Hirdetés
- CES 2026: valóságos képkockagenerálók lesznek a modernebb GeForce-ok tavasszal
- CES 2026: Visszatér a legjobb Expertbook
- CES 2026: A legjobb volt, az is marad? Itt a Zenbook A14 második generációja
- CES 2026: akár játszhatunk is az Acer RGB lézerprojektorával
- Iterálunk, iterálunk? DeepCool AK700 Digital processzorhűtő
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Mini-ITX
- CES 2026: valóságos képkockagenerálók lesznek a modernebb GeForce-ok tavasszal
- SSD kibeszélő
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Kompakt vízhűtés
- Merevlemezek megbízhatósága, élettartama
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Pánik a memóriapiacon
Új hozzászólás Aktív témák
-
madgie
titán
válasz
scarabaeus
üzenetére
'zmeg, ez mekkora

-
scarabaeus
őstag
A panorámás topikban szóba került, de ha már utánanéztem, belinkelem, mert itt is gyakran esik szó a témáról: egy amerikai srác teljes gömbpanorámákat készített csillaghúzással, legutóbb szentjánosbogár-rajzással kombinálva, és time-lapse videóba is belevitte a gömbpanorámasort, "kicsibolygósítva" a képeket (az a fajta vetület, ami az egyenderékszögű kép polárkoordinátás transzformációjával keletkezik, a nadír középen, és a horizont vonala adja a bolygó alakját), a time lapse little planet videó néhol az OMD-k kijelzőn követhető hosszúexpóján kialakuló csillaghúzásra emlékeztet.
-
-
need
addikt
Üdv..
tudom páran használjátok az Olympus Image Share programot..
úgy látom a gép Raw+Jpeg-be menti a képeket..a gépre wifi használatakor
na most..ezen lehet változtatni hogy csak Raw legyen vagy nincs más opció...? -
wody21
tag
válasz
Mr.Csizmás
üzenetére
Nekem egy ilyenem van (Industar 28mm f2.8), M39, kicsi, aranyos kis darab, én nagyon kedveltem!
-
ati3x
senior tag
válasz
Tin_Shield
üzenetére
Szerintem az elsö genes 14-42 m.zuiko kerülendö. Nem kicsit. Elsö sorban az AF "sebessége" miatt. Az, hogy full occó müanyag... Van akinél szempont, van akinél nem..

-
jjeahh
nagyúr
válasz
csimpekve
üzenetére
a gondolatmeneted igaz, de túl erős
ha olcsó cuccokban gondolkodsz, akkor csak kéttengelyes stabit kapsz, ami sztem nem akkora előny, hogy miatta oly mellett tedd le a voksod, + tudtommal pana fronton a g5-g6 már olyan árkategóriában tud nagy keresőt, ahol oly-ból csak a pen-ek játszanak, amire csak opcionális kereső van...pana mellett szól még a kezesebb menü, gyorsabb af.. oly-k inkább a szuper jpeg motorban erősek, (sztem raw-ban is szebbek a színek), dizájn-ban, szerethetőségben, anyagminőségben, meg hogy olcsóért is kínálnak már sony szenzoros gépeket...ha többet is költenél rá akkor persze más a helyzet. pana oldalon csak gx7, gh3 játszik, oly-ból ott az om-d sorozat meg a nagy pen -
Tin_Shield
őstag
válasz
csimpekve
üzenetére
Azért a 14-42 első verziója elég rendszeresen fel szokott bukkanni Pana verzióban is 30e környékén. 40-50e körül vagy a 14-42X vagy a 14-45 szokott menni, ebből az utóbbi megéri a felárat, az első maximum GF vázzal, ha tényleg a méret a lényeg. A kínálat kicsit rapszodikus, van amikor egyszerre többet is hirdetnek, van amikor meg hetekig egy sincs. Az index fórum m43 adok-veszek topikját érdemes rendszeresen látogatni, talán az legpörgősebb még mindíg*.
Szóval ha a Panasonic a szimpatikusabb ne add fel ilyen hamar. Az olympus stabiját ami a PM és PL gépekben van - bár jó dolog -, de nem szabad túl értékelni, nagyon nem OM-D szintű.*Mondom ezt annak ellenére, hogy bőven túl van már a zenitjén az index fórum...
-
csimpekve
tag
válasz
Gondwana
üzenetére
Igaz, eddig még csak kompaktom volt és csak elképzelésem van, hogy egy m4/3 gép mennyivel nagyobb fényérzékenységgel bír, de a kompaktomban is volt és abban mindig be volt kapcsolva a stabi. Mindenesetre én fontosnak tartom, kezdőként mindenképp, aztán ha úgy ítélem meg, hogy nem használtam, mert nem volt rá szükség, akkor a következő gépváznál már nem lesz ennyire fontos szempont.
-
Gondwana
addikt
válasz
csimpekve
üzenetére
Ha te így látod, akkor legyen... A céges gépem 7D, 17-55 f/2.8 IS a kitobjektívem, a felvételek kevesebb, mint 1%-ánál tartom csak bekapcsolva az IS-t. Az EDC gépem X100s, a zárszerkezete miatt könnyebben kiatrtom vele az 1/10s-t, mint sok más nagyobb csattogóval. GH1-en se hiányoltam soha a stabilizálást. Persze, ez mind egyéni szocproblémám, de csak arra akartam rámutatni, hogy van élet képstabilizálás nélkül is, AF+recompose+shoot üzemmódban sokszor még be is zavarhat a stabilizátor. Ettől függetlenül persze használjuk a technika fejlődésének gyümölcseit - különben járhatna mindenki Ford T-modellel ma is.
-
csimpekve
tag
Sokat keresgéltem az elmúlt napokban, elolvastam egy csomó tesztet meg cikket, és itt a fórumon is sokat tanultam. Köszönöm mindenkinek aki ellátott tanácsokkal, és türelmesen válaszolt a számotokra egyértelmű kérdéseimre. Elmondom mire jutottam.
Az m4/3 rendszer előnyei vitathatatlanok, főleg abban, hogy egy csomó kiegészítő van hozzá, széles a kínálat objektívekből. Azonban ezt az objektívkínálatot maradéktalanul csak a Olympus gépeken lehet kihasználni a gépvázba épített szenzor stabilizáló rendszernek köszönhetően. Tehát a rendszer előnyeit maradéktalanul csak az Olympus tulajok élvezhetik. Megnéztem a használt obik hirdetéseit is, de pl 14-42-es kitobit 20eFt-ért (ahogy itt valaki mondta) csak Olympust kapni és ugyanez igaz a telékre is. A 14-42-nél maradva csak elvétve láttam a lejárt hirdetések között Panát, de azt is inkább 40-50eFt körül. Tehát ha rendszerben gondolkodok, ahogy azt a legelején is ajánlotta valaki, akkor a "rendszer" az Olympus váz felé terel... Hiába szeretnék még most is Panát, de egyre inkább úgy látom, hogy az Olympus lesz a nyerő. -
MrChris
nagyúr
válasz
Mr.Csizmás
üzenetére
nekem volt SUN 24/2.8 5-8000ft az elég vacak volt, még decenteres is kicsit. 5.6on se volt az igazi. Aztán jöttek az OM-k,
egy gyönyörű új állapotú 28/3.5 gyári tokkal, napellenzővel 16-18000ft nyitva kicsit lágy, sajnos nem igazán jött be, azonos rekeszen a zd14-42 jobb volt.
24/2.8 30-40000ft ebből kettő is volt, videóra jó, fotóra nyitva elmegy, kicsit lágy.
A 20/1.7 mellett igen ritkán használom az sokkal jobb.
Ahogy így végigpróbáltam őket m4/3-ra feleslegesnek tartom, a drága se olyan jó képminőségű hogy amiatt megérje, nem találtam semmi előnyét, játéknak is drága. Egyedül videónál a MF jön jól. Ha lesz egyszer FF gépem azon majd jó lesz, filmesen most is használom. -
Gondwana
addikt
válasz
Mr.Csizmás
üzenetére
Minolta MD bajonetre ültetett Vivitar 24mm f/2.8-am van
(valahol épp Európát járja az X300-amon egy MD 50mm f/1.7-tel), igaz, hogy csak a tilt-MD adapterrel próbáltam, de az nem rajzolt, csak festett. -
lenan
aktív tag
vasárnap este valami 12 megás szenzorú A7s fullframe váz jön a sonítól 4K videóval - ez elég erősnek tűnik még a GH4 mellett is ha igaz
-
jjeahh
nagyúr
válasz
Mr.Csizmás
üzenetére
24-esből asszem canon fd van olcsóért meg valami vivitar, előbbi HollyBoni-nak van, kérdezd őt, ha jól emlékszem azt írta volt nagyon penge...a 28-asok olcsóbbak, és nagyobb a kínálat, na itt már van minden, canon fd, pentacon, porst, tokina, revuenon, konica, minolta, sun, miranda..én egyiket sem próbáltam, csak az industart, az nagyon pici, az oly-n pont így nézett ki, fókuszálni utáltam vele, de azért jó kis játékszer sztem

szerk, ha nagyon játszadozhatnékod van, akkor fujian 25/1.4
ezeket mind ezzel az izével lőttem -
jjeahh
nagyúr
válasz
Mr.Csizmás
üzenetére
24mm, 28mm üvegek vannak, de F2.8-nál sötétebbek, ha az megfelel tudok sorolni párat

-
Mr.Csizmás
titán
válasz
Mr.Csizmás
üzenetére

-
-
törölt tag
-
3YEW
tag
válasz
üzenetére
Sziasztok!
Mint "friss" M43 "klubtag" ehhez csak azt tudnám mondani, hogy a pana 100-300 stabiját inkább kikapcsolom az E-m5-ön, mert talán hatékonyabb is a szenzorstabi, de leginkább a keresőképnél zavar össze mindent. (vayg csak én nem jöttem rá, hogy tudom lekapcsolnia kereső stabilizálást.) -
egyébként az egész úgy indult, hogy agyaltunk ezen privátban .mf-fel, és én is nagyon billegtem, hogy ennyiért kell, a 14-140 szuper stb. húgom azóta is kint van angliában. aztán végiggondoltam, hogy tényleg szeretném-e a cuccot, rájöttem, hogy nem, tényleg kompaktot akarok, így inkább lemondtam az egészről.
-
Studi
veterán
Másról beszéltél.

Parcinak +1, nem szertném megbántani a többieket, de én, a "Nepper" csak azért bátorkodtam megkérni Ferit, hogy hozzon nekem egy vázat, mert biztos voltam benne, hogy nekem kell ez a váz.
Te viszont egész másról beszéltél: azért "fillérbaszó"ztál le minket, mert kb. féláron behozattuk a cuccot. Ki lehet mondani: a Panasonic magyar képviseleténél egyáltalán nem vásárlóbarát az árazás, és cseppet se követi az európai piaci trendeket, árakat. És ezt nem hiszem, hogy szabadna méretgazdaságossággal, és egyéb bullshitekkel magyarázni, mert a m43-os "rendszertárs" sem nagyobb, sőt, szerintem kevesebb lábon áll, mint a Pana, mégis tudja 110 körül adni a csúcsszenzoros E-PM2-t dupla kitben. -
madgie
titán
Itteni topiktárson élből nem nyerészkednék, főleg nem ekkora szeleteket. No mindegy, nem az én dolgom, én csak veszíteni szoktam a cuccokon
(Oly mintabolt is visszaszólt, hogy a tárcsa kotyogása természetes, a kopással nem tudnak mit kezdeni, ha a wifi továbbra is fagy, akkor meg küldjem fel a gépet
)szerk: Winnetou jól van?

-
válasz
MrChris
üzenetére
nem is azzal volt bajom, hogy olcsón jöttek angliából, ez normális. az viszont, hogy mindezek intézése szívességi alapon történt, aztán itt ment a nyerészkedés hetekkel (!) később, na az a no komment. és ettől még nem rossz ember senki, de elszaladt a ló itt a topikban ezzel.
-
MrChris
nagyúr
szetintem meg a pofátlan éhes kereskedői hozzáállás következménye. És ez nem magyar sajátosság, mindenütt ez van. Nálunk épp beszerzés alatt van egy 40millás eszköz, mivel 6db kellene belőle és ennyi nincs a kereskedőnek és pofátlan eu ellenes módon csak Mo. dealertől vehetünk, ezért felnyomta az árat 62millióra, mert neki 6hónapra meg kell hiteleznije az összeget, pedig ez az ő gondja lenne és leginkább azért mert minket szorít a határidő és újat pályáztatni már nem lehet. Így sajtolja a lét. Kénytelenek vagyunk a gyártóhoz egyenesen fordulni, de tudjuk hogy a terület le van osztva, ő vissza irányít majd a trületi kereskedőhöz aki köti az ebet a karóhoz.
Hát én meg attól veszem a G6-t akitől nekem legjobban megéri, és nem lopott hanem ez is egy kereskedőtől van. Tekintsd akciónak, mert nem minden nap van erre lehetőség. Semmivel sem roszabb mint ebayen HK-ból beszerezni fillérekért amit az itthoni kereskedő 3-10szeres áron árul. -
válasz
üzenetére
ügyes kitérés (és nem gondoltam senkire konkrétan, hanem az egész eseményre). de 170e ft volt a kit, tehát bátran lehet 85-85e ft-ot számolni ezekre. de nem akarom újranyitni a vitát, azt viszont nem tagadom, hogy az én szememben ez az egész egy kicsit a topik szégyene volt.
-
schawo
titán
A GX7 vázhoz 12-32, a kithez 20/1,7 jár.
GH3 vázhoz és kithez portrémarkolat, pótaksi és 25/1,4 jár.
Az ajándékok a vásárlást követő egy hónap múlva érkeznek.
750 fontért (280ezer forint) a GH3 váz + 25/1,4 + marcsa ajánlat marha jól hangzik. Nálunk 600 ezer forint a teljes csomag, így kevesebb, mint félárra jön ki. Ha számomra nekifutásból nem lenne érdektelen a GH3, akkor még gondolkodnék is rajta.
-
Mr.Csizmás
titán
manuál obisokat kérdem: olyan 30mm-ig milyen olcsó üvegek vannak? akár m42/m39/RF/bármi.
Új hozzászólás Aktív témák
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Portfolio Performance - befektetések nyomonkövetése
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- PlayStation 4
- Okos Otthon / Smart Home
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Yettel topik
- További aktív témák...
- Apple iPhone 15 Pro Max 256GB,Átlagos,Dobozaval,12 hónap garanciával
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro Max 128GB Silver -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4239, 100% Akksi
- magyar billentyűzet - 136 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - i9-14900HX, RTX 4080 - 4 ÉV GARANCIA!
- ÚJ Lenovo ThinkPad X13 Gen 5 - 13.3" WUXGA IPS - Ultra 5 135U - 16GB - 512GB - Win11 - 2,5 év gari
- Steam, EA, Ubisoft és GoG játékkulcsok, illetve Game Pass kedvező áron, egyenesen a kiadóktól!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

ha olcsó cuccokban gondolkodsz, akkor csak kéttengelyes stabit kapsz, ami sztem nem akkora előny, hogy miatta oly mellett tedd le a voksod, + tudtommal pana fronton a g5-g6 már olyan árkategóriában tud nagy keresőt, ahol oly-ból csak a pen-ek játszanak, amire csak opcionális kereső van...pana mellett szól még a kezesebb menü, gyorsabb af.. oly-k inkább a szuper jpeg motorban erősek, (sztem raw-ban is szebbek a színek), dizájn-ban, szerethetőségben, anyagminőségben, meg hogy olcsóért is kínálnak már sony szenzoros gépeket...ha többet is költenél rá akkor persze más a helyzet. pana oldalon csak gx7, gh3 játszik, oly-ból ott az om-d sorozat meg a nagy pen

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)