Hello!
Először is leszögezném, hogy nekem az összes hifi kifejezés kínai. 0 az ismeretem ebben a témában, de tényleg, nehéz eset vagyok nagyon, így kérem csak az olvasson tovább akinek megfelelő idegrendszere van.
A következő a helyzet.
Házi mozi rendszer kiépítésén töröm a buksim. 200e a határ, de minél olcsóbb annál jobb.
Szóval amit tudok, hogy 32-es hdready tv lesz, és egy wd tv nevezetű kütyüvel fogok rá hd filmeket varázsolni.
Mindössze már csak a hangrendszer kérdéses. Ugyanis amilyen rettenet botfülű vagyok, nekem tökéletesen megfelelne az is, ha a tv hangszórójából jönne a hang csak az a baj, hogy 720p-s .mkv konténerekben gyakran előfordul DTS, amit ugyebár a wdtv csak optikai kiementén hajlandó "kinyomni".
Namármost ezáltal szükségem lesz egy olyan "kütyüre" (valszeg erősítő, de lehet, h csak egy dekoder?) amin van optikai bemenet és továbítani tudja hangszórók felé a beérkezett jelet (így kell mondani?).
Sima dekóderek 30 körül vannak, de kicsit többért (40-50k) viszont már (argep.hu) vannak "erősítő+hangfalszett"-ek is. Pl ez.
Viszont mint már említettem totál botfülem van, így a házimozi hangrendszerét szeretném a lehető legoccsóban megúszni, term. a teljesség igénye nélkül.
Szóval ha csak simán erősítőt néznék azt meg lehet úszni mondjuk 20e alatt? Persze tudom az olyan is lenne, dehát én ahol eddig néztem argep ott 50e-től kezdődnek.
De ha tételezük fel mégis van mondjuk 20 k környékén, akkor mi lenne ha arra kötném rá mondjuk ezeket?
Ezek nem is 5.1-esek akkor elképzelhető, hogy mivel nincs center így a beszédhangok alig hallatszódnának az effektek vagy zene meg sokkal jobban a filmeknél? Abból a szempontból jobb lenne, hogy nem kéne a szőnyeget felszedni meg vesződni az 5.1 kábelezéséval, mert arra nagyon allergiás vagyok ha valahol "kilátszik" egy kábel...
De végülis felteszem kerek perec az építő jellegű kérdést.
Hogyan tudom a legolcsóbban megúszni?
Előre is thx.!
Ódv
Misi