Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • atesss

    addikt

    válasz King Unique #10467 üzenetére

    Nem mobil rack kellene, mivel nem egy adott vinyóhoz lesz, hanem mindig váltogatva. És ezért is kell olyan, ami IDE-t és Sata-t is tud.

    Egy példa:
    Most pl. egy ismerős gépét telepítem újra, és le kéne menteni róla adatokat.
    IDE-s vinyó van még benne (P4-es gép), és nincs az alaplapon Sata port
    Vagy a laptopomra kellene rárakni egy Sata-s (IDE-s vinyóm is ugyan van még, de hely épp nincs rajta) asztali vinyómat ---> USB-n.
    Vagy erre a P4-es gépre kéne egy második vinyót rárakni, ami ha nem akarok beszerelni bele ideiglenesen egy PCI-os Sata kártyát, akkor szintén USB-n lehetséges csak.

    Dokkolós megoldás tetszik (kevesebb helyet foglal az asztalon, és biztosabb a HDD-Adapter kapcsolat benne), de ahogy korábban láttam, drágábbak is kicsivel.
    Hát ha az USB 3.0-s Amazon.com-on is 40$, akkor itthon szerintem 10e körül lesz, annyiért számomra egyértelműen felejtős.

    MOD:
    Most nézem amit linkeltél, az argépen nézve USB 3.0-s dokkoló van már 6500-ért (az ennél olcsóbbak úgy látom csak 2,5"-t fogadnak).
    Ráadásul nem noname.
    6500-ért már elgondolkodok rajta !
    Annak ellenére hogy IDE-t nem tud.
    Mivel azt azért meg tudom oldani mással, csak nagyon körülményesen.
    Van egy nagyon régi USB-s átalakítóm, egy ViPower belső mobil rackre kell rádugni egy speciális USB-s átalakítós kábelt. Ugye ez így végképp óriási méretű darab. A tápján a 12V-os ág meg ilyen 12,7V körül ad le...

    Amit írtam még kérdésként, inkompatibilitási probléma, stb., arról mi a tapasztalatod / véleményed ?

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák