Hirdetés

Hirdetés

Aktív témák

  • Sheltem77

    aktív tag

    Dell 2209Wa(f) Black vélemény

    Előre is bocsi ha picit hosszú lesz a "revjú" nem szoktam írni de most muszáj :B
    Szóval megérkezett a drága ma és 2.5 óra nyúzás után írnék pár sort róla.
    Előrebocsátom, hogy nagyon negatív véleményem volt a tft monitorokról. Nekem egy 17 colos Viewsonic PT 775 professional szériás crt monitorom volt, szóval tudom milyen ha egy monitornak jó képe van. Én nem akarom a tn-t szidni(márcsak azért sem, mert az új tn-film paneles monitorokat nem láttam még) de amiket a plázákban/nagyobb bevásárlóközpontokban láttam hát enyhénszólva lehangoló volt :((( Itt most nem a színekre gondolok, hanem a kontrasztra, de lehet azért van ez mert crtből is egy profi monitor volt és megszoktam a jót amit mint tudjuk nem nehéz :B
    Naszóval megjött a drága, és hát ugye mivel nem boltból vettem, hanem egy prohardveres sráctól nagyon f*stam, hogy elindul e egyáltalán, mi lesz a garanciával nem e esetleg törött lesz mikor kibontom stb. Hálistennek minden rendben volt(egy kivétellel, a hálózati csatlakozója a monitornak nem a hagyományos fali dugós hanem valami biztonsági, megmondom őszintén nem értek hozzá majd holnap szerzek valami átalakítót, így most a régi monitor tápkábelével kötöttem be).
    Első benyomás: úristen mekkora ez a kép :-o (áldom a fejem, hogy nem 24 colost vettem ez bőven elég nekem). Elindítottam, beállítottam a windowst natív felbontásra(1680*1050) és ekkor esett le először az állam. A betűk tűélesek, a felülete a monitornak teljesen homogén(amiket láttam tn monitorokat közel sem volt ilyen rózsás a helyzet), a színek pedig...ó igen a színek...látni kell. Nem tudom megfogalmazni , de mikor megnyitottam egy játékot(pl warcraft3 dotát) egycsapásra megszűnt bennem minden kétely azzal kapcsolatban, hogy érdemes volt e kicsit(!) drágábban eips paneles monitort venni. Ha már a Játékoknál tartunk: Játszottam egy kicsit a cs:sourceval, aztán a quakeliveal majd dota és(nem arcolás de sokévi versenyszintű quake tapasztalattal a hátam mögött még a fiatal kocka korszakomból (amiből nem tudok kinőni :B ) semmilyen késleltetést nem éreztem(még quakeliveba sem, pedig instagib/shaftolást próbálgattam direkt ennek kapcsán) így állítom , hogy ez az 5 vagy 6ms is bőven elég valamint az inputlaggal sem igen van gond.
    Videók
    : Én dvd filmet csak a nagytvn nézek így azok nem érdekelnek(most a 2,35:1 és egyéb beteg képarányú filmekre gondolok ami még 16:9 en elmegy de 16:10 en már nem erőltetném a nagy(számomra legalábbis) fekete csíkok miatt. Szóval adtam neki 1080p illetve 720p 16:9 anyagot, gyönyörű volt, bár itt kockásodásokat látni a sötétebb részeknél amit betudok a már alsó középszerű videókártyámnak(7800gt) illetve a már kissé viccesnek számító processzornak(amd 64 3000+) de akár a bsplayernek is lehet köze hozzá. Egyébiránt a filmek szépek a színekről megint nem írok semmit(tényleg nincs értelme, látni kell...pedig ez a monitor nálam lett kibontva tehát kalibrálás nuku és nem is tervezem).
    Halott pixel: 1 van bal oldalon középen meg talán egy jobb oldalon középen(azért írom, hogy talán mert olyan picik, hogy csak 30-40 centiről látom de fél méterről ahonnan nézem már egyáltalán nem) én ezeknek nem tulajdonítok különösebb jelentőséget, nem fogom emiatt garanciáztatni, mivel tényleg alig látni,de azt azért leírhatja valaki hozzáértő(nem értek hozzá bocs a hülye kérdésért), hogy tud ez az idők folyamán terjedni? Tehát lehet több belőle később?
    Szóval befejezésképpen az összegzésem:
    Minden tekintetben fantasztikus a monitor(nem hittem volna, hogy ennyire) , de a monitor igazi értékét az én szememben a hibamentes működéssel telt évek száma fogja meghatározni(a viewsonic 12 éves és most kezdtek mégcsak betojni a színei)
    Egy óriási negatívumot tudok felhozni csak a crt monitorommal szemben:
    NEM TUDOM A TETEJÉRE RAKNI A PAPÍRTOKJAIMAT :(((

    [ Szerkesztve ]

Aktív témák