Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • OldAkita

    aktív tag

    Karácsonyi ajándéknak vettem egy Adata HD 710-es külső hdd-t. Sentinellel írás+olvasás tesztet csináltam, ahol rövid idő után 45 fokig ment fel a hőmérséklete és a teszt végéig úgy is maradt. Most 21-22 fok van a szobában, feltételezem ha nyáron 28 fok lesz, akkor egy ilyen teszt alatt tartósan, órákon át 50 fok fölött lesz. Gond ez?
    Sentinel után a windows nem ismerte fel a wincsit. Hál istennek kiderült, hogy ha újrapartícionálom, formázom a hdd-t akkor újra látja az oprendszer, Sentinel persze előtte is látta.
    Közben elkezdtem olvasgatni a fórumokat és azóta egyre jobban parázok, fogok e tudni elég tápot adni az Adata-nak.
    Két számítógép van a családban, mindkettőről szeretnénk mkv vagy bluray filmeket másolgatni rá, majd a tv-re dugva lejátszani.
    Egyik gép z77-es asrock alaplappal usb 3.0-t is tud, a másik egy régebbi gigabyte ep35 alaplappal amin csak usb 2.0-ák vannak. Tv-nek 3 usb bemenete van, egyik bemeneten hdd in felirattal. Feltételezem, akarom mondani a fórumkommentekből azt tanultam hogy a tv-nek usb 2.0-ás bemenetei vannak, valamint a problémamentes tápellátás miatt ezek az usb 2.0-ás portok képesek akár 1A-t is szolgáltatni. Az persze kérdés hogy a tv weblapján usb 3.0/2.0 van jelezve, ez vajon azt jelenti e hogy az egyik port 3.0, vagy csak jelzés hogy a 3.0-ás cuccok is bedughatók?
    Mivel nem lehetek benne biztos hogy mennyi ampert adnak ezek az usb portok a tv-n, ezért úgy gondoltam, veszek egy usb 2.0-ás Y kábelt (ilyet találtam ) Azonban ez elég rövid és az Adata HD710-hez szintén igen rövid kábelt adtak, ezért vettem egy 50cm-es Hama hosszabbítót, így már nem fog lógni a kábelen.
    A kisebb gépen, ahol csak 2.0-ás usb csatlakozók vannak, szintén csatlakoztatnék egy y kábelt, de ott már van egy 1.8m-es usb 2.0-ás kábel, remélem nem esik rajta annyit a feszültség hogy az Adata hiányt szenvedjen.
    Nagyobb gépen, ahol van 2 darab usb 3.0 csatlakozó, nagy dilemmában vagyok. Ha az usb 3.0 900mA-t ad, akkor vajon érdemes oda usb 3.0-ás y kábelt vennem? (ilyet találtam)
    Mellékkérdés hogy ennek a kábelnek az a furcsa csatlakozója jól fog passzolni az Adata kábelének fogadó egységébe, és az 1.8 nem túl hosszú?
    Fő kérdés ide, kell egyáltalán y kábel a 3.0-hoz? Mondjuk a Sentinel 980mA-t ír felpörgési áramerősség igénynek az Adata-nál, ami 80mA-el több mint amit a 3.0 tud, illetve azt olvastam valahol hogy mind a 2.0, mind a 3.0 messze többet tud adni mint 500 és 900 mA. Mi az igazság ez ügyben?
    Bocs a hosszú regényért, :) és előre is köszönök minden tanító kommentet.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák