Hirdetés

2012. május 28., hétfő

(#21001) bigmasterg válasza fi:zi'k (#20999) üzenetére

bigmasterg
(őstag)

Hasonló szögletesből is láttam már szebbet. :)

Nekem a fa ath-k tetszenek.

De a bőr sem csúnya. :)

Eladó Hp ProBook 4510s: http://tinyurl.com/proboook

(#21002) ntomka válasza bigmasterg (#21001) üzenetére

ntomka
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Hát az a bőr kivitelű az gyönyörű!

(#21003) SOAD19 válasza ntomka (#21002) üzenetére

SOAD19
(senior tag)

+1

Nekem jobban tetszik a fa verziójúnál, sokkal melegebb, kellemesebb hatású anyag a bőr számomra.

(#21004) fi:zi'k

fi:zi'k
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Komolyan?!
Beírok vmit poénból, aztán mindenki rákontrázik vmit. :(((

:P

Audio-technica | Beyerdynamic | Brainwavz | Genelec | Marshall | Shure | Superlux | Hallgatózás: http://href.hu/x/gwv2 | --== www.hangbarlang.hu ==-- Akciós Shure fülmonitorok! Részletekért keress privátban!

(#21005) Dave™ válasza bigmasterg (#21001) üzenetére

Dave™
(PH! kedvence)

Gyönyörűek, valóban :) Kár, hogy zártak (meg hogy drágák) :)

(#21006) baluka26 válasza bigmasterg (#21001) üzenetére

baluka26
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

A bőr az eléggé randa, a fa az nagyon szép :K

The world outside can burn in flames.

(#21007) p_adam válasza bigmasterg (#21001) üzenetére

p_adam
(őstag)

A W2002 a kedvencem (az egyedi lakkozás élőben még sokkal szebb, nehéz jól lefotózni) meg az ESW10JPN is ilyen csak kicsiben

Ha minden igaz, hamarosan új jubileumi csúcsmodell érkezik az év vége felé, az biztos hogy se csúnya se olcsó nem lesz ;)

[ Szerkesztve ]

Lavry DA11 -> STAX SRM-717 + SR-X Mk3 Pro / Sennheiser HD250 Linear II Eladó: http://tinyurl.com/43fx7as

(#21008) baluka26 válasza p_adam (#21007) üzenetére

baluka26
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Sennheiser HD700 is lesz idén vagy nem?:)

(#21009) baluka26 válasza p_adam (#21007) üzenetére

baluka26
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Ha már fa fejhallgatóknál tartunk... az Audez'e meg milyen ronda. Pedig az is lehetne szép...:)

(#21010) kutkut

kutkut
(PH! addikt)

Sziasztok!

Nagyon nem vagyok otthon a témában, plíz nézzétek el nekem. :DDD :R
Szóval, adott egy Samsung Galaxy S telefon, melyet igencsak elismernek a szakmabeliek, már ami a hangminőségét illeti. Másban is No1, de ez most nem ide tartozik. :)
Már gyárilag is igen jó hangja van, de (ahogy ez az androidon lenni szokott:D) elvileg még többet ki lehet belőle hozni, mindezt egy alkalmazásnak köszönhetően, ami kernelszinten tudja állítgatni a telefonban lévő (Wolfson WM8994) audiochipet. Az alkalmazásban "bekapcsolható" 1-2 dolog... És itt kérnék egy kis segítséget:
Mi az az
-"anti-jitter"
-"(DAC) 128x oversampling"
-"DAC direct: bypass analog channel mixer, best SNR"

? :B

Ezektől elvileg jobb lesz a hangzása, csak én szeretném tudni, hogy miért. :D
Amúgy egy XR120PRO II-m van mellé (szóval elvileg rossz helyen vagyok :DDD), de gondolom, ez nem számít. :D

Előre is köszi a segítséget. :R

Samsung Galaxy S

(#21011) DEJVID válasza baluka26 (#21009) üzenetére

DEJVID
(őstag)
LOGOUT blog

Szerintem az is baromi szép.

Én vagyok a PH! királya.

(#21012) GabN73

GabN73
(őstag)
LOGOUT blog

Hali!

Kívülről meg lehet állapítani egy Sony MDR 7506-osról hogy hamisítvány? Vagy csak a hangjából lehet?

Eladó M-Audio Q40 -----> http://href.hu/x/hv4r

(#21013) KMT válasza kutkut (#21010) üzenetére

KMT
(PH! addikt)

1. A jitter a digitális időzítés hibája, ezen javíthat.
2. Túlmintavételeztés, tehát az eredeti mintavételi frekvencia (pl 44,1 kHz) megnövelése.
3. Passz. Talán valamit kikerül, ami amúgy módosítaná a hangot. :F

Unod a zenéid? Nincs mit hallgatnod? --> http://prohardver.hu/tema/az_ev_legjobb_zenei_albumai_olvasd_el_az_elso_hsz/friss.html

(#21014) baluka26 válasza KMT (#21013) üzenetére

baluka26
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Ez olyasmi lehet, mint az ASIP/WASAPI gépen. Szóval igen, javít a hangminőséget.

(#21015) kutkut válasza KMT (#21013) üzenetére

kutkut
(PH! addikt)

Thx. :R
És mindez miért lenne jó nekem? :DDD
Amúgy, hogyan tudja megnövelni a mintavételi frekvenciát egy MP3-nál? :F Ez nem olyan, mint egy 2 megapixeles (->digitális) képet átalakítani 5 megapixelessé (aminek semmi értelme)? :F

Samsung Galaxy S

(#21016) baluka26 válasza kutkut (#21015) üzenetére

baluka26
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Semmire nem jó szerintem.
Max akkor van értelme, ha utána van digitális szabályozás.

[ Szerkesztve ]

(#21017) kutkut válasza baluka26 (#21016) üzenetére

kutkut
(PH! addikt)

?? Lehet, hogy van. :D Lehet? :B

Samsung Galaxy S

(#21018) baluka26 válasza kutkut (#21017) üzenetére

baluka26
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Nem tudom. Nem hallgattam zenét telefonról kb 1000 éve, főleg nem Androidos Samsung-ról :)
Azt tudom, hogy nálam itthon a DacMagic upsamplingjának semmi értelme az égvilágon :)

[ Szerkesztve ]

(#21019) kutkut válasza baluka26 (#21018) üzenetére

kutkut
(PH! addikt)

OK, köszi. :)

Samsung Galaxy S

(#21020) Shufny válasza kutkut (#21010) üzenetére

Shufny
(PH! addikt)

Ha tényleg érdekel, akkor mindig ott a google. (elsőre ezek tűnnek jónak: [link] , [link]) Egyébként meg kipróbálod, és eldöntöd magadnak, hogy ér-e valamit. Az ilyen ki-be kapcsolható upsample -nél mondjuk nem tudom mi a helyzet. Vagy hogy minek 128x.

M-Stage fejes erősítő és MSII+ DAC eladó: http://href.hu/x/ebx2

(#21021) baluka26 válasza Shufny (#21020) üzenetére

baluka26
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

128×44.1kHz=5 644.8=5,6448 MHz=2×2,8224 :DD

(#21022) schawo válasza Shufny (#21020) üzenetére

schawo
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Ez az oversampling, vagy itt magyarul.

Amiket linkeltél, az upsamplingről (felskálázás) szólnak, még ha az egyik cikk rendre tévesen oversamplingnak (túlmintavételezés) is titulálja az eljárást.

Itt pedig a két eljárás összehasonlítása.

Upsamplingnél valóban semmi értelme a 128x mértéknek (bár szerintem még a 2x-nek sincs), míg a oversampling komoly minőségjavulást hoz. Minden egyes DAC alkalmazza az oversampling eljárást évtizedek óta.

[ Szerkesztve ]

Szigorúan magánvélemény. Olvassa el a mellékelt tájékoztatót, vagy forduljon orvoshoz!

(#21023) baluka26 válasza schawo (#21022) üzenetére

baluka26
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Over/up-ot én is szépen benéztem. :N

(#21024) Shufny válasza schawo (#21022) üzenetére

Shufny
(PH! addikt)

Azért upsample -t linkeltem, mert gondoltam csak az lehet ilyen kapcsolgatható.

(#21025) greenfairy

greenfairy
(kvázi-tag)

Bolond kérdés következik. Csak egy kis témázásnak dobnám fel.
Az utóbbi időben gondolkoztam, hogy kellene majd egy-két fejest kipróbálni, és így hirtelen az alábbi dolgok ugrottak elém. (Najó nem hirtelen, de ez most mellékes.)
Valami zártat keresnék és rendre azt látom HF-en, hogy a lekörözhetetlen a MDR-R10 6000 USD környéki áron. Aztán alatta szinte tanácstalan mindenki. Tehát találni jó és rossz példákat... Csak példának D7000-re mondják, hogy V a hangzása, de sokan nagyon szeretik, miközben összeszerelési minőségre és hangszigetelésre sem a legjobb. Aztán ottvan a W5000, amit rendre átlépnek az emberek mint alternatíva. (Talán kevéssé ismert.) És végül az Ultrasone Ed8, amit páran szídnak, de mondjuk sokan a D700 után váltanak rá... plussz a legtöbbjüknek a kedvence.... olyasmi mint az LCD2, ami szintén megosztó, de mégis sokak kedvence (annak ellenére, hogy kényelmetlennek, nehéznek tartják.) Na és van még a SHR 940, 840, ami bár negyedár mégis sokak szerint említésre méltó még a fentiek mellett is.
Szóval ezekkel kapcsolatban kérnék tippeket, meg úgy egyébként....

(#21026) baluka26 válasza greenfairy (#21025) üzenetére

baluka26
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Ezt megfülelés kérdése, és sajnos nem sokunknak volt közünk ilyesmi cuccokhoz.
p_adam tuti a HD250-et mondaná, mert ő azt szereti a legjobban. Jó még sokkal olcsóbban az ATHM50, zárt és nagy AT-k, AKG-nak most jön majd ugye egy komolyabb zárt fejese. Ott van az általad is említett nagy Denon.
Az R10 valószínűleg azért is eléggé drága, mert ritka.

De alapjában véve én nem biztos, hogy zárt fejhallgatót vennék, csak akkor, ha nagyon muszáj lenne :)

[ Szerkesztve ]

(#21027) greenfairy válasza baluka26 (#21026) üzenetére

greenfairy
(kvázi-tag)

Naigen, ezért is dobtam fel a témát.... Itt rendre mindenki nyitottat keres (és nem csak akkor ha a körülmények csak azt engedik), miközben a HF-en sokak kedvencei az ED8, D7000 stb...
És igen tudom, hogy p_adam(B) a HD250-et fogja mondani... és látod ez megint egy + a zártak mellett.
Egyébként nem csak zártat keresek, de a nyitott az nem kérdéses. :)

(#21028) schawo válasza Shufny (#21024) üzenetére

schawo
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Semmi komoly, csak a Galaxy S-be Samungék gyárilag 64x-es túlmintavételezést használnak, ami a standard DAC eljárás, annak ellenére, hogy a Wolfson DAC ismeri a 128x-os túlmintavételezést is. Többek között ezt is be lehet kapcsolni az új driverrel. Ezért merült fel a kérdés. Maga ez túl hatalmas hangminőségbeli javulást nem hozott, az tény, a többi eljárás annál inkább.

Hogy kutkut eredeti kérdésére is válaszoljak:

Mi az a:
-"anti-jitter" A Samsung spórolt a programozóidővel, és a gyári Android audio platformját hegesztette rá a Galaxyra is. Ennek eredményeképpen az audio órajelet az alaplap órajelegenerátora szolgáltatja, amiről el lehet képzelni, hogy milyen szar. Teszi mindezt annak ellenére, hogy a Wolfson DAC saját független, precíz órajelgenerátorral rendelkezik. Ennek a javítására szolgál az anti-jitter "kapcsoló" az új driverben.
-"(DAC) 128x oversampling" Fent kifejtettem
-"DAC direct: bypass analog channel mixer, best SNR" Ez nagyjából a Windowsos WASAPI eljárásnak felel meg. Az audió adatfolyam megkerüli a linux adatfeldolgozó egységeit, többek között a digitális mixert, és az adatfolyam közvetlenül a DAC-ba kerül, annak úgyis van egy programozható flexibilis analóg mixere.

A legfőbb minőségi előnyt természetesen az hozta, hogy az új driver az analóg mixert használja. Azért flexibilis, mert nem csak a kimeneti jelszintet változtatja, hanem a kimeneti ellenállást (impedancia) is. Gyárilag a jelszint és a kimeneti impedancia is fixen rögzítve volt. Az új driverrrel jobban idomítható az SGS a nagy impedanciájú, nagy feszültségigényű fülesekhez (én 600ohmossal használom, ott is 6dB-lel a maximum alatt), és a kis impedanciájú nagyobb áramerősségigényű IEM-ekhez egyaránt.

Az IEM-ek főleg abból profitálnak, hogy alacsonyabb kimeneti impedancia mellett tisztább, transzparensebb hangzást produkál, valamint nagyobb lett a dinamikus tartomány is, mivel a digitális mixer helyett a végső analóg mixer lett munkára fogva.

[ Szerkesztve ]

Szigorúan magánvélemény. Olvassa el a mellékelt tájékoztatót, vagy forduljon orvoshoz!

(#21029) baluka26 válasza schawo (#21028) üzenetére

baluka26
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Na, akkor a 3as pontot eltaláltam :)
Egész korrekt ez a Galaxy S, amúgy :)

(#21030) kutkut

kutkut
(PH! addikt)

Nagyon köszönöm mindenkinek. :R :R :R

Még 1 dolog lenne:
Az lehet, hogy ha "bekapcsolom" ezt az oversampling-ot, akkor visszafogottabb/fátyolosabb/nyomottabb hangja lesz (az XR-emnek)? Vagy csak egy picivel halkabb, és azért érzem ilyennek?

Samsung Galaxy S

(#21031) Speeedfire

Speeedfire
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Egyszer írtátok, hogy érdemes lehet kicserélni a CAL! kábelét. Milyenre lenne érdemes ezt cserélni? Mennyit dob rajta? Ha dob, akkor milyen tartományban? Vagy esetleg teltebb hangok lesznek benne?

Weblapom http://goo.gl/q0VKN || Linkkatalógusom http://goo.gl/91Qs4

(#21032) guppy válasza Speeedfire (#21031) üzenetére

guppy
(senior tag)
LOGOUT blog

Sztem érdemesebb lenne akkor inkább eladni és venni egy másik fejest, azzal biztosan javulni fog (bár nem a CAL! hangja :DDD )

Az élet olyan mint a wc-papir, ha egyszer vége van akkor nincs folytatás...

(#21033) JackFeryll

JackFeryll
(lelkes újonc)

Hali!

Olcsó fejhallgatót szeretnék venni és nagyon jó tapasztalataim miatt a Sennheiser márkára esett a választás. Csak zárt fejhallgató jöhet szóba.
A HD 201 -es és a HD 202-es közt gondolkodom.
Az utóbbi duplája árban a 201-esnek. (kb 4500/9000)
Olyasmiket olvastam, hogy a 201-es összességében jobb, csak nincs benne basszuskiemelés. Illetve azt, hogy a 202-es talán jobban kizárja a zajt.
Nem volt tapasztalatom egyikkel sem személyesen nektek mi a véleményetek ezekről?

(#21034) Speeedfire válasza guppy (#21032) üzenetére

Speeedfire
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Agyalok rajta, de ami tényleg dobna is rajta valamit az kb 30k-40k lenne szerintem. Valami faja AKG vagy AT.

(#21035) Shufny válasza Speeedfire (#21034) üzenetére

Shufny
(PH! addikt)

Nem mondanám, hogy "érdemesebb" eladni. CAL! -ról drága a lényeges lépés. (egyre fontosabb lesz a jobb forrás és erősítő) Itt szerintem max p_adam próbálta újrakábelezni. Csak ezt olvastuk, meg tényleg nem valami meggyőző érzésre. Nagy különbséget ne remélj szerintem. A csillapítós mod akkor már ígéretesebb.

JackFeryll: Véleményem szerint a DT235 sokkal jobban szól. Szigetelni valószínűleg kevésbé szigetel. HD201 meg maximum azért tekinthető jobbnak a 202 -nél, mert nem emeli ki a középmélyet. Bár nekem nem lenne hihetetlen, hogy a 202 szintjét hozza, állítólag mégse így van. (a 201 -et nem hallottam) Ha otthonra kell, akkor meg érdemes lehet a Superlux HD662.

[ Szerkesztve ]

(#21036) xnace

xnace
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Sziasztok!!

A segítségeteket szeretném kérni fejhallgató vásárlásában...

Az lenne nekem fontos, hogy jók legyenek a mély hangjai, mert főleg Rock zenéhez kellene...
Benti használatra, vagy esetleg kocsiban néha...
Ha tényleg úgy van, ahogy le van írva az 1. hsz-ben, akkor egy nyitott lenne a jó, és a "fület körül ölelős változat". Mikrofonra nincs szükségem, arra ott a webkamera. Alaplapra integrált videókártyám van, de nem a legolcsóbb fajta...A Skullcandy fülessel egészen szépen szól a dolog...
Ja, és körülbelül 20-25.000 HUF a keretem...

Előre is köszönöm a segítéget.
xnace

[ Szerkesztve ]

11 hónap garanciás makulátlan fekete iPad 2 32GB WiFi - 3G eladó! Out-of-the-box állapot! 135000 Forint!!!

(#21037) Speeedfire válasza Shufny (#21035) üzenetére

Speeedfire
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Én is így vagyok vele, a múltkor agyaltam a superluxon de lebeszéltek róla. Ahogy te is írod nagy ugrás lenne ami tényleg dobna rajta, árban. Most inkább a maximumot akarok kihozni belőle és ha majd rámesik a nemzeti bank akkor esetleg egy valóban jobb fülest. :)

Csillapítós mod alatt mit értesz?
Ahogy látom tényleg p_adam volt aki cserélte, anno az ő tanácsára vettem meg a CAL!-t, amit azóta is nagyon szeretek. :))

(#21038) DEJVID

DEJVID
(őstag)
LOGOUT blog

Megjött a HD 414. Marha tompán szól, ez vajon a marha vastag és kemény szivacstól meg a rajta lévő műbőr párnától van, vagy ettől ennyit lehet várni?

Én vagyok a PH! királya.

(#21039) baluka26 válasza xnace (#21036) üzenetére

baluka26
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Skullcandy nem kiindulópont, mert szarok nagyon. :)
Sennheiser HD555, Superlux HD668B szerintem. Más nem nagyon.
DEJVID: Műbőr párna? Wattafuck? Képet tudsz mutatni?

[ Szerkesztve ]

(#21040) xnace válasza baluka26 (#21039) üzenetére

xnace
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Amit azelőtt használtam, ahozképest egy álom volt... :) Köszönöm :R A HD555-nek nem törik könnyen a pántja??

11 hónap garanciás makulátlan fekete iPad 2 32GB WiFi - 3G eladó! Out-of-the-box állapot! 135000 Forint!!!

(#21041) baluka26 válasza xnace (#21040) üzenetére

baluka26
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Reped, de garanciában szó nélkül cserélik :)

Viszont a Seni lehet meghálálna már egy jobb forrást, esetleg erősítőt.
Milyen az alaplapi hangkártyád? Autóban hogyan használnád?:)

[ Szerkesztve ]

(#21042) xnace válasza baluka26 (#21041) üzenetére

xnace
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Autóban telefonnal, vagy iPod-dal használnám... :K
Egy két éves Acer kártyára integrált... :)

(#21043) baluka26 válasza xnace (#21042) üzenetére

baluka26
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Laptop? Azok eléggé silányak szoktak lenni.
Szerintem maradj a Superlux-nál, és spórolsz 15e forintot :)

(#21044) DEJVID válasza baluka26 (#21039) üzenetére

DEJVID
(őstag)
LOGOUT blog

[link]

[ Szerkesztve ]

Én vagyok a PH! királya.

(#21045) baluka26 válasza DEJVID (#21044) üzenetére

baluka26
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Ezek nem így szoktak kinézni. Vegyél hozzá eredeti párnát, és úgy próbáld ki :)
xnance: Akkor keresd meg fi:zi'k-et, ő a hazai forgalmazó :)

[ Szerkesztve ]

(#21046) xnace válasza baluka26 (#21043) üzenetére

xnace
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Nem laptop, de valóban nem egy profi cucc...Jó lesz nekem az a Superlux, köszi :R

(#21047) DEJVID válasza baluka26 (#21045) üzenetére

DEJVID
(őstag)
LOGOUT blog

Tudom, hogy nem az eredeti, de nem feltétlen költenék rá még egy ezrest, ha kaki :D

Én vagyok a PH! királya.

(#21048) fi:zi'k válasza DEJVID (#21044) üzenetére

fi:zi'k
(PH! addikt)
LOGOUT blog

párna

szerk.: akkor nem szóltam

[ Szerkesztve ]

Audio-technica | Beyerdynamic | Brainwavz | Genelec | Marshall | Shure | Superlux | Hallgatózás: http://href.hu/x/gwv2 | --== www.hangbarlang.hu ==-- Akciós Shure fülmonitorok! Részletekért keress privátban!

(#21049) Shufny válasza baluka26 (#21041) üzenetére

Shufny
(PH! addikt)

Mert egy Superlux nem? :F infopatikás árak mellett az AD500 már lehet érdekes az 555 helyett, ha valaki nagyon nem akar Superlux -ot venni.

DEJVID: Sextett -hez képest gyanítom gyenge lesz mindenhogy, de ez a gányolás tuti sokat ront rajta.

#21050: Vagy akár vehet a párnához egy Grado -t :D

[ Szerkesztve ]

(#21050) baluka26 válasza DEJVID (#21047) üzenetére

baluka26
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Max eladod. Ebay-en eléggé drágán mennek. Mennyiért vetted?

Superlux talán jobb lehet alaplapival, a HD555 nagyon silány szerintem.

Igen, párna meglesz már csak egy tetszőleges Grado kell a Prestige szériából :D

K240 Sextetthez képest szerintem sem lesz nagy eresztés.

[ Szerkesztve ]

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.