bi-amplifikált aktív keresztváltós hangfal, vifa hangszórókkal, (részben) mészkőből:
60 kg/darab, a befejezése már nem ment ön-izom-erőből) 
41 HZ-en -3dB
érdemes otthon építeni, hajrá
én vagyok az ördög

Érdekes konstrukció.
A peresztrojka nálunk olyan gyors, hogy már ma jobban élünk, mint holnap! | Tudja Mohnke, a nyugati demokráciák dekadensek. Előbb-utóbb alulmaradnak a szigorúan fogott keleti népekkel szemben. | Volvo och SAAB anhängare | A vér nem válik vízzé.

halósztok skacok énnekem van egy alpine type 10 r swr1040 es hanszóróm ehhez kéne egy láda mien méreteket tudtok adni hozzá válaszotokat előre is koszönöm a hangdzóró amúgy 300w kb és 10 inc es
Ez általában nem így megy... 
"...Nem szándékoztam eladni, de két doboz Borsodi csere tárgyát képezheti. Megélhetési alkoholista vagyok." - by TeeBee73
Nem így megy, már csak azért sem mert előbb írni helyesen, érthetően, aztán kérdezni
Nézd meg a hangszóród paramétereit a neten, töltsd le a JBL Speakershop-ot (nagyon jó kis progi) írd be amiket a neten láttál (paraméterek), és megvannak a méretek!
Jah, egyébként kötve hiszem, hogy az a 25 centis Alpine 300W-ot produkál, max annyit disszipál, mikor megküldöd kicsit jobban
Ez nem vatera. Nem kéne "fixárazni" meg licitálgatni, már vannak aukciós oldalak. Ott tessék aukciózni, ha nem megy a normál apróhirdetés feladása!!! És könyörgöm, JELÖLD MÁR BE, HOL TALÁLHATÓ A TERMÉK!

Mivel az elektrodinaimukus hangszóró többsége 1% alatti hatásfokú, ezért biztos, hogy 300W-ot nem ad le. Ráadásul az autós dolgoknál mivel többségük érzéketlen, nem ritka a 0,1% vagy az alatti érték sem.

bocsánat hogy nem tudok helyesen írni sőt még a progihoz sem értek meg az ijenekhez sem ezért kértem tanácsot hogy segítenétek e de nem nagyon jött be . a hangszóróról meg sehol nem találok leírást ezt találtam egy oldalon a hangszóró adatai e nem tudom de itt van!!! Alpine SWR-1040 10" Type R subwoofers. Rated at 1000 watts peak/ 300 watts RMS. ez nem tom mit jelent!!!!! akkor tudja valaki hogy mijen láda kell hozzá?segítetek nekem??utánna járnátok?????

Hi all!
Én is most szeretnék össze rakni 2 hangfalat. A ládát Apukám csinálná meg (asztalos). Hallottam hogy létezik ilyen hangfal építő program vagy mi fene. Ilyet hol lehet találni? Mert én nem igazán találtam. Ilyet néztem mélynek, magasnak pedig ilyet.. Hangváltónak néztem ezt. Kérdés elég lenne e bele.
A fő kérdés hogy milyen és mekkora láda lenne érdemes ezeknek. Pls. help. thx előre is.
Csákó
"Hallottam hogy létezik ilyen hangfal építő program "
Én ilyenről még nem hallottam. Viszont tervezőről igen...

"...Nem szándékoztam eladni, de két doboz Borsodi csere tárgyát képezheti. Megélhetési alkoholista vagyok." - by TeeBee73

Jaa igeen.
Leírnád a nevét? Vagy tudnál küldeni linket? köszi előre is.
pás
[ Szerkesztve ]
Van jónéhány fajta, válogass kedvedre. link

Inkább #3007...
A dobozterv is egyszerű.
* George Benson : White Rabbit *

Ha olcsó és jó a cél valóban, akkor inkább másfelé kellene keresni, nem a HiVi-nél.

Sziasztok!
nem találtam megfelelő topikot, talán ide illik a legjobban a problémám!
Nemrég vettem egy Creative GigaWorks ProGamer G500 típusú 5.1-es hangfalszettet. Eddig együtt volt az 5+1 hangfal, de most szeretném elrendezni, hogy igazán kijöjjön a térhatás. Sajnos a gyári kábelek nem elég hosszúak, ezért megfelelő hosszúságút kellett vennem. DE. így egyben ugye nem gyártanak méretre, ezért a boltban kaptam kábelt, és egy fekete dugaszt, ami a subwoofer hátuljába megy. (Előre is elnézést, de nem vagyok otthon ebben a témában, nem tudom, hogy minek mi a pontos megnevezése)
Hangrendszer
Így néz ki a hátulja, és ezen az oldalon látszódik az is, hogy magába a hangfalba 2 ágon megy az áram, van egy + és egy - .
A tényleges kérdésem pedig most jönne:
hogyan kell bekötnöm abba a fekete dugaszba a kábelt, hogy a pozitív a pozitívon, a negatív pedig a negatívon legyen?! (műszerem nincs, amivel kimérhetném) 
Egy másik kérdés: ha hasraütés szerűen a 2eres kábel egyik részét bekötöm az egyik helyre, a másikat pedig a másikra, összekötöm a rendszert, és sikerült a negatívot a pozitívra kötnöm, és fordítva, akkor az egyből tönkre is teszi a hangfalamat, vagy csak nem szólaltatja meg? Mert nem mindegy... Ha csak nem szólaltatja meg, akkor tudom, hogy fel kell cserélnem, de ha hazaküldi a rendszert, akkor ugrott az egyik hangfalam.
Várom a segítségeteket, és előre is nagyon szépen köszönöm!
[ Szerkesztve ]
Sziasztok!
Remélem itt értetek ehhez.
A már nem mai darab Maxxtro SPK41Q típusú 2.1-es rendszeremben a mélynyomó ilyen hülye hangot ad, pöfög, "recseg, csak nincs benne magastartomány"
miközben megszólaltatja a mély hangokat. Szóval a mély nem tűnt el teljesen, csak a fele ilyen "recsegős", pöfögős, krákogós.
Szétszedtem a mélyládát, kivettem belőle a hangszórót, és kivéve is hallható, hogy onnan, a hangszóróból jön ez a kellemetlen komponens.
Mint laikus, sérülést nem látok a hangszórón.
Egy 10cm-es, 4 ohm-os, 22W-os darabról van szó.
Minderről van egy képem is:[link]
Két kérdésem van:
Meg lehet-e eccerűen szerelni?
Ha nem, akkor hol és mennyiért tud az emberfia egy ilyet (10cm, 4 ohm, 22W) venni?
KÖSZI!
[ Szerkesztve ]
>Photoshop, képszerkesztés, fotóretusálás, plakáttervezés, mindenféle grafikai munka - ha ilyesmi kell, keress meg bátran!<
Hi!
Cserélni kell. Nem érdemes javítással bajlódni. Kb 2-3k huf körül van egy új.
De mivel sub-ról beszélünk, így a magas hangokat ne is várd el tőle. Ha volt benne eddig, akkor az már régen rosz (vagy nem sub ládáról beszélünk).
Üdv!
Hacsak toldónak kell, akkor végülis mindegy, h hogyan kötöd be csak arra figyelj, h ami a dugó részén "középre" lett beforrasztva, az az aljzat részén is "középre" legyen! Ez szokott lenni a + amúgy, a - pedig a "kör alakú"Ha felcseréled, az már okozhat galibát.
Na akkor képpel illusztrálva, h ne legyen félreértésnek még csak esélye se. 

na, és ezt kérdezem, hogy hol lehet ilyet venni? rá tudnék keresni, csak gondolom (remélem) itt ismertek olyat, ami nem a legdrágább és még esetleg értenek is hozzá..
(sub-ról van szó, a magas hangokat nem várom el tőle, csak próbáltam leírni, hogy milyen hangot ad.)
és van itt mégvalami: mikor csak halkan megy a mélynyomó, néha egyszerűen elhallgat, és csak a szatellitek szólnak. ha feltekerem a mélyet, akkor beindul, de visszatekerve halkra egy idő után megint elhallgat. ez is megjavul ha kicserélem?
köszi a segítséget!
[ Szerkesztve ]
>Photoshop, képszerkesztés, fotóretusálás, plakáttervezés, mindenféle grafikai munka - ha ilyesmi kell, keress meg bátran!<
Na akkor hogy kizárjuk az esetleges tévedést és fölösleges költekezést azt ajánlom Neked, h próbáld ki más forrásról is a hangsugárzót. Természetesen a mostani erősítőről le kell kötnöd, de ezt gondolom tudod.
Ha ez megvan, utána lehet (és van értelme) tovább menni. 

Hello!
Nemrégiben építettem magamnak két hangfalat a Somogyi oldalán található leírások alapján...bár a méreteket kicsit megváltoztattam,hogy a kinézete tetszetősebb legyen,de ez most mindegy.A kérdésem az lenne,hogy mivel érné meg kibélelni őket?
Az említett oldalon van két típusú hangcsillapító anyag,az egyszerű,tömbszerű hangcsillapító textil és a profinak kinéző,piramis formákkal dúsított hangelnyelő szivacs.Javaslatokat és egyéb ötleteket várnék.köszi!
U.I.: Bocsánat a láma kérdések miatt és a reklám miatt is! 
[ Szerkesztve ]

Wyll!
Nagy valószínűséggel a hsz-ed "bevezetőszálas"lett.
Magyarul:van a hsz-nél egy sodrott szál ami a tekercs kivezetésétől a forrlécig tart.
Tartós túlterheléstől(meg persze "túlzott" minőségétől kifolyólag) megszakad.
Mikor adsz rá hangerőt,"beindul",mert a nagy kilendüléstől lessz kontakt.
Szerintem meg tudod javítattni,vagy küld el nekem és megcsinálom.
Egyébként nekem van egy pont ugyanilyen hangszóróm.
Üdv: Fész
[ Szerkesztve ]
Biztos vagyok benne,hogy a Föld körül 2345m magasan 1 pár rendörcsizma kering,csak persze meg kell tudni azt keresni...

Arrol lenne szo, h vki nemtudja h hol lehetne megkapni az MNC hangszorohoz valo dobozterveket?? vmikor reg ott volt a SAL oldalan de mostmar csak sajat termekekhez vannak dobozterveik.
pontosabban a sunflower otthoni verziojahoz kellene (12 inch ) 150 W szinuszos teljesitmeny, 300 zenei. Kisebb modositasokkal szeretnem megcsinalni, mert allitolag nem a legjobbak az eredeti tervek!
By The BEst
Mi lett szegény topikkal...

[ Szerkesztve ]

Biztos vagyok benne,hogy a Föld körül 2345m magasan 1 pár rendörcsizma kering,csak persze meg kell tudni azt keresni...
(#3029) Flatron710 válasza darealkilla (#3001) üzenetére
Ez már biztos, hogy stabilan áll a lábán. 
Minden popzene a szexről szól. A rock arról, hogy akarod, a jazz arról, hogy csinálod, és a country vagy a western pedig arról, hogy bűnösnek érzed magad utána. -Robert Waldo Brunelle Jr. --- WoT/WoWp acc : Zolika_tm
Semmi... 
^^

Ez a saját rendszer: Quad 405 erősítő és SAL-ból épített hangfalpár. (Csak azért SAL, mert már régebbről megvolt a 4 hangszóró, csak most raktam össze.) Meglepően jól sikerült. Esetleg kapnak vmi borítást a hangfalak.
Esetleg vmi közelebbi kép(ek), műszakilag pontosabb leírás?! 

Zárt dobozban 20cm-es SBP2020 mély, és DTF12 magassugárzó.
[link]
Ez a hangváltó, amit csokival valósítottam meg. (5 potenciál miatt elég az 5-ös csoki.)
A Quad 405 kapcsolásával és specifikációival tele a net.
[ Szerkesztve ]
Mekkora zárt dobozban?
A Quad 405-nek rengetek módosítása van/volt. Nem tudhatom milyen van Neked...

hy nem tud valaki nekem küldeni 1 oan infot ahonnan meg lehet tudni hogy kell kiszámítani 1 hangszoróhoz való ládának az ürtartalmának a méretét...
SÜRGÖS LENNE előre is kösz...

WINisd
Háj, erről mit gondoltok? 20k-t megérhet...ha majd ecce odajutok hogy dobozt is csináltatok hozzá... 
^^

Vicces. :-)
Miért nem inkább sz@r?
De az én szintemre gondoltam hogy megfelelhet é...nem neked lessz
amúgy a sal láda cépen szól még mindig,multkor a pincébe majd meg őrült aki éppen ottvolt, merthogy zenét hallgattam
Jówan többet nem kérdezek 
^^

Pedig.. kérdezve jobban járnál.
Ui: a sal lehet hogy szól, de hogy szépen... az kizárt. Főleg az eredeti "rendszerben."
[ Szerkesztve ]

Erről mi a véleményetek? :
[link]

Erősen túlárazott, de legalább hitelesnek tűnő adatokat adnak róla meg.

Engem csak az erősítője érdekel(párezer forintért tudnék hozzájutni), vajon jó lenne e a Mélynyomómhoz. (Netto 50L, MAgnat Xecutor 1200-as hangszóróval, zárt)

Dehát ez vmi autós dolog... Egyébént valszeg egy erőmű is kevés hozzá hogy szóljon...

Autóba való, de nálam a szobába már 50W-tal is egész szépen szól, elvileg 37Hz a -3dB-es pontja(ami sztem zárt láda révén jó) Tehát gondoltam ez az erősítő egy jobbféle darab, és 150W, is, elvileg így még hangosabb lenne

Hát attól függ, hogy mennyire igaz az a T-S amit mellékeltek hozzá, viszont egyáltalán nem tűnik érzékenynek, bár nem számoltam utána.

Hát nem tudom hogyan számoltad, 50 literben 40-45Hz-ig szól csillapítás-függően, és az érzékenysége tényleg csapnivaló, 85dB@1W. 150W-on ez már 107dB ha a kompresszióval nem foglalkozunk.

különböző frekvenciás szinusz-jeleket küldtem rá, és az én hallásom szerint csak 35Hz alatt kezd csökkenni a hangerő. Amugy winISD-vel számoltam.
A doboz kb. 1/3-ig van megtömve csillapító anyaggal.

Lehet, hogy a szoba besegít, de maga a hangszóró+doboz ha 1/3-ig van kitöltve csillapítóanyaggal és az nincs fellazítva, akkor ~44Hz-s f3 pontot tud. Már ha igaz a T-S amit megadtak róla. Ha nem akkor persze lehet mélyebb az alsó határfreki, viszont ettől még érzéketlenebb lenne.