Hirdetés

2012. május 28., hétfő

(#22001) xtremetuning válasza BBéci (#22000) üzenetére

xtremetuning
(senior tag)

Egyetértek. Sztereón meg valami sokkal jobb... :N

...ha belekezdtél a high-endbe, vess keresztet, mert sosem lesz vége.. :) ......... és ezt mástól nyúltam, de nagyon igaz : 'Tegnaptól őszinteséget fogadtam. Azóta nincsenek barátaim...'

(#22002) fatallerror válasza dz1 (#21999) üzenetére

fatallerror
(őstag)

az új Q vagy az XQ passzol a 660hoz szerintem ha már KEF

(#22003) simi762 válasza fatallerror (#21995) üzenetére

simi762
(tag)

Halihó!
Te melyik Dalira gondoltál, mert Én nem látok olyat, ami ne lenne árnyékolt!
Az enyém is a tv mellett van, de nincs vele gond. (még :F )

(#22004) BBéci válasza simi762 (#22003) üzenetére

BBéci
(PH! nagyúr)

Az árnyékolás a CRT tévék érdekében volt szükséges, a lapostévéket nem bántja a másgneses hatás.

www.av-online.hu Tesztek, tippek, hírek, mindenről ami hifi és házimozi.

(#22005) fatallerror válasza simi762 (#22003) üzenetére

fatallerror
(őstag)

dali lektor 3

8.0 MAGNETIC SHIELDING
The speaker drive units produce a magnetic field which may interfere with CRT televisions/
monitors, hard drives, audio and video tapes as well as swipe cards etc. Therefore keep such items
away from the speakers to avoid damage.

(#22004) BBéci: akkor visszaveszem a listámra :Đ

szerk: bár nem tudom, mert a gép nem messze lenne tőle :U

[ Szerkesztve ]

(#22006) kimi02 válasza python1 (#21970) üzenetére

kimi02
(őstag)

Nekem egy H/K 445-ös van, Polk RTI A7-es szettel.
Szerintem nagyon jó kis erősitő, mozin meg fergeteges.
A H/K 645-ös meg még plussz teljesitménnyel is rendelkezik. Szerintem nem bánod meg, ha meg veszed. ;)

[ Szerkesztve ]

HARMAN KARDON AVR 760 - PIONEER BDP-51FD - DUNE SMART D1 - DUNE SMART BE - POLKAUDIO RTI A7 - POLKAUDIO RTI A1 - POLKAUDIO CSI A4 - YAMAHA YST-SW315 - GOTHAM 2*2.5mm - QED PERFORMANCE AUDIO 2

(#22007) haarmaan

haarmaan
(kvázi-tag)

Megszereztem az általatok többször említett Celine Dion Live in Las Vegas koncertet FullHD-ban DTS hanggal. Konkrétan beszartam a gyönyörűségtől olyan jól szólt a rendszeremen, már többször is megnéztem. Ma mikor mentem haza, mit látok (illetve hallok már az utcán). A barátnőm és a muter (72 éves) ful hangerőn nézik a koncertet, és közben törölgetik egymás könnyeit. Hozáteszzem már vagy háromszor végignézték.
Adhatnátok még tippeket, hogy melyik koncerteket érdemes beszerezni, még ami jól szól, A mufaj mindegy mindenevő vagyok zene terén.

OnkyoTX-SR608 PolkaudioTSi400-TSi100-CS10-PSW125 PS3

(#22008) simi762

simi762
(tag)

Azt megtudná nekem mondani valaki, hogy mi a különbség az 1.3, és az 1.4-es HDMI kábel között?
simi

(#22009) simi762 válasza fatallerror (#22005) üzenetére

simi762
(tag)

Na ja!
Ezt benéztem! :W

(#22010) zozy84 válasza simi762 (#22008) üzenetére

zozy84
(kvázi-tag)

röviden: 1.4es a 3D-hez kell. Ha nincs 3Ds tv-d meg lejátszód akkor felesleges.
(de majd a többiek kifejtik neked) :)

Panasonic TX-P42G20B, PS3, Yamaha YHT-S400, Sony Vaio CR21S , Playon!HD mini

(#22011) simi762 válasza zozy84 (#22010) üzenetére

simi762
(tag)

Nekem ennyi bőven elég, köszike!

(#22012) BBéci válasza zozy84 (#22010) üzenetére

BBéci
(PH! nagyúr)

Az 1.3 is átviszi a 3D-t, kipróbáltam! Az igaz, hogy az 1.4-nél megemlítik, mint újdonságot.

A számozásos megkülönböztetés már nem érvényes, erről többször írtunk. [link]

A korábban 1.4-nek nevezett szabvány szerinti kábelek ARC és ethernet, valamint 4 K átvitelre alkalmasak. [link]

(#22013) python1 válasza kimi02 (#22006) üzenetére

python1
(senior tag)

Köszi a választ!

Nekem is arra húz a szívem,vagy is érte.

(#22014) Z0mbi válasza simi762 (#22008) üzenetére

Z0mbi
(fanatikus tag)

A kabelre mar azt lehet mondani hogy semmi. Az 1.3 as ugyan azt a sebesseget tudja ami az 1.4 es eloirasa.

(#22015) fatallerror válasza simi762 (#22009) üzenetére

fatallerror
(őstag)

miért a felsoroltak közül van vmi a közelében? de lehet csak ezek a polcsugárzók nem árnyékoltak, nézd meg a tiedet is, bár nem értem miért nem árnyékolnak le mindent, annyi kütyü van már egy ember nappalijában amik zavarhatják egymást csak nem lehet olyan macerás :U

(#22016) python1 válasza fatallerror (#22015) üzenetére

python1
(senior tag)

Hali
Mekkora polcot szeretnél készíteni?

(#22017) Thuglife válasza fatallerror (#22015) üzenetére

Thuglife
(senior tag)

Nem polc kérdés, de gondoltam ajánlok még egy polcsugárzót, szerintem érdemes lenne megnézned ha már a KEF Q árában nézelődsz. Persze, még csak elméleti szinten....
Szóval Focal Chorus 706V!

Ha tehetném én most erre ruháznék be, vagy az álló testvérére...

(#22018) dz1 válasza haarmaan (#22007) üzenetére

dz1
(kvázi-tag)

Destiny's.Child.LiVE.In.Atlanta.2006.720p.BluRay.DTS.x264-pLK.mkv, Eminem.LiVE.From.New.York.City.2005.720p.BluRay.DTS.LPCM.AC3-pLK.mkv, Andrei.Bocelli.koncert.v.Toskanii.2008, Madonna.Sticky.And.Sweet.2009.1080p.DTSMA., Michael Jakson This.Is.It.2009.720p.BluRay.x264.DTS.HUNSUB, George Michael - Live In London 720p.m2ts, David Garrett Rock Symphonies - Open Air Live 2010 Blu-ray 720p AVC AC3 5 1 ELR.mkv, Nelly.Furtado.Loose.The.Concert.2007.720p.HDTV.DD5.1.AC3.x264-pLK.mkv

Apróhirdetéseim: http://hardverapro.hu/aprok/hardver/keres.php?sfor_all=&sfor_exac=&sfor_some=&sfor_none=&suser=dz1&sival=&sctyid=&scmpid=&ssell=

(#22019) fatallerror válasza Thuglife (#22017) üzenetére

fatallerror
(őstag)

ja igen ebből is egy szett kb annyi lenne mint a q300,200,100
néztem őket is, csak frontnak vajon elég e a 706v mikor stereoban zenét hallgatnék, mert 55hz alá nem tud menni, ez inkább hátsónak való nem? :U a basszus gitár mélyei 45hz körül vannak úgy tudom
viszont ha így darabonként, páronként lesznek csak amiket választok akkor tuti h csak a frontokat veszem meg az erősítő mellé még ha több pénzem is lesz mert inkább akkor az megy a tv pénzhez majd megveszem a tv-t és utána kiegészítem 5.1-re, addig majd a filmeket is stereoban nézem, ennél a mostani felállásnál még így is fényévekkel jobb lesz :]
megyek majd mostanában meghallgatni ezeket a hangfalakat mert inkább addig hallgatózom míg nincs munkám mert utána kevesebb időm lenne rá, remélem egy polcsugárzó is nyújt annyi basszust h ne érezzek hiányt :]

(#22016) python1: a hangfalak meg a tv olyan 140 centi helyet igényelnek, ezért kb 160 centi széles lesz, 50 centi magas, lesz 1 hosszú polc a felénél tehát 25 centinél, függőlegesen is 3 részre lesz osztva 50, középen 60 és ugye még egy 50es, tehát 6 pakolható "rekesz" lesz
remélem jó a leírásom, nem bonyolult összerakni csak jó alapanyag kell :))

(#22020) Vidala válasza fatallerror (#22019) üzenetére

Vidala
(senior tag)

Szoktuk mondogatni, hogy pusztán a technikai adatokból nem szabad messzemenő következtetéseket levonni. Akkor pl. a Magnat a legjobbak közé tartozna a 20Hz-es alsó tartományával. :)
Inkább menj hallgatózni, amíg van rá időd, és pl. vigyél valami olyan zenét/filmet aminek jó basszusa van. Marcus Miller-hez mit szólsz? Könnyen megállapíthatod meddig hallod a basszergitárját? Persze az sem mindegy, hogyan... :)
Nagyon sok audiofil inkább az állványos dobozokat ("polcsugárzó") részesíti előnyben, tehát ne aggódj, lehet elég mélyük.

CoVboy Forever!

(#22021) fatallerror válasza Vidala (#22020) üzenetére

fatallerror
(őstag)

tudom de a külső meg néhány adat kiindulási pontnak elég :]
megyek én, deposok ma írták h elméletileg lesznek nemsokára a kiszemeltjeim :K
nem hallgatok jazz-t de az én kedvenceimben is vannak mélyek na meg ugye úgyis ezek miatt veszem :]
elég sok véleményt olvastam és csak kevesen nincsenek megelégedve a polchangfalaik mélyeivel úgyhogy nem lesz itt gond, szerintem basszusmániás sem vagyok, jó lesz :]

(#22022) BBéci válasza fatallerror (#22019) üzenetére

BBéci
(PH! nagyúr)

Polchoz képest sokkal jobban szólnak állványon a kisdobozok, ezt már többször leírtam.
Ha viszont van hely állványnak, akkor érdemes állódobozt venni. Kivéve azokat a hangdobozcsaládokat, amelyekben az állványos és a legkisebb álló ára között sokszázezer forint a különbség.

(#22023) fatallerror válasza BBéci (#22022) üzenetére

fatallerror
(őstag)

hát igen, csak nézegettem az állványokat és azok nagyon drágák :( egy ilyen szekrény meg szerintem kb 30 ezerből összehozható és egyelőre ennyire futja, elég kompromisszumos megoldás mert több helyet foglal, nem lehet rakosgatni a hangfalakat stb de szerintem ettől nem fog fele annyival gyengébben szólni
még lehetne azt h ideiglenesen a földre kerülne (bár így szörnyen szólna) míg veszek állványt de a hátsóaknak akkor sem lenne hely csak a szekrényre tudnak kerülni (vagy végül is oda is lehetne rakni a szekrény elő őket állványon)

[ Szerkesztve ]

(#22024) dz1 válasza fatallerror (#22019) üzenetére

dz1
(kvázi-tag)

140 centi helyet igényelnek, ezért kb 160 centi széles lesz

Ez így szerintem szűkös lesz, a frontokat egymástól szerintem 2-3méter távolságra ideális elhelyezni.

Apróhirdetéseim: http://hardverapro.hu/aprok/hardver/keres.php?sfor_all=&sfor_exac=&sfor_some=&sfor_none=&suser=dz1&sival=&sctyid=&scmpid=&ssell=

(#22025) fatallerror válasza dz1 (#22024) üzenetére

fatallerror
(őstag)

de akkor kikerülök az egyenlő szárú háromszögből, legalábbis úgy tudom h az ilyen háromszögben a legjobb a hallgatói pozíció :U

(#22026) Sanci38 válasza dz1 (#22024) üzenetére

Sanci38
(PH! kedvence)

Azért ezzel picit vitáznék: a frontok távolsága az hallgatótól kb 45 vagy 60 fokban kell elhelyezkedniük. De mi van ha 2 méterre ül,vagy közelebb?

[ Szerkesztve ]

Minden érdekel, ami árammal működik... Na jó a 100-as izzó annyira nem.

(#22027) BBéci válasza fatallerror (#22023) üzenetére

BBéci
(PH! nagyúr)

Százezer forintos hangdobozokat nem tehetsz akármire, mert agyonvághatod a hangzásukat. Bármennyire hihetetlen, egy jó állvány szinte csodákra képes. Készíttess kevésbé széles polcot és vegyél állódobozokat, ha sajnálsz kiadni állványra 30000 forintot!

(#22028) dz1 válasza Sanci38 (#22026) üzenetére

dz1
(kvázi-tag)

De mi van ha 2 méterre ül,vagy közelebb?

Akkor nem érdemes KEF IQ szettben gondolkodni, mert tér hiányában nem tudja a hangfalak képességeit megfelelően kihasználni. Ebben az esetben egy jó minőségű bögreszett inkább ajánlott, KEF gyárt például jó minőségű bögreszetteket is. A KEF Q55-ős hangfalaim manuálja a hangfalak közt 2-3méter elhelyezési távolságot ír, ez vonatkozik a Q15-ős polcsugárzóra is. Nem véletlenül, én kipróbáltam már a saját hangfalaimat 1,5métere is egymástól, jelenleg most 2,5métere vannak egymástól, és úgy érzem, hogy így a legjobb az elhelyezése mert így kapom a legjobb térhangzást.

Egy kép a kef manuáljáról:

(#22029) fatallerror válasza BBéci (#22027) üzenetére

fatallerror
(őstag)

ezt most nem értem... tegnap szóba került a tárolás és akkor arra jutottunk h farostlemezből vagy bútorlapból megfelelő rezgéscsillapítással megfelel most meg már tönkretehetem ezzel a megoldással... állóhangfal túl nagy 15m2-be, de 30 ezret kiadni egy darab állványért, az 120 ezer forint mind a 4 hangfalhoz( a centert akkor is polcra teszem mert 150 ezer már rémálom), annyi mint a hangfal....
de ha 50 ezerből kijönne mindegyikhez az állvány akkor lehet róla szó ja és szőnyegpadlóm van még ez fontos, most már esküszöm lefotozom a szobám h lássátok h mennyi akadály van xD

(#22030) fatallerror válasza dz1 (#22028) üzenetére

fatallerror
(őstag)

én kb 1,5 méterre ülök majd, így szerintem nem jó nekem 2 méternél távolabb rakni őket

(#22031) Dorian válasza fatallerror (#22029) üzenetére

Dorian
(PH! addikt)

Elégséges, ha a két front van állványon, zene esetén úgyis csak azok szólnak. A többi hangdobozt nagyon kevesen teszik állványra, ha stabil polcot csinálsz nekik, jó lesz úgy is.

(#22032) BBéci válasza fatallerror (#22029) üzenetére

BBéci
(PH! nagyúr)

Félreértettük egymást. Furnérból készült hangdobozállványra gondoltam, nem polcos szekrényre, 20-30000 forintért egy pár állványt lehet kapni, használtan még olcsóbban és csak a frontokhoz elengedhetetlenül fontos.
A KEF IQ50 pici állódoboz, 15 nm-es szobában is használható.

[ Szerkesztve ]

(#22033) BBéci válasza dz1 (#22028) üzenetére

BBéci
(PH! nagyúr)

A KEF ajánlása az olyan lököttek számára fogalmazódott, akik képesek egymástól 7-8 méterre elhelyezni az 1,8 M forintos frontsugárzókat, miközben 4,5 méterre ülnek a tévétől. Láttam ilyet.
Érthetőbb, egyértelműbb szöget, fokokat megadni.

(#22034) fatallerror válasza BBéci (#22032) üzenetére

fatallerror
(őstag)

jaaa, 20-30 ezren ne múljon, mit ajánlasz a3 v q300 kaliberű hangfalak alá? :))
iq50 1-2 hónapon belül elfogy most már több forrásból hallottam h csak az új q lesz

ja és az mennyire baj h kb 40 centire lesz a radiátortól a bal hangfal?

[ Szerkesztve ]

(#22035) BBéci válasza fatallerror (#22034) üzenetére

BBéci
(PH! nagyúr)

Majd körülnézek az állványok között. Az enyémet úgságban olvasott teszt alapján választottam ki, márkája Pro-Ject.
A radiátorok elsősorban felfelé áraóltatják a meleg levegőt, a 40 centi elfogadható távolság.
Ne ragadj le a KEF-nél!

(#22036) fatallerror válasza BBéci (#22035) üzenetére

fatallerror
(őstag)

okxa, köszi, nem olyan fontos ez még de én ezt néztem így gyorsban: [link]
akkor jó :]
nem ragadtam le, csak a a polk a3 meg a kef q300 a legszimpibb, lektor 3 kiesett sajnos :(
a focal 706v-t is meghallgatom, nincs vmi nagy választék 100-150 ezer között polcsugárzó

az a3 lenne a legjobb mert az a legolcsóbb :DDD

(#22037) Palapo válasza BBéci (#21977) üzenetére

Palapo
(tag)

Van egy olyan verzió,hogy a két hátsó hangfalat polcra teszem úgy 160cm magasan. Ebből következik,hogy nem lesz lefelé döntve. Viszont,a nézői/hallgatói pont/ok a bal hátsótól elfogadható távolságban,úgy 1,5méterre,viszont a jobb hátsó olyan helyen lenne,hogy gyakorlatilag majdnem alatta is ülhetne valaki,najó úgy max.0,5méterre. Ez nem gáz? Emiatt gondoltam a dönthetőségre... Vagy erre nincs szükség?

Jaaa és még annyi,hogy hol lehet a legolcsóbban megvenni a Dune Prime 3.0-t? Asszem 95ezer körül van.

[ Szerkesztve ]

Senki sem tökéletes... belőlem is hiányzik a hiba... :)

(#22038) Dorian válasza Palapo (#22037) üzenetére

Dorian
(PH! addikt)

A surroundok megfelelő helyét csak próbálgatással lehet megfelelően meghatározni. Tudom, nehézkes, hiszen nincs ami tartja őket. Én 2 helytelen próbálkozás után a következő festés előtt fogtam a barátnőmet és egy havert, akik tartották különböző magasságokba én meg közben a kanapén füleltem. Nem kicsit volt röhejes :D
Hogy milyen magasan vannak, azt nagyban befolyásolja, hogy milyen messze tudod elhelyezni őket a hallgatási pozíciótól. Tehát minél közelebb van, annál alacsonyabbra kell. Nekem kb. 140 cm-es távolságra (fejtől a magas-sugárzóig) a hangfalak alja 130 cm magasan van, tehát a magas-sugárzó kb. 155-ön. Feljebb elveszett a tér-érzet, lejjebb pedig túl direkten jöttek az effektek. Nekem dönthető falikonzolom van, de döntéssel nem igazán tudtam elérni azt, mint alacsonyabbra helyezéssel. A hangfal alatt ülő személy nyilván nem fog akkora tér-érzetben részesülni, mint középen, ez van. Hallottam olyanról is, aki a plafonra szerelte őket lefelé nézőként és állítása szerint jól működik a surround tér.

[ Szerkesztve ]

(#22039) BBéci válasza Palapo (#22037) üzenetére

BBéci
(PH! nagyúr)

Hiába döntenéd, aki alatta ül, méginkább azt fogja leghangosabbnak hallani, tehát mindenképp messze lesz az ideálistól.

(#22040) Palapo válasza Dorian (#22038) üzenetére

Palapo
(tag)

Értem.
Akkor próbálgatni kell. Ha jólértem,akkor az a lényeg,hogy nem fülmagasságban kell lennie a hátsó hangfalaknak(mert akkor nagyon direktben jön hang),hanem fölötte és itt van az,hogy attól függ mennyire fölötte,milyen messze van tőlem. Kérdés. Lehet-e a jobb és a bal oldali hátsó hangfalak különböző magasságban?

(#22041) Palapo válasza BBéci (#22039) üzenetére

Palapo
(tag)

Akkor a döntögetés kihúzva. :R

(#22042) skoos

skoos
(senior tag)

hol tudom nagy választékban kipróbálni, összedugni, összehasonlítani az erősítő-hangfal párokat?

ELADÓ KONFIG: P5E¶ E8500@4.2¶ Asus SilentKnight¶ T800 2*1Gb@4-4-3-4@886¶ GigaByte HD 5770 1GB¶ Aurora570¶ ZM500-HPS modular¶ LG DL DVD újraíró¶ SilentMaxx HDD hűtőfiók¶ WD3200KS¶ WD5000AAKS ¶ G5+G15

(#22043) BBéci válasza Palapo (#22040) üzenetére

BBéci
(PH! nagyúr)

NEM lehetnek eltérő magasságban!
Neked is ajánlom THX ajánlások tanulmányozását! Nem kötelező mindent betartani, de a többségét érdemes.

[ Szerkesztve ]

(#22044) Palapo válasza BBéci (#22043) üzenetére

Palapo
(tag)

Oké Főnök! :D

Van a THX ajánlásokról magyar nyelvű honlap? (eléggé gyatra az angolom... :U )

[ Szerkesztve ]

(#22045) fatallerror

fatallerror
(őstag)

a listára kerülhet ez vagy felejtős? Monitor Audio Bronze BX2, BX1, BX Centre árban kb annyi mint az rti a3 szett

(#22046) hello28

hello28
(tag)

Sziasztok
Valakinek vélemény Marantz 1501 erösitőről??Zene vagy film??Ahogy látom 7.1 és 99ezer..Nemtom hogy miylen kategoria..Akkor Denon 1611 jobb?
Köszi elöre is

(#22047) Dorian válasza hello28 (#22046) üzenetére

Dorian
(PH! addikt)

Egyik fórumtársunk vett ilyent nemrég. Szerinte hangminőségben simán verte a H/K 255-öt, ez alapján az 1611-es Denont is.
Jó lenne más véleményeket is hallani, nekem kicsit furcsa az alacsony felvett teljesítmény, és keveslem az optikai és koax bemeneteket.

[ Szerkesztve ]

(#22048) hello28 válasza Dorian (#22047) üzenetére

hello28
(tag)

Igen verte a 255 hk??Az nem semmi biztos?:)Igen jo lenne véleményt hogy milyen kategoria..Erösitő vásárlás elött vagyok és nem akarok annyira mellényulni és az ár is fontos...A következő iylen erösitő Marantz-ba 250..Ez 1501 most akcio 99 szertem elég jo bár jo lenne valami vélemény még..Köszi hogy irtál

(#22049) hello28 válasza Dorian (#22047) üzenetére

hello28
(tag)

Amugy miért kevesled most nézem azért van rajta...És alacsony a teljesitmény?7-50W kevésnek gondolod?H/k is ennyi..Szerinted?Mit gondolsz?

(#22050) Dorian válasza hello28 (#22048) üzenetére

Dorian
(PH! addikt)

KTTech-nek van ilyen. A következő, az 1601 150ezer körül van. Az 1501 a korábbi 3000-es, az 1601 a 4000-es széria helyére lépett.
Digital Optical In 2
Digital Coaxial In 2
Felvett teljesítmény 250W. 7x50 pedig =350 Érdekes.
Az én 4001-emnek még 500 volt, nem hiszem, hogy 2x hatásfoka lenne ennek az újnak...

[ Szerkesztve ]

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.