- Autós kamerák
- Home server / házi szerver építése
- Unigine Superposition Benchmark
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Internet Rádió építése (hardver), és programozása
- Azonnali notebookos kérdések órája
- Amazon Kindle
- Milyen billentyűzetet vegyek?
Aktív témák
-
Ninoka
tag
Ma voltam MM-ban. 65 ezer a Heco Victa 500. Szerintetek megér annyit?
-
O_L_I
őstag
Persze az sem kizárt hogy MM-ben egy párat adnak 65-ért.
Egyébként csak ajánlani tudom. Nekem is ilyen van és maximálisan meg vagyok vele elégedve.Ha van rá lehetőség érdemes kihasználni a Bi-amp lehetőséget, mert bár nem hittem hogy valaha ilyet mondok te tényleg szebben szól úgy. (bár meggyőződésem hogy ez szimplán a megnövekedett kábel keresztmetszet miatt van.) -
-
Ninoka
tag
Nem hiszem, hogy darabja 65 ezer, az baromi drága lenne, annyiért már victa 700-at adnak (darabját), sőt még olcsóbban is. Az 500-as frontokat 65-70 körül árulják a párat. De végül is mindegy, mert úgy néz ki, hogy használtat veszek holnap. Remélem nem lesz vele semmi gond....
-
Ninoka
tag
O_L_I, te milyen erősítővel használod a Victa 500-akat? Nekem Yamaha van, aminek csak sima kimenete van. De gondolom azzal is be lehet kötni külön kábellel a mély és a magas részt. Ami most van kábel az jó lenne a mélyhez. Neked a magashoz milyen kábeled van? Egyébként hogy van ez pontosan, mert nem vagyok tisztában vele!? Külön van a mély, és külön a közép + magas, vagy mély+közép, és magas külön a másik csatin?
-
O_L_I
őstag
Denon 1708-al használom őket. Ha nem tudod külön bekötni akkor inkább egy de nagy keresztmetszetű kábelt használj. Nem a reklám hely de én legutóbb itt vettem és hát azt hiszem a ár mindent elmond (és jó minőségű a kábel).
Nekem mind a magyas mind a mély 4mm2-es kábellel van bekötve. A mély-mélyközép és a magas van külön.ut: nem hiszek az ilyen hiper szuper OFC, arany-kriptonit ötvözet kábelekben. (legalább is ezen a szintem nem hiszem hogy tesz bármi külöbmséget.)
[ Szerkesztve ]
-
Skynet258
veterán
Sziasztok!
Nem találtam más hasonló topikot, úgyhogy titeket kérdezlek:
Adva vagyon egy Lg lcd tv, aminek nincs jack kimenete, csak a hátulján egy optikai.
Társul ehhez egy dvd-író, egy lejátszó, és egy xbox360.
A probléma abban áll, hogy miképpen tudnék kicsit javítani a hangzáson, ugyanis kezdem unni a tv hangszóróinak dinamikátlanságát. Néha jó lenne egy kis mély is játék vagy film közben.
Nem tervezek 5.1-es rendszert összerakni, egyelőre megfelelne akár egy 2.1-es is. Nem térhangzás kell, csak kicsit szebb hang...
Ha lenne jack a tévén, akkor akár egy Logitech X230-at is rákötnék, az elég lenne (ilyen van a pc-hez is). De nincs
Olyan 2.1-es hangszórót meg nem találtam, aminek lenne optikai bemenete...
Hogy tudnám megoldani a helyzetet (átalakítóval, akármivel, ami nem jutott eszembe) anélkül, hogy vennék egy házimozit?Előre is köszi a segítségeket!
-
hkari
őstag
Szia. Nekem két videoton van frontnak berakva. Tudom elég gagyi,de most nincs pénzem még hanfalakra Ezek gyári kábellel vannak rákötve. Szerinted érdemes cserélni?
Másik. Optikai kábel vettem multkor ilyen 1500ft-osat. Ebből lehett nagy különbség egy 5-6 ezres és e között? PS3 al van összekötve... -
Ninoka
tag
Bocsi, tudom, hogy a kérdés nem nekem szól, de azért válaszolnék én is.....
Minek a gyári kábele az amivel be van kötve? Mmint mihez adták?
Nekem is ugyanolyan videotonom van mint neked. Most áttettem a háttérsugárzókat előre, és a két kis Magnat 220-as ezerszer szebben szól mint a nagy Videoton. Én meg a fejem a falba vertem, hogy lehettem ilyen hülye, hogy eddig ezeket hallgattam. Úgyhogy ezért veszek most Heco-t, mert ha ez a két Magnat háttér ennyivel szebben szól a Vidinél, akkor a Heco talán még jobb, de ha nem is jobb mint a Magnat, legalább olyan jó biztosan van, és nekem az már elég.
Szerintem nincs értelme drága optikai kábelt venni. Ezen digitális jel megy, aminek nem igazán romlik a minősége, pont ez a lényege. Bár biztosan van aki azt mondja hogy sokkal jobb a drágább, de ha az olcsóbbal is működik, akkor én nem vennék drágát.... -
hkari
őstag
Köszi akkor nem költök rájuk semmit már. Remélem lassan összejön kis pénz,és akkor be tudok ruházni hangfalra. Amúgy mit érdemes venni? nem nagyon nézegettem ezeket. Két front kéne nekem,egy 25 ös szobába. Nem szeretnék extrát ,mert még esküszöm ez a videoton is elég lenne,de van azért sok baja... Mit ajánlotok? a center meg a két hátsó+sub meg a Creative ból marad meg szerintem. Mondjuk azért a kis creáknál meg lehet jobb lenne a videoton hátra...
[ Szerkesztve ]
-
hkari
őstag
Még egy kérdés. Találtam két régi panasonic hangfalat. Régi hifim hez voltak. Nincs bennük hangváltó. Mit tudok ezekkel kezdeni?
-
Calogero
addikt
Sziasztok
Erről a szettről szerenék tanácsot véleményt kérni.Bérházba lakom, a szobám mérete kb 5.5m X 3,5m
Zene hallgatásra illetve, filnézésre használnám -
Cleinor
tag
Sziasztok!
Egy kényes kérdésem volna, s előre leszögezem nem önreklám céljából kérdem!
Van egy Yamaha RX-V363-asom eladó, csak nem tudom igazából mostanság mennyit ér.
50000-ért vettem egy éve. Akkor az volt a cél hogy a jelenlegi Z-5500-asom kis szatelitjeit meghajtsa.
Időközben egy hónapja sikerült helyre állítanom a mélynyomóba épített saját erősítőjét egy kedves hozzáértő segítségével. Így már erre abszolúte nincs szükségem hisz rádiót interneten is tudok hallgatni, illetve főképp kocsiban szoktamSzerintetek egy 35-ös eladási ár mennyire reális? Nem megyek az ár alá túlságosan?
Válaszaitok előre is köszönöm.
Még egy keresztkérdés extrába: Yamaha RX-V361 vs 363
Tudtommal a 363 a 361-nek egy fejlesztett verziója. Mennyire tudom rosszul?[ Szerkesztve ]
"Elméletileg az elmélet és a gyakorlat ugyan az. Gyakorlatilag nem..."
-
hkari
őstag
Sziasztok. Mindent vissza kell szívnom a videotonról hogy milyen jó meg ilyenek. Ma vettem nagyon baráti áron egy pár Phonar Volume 1.1-et. Hát ez se egy hude nagy cucc,de kb 100 szor szebb hangja van. A zenékbe új hangszereket fedeztem fel... Eszméletlen tényleg
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz Calogero #5070 üzenetére
Régebben már válaszoltam valakinek, nem tudom kinek, hasonló cuccról érdeklődött.
Szóval, nekem volt 2 ilyen hangfalam, mármint a 2 front, csak nem JVC volt ráírva, hanem MAGNAT (Victory 80) és fekete színűek voltak Nem szóltak rosszul, megszólgálták a korukat, de mozizáshoz már kevéskék voltak. De mint mondtam, nekem 2.0 volt, de ki akartam építeni teljesen, de rájöttem, hogy láda nélkül kevés lenne ugyanúgy a 2 front, és ládára meg nem volt pénzem, így inkább eladtam őket. Szóval a saját véleményem csak annyi, hogy láda nélkül lehet kevés lesz a mély
Véleményem szubjektív...
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz Calogero #5076 üzenetére
Ládákról én nem tudok nyilatkozni sajna. Mostani cuccomhoz sincs, elég mélyet lök a 2 front. Bár azért néha-néha rájövök, hogy jól jönne azért Csakhát sajna nem fér
Akkora szobába, amit te is írtál, oda bőven elég lesz ez is, kb hasonló méretű szobában volt nekem is a 2 front-ja. Csak ténylegesen, filmnél a mély kevéske lesz, vagy lehet elég lesz, csak a hangfalaknak lesz úgymond "sok".
Véleményem szubjektív...
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz Skynet258 #5064 üzenetére
Hát, tudtommal nem nagyon lehet az optikai kábelt átalakítózgatni Esetleg euroscarton lehet kivinni hangot, és akkor rca kábellel összelehet kötni vmi cuccal, dehát ehhez is kell akkor euroscart elosztó, mivel gondolom a tv-n 2 van, és a csatlakoztatott eszközökből kiindulva gondolom mind2 használva is van, vagy esetleg 3.
Véleményem szubjektív...
-
kutyuska
aktív tag
Ehhez az erősítőhöz milyen 5.0-as rendszert ajánlanátok?
Cambridge Audio 340R.
Mozi és sztereó kb.50-50%, lehetőleg álló frontok kellenének.
Keret: kb.80-90e[ Szerkesztve ]
" Babra munka, de megéri! "
-
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz kutyuska #5086 üzenetére
Hajaj Én ebben viszont már nem nagyon vagyok otthon, mármint a B&W hangfalakban
Én csak a minőség miatt ajánlottam Személyszerint az áruk miatt nem foglalkoztam velük, meg még amikor én vettem a saját motyóm, akkor még itt a kornyékben nem is nagyon lehetett kapni, mostmár van egy bolt, ahol vannak ilyen csipogók, de valahogy az árukat nem merem megnézni 2 front ~100.000ft, hanem több itt meg lehet lesni őket.Én itt már sokszor kifejtettem a totyikban, hogy én Wharfedale párti vagyok. Dehát ebben sem eggyezünk mindannyian. Abból ajánlanám a Diamond sorozatot, azok sztem elég jól sikerültek [link]
[ Szerkesztve ]
Véleményem szubjektív...
-
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz kutyuska #5088 üzenetére
Itt van valakinek Vardus szettje asszem, meg annó én is gondolkoztam rajta, nagyon sokáig, de persze, hogy ez sem volt megtalálható helyi üzletben. Én merném ajánlani neked is a Wharfi Zaldek hangfalait is, mint tettem már másoknak is, de 1. inkább csak zenére valók, jók filmre is, de akkor úgy mondom, hogy nagyon jók zenére, és "csak" jók filmre. De ettől függetlenül film közben is szépen szólnak De viszont 2. nagyon ritka már, és nagyon kapni sem lehet
[ Szerkesztve ]
Véleményem szubjektív...
-
O_L_I
őstag
Szerintetek mennyire sérülékeny az optikai kábel csatlakozója?
Azért kérdezem mert elég sokat szedem szét a gépet és ilyenkor mindig ki kell húznom az optikai kábel csatiját is, ráadásul a védősapi is leszakadt (és elveszett) már róla.
Tehát van valami hallható jele ha elkezed pl megkarcolódni a csatlakozó felülete? -
Ninoka
tag
Ez érdekes kérdés. Én még nem gondolkoztam ilyesmin de mivel ezen is digitális jel megy, gondolom hasonló lehet a jelenség, mint amikor a digitális koax nem érintkezik rendesen. Azt viszont tudom milyen, mert nekem már volt ilyen, és akkor a hang össze-vissza akadozott. Tehát, mivel ez nem analóg jel, így nem a hang minősége romlik, hanem egyszerűen az erősítő nem tudja értelmezni a jelet amit kap. De, hogy mennyire sérülékeny az optikai kábel, azt nem tudom. Nekem azóta be van dugva az erősítőbe meg a lejátszóba, amióta megvettem
[ Szerkesztve ]
-
Skynet258
veterán
válasz hackeeeee #5080 üzenetére
Nem, egy scart van, de nincs használva, csak a két hdmi (a lejátszónak és a felvevőnek, az Xbox meg komponensen van). Tehát a scart kifelé is küldené a hangot (hülye vagyok, nem értek hozzá )
Közben utánanéztem, elméletileg ez így működhet is... köszönöm a tippet, ha lesz időm, neki is állok
-
O_L_I
őstag
Kb én is így gondoltam, hogy vagy szól vagy nem szól de olyan nem nagyon lehet hogy nem olyan jó szól
De legalább letesztelem hogy milyen hosszú stressz után megy tönkre egy ilyen csati.
Csak kár hogy egy 10m-es kábel végén van és ha tönkremegy akkor vehetek egy új kábelt -
Ninoka
tag
Igen, kár a hosszú kábelért. Ez nem olyan mint a koax, hogy levágom a végéről a dugót, és forrasztok rá egy másikat. Bár ki tudja, még nem próbáltam szétszedni a végét.
Egyébként így visszagondolva, nem hiszem, hogy a karcolódás különösebben nem ártana neki. Én még régen láttam, (amikor eladtam a régi erősítőmet, és nem volt bedugva a kábel csak a lejátszóba) hogy olyankor a kábel vége pirosan világít. Bár nyilván ezt nem folyamatosan csinálja, csak éppen nem látni a négyszögjelet olyan gyors. De attól, hogy karcos lesz a vége a kábelnek, szerintem a fény ugyanúgy eljut a kábel végéig. Ahogy elnéztem, elég erősen világított. -
hackeeeee
Jómunkásember
válasz Skynet258 #5094 üzenetére
Lényegében igen. Erre gondolok, hogy ez esetleg megoldást lehet. Van olyan Scart kábel, amin van kapcsoló, hogy IN-OUT, szal hogy be, vagy ki mennyen rajta a jel. Ugye van rajta 3 RCA csati, 2 audio (left-rigth), és 1 videó. A videó az kimarad, azt nem kötötd sehova ha nem kell Annó ilyennel össze volt kötve a TV-m az erősítővel, még a régivel, csak mivel túl sok volt a kábel, ezért kiszedtem
Szívesen, remélem megoldja a "gondod"
[ Szerkesztve ]
Véleményem szubjektív...
-
rinpocse
aktív tag
Sziasztok!
Van egy négy-öt éves Pio rádióerősítőm és hozzá egy szintén 5.1 Pio szettem. Le szeretném cserélni az erősítőmet, de megszeretném tartani az 5.1 -es szettet. A gondomat az okozza, hogy újabban rákattantam az komolyzenére, s a szett erre már "alkalmatlan".
Aziránt érdeklődöm, hogy az újabb rádióerősítőkre a meglevő 5.1-es szett mellé rálehet-e kötni a kettő front hangfalat? Erősítők közül a Denon, Onkyo és Pio között vacillálok (2009-es modellek), front kérdésben tök homály vagyok.
Mit vegyek frontnak, s az erősítők közül melyik lenne jobb az 50 - 50 % házimozi illetve komoly-, akusztikus zenére?
[ Szerkesztve ]
-
Skynet258
veterán
válasz hackeeeee #5097 üzenetére
Szia!
Kipróbáltam a dolgot, de nem jött be Egyedül az analóg tévé hangját küldte ki scarton (a két dvd, az xbox, és a digitális adás hangját nem).
Szóval ez kiesett... az új ötlet, hogy veszek egy ilyet, ezen van optikai bemenet. Arra gondoltam, hogy a tévén lévő optikai kimenettel ezt összekötöm, aztán ebből mehet normális hangfalakra.
Már csak az a kérdés fogalmazódott meg bennem, hogy a tévén lévő optikai kimenet ugye minden hangot ki fog küldeni erre (tehát ami épp megy, legyen az a két dvd egyike, set top box, vagy xbox)? Tehát én lényegében úgy gondolok erre a tévén lévő optikai kimenetre, hogy az minden hangot kiküld, mintha csak a tévé hangszóróját hallanám (csak azt természetesen kikapcsolom, ha működik a dolog).
Illetve az az elgondolásom, hogy lényegében összekötés után nem kell kapcsolgatni ezen az erősítőn semmit, mert folyamatosan az optikairól kapja az épp aktuális jelet. Tehát összekötöm, bekapcsolom, kilövöm a tévé hangszóróját, és a külső hangfalakról jön ezentúl a hang.
Jól gondolom, ugye?
Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest