Új hozzászólás Aktív témák

• mmat3

tag

válasz PumpkinSeed #31370 üzenetére

Én odroidon csak simán gpartedbe kihúztam a partíciót, ott az működött újraindítás nélkül (legalábbis úgy emlékszem).
    Igazából SSH-ban nem vagyok túl járatos, de gondolom egy reboot belefér, tehát utána vissza tudsz jelentkezni.
    Plusz partíciót nem kellett volna létrehozni, csak bonyolítja a helyzetet. A második partíción lévő adat (a 10GB-os, amit te hoztál létre) el fog veszni. Tehát ha van rajta adat akkor backup. Próbálom úgy leírni hogy érthető legyen.

-sudo fdisk /dev/mmcblk0 (elindítjuk az fdisket a meghajtón.)(mikor következő sorba írok valamit nyomj entert! a "-" jelet ne írd be)
    -d (törlés)
    -3 (kérdezi hogy melyiket, töröljük a kiterjesztett partíciót)
    -p (kiírja a partíciókat, bizonyosodj meg hogy csak /dev/mmcblk0p1(ezt ki ne töröld ez a boot partíció) és /dev/mmcblk0p2 legyen. Ha van több akkor a fent leírt módszerrel töröld azt ki.)
    -d
    -2 (most azt a partíciót töröljük amit bővíteni akarsz.)
    -n (új partíciót hozunk létre)
    -2 (legyen az a száma ami volt)
    -122880 (a kezdeti szektor, nagyon fontos hogy az legyen mint ami volt, mert különben annyi az egésznek)
    -Itt kéri az utolsó szektort, alapból a legutolsó, szóval csak simán nyomj entert
    -w (lemezre írja a változásokat, fontos ha ezelőtt valamit elírtál csak simán lépj ki q-val)
    -most indítsd újra
    -sudo resize2fs /dev/mmcblk0p2 (a fáljrendszert bővíti a partíció méretéhez)

Kész is, nem kell több reboot. Nagyon vigyázz, ha valami hibát ír ki az fdisk akkor nehogy w-t nyomj, lépj ki q-val és írd ide a hibát. Én kipróbáltam, nekem működött, de természetesen semmilyen felelősséget nem vállalok.

Új hozzászólás Aktív témák