Hirdetés

2012. május 28., hétfő

(#15001) baluka26 válasza Shufny (#14999) üzenetére

baluka26
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

A HE90-hez azért nem sok dolgot szabad hasonlítani, HA tényleg olyan, mint amilyennek mondják.
Volt a Seninek a HE60-on kívúl még egy elektrosztatikus bébije, de nem ugrik be a neve...a szám a végén talán 4000 volt...valaki tudja?!
Shufny: Tudom, a Superlux-nem-rajongásom mellett ez a másik, amivel szembe megyek az árnak :D

[ Szerkesztve ]

The world outside can burn in flames.

(#15002) Dave™ válasza Shufny (#14992) üzenetére

Dave™
(PH! kedvence)

Azért számít, mert amíg nem pattant ki az isteni szikra (...) a Sennheiser fejéből, addig a 600/650 volt az igazi flagship. És a többiek is csak utána léptek (már aki). 2009 nem volt olyan régen, ráadásul nem év elején jelent meg, ha jól rémlik. Az Orpheus meg más technológia, meg '94 sem tegnap volt. Na de mindegy, szerintem nem értjük egymást :DDD

(#15003) KMT válasza Nertpaelg (#14988) üzenetére

KMT
(PH! addikt)

Köszi!

Unod a zenéid? Nincs mit hallgatnod? --> http://prohardver.hu/tema/az_ev_legjobb_zenei_albumai_olvasd_el_az_elso_hsz/friss.html

(#15004) baluka26

baluka26
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

A HE90 kapcsán szeretnék szólni Schawo úrnak, rég óta le akartam írni ezt, de mindig elfelejtettem:
Schawo, ha szerinted a csöves erősítő a felsőbb kategóriákban csak műszaki érdekesség, hogyhogy csöves erősítőt terveztek az Oprheus alá?!
No offense, csak érdeke a véleményed erről a kérdésről :)

(#15005) Shufny válasza Dave™ (#15002) üzenetére

Shufny
(PH! addikt)

Én arról beszéltem, hogy mondjuk azt az elképzelést érzem reálisnak náluk a termékpalettájuk mögött, hogy van a HD600/650 (HD600 -at túl sokan imádják, hogy lecseréljék :) ) és a HD800, amikre szépítik a nevet. És ez alá bepakolják azt, amiből jön a pénz. Így ide fölösleges egy HD250, mert dobni nem dob a néven, de drágának drága.

baluka26: Próbáld meg az "audiofileknek" elmagyarázni, hogy miért fölösleges a csöves erősítő a flagshiped alá. :U

[ Szerkesztve ]

M-Stage fejes erősítő és MSII+ DAC eladó: http://href.hu/x/ebx2

(#15006) dudika10 válasza baluka26 (#15004) üzenetére

dudika10
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

D osztály akkor még oviba járt.
Orpheus egyébként is kuriózumnak készült. Nem egy kategóriában indult a HD800-al. Különlegességhez meg különleges erősítő dukál. Egyébként is ha minden igaz a rendkívül magas ár ellenére veszteséges volt gyártani a Sennheisernek.
Ja és bocs, hogy bele vauvau. :)

Ez a flagship annyira idiótán hangzik nekem a magyar szövegkörnyezetben. Nem lehetne továbbra is zászlóshajónak vagy csúcskategóriának hívni? Tőlem aztán lehet a nyálcsórgató kategória is csak valami magyar nevet. :)

baluka26: félre ne érts, nem neked szólt és nem is akartam támadó lenni. :N

[ Szerkesztve ]

Egyedi audio kábelek készítése, kontakthibák javítása, csatlakozócsere, átkábelezés: http://href.hu/x/fmdv és/vagy http://href.hu/x/g5lg

(#15007) baluka26 válasza Shufny (#15005) üzenetére

baluka26
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

:F
Én még csak le se írtam a "flagship" szót, szóval nem tudom mi ez a hirtelen támadás :F
A HE90 szerintem is inkább kuriózum, mint reális alternatíva a csúcskategóriás fejhallgatók között.

[ Szerkesztve ]

(#15008) lord40

lord40
(lelkes újonc)

Tudnátok segiteni,nekem házimozihoz kellene valami füles Sennheiser vagy AKG,esetleg Denon max 20000Ft-ig!?Ti melyik márkát,tipust javasoljátok??

(#15009) Dave™ válasza dudika10 (#15006) üzenetére

Dave™
(PH! kedvence)

ha már magyar, akkor inkább nyálcsorgató ;]

lord40 jön a költői kérdés: miért pont ezekből? :)

[ Szerkesztve ]

(#15010) Shufny válasza dudika10 (#15006) üzenetére

Shufny
(PH! addikt)

Bocs, megpróbálom kerülni a továbbiakban a használatát.

baluka26: Szerintem a lényege ugyanaz mindkettőnek. (mint minden zászlóshajónak) Lényeg, hogy elmondhassa a HD202 vagy a CX300 tulaj, hogy a Sennheiser gyártja a legjobb füleseket. A HD800 csak jobb kompromisszum, mert el is lehet adni, és esetleg hallja is valaki a bolygón.

#15011: Pont azért, mert kuriózum. Ahhoz pedig a nép szemében csöves dukál. Teljesen lényegtelen, hogy a mérnökök mit gondolnak erről.

[ Szerkesztve ]

(#15011) baluka26 válasza Shufny (#15010) üzenetére

baluka26
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Ez teljesen világos számomra is, azt nem értettem miért írtad azt az ezelőtti hozzászólásod végén, amit írtál :F

(#15012) baluka26 válasza Shufny (#15010) üzenetére

baluka26
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Aha, így már világos :R
HD40 projektet hagytad azóta?

(#15013) Shufny válasza baluka26 (#15012) üzenetére

Shufny
(PH! addikt)

Hagytam. Annyira azért nem fontos, csak gondoltam 2000 ft -ot megér.

(#15014) BUZSI1 válasza Shufny (#15010) üzenetére

BUZSI1
(újonc)

Javítsatok ki ha tévedek de én úgy olvastam hogy az elektrosztatikusokhoz nagyon drága csöves erősítőket szoktak venni legalábbis akinek a fejhallgató után még egy kétszer olyan drága erősítőre van pénze.

(#15015) baluka26 válasza BUZSI1 (#15014) üzenetére

baluka26
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Bár én nem hallottam még elektrosztatikus fejhallgatót, elképzelhetőnek tartom, hogy azért tesznek csöves erősítőt elé, hogy kicsit melegebb legyen a hangzása- Lehet hogy ez teljesen hülyeség :)

(#15016) dudika10 válasza BUZSI1 (#15014) üzenetére

dudika10
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Jó drága erősítők kellenek hozzájuk, igen.

(#15009) Dave™: az akart lenni, igen. Nem olvastam át helyesírási hibák után kutatva még egyszer. Mea culpa mea maxima culpa. :B

(#15010) Shufny: :R
Tudom, ki vagyok én, hogy meg szeretném mondani, hogy ki milyen szavakat használjon... de na, magyar fórum... lehet, hogy csak engem zavar, hogyha mindent idegen szavakkal helyettesítenek. Elviseltek vagy "bannoltattok". ;]

[ Szerkesztve ]

Egyedi audio kábelek készítése, kontakthibák javítása, csatlakozócsere, átkábelezés: http://href.hu/x/fmdv és/vagy http://href.hu/x/g5lg

(#15017) PuMbA válasza schawo (#14994) üzenetére

PuMbA
(PH! addikt)

K601-et hallottál már? Mennyivel simább a 668B-dnél?

Soft kitty, warm kitty, little ball of fur. Happy kitty, sleepy kitty, purr, purr, purr.

(#15018) lord40 válasza Dave™ (#15009) üzenetére

lord40
(lelkes újonc)

Bocsi Dave ,de én ezekről hallottam, hogy komoly márkák:B
Nem vagyok szakértő ezért is kérem a tisztelt fórumozók segitségét :R

(#15019) Shufny válasza BUZSI1 (#15014) üzenetére

Shufny
(PH! addikt)

Természetesen drága fejhallgatóhoz kifizetik a drága erősítőt is. Viszont nem kell feltétlenül csöves legyen. Például: SRM-727II

#15016: Igazad van, szóval egyáltalán nem vettem zokon, hogy beleszólsz. Nekem sok szó furán hat, mert magyarul nem látom/hallom sűrűn. Ettől még igazad van, hogy ha lehet, akkor jobb kerülni a nyelvek keverését.

#15017: Ha elfogadod az én véleményemet is: Sokkal.

[ Szerkesztve ]

(#15020) dudika10 válasza PuMbA (#15017) üzenetére

dudika10
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Shufny-nak nincs mind a kettő? Lehet rosszul emlékszem.

lord40: nyitott (ki-be hallatszanak a hangok) vagy zárt (szűri a külső zajokat és más se hallja amit hallgatsz) kell? Ez még egy fontos információ mielőtt konkrét típust ajánl bárki is. Esetleg kettő közti átmenet a félnyitott.

(#15021) PuMbA válasza dudika10 (#15020) üzenetére

PuMbA
(PH! addikt)

Akkor Shufny-tól is kérdezem. :)

Soft kitty, warm kitty, little ball of fur. Happy kitty, sleepy kitty, purr, purr, purr.

(#15022) Dave™ válasza lord40 (#15018) üzenetére

Dave™
(PH! kedvence)

Tudom ám, azért is mondtam, hogy költői :) Mondd meg pontosan mire és hogyan használnád (dudika10 kérdései), és akkor könnyebb segíteni. Szerencsére van jó pár alternatíva ezen az áron.

(#15023) lord40 válasza Dave™ (#15022) üzenetére

lord40
(lelkes újonc)

Szerintem a zárt rendszerű lenne az ideális megoldás,mert igy engem sem zavarnak és én sem másokat!Valami olyanra gondoltam amit esetleg zene hallgatásra is jól tudnék használni! :K

(#15024) PuMbA válasza Shufny (#15019) üzenetére

PuMbA
(PH! addikt)

Akkor az én 668B-mtől még többel. :) K601 alatt egyébként nincs is olyan fejes ami kb. annyira sima? Hangminőségben/térben/szeparációban mennyivel jobb egyébként a Superluxnál?

(#15025) Dave™ válasza lord40 (#15023) üzenetére

Dave™
(PH! kedvence)

Ez Sennheiser/AKG vonalon problémás, mert a minőségi zártak elég drágák. Nyitottban könnyebb lenne, de ha fennáll az esélye, hogy zavarsz másokat, akkor tényleg a zárt a célszerű (esetleg a félnyitott, hangerőtől meg távolságtól függ). Superlux vonalon sokkal jobb hangminőséget kapsz ezen az áron, ha és amennyiben nem zárkózol el ettől az egzotikumtól. Bővebb infó itt. Ha ez kiesik, akkor ezen az áron inkább Beyerdinamic (jobb ár/érték arány ebben a szegmensben).

(#15026) Shufny válasza PuMbA (#15024) üzenetére

Shufny
(PH! addikt)

Tere sokkal nagyobb természetesen. Többeket zavar (K601 -ről speciel nem olvastam ilyeneket, de valószínűleg azért mert sokkal kevesebb embernek van. K501/701 -nél viszont rendszeres panasz), hogy mesterségesnek hat a nagyon nagy tér. Schawo nem írt azóta erről, mióta itthon van, de egy crossfeed erre megoldás lehet. Szeparációban odaveri rendesen a Superluxot is, de szerintem leginkább emiatt erőtlen bizonyos típusú basszusokkal. (leginkább dubstep)

Hogy mennyivel jobb, azt nem tudom, hogy válaszoljam meg. Egy kategóriával feljebb van, de árban viszont legalább hárommal. :) Én a Superlux magaskiemelését nagyon nem szeretem, és a K601 nyugodtsága is sokkal közelebb áll hozzám. Viszont más bajom nincs vele. Jobban tetszik a K601 mélye is, de szeretinem az a nyitottság miatt van, nem azért mert a HD668B elnyomna bármit is. Kiterjedtebbnek érződik vele.

Tudtommal feljebb se sok van, ami ennyire sima, de erre azért ne vegyél mérget. Emlékezetből mondom, a headroom grafikonok alapján. Ehhez nincs elég tapasztalatom.

lord40: Ha vállalkozószellemű vagy: Fischer Audio FA-004
Nagyon jó vélemények vannak róla eddig. Egyébként a Creative Aurvana Live! -ot szoktuk ajánlani. Zárt Superlux -ot még talán nem hallott itt senki, de ezek (HD662 és 669) azoknak a zárt változatai, amiket istenítünk itt pár hónapja, szóval nagyon valószínű, hogy azok is nagyon jó vételek.

[ Szerkesztve ]

(#15027) fi:zi'k válasza Shufny (#15026) üzenetére

fi:zi'k
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Erről a Fischer-ről mindig ez jut eszembe. Pedig teljesen más... :D

Audio-technica | Beyerdynamic | Brainwavz | Genelec | Marshall | Shure | Superlux | Hallgatózás: http://href.hu/x/gwv2 | --== www.hangbarlang.hu ==-- Akciós Shure fülmonitorok! Részletekért keress privátban!

(#15028) bigmasterg

bigmasterg
(őstag)

Offfffffff:
Kéne' egy Hifiman HM-801 (vagy 602 vagy Colorfly C4) + HD800, így mehetne utcai fejhallgatónak. :DDD
Tényleg ez a hd800 mennyire nyitott? Ha nagyon kihallatszik amit hallgatok, meg be a zajok, akkor inkább veszek helyette egy 7.1es gémer fülest, azt biztosan jobb, mert gamer, meg 7.1.
Amúgy ezen a 800-on van mikrofon? nincs? Jósz*r, bezzeg a 2 ezer ftos tescos fülhallgatón van.
Valamilyen jobb színű nincs belőle, vagy snoopdog edition? Ilyen koponyás kellene.
Meg úgy, hogy csak egyik oldalon legyen kábel, mert így biztos zavaró levételnél. Esetleg olyan nincs, ahol egyik oldalon hosszabb, mint a másikon és akkor el tudnám vezetni a nyakam mögött? Csak hülyén nézni ki a trolin két egyformával.
Uuuh, majdnem elfejeltettem, fontos lenne, hogy usb-s legyen. Nem tudtok ilyen jack to usb átalakítót?

Bocs. (Sikerült egy pihentebb pillanatomban gép elé kerülnöm. )
Ja és persze: :)

[ Szerkesztve ]

Eladó Hp ProBook 4510s: http://tinyurl.com/proboook

(#15029) SzalaiG

SzalaiG
(PH! addikt)

Kaptam tegnap Skype-hoz egy Genius HS-04A [link]
Meg vagyok vele elégedve. Könnyű, kényelmes és hangerőszabályzós füles.
Csak ajánlani tudom. 2800Ftért nagyon jó vétel.

"Ne félj, csak higyj" Márk 5.36.

(#15030) MarioAna válasza bigmasterg (#15028) üzenetére

MarioAna
(senior tag)
LOGOUT blog

:DDD :DDD :DDD :DDD :DDD
Így estére ez jó volt.

(#15031) Nertpaelg válasza Nertpaelg (#14963) üzenetére

Nertpaelg
(fanatikus tag)

No, hatalmas szivacscserés projektem során felmerült az első egzisztenciális probléma: nincs itthon megfelelő minőségű szivacs. Ebből egyből következik a második probléma: Venni kell. Kérédés: Hol? :-) Mármint, valami célra megfelelőt, mind minőségben és mennyiségben. Tehát konyhai nyilván nem jó (túl durva a célra), ugyanígy egy négyzetméter sem jó. Nem baj, ha marad, de azért mégis... Szóval eddigi vásárlásaim során nem figyeltem a szivacs-kínálat változásait, ergo fogalmam sincs hol árulnak. Tecso? Papír-irószer? ...?

@bigmasterg: :C

[ Szerkesztve ]

(#15032) schawo válasza bigmasterg (#15028) üzenetére

schawo
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Hú, ma este nagyon elkapott a gépszíj. ;]

Szigorúan magánvélemény. Olvassa el a mellékelt tájékoztatót, vagy forduljon orvoshoz!

(#15033) BUZSI1 válasza Shufny (#15019) üzenetére

BUZSI1
(újonc)

Nem úgy értettem hogy feltétlenül csövesnek kell lennie hanem hogy az hozzá a legjobb.

(#15034) PuMbA válasza Shufny (#15026) üzenetére

PuMbA
(PH! addikt)

Akkor a K601 nekem is tetszene. Még mindig nem értem egyébként, hogy a 681F-be hogy kerül bele egy nagy magashupli. Ennyire nincs igény a sima frekimenetes fejesekre?

(#15035) schawo válasza PuMbA (#15034) üzenetére

schawo
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

De van. A nyitott Akg-kra mind jellemző.

Szigorúan magánvélemény. Olvassa el a mellékelt tájékoztatót, vagy forduljon orvoshoz!

(#15036) PuMbA válasza schawo (#15035) üzenetére

PuMbA
(PH! addikt)

Fél nyitottakra már nem?

(#15037) schawo válasza PuMbA (#15036) üzenetére

schawo
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

A K242-nek van egy mély kiemelése. Pedig az a legjobb félnyitott. Nem rossz, de nem pont olyan, mint amit te keresel.

(#15038) lord40 válasza Dave™ (#15025) üzenetére

lord40
(lelkes újonc)

Ok tetszik a Superlux,de szerinted melyik a jobb vétel, a HD 668 B vagy a HD 681??

(#15039) Dave™ válasza lord40 (#15038) üzenetére

Dave™
(PH! kedvence)

Kérdés nélkül a HD668B. Jelentkezz minél hamarabb a csoportos rendelésbe, és akkor már február elején megkaphatod (nem vicc) :D

De azt tudod, hogy ezek nem zártak, ugye? Félig nyitott mindkettő. Túl sokat nem engednek ki, befele se nagyon hallok semmit (annak már nagyon hangosnak kell lennie).

[ Szerkesztve ]

(#15040) PuMbA válasza schawo (#15037) üzenetére

PuMbA
(PH! addikt)

Tehát akkor 65k alatt (AKG K601) nincs olyan fejhallgató amit én keresek?

(#15041) Dave™ válasza PuMbA (#15040) üzenetére

Dave™
(PH! kedvence)

Thomann-nál 149€. Az azért messze nem 65k.

(#15042) fi:zi'k válasza Dave™ (#15039) üzenetére

(PH! addikt)
LOGOUT blog

A 681 alapján erre kicsit rácáfolnék. Az apró zajokat nem engedi be, de ha normál hangerő mellett hozzád szólnak, akkor azt meghallod érthetően. Többek között ez is tetszik benne. :D

155 EUR egész pontosan és még ez is messze nem 65k :)

[ Szerkesztve ]

Audio-technica | Beyerdynamic | Brainwavz | Genelec | Marshall | Shure | Superlux | Hallgatózás: http://href.hu/x/gwv2 | --== www.hangbarlang.hu ==-- Akciós Shure fülmonitorok! Részletekért keress privátban!

(#15043) Dave™ válasza fi:zi'k (#15042) üzenetére

Dave™
(PH! kedvence)

Nekem szólhat bárki, pedig nem hallgatom túl hangosan :D A telefont is éppen hogy, pedig max hangerőn van, előttem. Inkább a kijelzőt szoktam észrevenni :DDD

Ok, 155€. Még úgy is megéri :)

(#15044) Sentry1 válasza PuMbA (#15040) üzenetére

Sentry1
(lelkes újonc)

ITT a legolcsóbb itthon, 55 k.

(#15045) fi:zi'k válasza Sentry1 (#15044) üzenetére

(PH! addikt)
LOGOUT blog

Thomann-nál egy 10-essel olcsóbb.

PuMbA: felírhatlak?! :P

Ezt csak a 668B-vel tapasztaltad, vagy úgy általában a félnyitott kialakítású fejesekkel? Kíváncsivá tettél, hogy ekkora különbség lenne fejhallgatók között, a hallásunkban vagy a hangerőben. Bár inkább utóbbira tippelnék.

[ Szerkesztve ]

(#15046) Dave™ válasza fi:zi'k (#15045) üzenetére

Dave™
(PH! kedvence)

Lehet én hangosabban hallgatom, bár változó. Csak a 668B-vel. Volt nyitott fülesem, és az sokkal többet engedett be. schawo szerint elég jól szigetel, Shufny szerint meg nem. Idáig - veled együtt - 2-2 az állás :DDD

(#15047) fi:zi'k válasza Dave™ (#15046) üzenetére

(PH! addikt)
LOGOUT blog

Én inkább köztes állást képviselek. Szerintem ilyennek kell lennie, legalábbis kifele biztos. Befele talán egy kicsit többet enged a kelleténél. Ki kellene próbálnom egy nyitottat is. :U

(#15048) baluka26 válasza Dave™ (#15046) üzenetére

baluka26
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

A 668B sokkal halkabb kifele, mint a HD555-öm (de ugye az moddolt), a K512-nél sokkal hangosabb, ha jól emlékszem, akkor nem sokkal halkabb, mint a nyitott HD540-em.
Mindezt kifele, befele szigetel olyan jól, mint a K512 :K
Mindezt emlékezetből írom, tehát ne vegyétek 100%-osan hitelesnek :)

[ Szerkesztve ]

(#15049) Dave™ válasza baluka26 (#15048) üzenetére

Dave™
(PH! kedvence)

Most nálam tök csend van, normál hangerőn szól, és alig hallom levéve úgy, hogy közvetlenül mellettem van. Szerintem nagyon keveset enged ki. Majdnem az in-ear fülesem is van ennyire hangos levéve.

Na de érted, úgy elvileg még kevésbé lehetne hallani :DDD

Amúgy piszkálja a fantáziám, milyen lenne, ha nyitottabb lenne. Van benne a hátfalon egy szivacs, lehet majd kiszedem :)) De csak ha megjön a második példány, úgy bátrabban játszom vele :D

[ Szerkesztve ]

(#15050) baluka26 válasza Dave™ (#15049) üzenetére

baluka26
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Én mondjuk zajos környezetben próbáltam (tévé+család+satöbbi) :D
Még mindig nincs meg az erősítő. Amint meglesz postolok pár képet róla+a fejhallgatókról.

[ Szerkesztve ]

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.