Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • shalafi66

    veterán

    válasz gabor128 #18150 üzenetére

    3,5-4kHz alatt nem használható ez a magashangszóró, de jó középhangszóró mellett erre nem is lenne szükség. A hangnyomás-frekvencia mérésekből önmagában nem derül ki, hogy milyen tartományban működőképes, még akkor sem, ha valós a mérés, viszont a monacor adatlapjaiban azért nem szabad vakon megbízni. Nem a legjobb választás, ezt a kb. 1,5 éve megszűnt régi TeslaValMez (TVM) ARV 104-es dóm magshangszórója helyett csináltatja a Monacor, de még annyira sem jó, mint az eredeti cseh magas volt. Jobban jársz az egyszerű-olcsó DT-99-cel.

    Mindenesetre, olyan hangváltót készen biztosan nem lehet kapni, ami jó lesz a hangszóróidhoz, nem a megadott kersztezési frekvencikon múlik a dolog. Az univerzális váltókkal pedig az a baj, hogy minden hangszóróhoz egyformán "jók" (inkább rosszak), de épp ezért egyikhez sem jók igazán. A háromutas terveket szerintem jobb lenne egyelőre félretenni, tapasztalat-tudás és infók nélkül ebbe belevágni elég reménytelen, valószínűleg sokkal jobban járnál egy egyszerű kétutas hangsugárzóval, és a sikerélmény is nagyobb lenne.
    Kivéve, ha nem számít annyira, hogyan szól, csak az a fontos, hogy te rakd össze.

    [ Szerkesztve ]

    12" 180/280W 8Ω PA hangszóró 98dB@1W https://hangszoro.net/FSL1220 Vifa DX25TG magashangszóró készletről https://hangszoro.net/DX25

Új hozzászólás Aktív témák