Hirdetés

2012. május 28., hétfő

(#15001) ricsik válasza Sanci38 (#14999) üzenetére

ricsik
(senior tag)

Csak azért kérdeztem, mert nem hiszem el, hogy mindenki aki külön sztereózik és külön mozizik, annak van külön hangfala + külön szobája erre. Tuti van valami bejáratott trükk, majd BBéci megmondja a tutit :K

(#15002) Sanci38 válasza nyurga82 (#15000) üzenetére

Sanci38
(PH! kedvence)

Hangfalkábel minimum 2.5 nmm de 160-nál nagyobb watthoz már legkevesebb 4 nmm legyen.Anyaga legyen,nagy tisztaságú réz lehetőleg ezüstözött vagy aranyozott.Legyenek külön megjelölve az erek,pl az egyik piros csikozású. Párokban azonos méretűnek kell lennie,pl bal-front jobb front egyaránt 3 méter,bal-jobbb surround egyaránt 7-7 méter hosszú legyen.Bekötéskor pedig szorosan kell meghuzni azokat és nem lóghat ki elemi szál belőle!

Minden érdekel, ami árammal működik... Na jó a 100-as izzó annyira nem.

(#15003) P.Zoli22 válasza ricsik (#14996) üzenetére

P.Zoli22
(tag)

a rádió nem érdekel, sosem hallgatok rádiót. más esetleg? a kis átalakító befolyásolhatja a működését?

[ Szerkesztve ]

Zoli

(#15004) O_L_I válasza Sanci38 (#14991) üzenetére

O_L_I
(senior tag)
LOGOUT blog

Erre had referáljak ugyanis bizony bőséges sávszélessége lenne az optikai átvitelnek csak gyanítom a HDMI bevezetését kellett kicsit megolajozni.
Wiki bejegyzés a TOSLINK-ről.

CAPS LOCK - Unleash the Fury!!!

(#15005) nyurga82 válasza Sanci38 (#15002) üzenetére

nyurga82
(kvázi-tag)

Köszi! És a háttérsugárzóknak is ugyanolyan legyen a vastagsága (pl:2,5 vagy 4) mint a frontoknak?
Tudsz esetleg ajánlani kábelt?

[ Szerkesztve ]

Onkyo TX-NR609, Polkaudio TSi400 szett, Polkausdio PSW110

(#15006) Sanci38 válasza ricsik (#15001) üzenetére

Sanci38
(PH! kedvence)

Szerintem is.
Én már találkoztam olyan (erősen nem ajánlott!) megoldással hogy bikábleles hangfalnak mindkét csatlakozójára kötötte az illető a vezetékeket az összekötő meghagyásával (azonnal kiköttettem vele,zárlatveszélyes!!).Aztán csodálkozott miért nem akar szólni.Egy erösen hozzá nem értő illetőről van szó.(Mert a másik egyébként lekapcsolt erősitőn át letestelt egyúttal gerjesztette azt.)

(#15007) Sanci38 válasza nyurga82 (#15005) üzenetére

Sanci38
(PH! kedvence)

Ha sokkal hosszab akkor lehet vastagabb a hátsó kábel (a csillapitási tényező miatt)nem szükséges ugyanakkora átmérő.De 10 méter különbségen belül igen,legyen ugyanakkora.
Az ajánlást meghagyom a többieknek,a paraméterekeet leirtam,de a márkákat nem ismerem jól. Kácsa audionál nézz körbe,ők korrektek és minden fajta van náluk.

[ Szerkesztve ]

(#15008) ricsik válasza P.Zoli22 (#15003) üzenetére

ricsik
(senior tag)

Átalakítóra azért nem válaszoltam, mert nem tudom rá a választ. Alap kütyüknél (tel töltő, ébresztőóra, akármi) nem jelent gondot, de az erősítő kicsit más tészta.

(#15009) dabadab válasza O_L_I (#15004) üzenetére

dabadab
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

"bőséges sávszélessége lenne az optikai átvitelnek csak gyanítom a HDMI bevezetését kellett kicsit megolajozni"

Lehet, hogy elméletileg maga a kábel bírná, csak éppen a meglévő erősítőket / DAC-okat kellett volna lecserélni, hogy tudjanak mit kezdeni az új adatformátummal: szóval a HD hang miatt mindenképpen le kellett volna cserélni az eszközöket, akkor meg már jóval ésszerűbb volt az, hogy a megkerülhetetlen és praktikus HDMI mellett nem vezettek be pluszban még egy extra optikai átvitelt is.

Falsus in uno, falsus in omnibus.

(#15010) Sanci38 válasza O_L_I (#15004) üzenetére

Sanci38
(PH! kedvence)

Az interfészek nem alkalmasak rá.Hiába a kábel ha se az adó,se a fogadó egység nem kompatibilis vele.
Közben dabadab megelőzőtt.

[ Szerkesztve ]

(#15011) Pulsar válasza Sanci38 (#14991) üzenetére

Pulsar
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Sanci38, Vikthor: köszi, értem. :R végül is engem akkor ez nem érint, nekem bőven jó a sima dolby digital is :)

hmm... hát pont egy hsz-el előbb írtam. :) KENWOOD KRF-V4070D nem igen van rajta hdmi port még.

...::: www.waze.hu :::... ...::: http://www.facebook.com/waze.hu :::...

(#15012) O_L_I

O_L_I
(senior tag)
LOGOUT blog

Én úgy értelmeztem a Wikit-t hogy nem csak a kábel elméleti sávszélessége hanem az egész megoldás fejlődött fel 125Mbit-re az évek során de ezek szerint félreértettem :)

Egy dologban viszont biztos vagyok. Bár most nagy reneszánszát éli a rézalapú soros adatátvitel (SATA, USB, HDMI stb) szerintem a jövőben vissza fog még térni az optikai összeköttetés.

[ Szerkesztve ]

(#15013) BBéci válasza ricsik (#15001) üzenetére

BBéci
(PH! nagyúr)

Már írtam erről, engem is régóta foglalkoztat a frontok sztereó erősítővel való meghajtása.
Mivel rendszeresen kapok mindenféle - sajátjaimnál drágább és jobb - készülékeket, ezért nem valósítottam meg.
Az AV receiver front pre outjait kell összekötni a sztereó erősítő tetszés szerinti bemenetével. A CD-játszót a számára dedikált RCA aljzatra kötöd, a frontok hangszórókábeleit a helyükre és kész.
Zenehallgatáshoz csak a kétcsatornás erősítőt kapcsolod be, mozizáshoz az AV-t is. Egyetlen probléma a hangerőszintek összehangolása, amihez kell egy kis gyakorlat, no meg műszer sem árt.

www.av-online.hu Tesztek, tippek, hírek, mindenről ami hifi és házimozi.

(#15014) BBéci válasza O_L_I (#15012) üzenetére

BBéci
(PH! nagyúr)

Szerintem meg teljesen el fog tűnni. Jelenleg egyetlen előnye, hogy nagyobb távolságokra, 20-30 méterre is használható, de az ethernet/UTP ki fogja szorítani erről a területről is.
Jól gondolom Dabadab kartárs?

(#15011) Pulsar
Inkább dts, mint Dolby Digital, ha választani lehet. A neten elérhető mkv filmek többségén úgyis az van.
A Kenwoodod cseréjét indokoltnak látom, az említett Denonnal is jobb hangzásod lenne, de az eggyel nagyobbakat is érdemes nézegetni.

[ Szerkesztve ]

(#15015) O_L_I válasza BBéci (#15014) üzenetére

O_L_I
(senior tag)
LOGOUT blog

Én arra alapoztam az elképzelésem, hogy jelenleg a számítógépek közötti sőt azokon belüli adatátvitelnek is az optikában látják a jövőjét tehát nincs okom feltételezni, hogy a nagy sávszélességet igénylő AVR összeköttetéseknél nem így lesz de a közeli jövőben valóban ésszerű lenne a Ethernet.

(#15016) elbandi2 válasza ricsik (#15001) üzenetére

elbandi2
(lelkes újonc)

Esetleg még létezik ilyesmi megoldás is.

(#15017) BBéci válasza elbandi2 (#15016) üzenetére

BBéci
(PH! nagyúr)

Nem kételkedem a hangminőségében, de csak bonyolítaná és drágítaná a rendszert. Az általam vázolt módszert rengetegen alkalmazzák, nem igényel plusz készüléket, költséget az egy pár interconnecten kívül.

(#15018) ricsik válasza BBéci (#15017) üzenetére

ricsik
(senior tag)

Az AV receiver front pre outjai alatt mit értesz? Ilyen van pl egy mezei onkyo 508-on is?

(#15019) Sanci38 válasza ricsik (#15018) üzenetére

Sanci38
(PH! kedvence)

Onkyo 508-on nincs. Egyébként analóg RCA kimenetek lennénék mint a sztereó bemenetek pl.tape,stb. csak ebből nem 2 van egy csoportban hanem 6 vagy 8.

(#15020) ricsik válasza Sanci38 (#15019) üzenetére

ricsik
(senior tag)

Sejtettem hogy drágább AV kell ehhez...
köszi

(#15021) BBéci válasza ricsik (#15018) üzenetére

BBéci
(PH! nagyúr)

A "mezei" erősítőkön nincs, valamit le kell róluk spórolni, hogy olcsón adhassák.
Az említett felhasználáson kívül 5-7 erősebb, nagyobb végfok köthető a pre outokra, ha kevesellnéd a meglévő teljesítményt.

(#15022) ricsik válasza BBéci (#15021) üzenetére

ricsik
(senior tag)

aham, kezd összeállni a kép, köszi

(#15023) koliz1 válasza nyurga82 (#14973) üzenetére

koliz1
(tag)

Szia

Rossz helyen nézted itt akcióban van www.win-win-shop.com

koliz

(#15024) ikov4 válasza Vidala (#14969) üzenetére

ikov4
(újonc)

Köszönöm Vidala a kimerítő válaszodat. Annyival egészíteném még ki a kérdésemet, hogy minden csatornán észlelem ezt a sziszegős "sz" hangot, de csak amikor valamilyen 6 csatornás térhangzást állítok be, és csak a női szereplők hangjánál, gondolom a magas hangok miatt. A műsorokat kábelen keresztül nézem és a tv-ét RCA kábellel kötöm össze az erősítővel. Egyébként a JBL balboa sorozatot mennyire ismered, mennyire volt jó választás. Nekem mint laikusnak egyébként tetszik a hangja. Köszönöm a segítségedet.És másokét is.

(#15025) Teng

Teng
(fanatikus tag)

Hali

Szerintetek ez [link] megfelel arra, hogy a pc SPDIF kimenetét rákössem az erősítő digitális bemenetére?

Mert a dobozon azon kívül hogy van egy Home Theater A/V semmi sem utal arra, hogy audio átvitelre is jó lenne...

Üdv

(#15026) Sanci38 válasza Teng (#15025) üzenetére

Sanci38
(PH! kedvence)

Igen.

(#15027) O_L_I válasza Teng (#15025) üzenetére

O_L_I
(senior tag)
LOGOUT blog

Jó lesz.

(#15028) Sanci38 válasza Teng (#15025) üzenetére

Sanci38
(PH! kedvence)

Alkalmas,viszont nézd meg hogy a számitógépnek az S/PDIF kimenete RCA-e??Ha nem akkor olyan csatlakozót keress ami passzol hozzá,pl RCA-Jack, optikai,stb.

(#15029) BBéci válasza ikov4 (#15024) üzenetére

BBéci
(PH! nagyúr)

Olvastad a válaszomat?
Monó jelből próbálsz térhangzást kreálni, az a baj. Ha sztereó lenne, nem sziszegne.
A Balboa belépő osztályú sorozat, az árát megéri.

(#15030) ricsik válasza Teng (#15025) üzenetére

ricsik
(senior tag)

Ha jól tudom nagyobb távolságra jobban megfelel az optikai kábel. Nem szed össze szemetet út közben a jel. Javítsatok ki ha tévedek.

(#15031) BBéci válasza ricsik (#15030) üzenetére

BBéci
(PH! nagyúr)

10 méternél már megfontolandó, viszont sérülékeny.
Nehezen tudom elképzelni, miért kellhet ennyire hosszú madzag?

[ Szerkesztve ]

(#15032) O_L_I válasza BBéci (#15031) üzenetére

O_L_I
(senior tag)
LOGOUT blog

Egyszerűen nem a TV ill erősítő mellett van a PC. Nálam is egy 10m-es HDMI megy a gépből az erősítőbe.

(#15033) Teng válasza BBéci (#15031) üzenetére

Teng
(fanatikus tag)

A hangkarimon alapból 3jack dugón menne az 5.1 de rábarkácsoltam egy spdif nek egy rca-t. viszont a szobám 3,5*5,5m az erősítő a szoba egyik hosszabbik oldalának közepén van, a pc meg a másik oldalon tehát 3,5+2,75*2m kellene de egy picit több hogy a földön menjen mert kb 1m-nél magasabb a szekrény amin van. Szóval 10m-es kábel kell. Ha lenne a hangkarimon optikai elhihetitek azon vinném át, de mivel nincs keresetem valami jobb minőségű koaxiális kábelt és azt találtam... Van a vaterán 2k ért is, de ez komolyabbnak nézett ki.

(#15034) BBéci válasza O_L_I (#15032) üzenetére

BBéci
(PH! nagyúr)

A HDMI-t még értem, de a digitális koaxot kevésbé, illetve közben megérkezett a magyarázat.
Ízlés dolga, én biztosan nem vezetékezném keresztül a lakást, inkább médialejátszót kötnék a házimozi rendszerhez.

(#15033) Teng

Ha 1 méteres lenne az a kábel ugyanennyi pénzért, akkor lehetne jó minőségűnek nevezni.
Szerintem.[link]
Még az audio megjelölés is rajta van.
HDMI kimenetes egységet kellene a számítógépedbe tenni!

[ Szerkesztve ]

(#15035) Teng válasza BBéci (#15034) üzenetére

Teng
(fanatikus tag)

A HDMI-vel se mennék többre mert H&K 130 erősítőm van azon meg nincs hdmi:D és kell az 5.1. amúgy meg van egy fülesem és néha arról (erősítőről) hallgatnék zenét .. Azért is kell ilyen hosszú kábel.

(#15036) BBéci

BBéci
(PH! nagyúr)

Ez a csúcskategória: [link]

(#15035) Teng
Értem!
Jó lesz az a kábel, csak kicsit kötözködtem. :R

[ Szerkesztve ]

(#15037) ikov4 válasza BBéci (#15029) üzenetére

ikov4
(újonc)

BBéci ! Azt írtad az a baj, hogy monó jelből próbálok sztereót kreálni, ezt nem értem. Én úgy tudom, hogy a TV műsorok sztereóban érkeznek a készülékemre.

(#15038) BBéci válasza ikov4 (#15037) üzenetére

BBéci
(PH! nagyúr)

Ez óriási tévedés!
Egyrészt nem az összes műsor, film sztereó, másrészt egyes adók csak monóban sugároznak. Erre példa nálam a Viasat3.
10 éve használok digitális bemenetes, dekóderes erősítőket, van némi tapasztalatom.
Miért nem optikain viszed az erősítőbe a hangot? Nincs rá lehetőség?

[ Szerkesztve ]

(#15039) ikov4 válasza BBéci (#15038) üzenetére

ikov4
(újonc)

Sajnos nincs az LCD tv-n sem optikai, sem koaxiális csatlakozási lehetőség, így csak az RCA-n keresztűl tudom az erősítő felé eljuttatni a hangot.

(#15040) hdcsaba87

hdcsaba87
(fanatikus tag)

Erősítő után most hangfalakat szeretnék vásárolni. Több variáció előkerült mint például, hogy a meglévő jamo fc6000-res hangfalpáromat berakom háttérsugárzónak, és centert és frontokat veszek. Kef C7 és Polkaudio TSI 300-at szemeltem ki. Hang alapján mind a kettő tetszik bele is férnének szűkösen a 120-130 as keretbe.
Ma elmentem a médiába és találtam egy kef C5 ös szettet 130 ezerért, itthon kiderült hogy 120 ért már be lehet szerezni... de nem ez a lényeg, hanem lehet hogy az én hallásommal van a baj de a C5 és a C7 közt nem volt akkora különbség mint amire számítottam, azt is mondanám hogy a mélyeken kívül semmi. (Megjegyzem nem egymás mellett volt a két hangfal).
Kef c5 szettet lenne érdemes venni, vagy egy front center össszeállítást.
Sajnos nem volt még 5.1 es hangfalszettem így nem tudom, hogy ha a háttérnek másfajta hangfal van berakva mennyire zavarja majd a mozizást.

(#15041) BBéci válasza ikov4 (#15039) üzenetére

BBéci
(PH! nagyúr)

Áruld el a tévé pontos típusát!

(#15042) Dorian válasza hdcsaba87 (#15040) üzenetére

Dorian
(PH! addikt)

Ha megteheted, mert Bp-i vagy, inkább a Hifibarlangba és hasonló helyekre menj hallgatózni, mint MM és társaiba.

(#15043) BBéci válasza hdcsaba87 (#15040) üzenetére

BBéci
(PH! nagyúr)

Az első hozzászólásban és még jónéhányban leírtuk, hogy a hangdobozoknak ugyanabból a családból KELL származniuk az egységes hangkép megteremtése, kialakítása érdekében!!! :K

Jól hallottad, a mélytartományban van köztük különbség. A C7 16 centis, a C5 13 centis hangszórókkal rendelkezik és a dobozméret sem egyforma. Milyen egyéb eltérésre számítottál? :F

(#15044) hdcsaba87 válasza Dorian (#15042) üzenetére

hdcsaba87
(fanatikus tag)

Nem budapesti vagyok, ezért is érdeklődök itt. :)

(#15045) ikov4 válasza BBéci (#15041) üzenetére

ikov4
(újonc)

Samsung LE 40 F71 LCD.

(#15046) BBéci válasza ikov4 (#15045) üzenetére

BBéci
(PH! nagyúr)

Nem mai darab, de nem gondoltam, hogy nincs rajta digitális hangkimenet.

(#15047) Teng

Teng
(fanatikus tag)

Még egy kérdésem lenne

olcsó és a drága közül szerintetek a megér 2,5x annyit a drágábbik, mert az elsőt eltudom intézni posta nélkül. 1900ért a másikra rájön 1500posta és úgy már 5k-ba fog kerülni, amúgy a hangfalszettem JBL CS178

(#15048) ricsik válasza BBéci (#15034) üzenetére

ricsik
(senior tag)

Nálam is ez volt. 10m hdmi (filléres) és asszem 10m optikai a gép és az tv + erősítő közt. Aztán beláttam, hogy ez így nem az igazi, nagy a táv, szar a kábel a MPC is baszakodott mindig, így vettem egy popcorn média játékost. Hát zongorázni lehet a különbséget mind kép, mind hangügyileg. Most egy másfeles hdmi és egy kácsa silver koax kábel viszi a képet és a hangot.

(#15049) hdcsaba87 válasza BBéci (#15043) üzenetére

hdcsaba87
(fanatikus tag)

Nem is tudom mire számítottam volna.
Akkor inkább úgy teszem fel a kérdést, hogy onkyo 508 nak a fent említettek közül melyiket tudnátok ajánlani, esetleg valakinek van-e tapasztalata.
Mission mv-8 at is hallgattam, de az nem tetszett annyira.

(#15050) Dorian

Dorian
(PH! addikt)

Mostanában a topik olvasgatásának hatására kezdek ismét rákapni a zenehallgatásra. Hihetetlen, hogyan tud szólni egy flac "pure direct" módban, még a házimozi erősítőmön is. Már el is felejtettem ezt az élményt. Most Harcsa Veronika szól... :))

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.