a kissebbek, de kompromisszal belemehetnek középkategóriás vga-k.
Ennél nagyobbak a
silverstone sugo 08
Cooler master 120, 130Lapos kivitelü:
silverstone ML07 és RVZ01És még:
Mini Cube + Mini IceBitfenix-nek vannak mini itx házai, de azok már nagyobbak.
És persze:
Ncase M1Meg még egy csomó ami nem jut eszembe.
Ami számomra biztos, ha kis gamer gépet rakok össze az biztos nem Lian li lesz. -
HookR
addikt
"CC" néven futó mini-ITX ház projekt az NCASE M1 nyomdokaiban (már ami a bérgyártást illeti) - indiegogo.com
- 338 x 176 x 338 mm (20,1l) -
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
Mattanyahu #22706 üzenetére
Elég sok hely van benne még.
Ncase M1-et szerelnél meg. -
HookR
addikt
válasz
Zyrius #22379 üzenetére
"Konkrétan az nCase M1 érdekelne, hogy van e valami infótok a házról, h kb mikortól lehet kapni / kb mennyibe kerül majd"
Javaslom, iratkozz fel a hírlevelükre.(#22382) szacsee: A Silverstone ML06-ot is érdemes meglesned.
-
Zyrius
aktív tag
Sziasztok,
Tavaly, amikor váltottam 7 év után atx-ről micro ATX-re boldog voltam, hogy milyen kevés helyet foglal el az új gép. Eltelt egy év és már ezt is nagynak érzem, főleg, hogy látom milyen jó kis ITX gamer gépeket lehet összerakni
.
Konkrétan az nCase M1 érdekelne, hogy van e valami infótok a házról, h kb mikortól lehet kapni / kb mennyibe kerül majd és hazánkban elérhető lesz e. Néztem még az Antec ISK600-at is, de az előlappal valahogy nem vagyok kibékülve.
Ami biztosan menne majd a gépbe: egy méretes VGA és egy 120-as vízhűtő blokk.
köszi előre is! -
HookR
addikt
Cougar QBX-ról újabb képek - cowcotland.com
A belső elrendezés szemlátomást NCASE M1 ihletésű, apró módosításokkal. A külső már kevésbé.
-
Petrell1
csendes tag
válasz
imibogyo #22125 üzenetére
imibogyo teljesen igazad van. Lehet olcsóbban kapni De azért nem kell sok kompromisszumot kötni az ncase m1-el kapcsolatban.
Ahogy elnéztem ebay en 91 fontér lehet itt kapni a Cooltek W1 az ncase m1 lesz 105 font szval árban nem sok különbség van.
De szerintem mikor rá nézel a két házra ncase jobban kidolgozott!
És ma már nincs akadály hogy kis méregzsákot lehessen csinálni belőle mind kettőből. -
Petrell1
csendes tag
Eddigi mini-itx ház amire azt mondom jól néz ki!
Letisztult stílus szép kialakítás.
És aránylag minden elfér benne.
ncase m1 [link] -
HookR
addikt
Cougar QBX - techpowerup.com
=======================================
(#22013) Vekko: A Cooler Master Elite 130-on kívül ezeket nézd még meg:
- Antec ISK600
- NCASE M1 (Ez mondjuk nagyon nem olcsó)
- Silverstone ML07
- Illetve a fentebb említett Cougar QBX is érdekesnek ígérkezik. -
anytime
őstag
Ma jött a levél, június 22-ig előrendelhető az új, nCase M1.
185USD az ara + 62USD a szállítás + erre jön mág rá a vám ....., szép kis summa, azt hiszem, ezt nem tudom megfizetni, egy házikóért ....
[ Módosította: radi8tor ]
-
TomiLi
addikt
válasz
imibogyo #21680 üzenetére
Nekem sem tetszik. Még akkor sem tetszene, ha csak egy kis netezős gépet szeretnék összerakni (akkor ezt nagy lenne.
Ennél a háznál már csak azok az ITX-et fogadó Lian házak jók, amik majdnem akkorák mint egy mATX ház, ugyanez a felállás, és lehet bele pakolni 5 hdd-t.
Okay, aláírom, abba férnek hosszú vga-k is, csak egy jó pár éve ott álltam értetlenül, hogyha vga-t rakok bele, akkor hogy raknék bele 5 hdd-t, ha még egy odd-t is szeretnék teszem azt... (ugye 4 sata port volt régebben az általános ITX lapoknál)Szerintem az Ncase M1 azért lett (lenne) jó mert ott tényleg optimalizálva van a tér. Nagyon tetszik az elrendezése, kár, hogy kicsit (nekem) túl picire sikerült.
Nekem úgy tetszene, hogy állított alaplap, előtte állítva a PSU, és alul a vga. -
HookR
addikt
NCASE M1 review - pcper.com
-
HookR
addikt
-
HookR
addikt
Seed Twinsys hivatalos oldal - [link]
======================================
Mégiscsak befér hosszú ATX táp az Ncase M1-be. Rövid VGA-val.
======================================
(#21474) shteer: Nem tudom mennyit fogyaszt a GTX760, de itt 170W TDP van megadva, így gondolom önmagában a VGA felemésztené a fogyasztási keretet.
-
HookR
addikt
válasz
Mattanyahu #21163 üzenetére
"ncase m1 teszt @scpr"
"...NCASE is working on a slightly tweaked second revision of the M1 with pre-orders tentatively scheduled for late April or early May."
Na ez jó hír annak, aki kimaradt az első körből. Ráadásul a visszajelzések alapján javítanak itt-ott a korábbi dizájnon.
-
HookR
addikt
Aki fogalmat szeretne alkotni arról, hogy az NCASE M1 miért kerül annyiba amennyibe, annak ajánlom figyelmébe ezt a hozzászólást és a másikat, amire hivatkozik.
-
HookR
addikt
NCASE M1 unboxing video - youtube
-
HookR
addikt
Ismét van NCASE M1 ebay-en, ha valakit érdekel - [link]
Bár csak az USA-ba hajlandó küldeni...
-
anytime
őstag
Azért az beteg dolog, hogy az e-bay-en fent lévő ncase M1-ért most 105 eFt összeget kérnek.
-
HookR
addikt
válasz
#22145024 #20073 üzenetére
Szögezzük le, nem tudom kizárni a lehetőségét, hogy Duracellm...-nek van igaza. Arra igyekeztem rávilágítani, hogy az eddig látott infókból nem feltétlenül következik, hogy egy adott alaplapon minden 'teljes értékű' x16 PCIe sín képes lenne egyidejűleg leadni 75W-ot. Nyitott vagyok az ezt alátámasztó forrásra, csak eddig ilyet még nem láttam.
Arra ellenben láttunk utalást, hogy nagy fogyasztású és így kiegészítő tápcsatlakozóval amúgy is felvértezett PCIe kártya működhet üzemszerűen akkor is, ha a PCIe sínből csak 25W-ra számíthat.(#20074) Seep: NCASE M1, ám a beszerzéséhez egy kisebb csoda, és fájóan sok pénz szükségeltetik.
Reálisabb, ha inkább ezek közül választod valamelyiket.(#20079) totya694: Az SG05-be a táp helye miatt igazán komoly léghűtő nem fér el, ellenben kompakt, szimpla radis vízhűtés igen, ami ilyen helyzetben jó alternatíva a toronyhűtők helyett. Független attól, hogy mennyire indokolja a processzor a vízhűtést.
(#20080) djnice: Talán ez tekinthető a 'legújabbnak' (Nem mernék rá megesküdni): Zotac Z68-ITX WiFi Supreme x16-os PCIe sín helyett egy x4-es sín és egy GT430-as GPU van rábiggyesztve a nyákra. Nem mindennapi megoldás. Nagy előnye, hogy LGA1155-ös a foglalat.
(#20083) anytime: "Q: Will the M1 be available to buy some other way than through participating in the production campaign?
A: We have no plans at this time to make the M1 available beyond the crowdfunding campaign."
A hazai forgalmazása eddig is a nullához konvergált. Még ha az eszmei szerzők fel is vállalnának még egy sorozatot, azt vélhetően eztán sem hivatalos kereskedői csatornákon értékesítenék.
Eljátszva a gondolattal: Ahhoz, hogy mégis felkerüljön hazai polcokra, szvsz a Lian Li-nek kellene a szárnyai alá venni és saját modellként gyártani, forgalmazni.
Pillanatnyilag a legreálisabb esélyed a beszerzésére, ha folyamatosan fürkészed a netet, hátha akad valaki, aki megválna az övétől. Eleinte volt is ebay-en 2db, drágábban, mint a hivatalos ár.(#20086) rover45: Talán leginkább ezeket érdemes szemügyre venni: #15452
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
- LG 65C4 - 65" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - 1000 Nits
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte A520 AORUS R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600 XT 8GB Rampage SHIVA TT 500W
- Új és régi konzolok Okosítása/Softmodoloása, és Szoftveres szintű javítása - RÉSZLETEK A LEÍRÁSBAN
- Apple iPhone 14 128Gb Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest