Hirdetés

2012. május 28., hétfő

(#39001) hackeeeee válasza BBéci (#38999) üzenetére

hackeeeee
(Jómunkásember)
LOGOUT blog

Öhm, ez azért nem feltétlen igaz, mert mondjuk ha Brazos-od van, abból biza kijön a HD hang, és tudtommal a Sandy-k integrált GPU-ja is tudja mindkettőt.

(#39000) KatonaT: Úgy dísznek, hogyha több hdmi-s eszközöd van mint ahány hd csatid, tehát pl. BR lejátszó, PS3, xbox...stb, akkor be tudod kötni őket könnyedén.

[ Szerkesztve ]

Véleményem szubjektív... - AMD sAM2-es konfiguráció eladó: http://href.hu/x/hq4h

(#39002) Sanci38 válasza Tabika (#38995) üzenetére

Sanci38
(PH! kedvence)

Mivelhogy tudja továbbítani.

Minden érdekel, ami árammal működik... Na jó a 100-as izzó annyira nem.

(#39003) Sanci38 válasza KatonaT (#39000) üzenetére

Sanci38
(PH! kedvence)

Csak arra,dísznek másra nem jó..
Pio 420 nem tud HD -felbontást.nem is tudhat nincs mivel leszedje.Ime Pioneer 421 már tudja

[ Szerkesztve ]

(#39004) Tabika válasza KatonaT (#38997) üzenetére

Tabika
(kvázi-tag)

Akkor úgy látszik , hogy szar erősítőt vettem.Köszönöm a segítségeteket.

(#39005) hazo

hazo
(lelkes újonc)

Szerintetek melyik lenne jobb vàlasztàs, az onkyo ht-s5405 vagy a denon dht-1311xp?
Melyik szól jobban? Kifejezetten filmnézéshez, házimozihoz kellene. Optikán kötném rá a forrást.

Előre is köszi.

(#39006) KatonaT válasza Sanci38 (#39003) üzenetére

KatonaT
(tag)

Én úgy gondoltam hogy a 420-as is kezeli a hangot mint nekem az 520-as!

Amikor hozzám került az első HM erősítőm nem értettem hogy minek van rajta annyi Videó átmenet! De a mai napig nem tudom minek tesznek rá annyit úgy is csak közvetíti...

H67M, Sandy Bridge i5-2400, AData 4 GB/1333 GamingSeries, Chieftec CTG-500-80P, Samsung HD103SJ HDD, Samsung B2230M 21.5", Jamo 426 HCS3, Pioneer VSX-520

(#39007) Sanci38 válasza KatonaT (#39006) üzenetére

Sanci38
(PH! kedvence)

Nem jól tudtad.

(#39008) sysrq válasza Sanci38 (#39007) üzenetére

sysrq
(senior tag)

Én is úgy tudtam nem használja a hangot a belépő Yamaha, csak átengedi a jelet. De mégiscsak, ez mondjuk a jobbik eset.

(#39009) BBéci válasza hackeeeee (#39001) üzenetére

BBéci
(PH! nagyúr)

Már többször bevallottam, nem értek a számítástechnikához. Feltételeztem, ha a 400-as nVidiák és a 4000-es Atik nem adnak ki HD hangot, állok az alaplapiak pláne nem képesek rá.
Végül is nincs sok jelentősége a lánc többi elemének minősége miatt.

www.av-online.hu Tesztek, tippek, hírek, mindenről ami hifi és házimozi.

(#39010) KatonaT válasza BBéci (#39009) üzenetére

KatonaT
(tag)

Na elég szépen beszóltál :)
Az Ati 4000-es és az Nvidia 400-as egy kicsit régebbi platform mint a Sandy Alaplapok és CPU-k!(Ezek év elején jelentek meg) Nem mondom biztosra hogy kijönnek azok a hangok de azért megpróbálom! :)
Abból kifolyólag kerestem csak ilyen filmeket mert a napokban beszéltük hogy alig találok DTS-es filmeket is nemhogy DTS-HD-t!
Ezért szereztem csak ilyen filmet hogy kipróbáljam! Semmi "komoly" szándékom nem volt velük!

H67M, Sandy Bridge i5-2400, AData 4 GB/1333 GamingSeries, Chieftec CTG-500-80P, Samsung HD103SJ HDD, Samsung B2230M 21.5", Jamo 426 HCS3, Pioneer VSX-520

(#39011) hackeeeee válasza BBéci (#39009) üzenetére

hackeeeee
(Jómunkásember)
LOGOUT blog

Segáz. :) Cserébe értesz máshoz.. ;]

Lényegében az újabb integrált GPU-k tudják már ezt a funkciót. :K

stevve régebbi táblázáta: (már ebben is látható, hogy az i3/i5-ös procik GPU-ja is tudja)

[ Szerkesztve ]

Véleményem szubjektív... - AMD sAM2-es konfiguráció eladó: http://href.hu/x/hq4h

(#39012) KatonaT válasza hackeeeee (#39011) üzenetére

KatonaT
(tag)

Nem tudom hogy tudják-e! (pont most olvasok utána)
Nem azért töltöttem le hogy fussak a szomszédhoz hogy azta nekem ilyet lejátszik a cucc igaz ugyanúgy szól mint egy DTS mert nem költöttem házimozira fél millát de azért lejátsza :)
Csak kíváncsiság :) rossz emberi szokás de hát ez legalább ingyen van

(#39013) hackeeeee válasza KatonaT (#39012) üzenetére

hackeeeee
(Jómunkásember)
LOGOUT blog

DTS-HD-nál valszeg sima DTS-ed lesz, TrueHD-nál sima Dolby, mivel az erősítő nem tudja.. Sőt, ha nem tud a HDMI-ről hangot levenni, akkor lehet, hogy csak csend lesz. :)

[ Szerkesztve ]

(#39014) Caldera1

Caldera1
(kvázi-tag)

Sziasztok!

Onkyo 609-esemen ma kezdtem a házimozi beállításokat és azt vettem észre, hogy nagyon felmelegedett, pedig nem is hajtottam. Tegnap még csak tuner-beállításokat eszközöltem, akkor nem vettem észre melegedést.
Teljesen átmelegedett a fölötte lévő DVD lejátszó is. Picit aggódok...
Miért melegedhet?

(#39015) hackeeeee válasza Caldera1 (#39014) üzenetére

hackeeeee
(Jómunkásember)
LOGOUT blog

Mi számít nagy felmelegedésnek? Kezed rábírtad tenni?

(#39016) KatonaT válasza hackeeeee (#39013) üzenetére

KatonaT
(tag)

HD Audio Formats: Dolby TrueHD, DTS-HD Master Audio
Elvileg tudja az erősítő!
Aztán meg ha nem így jártam :R

(#39017) Caldera1 válasza hackeeeee (#39015) üzenetére

Caldera1
(kvázi-tag)

Most ne röhögjetek ki azért..., borhőmérőt tettem rá, úgy, hogy kb. 8 cm-re volt a vége az előlaptól a bordák fölött. 45 fokot mutatott.

(#39018) Johnny Cage válasza hackeeeee (#39013) üzenetére

Johnny Cage
(PH! addikt)

VSX-520 ismeri a HD hangformátumokat. azt kérdés, hogy van-e szükség rá... én sokkal drágább rendszeren se hallottam ki a különbséget és kiváncsi lennék, hogy egy vakteszten hányan találnák el, hogy DTS-HD core-t vagy tömörítetlen DTS-HD MA hangsávot hallanak..

[ Szerkesztve ]

(#39019) Sanci38 válasza Caldera1 (#39014) üzenetére

Sanci38
(PH! kedvence)

Épp a rajta levő lejátszó miatt. 10 cm. hely kell felette minimum.
Egyébként a videoszekció szokott melegedni.

(#39020) hackeeeee válasza KatonaT (#39016) üzenetére

hackeeeee
(Jómunkásember)
LOGOUT blog

Hát ha tudja mégis, akkor hajrá. :)

(#39018) Johnny Cage: Én úgy emlékeztem, hogy 400-as erősítője van. :) Na ja, arra Én is, ahhoz rendszer is kell, hogy hallatszódjon a különbség. :K

[ Szerkesztve ]

(#39021) Caldera1 válasza Sanci38 (#39019) üzenetére

Caldera1
(kvázi-tag)

Kicsit részleteznéd, hogy egy THX Select2 erősítőnél miért melegszik a video-szekció?
Másrészt ezt úgy értelmezzem, hogy normális a jelenség, és nincs befolyással a melegedés az élettartamra?
Az előző Onkyomon is a tetején volt a DVD lejátszó. Sőt! Az még hifi állványban is volt, ahol még kevesebb hely jutott neki. Most pedig elöl-hátul teljesen nyitott helyen van, igaz falba van betéve. Dehát mégse rakhatom a DVD és BD lejátszóra a több, mint 11 kg-os erősítőt...

(#39022) KatonaT válasza Caldera1 (#39017) üzenetére

KatonaT
(tag)

A leírásában is szerepel hogy 20 cm fölötte..... (olvasd el a 3. oldalt)

(#39023) hackeeeee válasza Caldera1 (#39021) üzenetére

hackeeeee
(Jómunkásember)
LOGOUT blog

Min. 15-20cm.. Annál csak több legyen felette..

(#39024) Caldera1 válasza hackeeeee (#39023) üzenetére

Caldera1
(kvázi-tag)

Ha mondjuk a 1912-es Denont vettem volna, annál is 15-20 cm helyet javasoltatok volna felette?

(#39025) hackeeeee válasza Caldera1 (#39024) üzenetére

hackeeeee
(Jómunkásember)
LOGOUT blog

Mindenképp érdemes ennyit v többet hagyni felette, hogy szellőzzön..

(#39026) wolf88

wolf88
(lelkes újonc)

Sziasztok!

Van egy 1000 Wattos házi mozim.Az lenne a kérdésem,hogy a hangfalakat milyen dB értékre célszerű beállítani a minél jobb hangzás, dübörgés elérése végett?Jelenleg 0 van mindegyik.Köszi szépen.

(#39027) Caldera1 válasza hackeeeee (#39025) üzenetére

Caldera1
(kvázi-tag)

Értem, köszi.
Rengeteg beállítás van rajta, nem vagyok egy műszaki béna, de már elveszek bennük... Ezek a video áramkörök automatikusan leválasztásra kerülnek, ha nem használja az erősítő vagy hogy van ez?

(#39028) hackeeeee válasza Caldera1 (#39027) üzenetére

hackeeeee
(Jómunkásember)
LOGOUT blog

Javaslom a használati tanulmányozását! :K

Ezt Én nem tudom, mások lehet igen. :B :)

(#39029) BBéci válasza KatonaT (#39010) üzenetére

BBéci
(PH! nagyúr)

Nem beszólásnak szántam, ha annak tűnt, bocs!
Ahogy Johnny írta, egy bizonyos minőségi szint alatt nem lehet hallani a HD formátumok előnyeit.

(#39030) BBéci válasza Johnny Cage (#39018) üzenetére

BBéci
(PH! nagyúr)

A DTS-HD MA nem tömörítetlen!

(#39031) BBéci válasza Caldera1 (#39024) üzenetére

BBéci
(PH! nagyúr)

Erősítő tetejére másik készüléket tenni a lehető legnagyobb baklövések egyike és egyben szigorúan tilos. Égnek áll a hajam, amikor olyat látok.

(#39032) KatonaT válasza Caldera1 (#39024) üzenetére

KatonaT
(tag)

Nekem mondjuk a pioneer-ra 40 centi távolságot ír!

(#39033) KatonaT válasza BBéci (#39029) üzenetére

KatonaT
(tag)

Csak vicceltem az "elég szépen beszoltál" mondattal azért tettem oda a :)
Az a bizonyos szint az nállam nagyon sok mindenen elbukik, alapból a driverek, kábelezések, szoba akusztika, sőtt igazából semmim nincs meg hozzá csak maga a film :)
De minden így kezdődik :) csak nincs kilátásban a folytatása :W

(#39034) Caldera1 válasza BBéci (#39031) üzenetére

Caldera1
(kvázi-tag)

Hmmm... akkor én még a hi-fi tornyok világában maradtam, amikor egymás fölött volt minden. A Sony hifim is így van. Erősítő, rajta a cd-lejátszó.
De akkor holnap lepakolok az Onkyoról mindent.

(#39035) Caldera1 válasza KatonaT (#39032) üzenetére

Caldera1
(kvázi-tag)

Hoppá. Az nem kevés...
Amúgy tényleg ott van a 3. oldalon a 20 cm távolság, csak nem vettem észre.

(#39036) hackeeeee válasza Caldera1 (#39034) üzenetére

hackeeeee
(Jómunkásember)
LOGOUT blog

Naigen, csak egy régi hifi közel sem melegedett annyira, mint ezek közül néhány erősítő képes.. Van amelyikben venti is van épp ez miatt. :)

(#39037) hackeeeee

hackeeeee
(Jómunkásember)
LOGOUT blog

Az új házimozi! :D

[ Szerkesztve ]

(#39038) Caldera1 válasza hackeeeee (#39036) üzenetére

Caldera1
(kvázi-tag)

A 609-esbe is nyugodtan rakhattak volna egy ventit, ártani biztos nem ártott volna...

(#39039) hackeeeee válasza Caldera1 (#39038) üzenetére

hackeeeee
(Jómunkásember)
LOGOUT blog

Nem tudom, hogy mitől függ, hogy rakjanak-e bele.. Személy szerint asszem Denon-ban láttam, na meg a Technics-ekben. Többiek biztos láttak már több cuccban is.

Nekem, ha "komolyabban" hajtom, akkor is kézmeleg max a Denon, bár fölötte 20-25 centi, mozog felette a levegő.

(#39040) KatonaT válasza hackeeeee (#39037) üzenetére

KatonaT
(tag)

Ezzel legalább nem zavarod a szomszédokat :-)
Na jóéjt mindenkinek!

(#39041) hackeeeee válasza KatonaT (#39040) üzenetére

hackeeeee
(Jómunkásember)
LOGOUT blog

Az tuti. :D

Viszont. :)

(#39042) BBéci válasza hackeeeee (#39037) üzenetére

BBéci
(PH! nagyúr)

Autóhifi az Te! Kerekek vannak alatta, ha jól látom, négy darab. Jó kis JL Audio mélynyomókkal.

(#39043) -cobra-

-cobra-
(tag)

Sziasztok!

Segítségre lenne szükségem! Több mint 2 évig hiba nélkül használtam egy NAD 315BEE erősítőt, de a mai napon valami elromolhatott benne. Egyszerűen nem ad ki semmilyen hangot magából a hangfalakon keresztül, de a fejhallgató kimeneten tökéletesen működik. A bekapcsoló gomb megnyomása után eddig halk pattanást lehetett hallani, ha bekapcsolt az erősítő, most nem hallom ezt a hangot. A probléma akkor jelentkezett, amikor kihúztam a fülesemet az előlapból, és ekkor már nem váltott át a hangszórókra.

Ha valakinek van ötlete, hogy mi lehet a baja, akkor megköszönném a segítségét!

Üdv

(#39044) hackeeeee válasza BBéci (#39042) üzenetére

hackeeeee
(Jómunkásember)
LOGOUT blog

Mobil hm.. :D 2.1.. ;] :D

De amúgy jah, igazad van. :) Igenigen, jól látod biza! :K

(#39045) Caldera1 válasza hackeeeee (#39039) üzenetére

Caldera1
(kvázi-tag)

Sajna múlt héten elvitték a korábbi Onkyomat, így nem tudom megnézni az vajon mennyire volt meleg, de tuti nem,mert amikor kinyitottam a hifi állványt egy filmnézés végén, akkor biztos megcsapta volna a kezem a meleg levegő, feltéve, ha melegedett volna. Itt is csak azért vettem észre, mert az erősítő gombjait használtam az állítgatásoknál.
Na de holnap hagyok neki teret, meglátjuk mi lesz. Remélem ő is rászolgál az Onkyo hírnevére, ha már másodszor is mellette tettem le a voksom. :K

(#39046) erdoke

erdoke
(Jómunkásember)
LOGOUT blog

Van valakinek tapasztalata ARC-s hang továbbítással? Sehogy nem sikerül a TV hangját előcsalogatni az erősítőn. Egyelőre a nem megfelelő kábel is lehet ludas, nem tudtam kizárni, nincs meg egyiknek se a papírja...
A TV egy G30-as Pana plazma, az erősítő egy Marantz SR6006, és mindkettő támogatja az ARC-t, illetve az is biztos, hogy a megfelelő HDMI portokat kötöttem össze. Az erősítőn mindkét kimenet ARC-képes, a TV-n a HDMI 2 tud hangot kifelé is küldeni.
Az SR6006-on nem találtam semmiféle célirányos bemenet választási lehetőséget az ARC-re, viszont a beállításokban megtaláltam magát az opciót, és engedélyeztem is. :F

Filtörd teknúz sztrím: http://twitter.com/erdoke

(#39047) hackeeeee válasza Caldera1 (#39045) üzenetére

hackeeeee
(Jómunkásember)
LOGOUT blog

Biztos.. :) Adj neki megfelelő szellőzést, és minden oké lesz.. :K

(#39048) BBéci válasza Caldera1 (#39045) üzenetére

BBéci
(PH! nagyúr)

Nem elég, hogy egymáson vannak a készülékek, még ajtó is gátolja a szellőzést???
Ne haragudj, de erre csak ezt tudom mondani:...
Inkább kitöröltem a jobbszélső szmájlit.

erdoke
1.4 a kábel?

[ Szerkesztve ]

(#39049) Caldera1 válasza BBéci (#39048) üzenetére

Caldera1
(kvázi-tag)

Az előző Onkyo erősítőmön voltak így egymás felett és hifiállványban és mégsem melegedett, tuti biztos. Igaz azon nem voltak HDMI meg egyéb csodacsatlakozók...

Szóval nemrég viszont a nappaliba költözött minden cuccom, a zárt hifi-állvány kivételével. És annyi történt, hogy a nappali 30-as falában van egy kb. 44 x 32 cm-es nyitott rész, eredetileg ebben volt a hifi erősítőm és a cd-lejátszóm. Ennek helyére pakoltam most az erősítőt, fölé a dvd lejátszót, afölé meg a BD-t.
Most viszont akkor vehetek valami nyitott és szép TV-állványt, ahová a házimozi cucc kerülhet.

(#39050) BBéci válasza Caldera1 (#39049) üzenetére

BBéci
(PH! nagyúr)

Talán hihetetlennek fogod találni, de a jó állványok rezgéscsillapító tulajdonsággal is rendelkeznek. Rendkívül fontos, hogy a rajta lévő készülékek ne zavarhassák egymást és a környezet se hasson rájuk.
Ehhez képest a "torony", valóságos rémálom egy vájtfülű számára.

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.