Hirdetés

Aktív témák

  • Vidala

    senior tag

    válasz BBéci #8594 üzenetére

    Esetleg a sorba beillesztenéd még a Marantz-ot is? Ne maradjon már le, mert elég ismert név.

    Nekem továbbra is a véleményem, hogy nem külön komponensekben kell gondolkodni, hanem rendszerben, szobával és céllal együtt. Csak azért hozom fel, mert korábban erre már többször/többen is felhívtuk a figyelmet, de az utóbbi időben megint csak egy-egy konkrét erősítő a kérdés. Abból meg ilyen értelmes(?) dolgok sülnek csak ki. Közben lehet, hogy a kérdező egy bögreszettet köt rá... :U

    Ez is volt már többször: hasonló árfekvésben az erősítők között igen kicsi különbség lesz alapvetően, ráadásul minimum a fele (hangja) szubjektív. Egy-két feature-t lehet objektív kritérium (pl. van-e rajta iPod dokkoló, vagy 2-vel több HDMI meg hasonlók).

    Én pl. azért is döntöttem a H/K mellett, mert a hosszú hallgatózás után nekem tetsző JBL hangfalakhoz azt találtam a legjobbnak. Természetesen egyéb dolgok is befolyásoltak, mint a kinézet. Ezt árnyalhatja, hogy a kettő márka ugye egy cég, tehát lehet, hogy nem véletlen passzoltak leginkább? Esetleg már a mérnökök egymáshoz "hangolják őket", ami persze még nem jelent sikert önmagában, csak szerencsés esetben.
    Utóbbit csak gondolatébresztőnek szántam, de a lényeg, hogy egy adott erősítőhöz nem feltételnül az a hangfal fog a legjobban illeni, ami egyébként tetszene.

    CoVboy Forever!

Aktív témák