Hirdetés

2012. május 28., hétfő

(#35001) dudika10 válasza Dave™ (#34986) üzenetére

dudika10
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

A Senn-ekhez pl lehet szerezni csak drivert, úgy emélkszem, hogy az AKG-hoz és a JBL-hez is, bár ebben most nem vagyok biztos. Az AT-ről nem tudok semmit, de tessék püfölni az ajtót a forgalmazónál. :K

[ Módosította: bwoay ]

Egyedi audio kábelek készítése, kontakthibák javítása, csatlakozócsere, átkábelezés: http://href.hu/x/fmdv és/vagy http://href.hu/x/g5lg

(#35003) baluka26 válasza bigmasterg (#34999) üzenetére

baluka26
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Hülye vagyok, tényleg, CES. :D

The world outside can burn in flames.

(#35005) alma55

alma55
(újonc)

Sziasztok!

A Logitech G35-ről van valakinek bármilyen pozitív/negatív élménye? Ebben az árkategóriában van jobb nála?

Előre is köszönöm a válaszokat

(#35006) fi:zi'k válasza alma55 (#35005) üzenetére

fi:zi'k
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Kérdés, hogy mire szeretnéd használni.
Ha zene az elsődleges, akkor egyértelműen van.

Audio-technica | Beyerdynamic | Brainwavz | Genelec | Marshall | Shure | Superlux | Hallgatózás: http://href.hu/x/gwv2 | --== www.hangbarlang.hu ==-- Akciós Shure fülmonitorok! Részletekért keress privátban!

(#35007) alma55 válasza fi:zi'k (#35006) üzenetére

alma55
(újonc)

A zene csak harmadlagos lenne. Elsődleges a játék, leginkább FPS, másodlagos a film/sorozatnézés

(#35008) fi:zi'k válasza alma55 (#35007) üzenetére

(PH! addikt)
LOGOUT blog

Akkor gondolom kell a mikrofon is.
Itt olyan opciók jöhet még szóba, hogy csiptetős vagy asztali mikrofont használsz. Játékra a hifi fejesek között ajánlott pl az Audio-technica AD-700. Bár ez itthon újonnan beszerezve vmivel fölötte van a G35-nek.

Audio-technica | Beyerdynamic | Brainwavz | Genelec | Marshall | Shure | Superlux | Hallgatózás: http://href.hu/x/gwv2 | --== www.hangbarlang.hu ==-- Akciós Shure fülmonitorok! Részletekért keress privátban!

(#35009) guppy válasza fi:zi'k (#35008) üzenetére

guppy
(senior tag)
LOGOUT blog

és a robbanások is elég szegényesek lesznek, viszont sok profi is használja, és nagyon kényelmes

Az élet olyan mint a wc-papir, ha egyszer vége van akkor nincs folytatás...

(#35010) fi:zi'k válasza guppy (#35009) üzenetére

(PH! addikt)
LOGOUT blog

Igen, ez lemaradt.

(#35011) ntomka

ntomka
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Én úgy hallottam a legjobb gamer fejes a Sennheiser HD800. :))

Egyébként a HD580-ommal tehet egy próbát. :P :))

(#35012) alma55 válasza fi:zi'k (#35008) üzenetére

alma55
(újonc)

igen, mikrofonos kéne, valami G35 féle, tehát jó lenne ha stabil szárú lenne a mikrofon, nem ez a görbíthető típus, és "pamacs" nélküli lenne a legjobb

(#35013) fi:zi'k válasza alma55 (#35012) üzenetére

(PH! addikt)
LOGOUT blog

Akkor azt hiszem eldőlt. :B

(#35014) alma55 válasza fi:zi'k (#35013) üzenetére

alma55
(újonc)

Szerintem is:) Köszi a válaszokat, remélem nem kell majd csalódnom a Logitechben

(#35015) ntomka válasza alma55 (#35014) üzenetére

ntomka
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

A minőségében szerintem nem fogsz. A hangja már más kérdés. :))

(#35016) Ba cy lus

Ba cy lus
(PH! addikt)

Volt egy kis időm összehasonlításra a DT770-et a 235 ellenében (mostanra már bejáratódott jobban). Utóbbi tényleg árkategóriáján felül teljesít, de azért egyértelműen meg lehet különböztetni (főleg térben, szellősségben a különbség, ami azért egy fontos élvezeti faktor), melyik a lényegesen drágább fejhallgató. Persze a 235 ettől még élvezhetően csinálja a dolgát. Énekhangokon nem hallom igazán jobbnak a 770-et, ott a hangfalam mutat utat, hogy volna még hova fejlődni, nagyon durva az az énekhang (na meg gitár), ami onnét kijön, ez mindig elkedvetlenít, és szomorúan elpakolom az egész fejhallgatós hóbelebancot. :U

[ Szerkesztve ]

(#35017) bajnokpityu válasza Ba cy lus (#35016) üzenetére

bajnokpityu
(PH! kedvence)

öreg akg...olyan,mint a régi német hangfalak.biztosan tetszene.

véleményem saját koordináta-rendszeremben érvényes :)

(#35018) szakibá... válasza bajnokpityu (#34978) üzenetére

szakibá...
(fanatikus tag)

Bodz volt. Ha már ilyenfajta licit van, az én DT550-em (600ohm) se piskóta 3000-ért +posta! Igaz, rendbe kellett hozni, de vetélytársa lett a HD600-amnak. Nagyon kedvelem.

(#35019) Deadzone41

Deadzone41
(fanatikus tag)

true story

eladó: AKG k601: http://href.hu/x/hqlf ; mini audio mad-07 hordozható dac/amp: http://href.hu/x/hk7s ; DIY canamp: http://href.hu/x/hku0

(#35020) Bodz válasza Deadzone41 (#35019) üzenetére

Bodz
(őstag)
LOGOUT blog

A spirálkábel vagy az odafigyelés legyőzi a szörnyet.

Eladó QNKTC USB DAC, illetve fej- és fülhallgatók: http://bit.ly/mYX5Xi

(#35021) Wollack

Wollack
(újonc)

Sziasztok!
Eredetileg Logitech G35-t akartam venni. Meg is rendeltem, de lemondták, mivel a beszállító nem tudta teljesíteni a rendelést. Itt kicsit elment a kedvem a dologtól és rájöttem nem is biztos hogy olyan jó nekem, ha usb-s fülest akarok. Szóval jól jönne egy kis segítség milyet vegyek. Íme a szempontok:
A fejhallgatót alap esetben egyetemen akarom bent használni, meg főleg otthon, esetleg buszon.
Elsősorban zene hallgatásra szeretném használni.
A fejhallgatóra szánt összeg 33 ezer Ft.
Vezetékes legyen.
Circumaural.
Nem vagyok benne biztos, hogy zárt vagy nyitott. A hang élménye a lényeg.
Mikrofon nélküli.
Azt szeretem ha mindegyik tartományban egyformán jól szól, de ha ki kellene emelni, akkor inkább a mélyebb hangok és a középtartomány.
Ja és még annyi, hogy elsősorban laptopba dugva, és Iphone-ba használnám.
Előre is köszi a segítséget!

[ Szerkesztve ]

(#35022) dsT válasza alma55 (#35007) üzenetére

dsT
(kvázi-tag)

Sennheiser PC350 a te embered. :DD

Macbook Air (2011) 11,6" CTO :: Iphone 4 :: Ipod shuffle 4G :: Sennheiser IE8

(#35023) Wollack válasza dsT (#35022) üzenetére

Wollack
(újonc)

Ismerősöm ajánlotta az AKG K 540-t. Arról vélemény?

(#35024) dsT válasza Wollack (#35023) üzenetére

dsT
(kvázi-tag)

Sajnos nem ismerem. Érdemes teszteket olvasni (head-fi) vagy más külföldi, esetleg magyar oldalak.

Egyébként én a játékra kereső kollégának ajánlottam ezt a fejhallgatót, ha jól látom te zenehallgatásra keresel, arra semmiképp sem javaslom. Mivel ebben az árkategóriában ennél zenére sokkal jobbak vannak.

Másik dolog: Iphoneba - laptophoz a 150 Ohm nem túl ideális. Előbbi már-már esélytelen szerintem.

[ Szerkesztve ]

(#35025) dudika10 válasza dsT (#35022) üzenetére

dudika10
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

De miert pont 350, amikor azt modolni kell, hogy normalis hangot adjon ki magabol? Egyebkent is ott az utod, a 360, ami kategoriakkal jobb...
A 350-et en egyaltalan nem ajanlanam.

Egyedi audio kábelek készítése, kontakthibák javítása, csatlakozócsere, átkábelezés: http://href.hu/x/fmdv és/vagy http://href.hu/x/g5lg

(#35026) dsT válasza dudika10 (#35025) üzenetére

dsT
(kvázi-tag)

Zárt. Gondolom, ha az illetékes kolléga már ennyit költ fejhallgatóra és direkt játékra, akkor versenyekre is járni fog. Én is jobbnak tartom a 360-at, ugyanakkor legtöbben 350-et jobban preferálják a célra. Csak, hogy egy példát említsek: a source magyar válogatottunk csapatkapitánya (ZEN) a múltkor írta le, hogy 360-ját cserélné 350-re.

Én is használtam egyébként annak idején 350-et, utáltam a hangját zenére, de játékra és filmre jó választás nagyon. Emberünk pedig pontosan ebben a használati sorrendben keres fejlhallgatót.

Ennyi az indokom. :)

(#35027) baluka26 válasza dsT (#35026) üzenetére

baluka26
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Ugyanazokkal a hangszórokkal operál (egyébként ugyanez van a HD5×5/5×8-ban is), de a PC350-re rengeteg volt a panasz, és a legtöbben szanaszét moddolták. Erre reagálván a Sennheiser kiadta a PC360-at modósított verzióként.
Valószínű azért preferálják a 350-et, mert ahhoz szoktak hozzá. De a 360 jelentősen drágább, mint a 350.
Egyébként szerintem ennyit költeni játék miatt csak akkor, ha komoly játékos. Én amikor neten játszottam akkor 10k-s fejest használtam.

HD700, 1000 dolcsi lesz. Szerintem felejtős a HD650 hanzás, inkább 800-ra fog hasonlítani. Nem újult ki az upgraditiszem.

[ Szerkesztve ]

(#35028) debi

debi
(lelkes újonc)

Kezdetben még minden szép és jó volt. Kerestem egy normális fülest, melyet meg is leltem a Superlux hd660 személyében. Baromira megfogott az elnyűhetetlennek tűnő kinézete, robusztussága és az általatok ecsetelt hangképe. Azt hirtelen bevillant: miről is fogom én ezt hajtani? Egy szutykos HP laptopról, valami igénytelen integrált szörnyűséggel. Az említett típus ráadásul különösen igényli a törődést e téren. Jön a megoldás, egy Asus xonar u1 képében, mely elvileg minden problémámat megoldja és a maga módján kielégíti. És ebben a pillanatban szállt rá a kisördög a vállamra, ha már 30k körül áldozom a "rendszerre" nem érné e meg jobban egy fejes ebben a kategóriában. Egy olyan füles amit könnyebb hajtani, és ha már drágább, elvileg jobban is szól. Elvileg. Bár még mindig egy gagyi kártya hajtaná, szóval lényegében pofon a ...

Lényeg: kussoljak és vegyem a HD660-at :)) , vagy van némi alapja a gondolatnak?
Előre is köszi!

http://www.flickr.com/photos/debrecma

(#35029) baluka26 válasza debi (#35028) üzenetére

baluka26
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

30k-ig újonnan csak egy HD518 férne bele Senn-éktől.
De érdemes körülnézned a Shure háza táján (SRH440), kisebb Beyerrek, de ezeknél is hálásabb lenne egy jobb hangkártya/erősítő :)

(#35030) guppy válasza debi (#35028) üzenetére

guppy
(senior tag)
LOGOUT blog

én a 1x000 Ft-os erősítők(esetleg használtan), vagy esetleg DIY erősítők u ebből a kategóriából, ilyesmiben gondolkodnék, sztem előrébb lennél mint egy 30k-s dac-amp kombóval, ha nincs zavaró sípolása recsegése vagy ciripelése az alaplapidnak, akkor ezt választanám.

(#35031) Ba cy lus válasza bajnokpityu (#35017) üzenetére

Ba cy lus
(PH! addikt)

Olyan nincs, ami olyan, mint a régi angol hangfalak? :))

(#35032) bajnokpityu válasza Ba cy lus (#35031) üzenetére

bajnokpityu
(PH! kedvence)

olyanom még nem volt.
10-15éves wharfedalem volt,de arra biztosan nem vágynál.
cantonon van,meg angol tervezésű kinaim.

(#35033) Swiss_audio

Swiss_audio
(kvázi-tag)

Tudnátok ajánlani valamilyen mikrofonos fejhallgatót, ami megfelel skype-hoz? 5000 Ft körülire gondoltam, de nem tudom, hogy ebben a kategóriában mennyire minőségiek.

(#35034) debi válasza baluka26 (#35029) üzenetére

debi
(lelkes újonc)

Sajnos már nem az igazi az integrált megoldásomat mindenképpen le kell majd cserélnem(csak usb-s jöhet szóba). Ha hd660-at veszem akkor azonnal, a többinél: mivel nem annyira hajtósak, még ráér szerintem (persze ezek drágábbak, ennél fogva anyagi okok miatt is várnom kell a hangkártya megvételével).

Már nézegettem őket, konkrétan ezekről lenne szó,
ti is ezeket ajánlottátok:
Shure SRH-440
Beyerdynamic DT 440

A Shure pofás, viszont nagyon műanyagnak tűnik, tudom hogy elvileg jobb, mint a Superlux, mégis kevesebb a bizalmam felé. A DT 440 szintén, ráadásul "hajligatható" mindkettő. Milyen a hangképük a hd660-hoz képest, milyen stílushoz javallottak?
Teljesen befolyásolható vagyok, csak azt szeretném, ha felrakom a fejemre akkor ne hagyjam abba a mosolygást, amíg le nem veszem. :D

(#35035) Bodz válasza debi (#35034) üzenetére

Bodz
(őstag)
LOGOUT blog

A DT 440 lightosan V karakteru, inkabb U. :D Nyitott, korrekt es pontos tere van, eleg massziv felepitesu fules. Az U1-el biztosan jol kijonnenek. :K

[ Szerkesztve ]

Eladó QNKTC USB DAC, illetve fej- és fülhallgatók: http://bit.ly/mYX5Xi

(#35036) contaxg válasza debi (#35034) üzenetére

contaxg
(őstag)

A Shure SRH440 életben sokkal emészthetőbb mint a DT440, ami szerintem übergagyi kivülről. Még olcsóbb DTX910 is jobb nála (külsőre). Viszont a Shure soha nem lesz annyira kényelmes, mint bármelyik Beyerdynamic.

Milyen érdekesek ezek a számozások... :)

[ Szerkesztve ]

bit.ly/JrpTm7 Audio-technica ATH-AD500 hi-fi fejhallgató ajándék fülhallgatóval

(#35037) Ryu

Ryu
(tag)
LOGOUT blog

Sziasztok!

Kezdésnek annyit, hogy még csak ismerkedek a témával, de már leástam annyira, hogy elkezdjek gondolkodni egy DAC+erősítő+Fejhallgató kombón.

Mivel kezdő vagyok, így elkövettem azt a hibát, hogy nem ez észérvekre alapozok, hanem leírásokra és főleg a nekem tetsző eszközökre. Így lett egy biztos pont a láncomban, mégpedig egy Bravo V2, cserélt csővel.

A következő lépés egy belépő fejhallgató, amiből párat ki is néztem. Itt kérnék segítséget, tapasztalatokat, hogy szerintetek melyik illene legjobban az erősítőhöz. A versenyzők (a sorrend szimpátia alapján készült, AKG párti vagyok):

AKG K501
AKG K500
AKG K242HD
AKG K240 Sextett

Superlux HD660
Superlux HD668B (bár ez annyira nem illene a csöveshez, ahogy olvastam)

Shure SRH-440
Beyerdynamic DT 440
Sennheiser HD550

Az egyetlen probléma, hogy AKG-ból használtat egyáltalán nem találtam, pedig egy K501-re beneveznék így hirtelen. Szóval ha esetleg, a fenti listából (jelenleg főként AKG, ha nincs jobb ötlet), van valakinek eladó példánya, nyugodtan szóljon, max 20 ezrem lenne rá!

(#35038) debi válasza contaxg (#35036) üzenetére

debi
(lelkes újonc)

A Shure nekem is sokkal szimpatikusabb. Akkor úgy érzem el is jutottunk az utolsó kérdésig:

Érdemes e a Shure-t választani a HD660-nal szemben? Nem tervezem a lecserélésüket egyhamar, így fontos a strapabíróság, hosszútávú bővíthetőség, "tuningolás" is.
Plusz 10k-val drágább, mint a Superlux, persze oda kell még egy kis kakaó (xonar u1).
Valamiért jobban izgat a HD660, kezd kialakulni az érzelmi kötődésem felé, de próbálok objektív maradni.

A Shure 440-et egyébként honnan tudnám beszerezni? Nem nagyon találok raktáron és a bazárban sincsen.

(#35039) Terrayon válasza Wollack (#35023) üzenetére

Terrayon
(kvázi-tag)

Nekem sikerült meghallgatnom az AKG K540-et és huzamosabb ideig a Sennheiser PC350-et is.
Játékra egyértelműen a PC350 ajánlott, már csak a zártsága okán is. Jól szigetel, igaz, nyáron nagyon izzasztó tud lenni a bőr fülpárna, de legalább bent maradnak a mély hangok :). Szerintem zenére se rossz, ha kedveled a mély orientált hangzást.
Az AKG félig nyitott, jobban kihallatszik. Mély hangban ez is erős, erősítőről hajtva viszont nagyon durván loudness-es a hangja, ezért csak hangkártyához ajánlott.
Mindkét fejhallgató kifordítható, hogy hordozhatók legyenek. A K540-nél előny, hogy kisebb darab, a PC350-nek viszont van egy nagyon jó mikrofonja, ez még jól jöhet, ha tényleg játékra veszed.

(#35040) guppy válasza Ryu (#35037) üzenetére

guppy
(senior tag)
LOGOUT blog

Ismét ezt tudom javasolni, és ha már ilyen erősítőt veszel akkor én mindenképp maradnék az akg vonalon (kivéve a 242-t) a helyedben (persze azt te tudod milyen hangzást szeretnél).

(#35041) jaffa 2843 válasza Terrayon (#35039) üzenetére

jaffa 2843
(senior tag)

Én vettem a PC350-re plüss HD555 párnákat. Sokkal "természetesebb" lett a hangja, és kényelmesebb is. Igaz, nem szigetel annyira, de itthon ez annyira nem érint, majd ha LAN-ra megyek viszem a bőr párnákat.

##################Kérdés előtt olvasd el az első hsz-t!##################

(#35042) Ryu válasza guppy (#35040) üzenetére

Ryu
(tag)
LOGOUT blog

Igen köszönöm, azóta olvasgatok a témába erősen, de most már biztos a csöves erősítő, küllemre nagyon tetszenek (jó, ez a legkevesebb) és remélem a hangzásban is meghallom a "csövet".

Egyre biztosabb az AKG, csak egyszerűen senki nem akar megválni tőle (lehet nem véletlen).

[ Szerkesztve ]

(#35043) fi:zi'k válasza Ryu (#35042) üzenetére

(PH! addikt)
LOGOUT blog

Bizony, hogy nem véletlen. ;)
Ha Sexinél lyukadsz, ki, akkor figyelj rá, hogy milyet.

(#35044) bajnokpityu válasza Ryu (#35042) üzenetére

bajnokpityu
(PH! kedvence)

K501et 2 hónapja keresek,1 eladót találtam,de ő meg eltünt.

sokkal többen keresnek,mint ahány eladó van.szóval ha ez a sorrend,akkor kitartás.

németeknél nagyobb számok törvénye alapján reálisabb akármilyen hifinél az ár/érték arány,olyan 30-35e Ft körül jön ki.K500is alig olcsóbb,hiába 2x olyan öreg.

K500amat én sem fogom sosem eladni, rendesen szerelmes vagyok az eladásába.annyi boldog zenés órát adott,és a mostani láncomban annyira kerek az előadása, műfajtól függetlenül, h aprópénz,amennyiért elkelnek.

szerintem olyan őszintén ad elő, hogy simán lehet jó erősitővel akár headbangelni metálra, majd 5 perc múlva klasszikust hallgatni,v al di meolát hallgatni órákon át.ami mélye van,az pontos,pontosabb,mint a sok méllyel rendelkező fülesek zöme.

(#35045) Peczek válasza baluka26 (#29655) üzenetére

Peczek
(lelkes újonc)

A Music Streamer tényleg jobban szól, mint a DACMagic ? A Music Streamer ugye jóval olcsóbb, (de kevesebbet is tud, mert cd-re nem lehet kötni, csak USB.re).

(#35046) baluka26 válasza Peczek (#35045) üzenetére

baluka26
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Tényleg.

(#35047) ntomka válasza fi:zi'k (#35043) üzenetére

ntomka
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Bizony, kivéve ha rátalál az SRH940-re, mint én! :))

(#35048) ElBartimaeus

ElBartimaeus
(újonc)

Hali!
Fej/fülhallgatót szeretnék venni lehetőleg szép és jó basszussal és egészen olcsón. Kb 10000ft-m van rá és nem tudom ,hogy ebből mit tudok kihozni. Akár használt is érdekelne, de csak ha előtte meg tudom hallgatni : ) Szóval van valami jó ötletetek?

(#35049) baluka26 válasza ElBartimaeus (#35048) üzenetére

baluka26
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

fi:zi'k és Superlux :)

(#35050) HollyBoni válasza baluka26 (#35049) üzenetére

HollyBoni
(PH! addikt)

Vagy Philips SHP8900. :DDD

Battlelog - FaceHUN //hollossy.hu//

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.