Hirdetés

2012. május 28., hétfő

(#34001) mike1978 válasza sirfer (#33998) üzenetére

mike1978
(kvázi-tag)

Hazimozistudio, Streamaudio, Homemovie ? ezeket próbáltad már?

(#34002) sirfer válasza mike1978 (#34001) üzenetére

sirfer
(fanatikus tag)

Konkrét márka kellene, amelyről már van tapasztalat.
Eddig a Loxone-ra kaptunk ajánlatot.

(#34003) sirfer válasza Gál István (#33999) üzenetére

sirfer
(fanatikus tag)

:K

(#34004) ricsik válasza sirfer (#33998) üzenetére

ricsik
(senior tag)

Főnököm házába Sonos multiroom lett kiépítve. Minden szobában az álmennyezetbe lett építve egy hangszóró és egy sonos készülék. A zonákat Sonos távval, ill. okostelefonnal lehet vezérelni. A világítás, redőny stb.. esetében nem vezéreltek. Piszok drága az már biztos.

[ Szerkesztve ]

(#34005) cekkk válasza sirfer (#33998) üzenetére

cekkk
(senior tag)

http://www.domintell.hu/
Őket merem neked ajánlani!

(#34006) sirfer válasza ricsik (#34004) üzenetére

sirfer
(fanatikus tag)

Megvan közben a megoldás, intelligns házvezérlés és multiroom , ha szükséges.
A Házimozi Stúdió nagyon korrekt volt...

(#34007) sirfer válasza cekkk (#34005) üzenetére

sirfer
(fanatikus tag)

ok,köszi, megkeressük őket is. :R

(#34008) cekkk válasza sirfer (#34007) üzenetére

cekkk
(senior tag)

[schneider-t] nézném meg, igaz kicsit ipari, de mesélték, hogy nem egy Budai villába szerelték már be ezt a rendszert.
Szerintem az egyik legprofibb műszaki és szoftveres háttérrel rendelkező automatizáló megoldás. Pont a szoftveres részéből készül a diploma munkám. Ha kell olyan személy a schneidernél elérhetősége aki a TACal foglalkozik megadom szívesen.
Érdemes ezen is elgondolkozni.

(#34009) Gaben1

Gaben1
(tag)

üdv! sikerült beszereznem egy PHILIPS 70FA 930-as erősítőt tudna valaki véleményt mondani? hátha valakinek van tapasztalata , most tesztelem..

gigabyte eX38 DS5 , E6700@3500,EVGA KO 8800GTX,4X1 GB kingmax mars ddr2 1066, 1500+1000+640gb+500gb sata2 ,samsung 19'' 931bf 2ms Corsair TX 750

(#34010) sirfer válasza cekkk (#34008) üzenetére

sirfer
(fanatikus tag)

köszi :R :R :R

(#34011) BBéci válasza Vidala (#34000) üzenetére

BBéci
(PH! nagyúr)

Később, ha meglesz a NAS, úgy fogom összekötni, de addig, az említettek miatt, nem használom a routert.

Sirfer!
Legalább 10 olyan házban jártam, amibe a Házimozi Stúdió épített multiroom rendszert és egyebeket, amit említettél. Írtam is róluk.

[ Szerkesztve ]

www.av-online.hu Tesztek, tippek, hírek, mindenről ami hifi és házimozi.

(#34012) mike1978 válasza sirfer (#34002) üzenetére

mike1978
(kvázi-tag)

Control4 (multiroom, ház automatizálás, és nem horror)
Control4
SystemLine (bár ez ház automatizálást nem tud)
Sonos (bár ez sem tud autómatizálást, de nagyon jópofa)
AMX (na ez bonyi és jó drága de mindent tud

[ Szerkesztve ]

(#34013) Dragon27 válasza mike1978 (#33977) üzenetére

Dragon27
(tag)

Ma megnéztem az árakat és a belsejét erősítők 420 Euróba is ic-s végfok van ..... :(((
Valószínű úgy oldom meg hogy veszek Yamaha 5.1 ami mozi hatásban még valahogy elmegy és lemondok a Sztereóról ...
És gyűjtök agy Sztereó erősítőre DENON alsó kategória körül jónak mondható ?
Vagy más márkát sztereóra nekem elég akár 2x40W a lényeg hogy szépen szóljon ...
És ez lesz a legjobb megoldás :)

Egyébként mindkét kategóriában a PIONEER ?

(#34014) mike1978 válasza Dragon27 (#34013) üzenetére

mike1978
(kvázi-tag)

Sztereóból a legjobb ár/érték arányú kis erősítő a NAD C316....ezt érdemes megvenni!

(#34015) Dorian válasza Dragon27 (#34013) üzenetére

Dorian
(PH! addikt)

Igen, ez a legköltséghatékonyabb megoldás, csak át kell dugdosni a 4 banánt egyik erőlködőből a másikba mozi / zene váltásnál, ennyi kényelmetlenség.
Sztereóban végképp érdemes használtak közt keresgélni: A használtan 35 körüli Rotel ra-940bx-em odaver a használt 130ezres Denon 2809 AVR-nek zenében.
Nálam a huszon1-2 m2-en a 2x40W-os Rotelt 20-30% közt használom (91dB-es hangfalakkal). Bőven elég.
De a sztereókban többnyire nincs DAC, ezt is figyelembe kell venni, mint kiadást.

(#34016) BBéci válasza mike1978 (#34014) üzenetére

BBéci
(PH! nagyúr)

Nemrég 35 körül kelt el egy 315-ös, én beszéltem rá egy srácot, hogy vegye meg. Wödörfedél Diamondot is vett hozzá.

(#34017) mike1978 válasza BBéci (#34016) üzenetére

mike1978
(kvázi-tag)

Az utóbbi erősen elrontotta az arányt :)

(#34018) BBéci válasza mike1978 (#34017) üzenetére

BBéci
(PH! nagyúr)

Azt is potom pénzért vette, annyit megért.

Az Index tévés topikjában két napja folyik a vita a HDMI kábelekről. Néhány tudatlan azt állítja, képzelem csak, hogy van köztük különbség.

(#34019) mike1978 válasza BBéci (#34018) üzenetére

mike1978
(kvázi-tag)

így megy ez...ezért használ mindenki HAMA márkájú HDMI-t....nem kell vele foglalkozni, van aki érti van aki hiszi és van aki tudja is....vagy netalántán tapasztalta is.....
A kábelek túl woodozásában én sem hiszek, de kábel és kábel között egyértelműen van különbség!

(#34020) xtremetuning válasza BBéci (#34018) üzenetére

xtremetuning
(senior tag)

Olvastam.... :DDD , megy a hülyeség rendesen....
Nem akartam hozzászólni, mert pár perc után csak anyázni tudnék, azért meg minek.

By the way elmentem, meghallgattam a haveromnál a 2 új JL Audió szubját...B+, B+, B+.
Már tudom, mi volt a nyűgöd nálam :K
Hét második felén jöhetsz újra tesztelni :DDD , de ezúttal a mozit.

...ha belekezdtél a high-endbe, vess keresztet, mert sosem lesz vége.. :) ......... és ezt mástól nyúltam, de nagyon igaz : 'Tegnaptól őszinteséget fogadtam. Azóta nincsenek barátaim...'

(#34021) bajnokpityu válasza Dragon27 (#34013) üzenetére

bajnokpityu
(PH! kedvence)

nekem újabban az a tippem, h annyira nem is jók a sztereo denonok. siman egységesebb a hangja egy jobb hknak, marantznak. mármint az alsó kategóriában

[ Szerkesztve ]

véleményem saját koordináta-rendszeremben érvényes :)

(#34022) BBéci válasza xtremetuning (#34020) üzenetére

BBéci
(PH! nagyúr)

Kíváncsi lettem, mit változtattál?
Ezen a héten nincs egy szabad percem sem, jövő hétre kell halasztani a fülelést. Ha érdekel az AVR400...

(#34023) Pgabor79

Pgabor79
(tag)

Srácok!
Ugyan egy JBL ES250-re fáj a fogam (az ES 5.0 mellé), de annyira dicséritek a Proson R(12)-t hogy már nem is tudom....
A JBL is megéri az árát? Hallotta már valaki? Ha a JBL is dob akkorát akkor azért mégiscsak "családban maradna".

(#34024) mike1978 válasza xtremetuning (#34020) üzenetére

mike1978
(kvázi-tag)

Melyik JL szubok? ha nem titok?

(#34025) n.dani válasza Pgabor79 (#34023) üzenetére

n.dani
(lelkes újonc)

A JBL-t ugyan nem hallottam,de ebben az árban amit bátran merek ajánlani az az MJ Acoustic Pro50mk II 25-ös zárt sub (az 5.1-es Xeno szetthez van.)

"...a boldogság nem más mint eltorzított életforma, képzeletek kupolája volt míg a szél szét nem hordta..."

(#34026) BBéci válasza bajnokpityu (#34021) üzenetére

BBéci
(PH! nagyúr)

A NAD-okat se hagyd ki! Viszont a Denon PMA 2010AE eszméletlen jó, az ára már kevésbé.

n.dani
Nem rossz, de nagyon pici, még a Xenóhoz is karcsú, pláne JBL ES szetthez.

[ Szerkesztve ]

(#34027) xtremetuning válasza BBéci (#34022) üzenetére

xtremetuning
(senior tag)

Kellett egy nap az erősítőben a kondiknak, hogy teljesítményt is hozzanak.
Amikor itt voltál, elég szívószál hangja volt... :((( Persze mostanában inkább a sztereót nyúzom, asszem érthető okokból... :B
Szóval bejáródott rendesen, plusz kibaxtam a vandenhult a centertől és kapott egy új kábelt, amit most járatok, de már most mennyei a hangja....jót tesz a nagytisztaságú réznek, ha arannyal és platinával vegyítik... :R olyan sávszélei lettek....wow :))

Plusz jön a két mély nekem is.... ;]

...ha belekezdtél a high-endbe, vess keresztet, mert sosem lesz vége.. :) ......... és ezt mástól nyúltam, de nagyon igaz : 'Tegnaptól őszinteséget fogadtam. Azóta nincsenek barátaim...'

(#34028) xtremetuning válasza mike1978 (#34024) üzenetére

xtremetuning
(senior tag)

Nem titok. Ebből kettő.... :))

(#34029) Integra válasza xtremetuning (#34028) üzenetére

Integra
(Jómunkásember)

1 milla per darab? azzzigen... remélem ennyiért le is ... :)

(#34030) Pgabor79 válasza n.dani (#34025) üzenetére

Pgabor79
(tag)

egy 25-ös láda nem tudom elég lehet-e cirka 50nm-re... (Nappali-konyha-étkező egy légtérben)

[ Szerkesztve ]

(#34031) mike1978 válasza xtremetuning (#34028) üzenetére

mike1978
(kvázi-tag)

dzsézusz kráj :) ez elég combi lehet..... :DD :DD :DD

(#34032) mike1978 válasza Pgabor79 (#34030) üzenetére

mike1978
(kvázi-tag)

A 25-ös MJ az 50nm-be édes kevés, és mivel zárt szub, és elsősorban zenére tervezték, így mozin kicsi a hangnyomása...nem erre való! 50nm-be ha azt akarod, hogy hadd-el hadd legyen akkor akár két 12"-is berakható, de min 1 jó minőségű...
A JBL sem rossz, bár kicsit kemény hangja van, inkább felső basszus mint az a lágy karakter...az R12 épp ellenkezője...Nyíregyházán egy ismerősöm most vette a másodikat szintén 40-50nm körüli szobába, ikon szett mellé, és teljesen odavan!

(#34033) Sanci38 válasza xtremetuning (#34028) üzenetére

Sanci38
(PH! kedvence)

Gratulálok! :R

Minden érdekel, ami árammal működik... Na jó a 100-as izzó annyira nem.

(#34034) Sanci38 válasza Pgabor79 (#34030) üzenetére

Sanci38
(PH! kedvence)

Oda legkevesebb 30-as vagy kettő kell És legkevesebb 500 W körüli..

(#34035) xtremetuning válasza Integra (#34029) üzenetére

xtremetuning
(senior tag)

:DDD

"ennyiért le is....." ő nem fog, de ha meghallod a terminátor salvation közben, akkor magadat fogod le...... ;]

(#34036) mike1978 válasza xtremetuning (#34035) üzenetére

mike1978
(kvázi-tag)

Nagyon goromba a JL ...igazából talán meg merném kockáztatni, hogy a Velonál jobb...persze kinek a pap....de az a hangszóró, meg az az összeszerelési minőség....és azért eltöltöttel pár évet az autohifi terén, mély sugárzó gyártás közben...így bőven van tapasztalat...csak ne lenne olyan drága...de valahogy minden olyan cég, aki tudja magáról, hogy kuriózumot gyárt már nem szégyell annyit elkérni a motyóért amennyit akar...
Milyen lehet két [Gotham]ilyen egy jó teremakusztikájú dedikált szobában :U :U :O :O :O

[ Szerkesztve ]

(#34037) xtremetuning válasza mike1978 (#34036) üzenetére

xtremetuning
(senior tag)

A barátom, akinél hallgattam, 2 velot tesztelt 1 hónapig. Majd kapott egy jl-t és nem volt visszaút... :N
Az ő véleménye szerint jobb. Én amikor összehasonlítottam nála a két dobozt, összeszerelés, minőség stb....egyértelműen JL.

(#34038) Sanci38 válasza mike1978 (#34036) üzenetére

Sanci38
(PH! kedvence)

Gotham mindössze 163 kiló... :C :R

[ Szerkesztve ]

(#34039) mike1978 válasza xtremetuning (#34037) üzenetére

mike1978
(kvázi-tag)

Hát nem akartam ennyire elfogult lenni, de szerintem is egyértelmű....bár az is igaz, hogy a velo gyárt az olcsóbb kategóriában is...(de minek)...viszont a JL egy igazi "dög"....egy szó mint száz.....Gyár

(#34040) Integra válasza xtremetuning (#34035) üzenetére

Integra
(Jómunkásember)

elhiszem, de ez még nem az én kategóriám.. nekem kb fél milla az, amit csak az 5.1-re szánok. receiver nélkül. majd. többet nem igazán ér meg.
majd ha már egy nap házat építek és oda betervezem. nem vagyok csilliomos.

(#34041) mike1978

mike1978
(kvázi-tag)

(#34042) xtremetuning válasza mike1978 (#34039) üzenetére

xtremetuning
(senior tag)

Tudnak ezek az oroszok.... :DDD
Anno még autó hifiben használtuk őket. Rettenetesen precíz cuccok.
Sajnos az áruk is az. Viszont amit produkálnak...szinte hihetetlen.

(#34043) Firehand

Firehand
(újonc)

Sziasztok!

Én csak érdeklődöm, tervben van egy kezdő házimozi szett összeállítása. 70% mozi-30%zene, plusz rádiózás.
Jelenleg semmilyen információm sincs és olyan oldalakat keresek ahol több infót/tudást tudok ebben a témában szerezni.
Szeretnék egy média pc/asztali gép segítségével kialakítani egy olyan sarkot ahol net+mozi+rádió+zene+tv-zés is megy.

Azt szeretném megtudni szükséges e erősítő ha mondjuk egy olcsóbb hangfal szettet állítok fel. Látom a visszaolvasott hozzászólásokból, hogy itt nagypályás emberek adnak tanácsot ezért felkészültem a kb.takarodj erről a fórumról, olcsó cuccal menj máshová témájú hozzászoktatásokhoz. Elhiszem, hogy drága cuccon iszonyat szép a hangzás, de ennél sokkal fontosabb dolgokra kell a pénz...ennyi...Előre elmondom, nincs 600 k egy erősítőre, azért mert az annyira jó, hogy mást nem is érdemes venni. Én nem szeretnék elkölteni max 150.000 ft-ot, ha valami érdekeset hallok akkor max.200. :-)

Ha viszont van itt olyan aki esetleg segítőkész és van ötlete, mire érdemes költeni, illetve milyen bevált típusokat ismer akkor azt megköszönöm. Nincsenek nagy elvárásaim, csak közepes hangminőségbán milyen irányban keresgéljek.
Szeretnék hd minőségű filmeket, mp3, rádió hallgatásra használni a gépet, nem bánnám azt sem, hogy esetleg a számítógépről tudnám közvetlenül lejátszani a zenét. Ehhez nem tudom, milyen csatlakozóval kellene rendelkezni,

Ha jól tudom HDMI kábellel lehet elvinni hangot is ha képes a készülék leszedni a hangot, de ez nem tudom például okoz e minőség romlást? Igaz mivel gagyi minőségről van szó biztos amúgy sem a legszebb a hangzás, de kíváncsi vagyok rá?

Szívesen vennék egy komolyabb erősítőt akár, de mivel nincs pénzem most jó minőségű hangfalakra így nem sok értelme van egy komolyabbra beruháznom, gondolom én. Nekem ez hosszútávon megmaradna szóval nem azért veszem, hogy 2 év múlva eladjam, legalábbis remélem, hogy azért többet kibír.

Tablet: http://kepfeltoltes.hu/view/110421/tab_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

(#34044) mike1978

mike1978
(kvázi-tag)

mekkora már a 800-as B&W mellett :DD

(#34045) ricsik válasza xtremetuning (#34028) üzenetére

ricsik
(senior tag)

Szint isten, őrült vagy (jó értelemben) :Y :R

(#34046) xtremetuning válasza Integra (#34040) üzenetére

xtremetuning
(senior tag)

Az én kategóriám sem..... csak vagizok itt.... ;], fájdítom a sziveteket.
Én is csak álmodozok róla.

[ Szerkesztve ]

(#34047) mike1978 válasza Firehand (#34043) üzenetére

mike1978
(kvázi-tag)

Ebből az összegből (150-200), már lehet normálisat venni...kérdés mekkora szobába tervezed...
Erősítők amik jók lehetnek új készülékben:
Harman AVR-156: 89.990.-
harman AVR-165: 119.990.-
Denon AVR-1611: 89.990.-
Onkyo TX-SR608: 129.990.-
Denon AVR-1911: 129.990.-

Hangafalakból 5.0:
itt van egy két akciós..megtalálod őket, igazából meg kéne hallgatni, de erősítőtől függően 100-120e között van egy két nem rossz termék
5.1: itt csak kisebb szettek férnek az árba pl JBL SCS 178...egész jó nem nagy szobába, vagy Harman HKTS-16...Proson Event szett

[ Szerkesztve ]

(#34048) ricsik válasza Dorian (#34015) üzenetére

ricsik
(senior tag)

DAC nem kell, ha pl Popcornra, vagy Squeezeboxra van kötve analógon egy ilyen sztereoó gép nem? Ezt most nem teljesen értem. Te pl laptophoz használod nem? Milyen más esetben lehet szükség külön DAC-ra?

[ Szerkesztve ]

(#34049) xtremetuning válasza mike1978 (#34044) üzenetére

xtremetuning
(senior tag)

...és milyen a kidolgozásuk nem ? A Velo élőben olyan volt mellette, mint egy kínai g...i.
Pedig tudjuk, hogy nagyon jó mélye van annak is. Sőt ! Ha nem hallottam volna a JL-t, akkor a velóra tettem volna a voksom.

(#34050) mike1978 válasza xtremetuning (#34049) üzenetére

mike1978
(kvázi-tag)

Főleg manapság...az új CHT-Q-nál jobb volt a régi, az impact az annyira kínai, hogy nagyon....a nagyobbak jók, de valahogy addig érzi ezt az ember míg nem tesznek mellé egy JL-t...de pl a Monitor Audio nagy szubjai is ilyenek...nagyon szép munka kívülről...és persze a Velo is nagyon ott van fejlesztésben, csak valamiért náluk is kezd költségcsökkentő morál beállni, és ez meglátszik a terméken sajnos...

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.