Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• HookR

addikt

válasz betyarr #31166 üzenetére

Használtam egyet, de csak rövid ideig, ezért releváns tapasztalattal nem szolgálhatok. Túladtam rajta, mert akkor még nem sejtettem milyen fontos szerepe van a billenőkapcsoló közbeiktatásának: áram alá helyezve a tápot, kell egy kis idő a feszültségek stabilizálódásához, különben azelőtt kapcsol be a védelem, mielőtt a masina életjelet adna.

(#31125) theboobaq: Nem jellemző, hogy 3,5"-es HDD-t (pláne kettőt is) fogadó ház picoPSU/paneltáp-os tápellátásra lenne felkészítve. Ha nem gond, hogy a HDD-k rögzítéséről neked kell gondoskodnod, akkor érdemes apró, SFX tápot fogadó kuckóban gondolkodni, mert a helyére kényelmesen elfér 2db 3,5"-es HDD. Például:
    - Chieftec BT-02
    - Chieftec BT-04B-U3
    - Silverstone ML05
    - Silverstone ML06
    - Silverstone ML06-E (Azon kevés bolti házak egyike, ami miatt nem feltétlenül építenék sajátot. Tulajdonképp az ML06 átgondoltabb változata. Jó az elrendezése szellőzés és több célú felhasználás szempontjából: Akár dupla slot-os, GTX750 Ti LP-t is belepattinthatsz, vagy mint jelen esetben, az SFX táp helyére némi találékonysággal 2db 3,5"-es HDD-t. Itthon sajnos még mindig nem kapni.)

- Realan E-W150 Ez utóbbi azért igazán érdekes, mert eleve van hely 2db 3,5"-es HDD-nek, azaz nem kell feltétlenül az SFX táp helyére tenni őket. Persze a jobb szellőzés miatt azért érdemes. Esetleg a 80x15mm magas ventit megpróbálnám nagyobbra cserélni, amekkora még elfér benne.

(#31179) WTF WRT: "No meg a sokféle táp közt már elvesztettem a fonalat."
    Tudástár - Tápegységek méretszabványai

"A mini itx is ATX tápról megy?"
    Többnyire ATX / SFX / TFX / FlexATX... tápról, melyek bár különböző fizikai méretet képviselnek, tápellátás szempontjából azonos szabványra épülnek. Megfelelő méretezéssel kiválthatod őket pico-/paneltáp és AC adapter kombinációjával, aminek megvannak a potenciális előnyei (pl.: passzív, csendes működés; kisebb helyfoglalás a házon belül), de a hátrányai is (pl.: kisebb elérhető teljesítmény, magasabb ár).
    Ugyanakkor a Thin Mini-ITX alaplapokhoz és néhány (kisebb teljesítmény(felvétel)ű) Mini-ITX-eshez csak AC adapter szükséges.

Új hozzászólás Aktív témák