Csak azért kérdeztem, mert nem hiszem el, hogy mindenki aki külön sztereózik és külön mozizik, annak van külön hangfala + külön szobája erre. Tuti van valami bejáratott trükk, majd BBéci megmondja a tutit 
Gyorskeresés
Legfrissebb anyagok
Szakmai témák
PROHARDVER! témák
Mobilarena témák
Általános témák
GAMEPOD.hu témák
LOGOUT.hu témák
Adok-veszek témák
Hardver apróhirdetések
Hirdetés
Útvonal
Fórumok » Házimozi » Házimozi erősítő és minden, ami hozzá csatlakoztatható - hsz előtt olvasd el a #1 hsz-t! Archivum I. (téma lezárva)Hozzászólások

ricsik
(senior tag)

Sanci38
(PH! kedvence)
Hangfalkábel minimum 2.5 nmm de 160-nál nagyobb watthoz már legkevesebb 4 nmm legyen.Anyaga legyen,nagy tisztaságú réz lehetőleg ezüstözött vagy aranyozott.Legyenek külön megjelölve az erek,pl az egyik piros csikozású. Párokban azonos méretűnek kell lennie,pl bal-front jobb front egyaránt 3 méter,bal-jobbb surround egyaránt 7-7 méter hosszú legyen.Bekötéskor pedig szorosan kell meghuzni azokat és nem lóghat ki elemi szál belőle!
Minden érdekel, ami árammal működik... Na jó a 100-as izzó annyira nem.

P.Zoli22
(tag)
a rádió nem érdekel, sosem hallgatok rádiót. más esetleg? a kis átalakító befolyásolhatja a működését?
[ Szerkesztve ]
Zoli
Erre had referáljak ugyanis bizony bőséges sávszélessége lenne az optikai átvitelnek csak gyanítom a HDMI bevezetését kellett kicsit megolajozni.
Wiki bejegyzés a TOSLINK-ről.
CAPS LOCK - Unleash the Fury!!!

nyurga82
(kvázi-tag)
Köszi! És a háttérsugárzóknak is ugyanolyan legyen a vastagsága (pl:2,5 vagy 4) mint a frontoknak?
Tudsz esetleg ajánlani kábelt?
[ Szerkesztve ]
Onkyo TX-NR609, Polkaudio TSi400 szett, Polkausdio PSW110

Sanci38
(PH! kedvence)
Szerintem is.
Én már találkoztam olyan (erősen nem ajánlott!) megoldással hogy bikábleles hangfalnak mindkét csatlakozójára kötötte az illető a vezetékeket az összekötő meghagyásával (azonnal kiköttettem vele,zárlatveszélyes!!).Aztán csodálkozott miért nem akar szólni.Egy erösen hozzá nem értő illetőről van szó.(Mert a másik egyébként lekapcsolt erősitőn át letestelt egyúttal gerjesztette azt.)

Sanci38
(PH! kedvence)
Ha sokkal hosszab akkor lehet vastagabb a hátsó kábel (a csillapitási tényező miatt)nem szükséges ugyanakkora átmérő.De 10 méter különbségen belül igen,legyen ugyanakkora.
Az ajánlást meghagyom a többieknek,a paraméterekeet leirtam,de a márkákat nem ismerem jól. Kácsa audionál nézz körbe,ők korrektek és minden fajta van náluk.
[ Szerkesztve ]

ricsik
(senior tag)
Átalakítóra azért nem válaszoltam, mert nem tudom rá a választ. Alap kütyüknél (tel töltő, ébresztőóra, akármi) nem jelent gondot, de az erősítő kicsit más tészta.
"bőséges sávszélessége lenne az optikai átvitelnek csak gyanítom a HDMI bevezetését kellett kicsit megolajozni"
Lehet, hogy elméletileg maga a kábel bírná, csak éppen a meglévő erősítőket / DAC-okat kellett volna lecserélni, hogy tudjanak mit kezdeni az új adatformátummal: szóval a HD hang miatt mindenképpen le kellett volna cserélni az eszközöket, akkor meg már jóval ésszerűbb volt az, hogy a megkerülhetetlen és praktikus HDMI mellett nem vezettek be pluszban még egy extra optikai átvitelt is.
Falsus in uno, falsus in omnibus.

Sanci38
(PH! kedvence)
Az interfészek nem alkalmasak rá.Hiába a kábel ha se az adó,se a fogadó egység nem kompatibilis vele.
Közben dabadab megelőzőtt.
[ Szerkesztve ]
Sanci38, Vikthor: köszi, értem.
végül is engem akkor ez nem érint, nekem bőven jó a sima dolby digital is 
hmm... hát pont egy hsz-el előbb írtam.
KENWOOD KRF-V4070D nem igen van rajta hdmi port még.
...::: www.waze.hu :::... ...::: http://www.facebook.com/waze.hu :::...
Én úgy értelmeztem a Wikit-t hogy nem csak a kábel elméleti sávszélessége hanem az egész megoldás fejlődött fel 125Mbit-re az évek során de ezek szerint félreértettem 
Egy dologban viszont biztos vagyok. Bár most nagy reneszánszát éli a rézalapú soros adatátvitel (SATA, USB, HDMI stb) szerintem a jövőben vissza fog még térni az optikai összeköttetés.
[ Szerkesztve ]

BBéci
(PH! nagyúr)
Már írtam erről, engem is régóta foglalkoztat a frontok sztereó erősítővel való meghajtása.
Mivel rendszeresen kapok mindenféle - sajátjaimnál drágább és jobb - készülékeket, ezért nem valósítottam meg.
Az AV receiver front pre outjait kell összekötni a sztereó erősítő tetszés szerinti bemenetével. A CD-játszót a számára dedikált RCA aljzatra kötöd, a frontok hangszórókábeleit a helyükre és kész.
Zenehallgatáshoz csak a kétcsatornás erősítőt kapcsolod be, mozizáshoz az AV-t is. Egyetlen probléma a hangerőszintek összehangolása, amihez kell egy kis gyakorlat, no meg műszer sem árt.
www.av-online.hu Tesztek, tippek, hírek, mindenről ami hifi és házimozi.

BBéci
(PH! nagyúr)
Szerintem meg teljesen el fog tűnni. Jelenleg egyetlen előnye, hogy nagyobb távolságokra, 20-30 méterre is használható, de az ethernet/UTP ki fogja szorítani erről a területről is.
Jól gondolom Dabadab kartárs?
(#15011) Pulsar
Inkább dts, mint Dolby Digital, ha választani lehet. A neten elérhető mkv filmek többségén úgyis az van.
A Kenwoodod cseréjét indokoltnak látom, az említett Denonnal is jobb hangzásod lenne, de az eggyel nagyobbakat is érdemes nézegetni.
[ Szerkesztve ]
Én arra alapoztam az elképzelésem, hogy jelenleg a számítógépek közötti sőt azokon belüli adatátvitelnek is az optikában látják a jövőjét tehát nincs okom feltételezni, hogy a nagy sávszélességet igénylő AVR összeköttetéseknél nem így lesz de a közeli jövőben valóban ésszerű lenne a Ethernet.

elbandi2
(lelkes újonc)
Esetleg még létezik ilyesmi megoldás is.

BBéci
(PH! nagyúr)
Nem kételkedem a hangminőségében, de csak bonyolítaná és drágítaná a rendszert. Az általam vázolt módszert rengetegen alkalmazzák, nem igényel plusz készüléket, költséget az egy pár interconnecten kívül.

ricsik
(senior tag)
Az AV receiver front pre outjai alatt mit értesz? Ilyen van pl egy mezei onkyo 508-on is?

Sanci38
(PH! kedvence)
Onkyo 508-on nincs. Egyébként analóg RCA kimenetek lennénék mint a sztereó bemenetek pl.tape,stb. csak ebből nem 2 van egy csoportban hanem 6 vagy 8.

ricsik
(senior tag)
Sejtettem hogy drágább AV kell ehhez...
köszi

BBéci
(PH! nagyúr)
A "mezei" erősítőkön nincs, valamit le kell róluk spórolni, hogy olcsón adhassák.
Az említett felhasználáson kívül 5-7 erősebb, nagyobb végfok köthető a pre outokra, ha kevesellnéd a meglévő teljesítményt.

ricsik
(senior tag)
aham, kezd összeállni a kép, köszi

koliz1
(tag)
Szia
Rossz helyen nézted itt akcióban van www.win-win-shop.com
koliz

ikov4
(újonc)
Köszönöm Vidala a kimerítő válaszodat. Annyival egészíteném még ki a kérdésemet, hogy minden csatornán észlelem ezt a sziszegős "sz" hangot, de csak amikor valamilyen 6 csatornás térhangzást állítok be, és csak a női szereplők hangjánál, gondolom a magas hangok miatt. A műsorokat kábelen keresztül nézem és a tv-ét RCA kábellel kötöm össze az erősítővel. Egyébként a JBL balboa sorozatot mennyire ismered, mennyire volt jó választás. Nekem mint laikusnak egyébként tetszik a hangja. Köszönöm a segítségedet.És másokét is.

Teng
(fanatikus tag)
Hali
Szerintetek ez [link] megfelel arra, hogy a pc SPDIF kimenetét rákössem az erősítő digitális bemenetére?
Mert a dobozon azon kívül hogy van egy Home Theater A/V semmi sem utal arra, hogy audio átvitelre is jó lenne...
Üdv

Sanci38
(PH! kedvence)
Igen.
Jó lesz.

Sanci38
(PH! kedvence)
Alkalmas,viszont nézd meg hogy a számitógépnek az S/PDIF kimenete RCA-e??Ha nem akkor olyan csatlakozót keress ami passzol hozzá,pl RCA-Jack, optikai,stb.

BBéci
(PH! nagyúr)
Olvastad a válaszomat?
Monó jelből próbálsz térhangzást kreálni, az a baj. Ha sztereó lenne, nem sziszegne.
A Balboa belépő osztályú sorozat, az árát megéri.

ricsik
(senior tag)
Ha jól tudom nagyobb távolságra jobban megfelel az optikai kábel. Nem szed össze szemetet út közben a jel. Javítsatok ki ha tévedek.

BBéci
(PH! nagyúr)
10 méternél már megfontolandó, viszont sérülékeny.
Nehezen tudom elképzelni, miért kellhet ennyire hosszú madzag?
[ Szerkesztve ]
Egyszerűen nem a TV ill erősítő mellett van a PC. Nálam is egy 10m-es HDMI megy a gépből az erősítőbe.

Teng
(fanatikus tag)
A hangkarimon alapból 3jack dugón menne az 5.1 de rábarkácsoltam egy spdif nek egy rca-t. viszont a szobám 3,5*5,5m az erősítő a szoba egyik hosszabbik oldalának közepén van, a pc meg a másik oldalon tehát 3,5+2,75*2m kellene de egy picit több hogy a földön menjen mert kb 1m-nél magasabb a szekrény amin van. Szóval 10m-es kábel kell. Ha lenne a hangkarimon optikai elhihetitek azon vinném át, de mivel nincs keresetem valami jobb minőségű koaxiális kábelt és azt találtam... Van a vaterán 2k ért is, de ez komolyabbnak nézett ki.

BBéci
(PH! nagyúr)
A HDMI-t még értem, de a digitális koaxot kevésbé, illetve közben megérkezett a magyarázat.
Ízlés dolga, én biztosan nem vezetékezném keresztül a lakást, inkább médialejátszót kötnék a házimozi rendszerhez.
(#15033) Teng
Ha 1 méteres lenne az a kábel ugyanennyi pénzért, akkor lehetne jó minőségűnek nevezni.
Szerintem.[link]
Még az audio megjelölés is rajta van.
HDMI kimenetes egységet kellene a számítógépedbe tenni!
[ Szerkesztve ]

Teng
(fanatikus tag)
A HDMI-vel se mennék többre mert H&K 130 erősítőm van azon meg nincs hdmi
és kell az 5.1. amúgy meg van egy fülesem és néha arról (erősítőről) hallgatnék zenét .. Azért is kell ilyen hosszú kábel.

BBéci
(PH! nagyúr)
Ez a csúcskategória: [link]
(#15035) Teng
Értem!
Jó lesz az a kábel, csak kicsit kötözködtem. 
[ Szerkesztve ]

ikov4
(újonc)
BBéci ! Azt írtad az a baj, hogy monó jelből próbálok sztereót kreálni, ezt nem értem. Én úgy tudom, hogy a TV műsorok sztereóban érkeznek a készülékemre.

BBéci
(PH! nagyúr)
Ez óriási tévedés!
Egyrészt nem az összes műsor, film sztereó, másrészt egyes adók csak monóban sugároznak. Erre példa nálam a Viasat3.
10 éve használok digitális bemenetes, dekóderes erősítőket, van némi tapasztalatom.
Miért nem optikain viszed az erősítőbe a hangot? Nincs rá lehetőség?
[ Szerkesztve ]

ikov4
(újonc)
Sajnos nincs az LCD tv-n sem optikai, sem koaxiális csatlakozási lehetőség, így csak az RCA-n keresztűl tudom az erősítő felé eljuttatni a hangot.

hdcsaba87
(fanatikus tag)
Erősítő után most hangfalakat szeretnék vásárolni. Több variáció előkerült mint például, hogy a meglévő jamo fc6000-res hangfalpáromat berakom háttérsugárzónak, és centert és frontokat veszek. Kef C7 és Polkaudio TSI 300-at szemeltem ki. Hang alapján mind a kettő tetszik bele is férnének szűkösen a 120-130 as keretbe.
Ma elmentem a médiába és találtam egy kef C5 ös szettet 130 ezerért, itthon kiderült hogy 120 ért már be lehet szerezni... de nem ez a lényeg, hanem lehet hogy az én hallásommal van a baj de a C5 és a C7 közt nem volt akkora különbség mint amire számítottam, azt is mondanám hogy a mélyeken kívül semmi. (Megjegyzem nem egymás mellett volt a két hangfal).
Kef c5 szettet lenne érdemes venni, vagy egy front center össszeállítást.
Sajnos nem volt még 5.1 es hangfalszettem így nem tudom, hogy ha a háttérnek másfajta hangfal van berakva mennyire zavarja majd a mozizást.

BBéci
(PH! nagyúr)
Áruld el a tévé pontos típusát!

Dorian
(PH! addikt)
Ha megteheted, mert Bp-i vagy, inkább a Hifibarlangba és hasonló helyekre menj hallgatózni, mint MM és társaiba.

BBéci
(PH! nagyúr)
Az első hozzászólásban és még jónéhányban leírtuk, hogy a hangdobozoknak ugyanabból a családból KELL származniuk az egységes hangkép megteremtése, kialakítása érdekében!!! 
Jól hallottad, a mélytartományban van köztük különbség. A C7 16 centis, a C5 13 centis hangszórókkal rendelkezik és a dobozméret sem egyforma. Milyen egyéb eltérésre számítottál? 

hdcsaba87
(fanatikus tag)
Nem budapesti vagyok, ezért is érdeklődök itt. 

ikov4
(újonc)
Samsung LE 40 F71 LCD.

BBéci
(PH! nagyúr)
Nem mai darab, de nem gondoltam, hogy nincs rajta digitális hangkimenet.

Teng
(fanatikus tag)

ricsik
(senior tag)
Nálam is ez volt. 10m hdmi (filléres) és asszem 10m optikai a gép és az tv + erősítő közt. Aztán beláttam, hogy ez így nem az igazi, nagy a táv, szar a kábel a MPC is baszakodott mindig, így vettem egy popcorn média játékost. Hát zongorázni lehet a különbséget mind kép, mind hangügyileg. Most egy másfeles hdmi és egy kácsa silver koax kábel viszi a képet és a hangot.

hdcsaba87
(fanatikus tag)
Nem is tudom mire számítottam volna.
Akkor inkább úgy teszem fel a kérdést, hogy onkyo 508 nak a fent említettek közül melyiket tudnátok ajánlani, esetleg valakinek van-e tapasztalata.
Mission mv-8 at is hallgattam, de az nem tetszett annyira.

Dorian
(PH! addikt)
Mostanában a topik olvasgatásának hatására kezdek ismét rákapni a zenehallgatásra. Hihetetlen, hogyan tud szólni egy flac "pure direct" módban, még a házimozi erősítőmön is. Már el is felejtettem ezt az élményt. Most Harcsa Veronika szól...