Hirdetés
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- Philips LCD és LED TV-k
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen CPU léghűtést vegyek?
- Nem tudja garantálni a TSMC a tiltólistás cégek kizárását
- OLED monitor topic
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- SDQHD felbontású monitor jött a JapanNext műhelyéből
- Steam Deck
-
PROHARDVER!
Külső 2,5'' mobil rack-ek topikja
Kérdezés előtt, kérjük olvasd el az alábbi összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Poplacsek
senior tag
válasz
King Unique #1529 üzenetére
Lehet én leszek a kísérleti alany, mert közben vettem egy Raidsonic ICY BOX IB-252StU3 rack-et és jobban tetszene, ha leállítaná a HDD-t miután leválasztottam.
De mi lehet a különbség a három darab 1053-as firmware között?
Egyébként korrekt cucc, sokkal jobb, mint a Logilink UA0106, igaz kicsivel drágább is.Rövid jellemzés:
Raidsonic ICY BOX IB-252StU3:
ASM1053 chip, a Win7 x64 eszközkezelőben: "ASMT 2105 USB Device"
+ masszív alu ház max 9,5mm-es HDD-nek.
+ a HDD nem csavarosan rögzíthető, de tökéletesen beszorítják a ház végében lévő szivacsdarabkák, semmilyen irányban nem lötyög a WD Scorpio Blue 500GB.
+ a kábele 90cm hosszú és viszonylag rugalmas, nem olyan merev, mint a Logilink kábele.
+ a dobozban a rack, USB 3.0 kábel és csavarok mellett, tartalék fekete gumi gyűrűk és csavarhúzó is jár!
- leválasztás után nem állítja le a HDD-t.
- nem megy el alvóba a HDD
Összegezve ajánlható darab, főleg ha működni fog a firmware frissítés, mert akkor bekonfigurálható lesz a HDD leállítás és nekem semmi kifogásom nem lesz ezzel a kütyüvel szemben.képek:
ASM1053:
MP Tools kiolvasás, gyári alapállapot:
CrytalDiskMark teszt WD Scorpio Blue 500GB HDD-vel:Logilink UA0106:
A chipet nem látni, mert takarásban van a műanyag alatt, szétszedni pedig csavarosan nem lehet, mert ragasztva van, így csak a Win7 x64 eszközkezelőre hagyatkozom ami szerint: "asmedia ASMT1053 USB Device"
- A HDD nem csavarosan rögzíthető. Az alumínium ház rendben van, de a műanyag végeken alapból nincs szivacs, ami tartaná a HDD-t, hogy ne lötyögjön, így csak a Sata csati tartja azt.
- A házban kicsit lötyögni tud a 9,5mm-es HDD.
- USB 3.0 kábele kb 50-60 cm hosszú és eléggé merev.
- leválasztást követően nem áll le a HDD és alvóba se megy el ha a beállított időt meghaladja az inaktivítás.
A legnagyobb problémám az vele, hogy a rendszer indulással nem látja a Win7 a meghajtót. Ki kell húzni és újra csatlakoztatni, hogy lássa, onnantól viszont stabilan működik. Ezt a hibát semmi féle BIOS módosítással nem tudtam orvosolni. Más gépben nem próbáltam.
Összességében nézve az ára ellenére nem ajánlom, de ha működni fog a firmware frissítés azzal a legnagyobb hibáit lehet, hogy ki lehet szűrni, a HDD lötyögés megszüntetése meg csak egy apró barkácsolás kérdése.
Új hozzászólás Aktív témák
A topik 2,5"-os és részben M.2 méretformátumú, valamint USB, Thunderbolt stb. csatolófelületű külső házakkal foglalkozik és ad információkat, tanácsokat a vásárlók számára. A 3,5"-os külső házak, dokkolók és gyárilag készre szerelt külső merevlemezek az alább felsorolt társtopikok témájába tartoznak, az ügyben értelemszerűen ott tessék érdeklődni
Kérünk mindenkit, hogy mielőtt a kérdését feltenné, a téma összefoglalót olvassa el, mert a legtöbb kérdésre a válasz ott megtalálható!
Társtopikok:
• Külső 3,5'' mobil rack-ek topikja
• Külső merevlemezek - USB, eSATA, FireWire HDD
• Milyen belső merevlemezt vegyek?
• HDD probléma (nem adatmentés)
• Adatmentés - liksoft - HDD kereső mentéshez
• GPT, MBR
- Crucial P3 Plus 4TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - Eladó!
- Verbatim Vi5000 2TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új, bontatlan - Eladó!
- BESZÁMÍTÁS! 1TB Samsung 980 PRO NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Új 512GB WD SN5000S Gen4 x4/ Steam Deck ready/ garancia/ ingyen fox/posta
- 1 TB 2280 M.2 PCI-E NVME SSD BAZÁR - Samsung, SK Hynix, Kioxia, WD, Micron
- Samsung Galaxy A55 128GB,Átlagos,Adatkábel,12 hónap garanciával
- Törött, Hibás iPhone felvásárlás!!
- Xiaomi Redmi Note 13 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bowers/Wilkins PX8 fejhallgatók (dupla Bluetooth eszköz csatlakoztatása!)
- 118 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 9 7945HX, RTX 4070 - UK billentyűzet
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest