Szerintem egy szubnál nem igazán számít, mit csinál 200 Hz-nél 
Oldalam: SoundSaxon.try.hu
Szerintem egy szubnál nem igazán számít, mit csinál 200 Hz-nél 
Inkább hanyagolni kellene. SBX-el lehetne tenni egy próbát. Nem garantálom, hogy elégedett leszel vele, de voltam már olyan buliban, ahol két olyan szólt. Mondjuk max 40 nm2 volt a hely, de nem volt vele óriási gond, ahogy emlékszem még.

Nem biztos, ha megfelelően terhelt a membrán akkor akár meg sem kell, hogy mozduljon, és mégis szól.

De együtt jobban szólnának, még talán ez tűnik a legegyszerűbb megoldásnak.
Hasonló lehet mint az ibiza ezért is ajánlottam ezt. Meg külön erősítőről jobb is lenne.

"A kísérletezőknek mondanám,hogy óvatosan a wattokkal,mert a refi doboz a hangolása alatt nem "fogja" a membránt,igy az elszabadul és könnyen eléri mechanikai kitéríthetőségének maximumát,vagyis lekoppan.Zárt doboznál is óvatosan,mert ezek a frekik már extrém igénybevételek szegény hsznek."
ez biztosan nem így van. Zártnál teljes mélytartományban azonos a kitérés maximuma (tehát nem sokat számít a frekvencia), b-reflexnél pedig ettől mindenképp kisebb, azonos bemenőteljesítményen, viszont frekvenciafüggően változik.

A felhasználók többségénél pedig az számít legkevésbé, hogy mit művel egy hangsugárzó 200Hz alatt. Lásd HB 1.
De nem érted, h. mire gondoltam úgy látom.

Az SBX teljesen értelmetlen, inkább visszalépés. Mivel ismerem mindkét hangszórót, tudom, hogy kb. mit lehet várni.
Akkor az UniBox rosszul számol, mert hangolás alatt úgy elszabadul a membrán, hogy öröm nézni. Hisz nem fogja a légrugó.

Legutóbb 100m2eren szóltak a hangfalak persze ott a terem végén lehetett már beszélgetni.
40m2-ernél nagyobb a hely akkor is próbáljam meg arra lecserélni ezt a hangszórót ami most benne van?

Jelenleg ez van benne ettől csak jobbat szeretnék beletenni ha ezt a megoldást csinálom.
Eléggé megoszlanak itt a vélemények a dologról :/
I7930 4Ghz+Asus P6T+6Gb Corsair 1600Mhz CL8+Samsung 320Gb-500Gb-1Tb HDD+Sapphire HD5870 Vapor-X +Corsair TX850 +Fujitsu Siemens 1680x1050 22"

Először ellenőrizni kellene, hogy a mostani állapotában mire képes, ha ez megvan, akkor lehet továbblépni, építés, átépítés, csere, stb. ügyében. Addig csak tanácsokat fogsz kapni, de alap és indoklás nélkül hasraütve.
Érdekes felhasználók lehetnek, akiket nem érdekel egy szubláda 200 Hz alatti viselkedése. Hisz annak kapcsán hoztad fel a hangszórót.
Na mindegy.

Ezért kell jól hangolni a hangsugárzókat.

Nem, nem ennek kapcsán hoztam fel. Nem áll jól a writeonly mód neked.
Én mindössze az érzékenységét értékeltem, azzal, hogy az adott hangszóróhoz még egy 500Ft-os HC10-et is csak soros ellenállással lehetne illeszteni.
Azt nem mondom, hogy vedd meg az SBX-et, mert nem ismerem ami a képen van.
Valahogy jó lenne kölcsönbe szerezni egyet, ha mégis sikerülne megoldani.
Érdekeset mondasz. Főleg, hogy ehhez a hangolásnak lehetetlenül alacsonyra kellene esnie. Ezen felül még mindig el fog szabadulni alatta.
Akkor mondhatnál egy piezot is, hogy érzékenyebb, mint a szubhangszóró. Szép is lenne, ha a mélyet kellene csillapítani, mert érzéketlen hozzá a magas 

Minek a magyarázata?
Annak, hogy szted nagyobb felületnél más a "hullámfront" vagy annak, hogy emiatt mozognak a bútorok-tárgyak? Ami alapvetően nem is olyan jó, mindig valamiféle káros rezonanciára utal.

Felhasználási tartományt nézünk mindig, sosem teljes sávot..... Sztem ez alapvető.

Én már láttam ilyet, és épp egy HA31 gitárhangszóró volt a mély. 

"mert nem ismerem ami a képen van."
akkor miről van szó egyáltalán még? 
Mivel ez is szubhangszóró kapcsán merült fel, nézni kell alatta is, hogy mi történik. Hiába vág az erősítő.
[ Szerkesztve ]
Hát annak a magyarázata, amire rákérdeztem. Hogy mi, tudatlan és buta felhasználók, mit hallunk és érzünk egy nagyobb mélyhangszórónál, amit egy kisebb soha az életben nem tud megadni.
De az nem szub.
Bocs, de ezt most muszáj benyögnöm ide: 
Ha szeretnél az apróhirdetésedhez egy kicsit részletesebb leírást kreálni, akkor keress fel privátban és ha időm engedi segítek. Több információ = Több érdeklődő = Több vevő?! Szerintem egy próbát megér!

Az előbb nagyjából jeleztem. És tévedsz, egy kisebb is meg tudja adni, sőt akár jobb is lehet a divatos bútormozgatótól. Csak doboz kérdése.

És? Az SBX 4060 sem az. 

Szép darab
Remélem, beváltja a hozzá fűzött reményeidet! Ha meg nem, akkor legalább megtudjuk, hogyan méretezed a szubhoz a csillárt!!
"Ha meg nem hozza a vártakat, elkezdem méregetni a csillárt
"
Üdv!
A tudás kezdete a nem tudás tudása.

Hogy hangosítottál ezekkel a hangfalakkal ? Hogy voltak elhelyezve ?
Tegyél próbát, hogy a mélyet középre a toppokat pedig jobbra illetve balra helyezed el magasabban mondjuk asztalra. Nagyon sokat számít.
Egyébként hány fős bulik szoktak lenni ?
Hasonlóan mint itt, csak középen legyen a mély láda. Érdemes kipróbálni, aztán ha így is kevés a mély akkor lehet gondolkodni még 1 mély ládában.
Pedig az jó, ha mozgatja a kanapét és a "talajt". 

Felejthető, mint majdnem minden Monacor.
Megint átszaladtál az írásom fölött
A 4060 "bulidoboz" kapcsán merült fel, mint ötlet.
Magas labda, le lehet csapni 

DX25 elfogadható, de van egy-két negatívuma, pl. durván torzít tervezési hibák miatt 7kHz-nél és a kínai gyártás miatt meglehetősen magas a szórás.
Remélem is, főleg, hogy már rég nincs itt csillár, előbb vissza kéne szerelni 

Én fórumokon nem csapdosni szoktam, ez nem tartozik a tárgyhoz. Mint hogy a bulidoboz meg a 4060 sem, semmi összefüggés nincs ezek és az előző hozzászólásom között. Szerintem amíg nincs meg a mondanivaló, addig fölösleges válaszolnod.

Az biztosan nem, legfeljebb te szereted. De ettől még nem lesz jó.

Attól függ mit vár, hiszen egy alapvetően zárt dobozos reflexként használhatatlan hangszóró is beváltotta pár nappal ezelőtt.
Megint a személyemet kevered a témába, teljesen felesleges: "Szerintem amíg nincs meg a mondanivaló, addig fölösleges válaszolnod."
Hisz hogy mire válaszolok, azt csakis nekem kell eldönteni.

Lehet, de értelmetlen.
Hisz csak a zavarra reagálhatok, arra meg minek.
Személyhez ennek semmi köze, az információk feldolgozása válasz előtt szintén nem személyfüggő.
Hát igen, elég zavaros a reakciód 
Ui: persze csak nekem, az én hibám feltehetőleg.
[ Szerkesztve ]

Az ár érdekes kérdés, a kínaiaktól meg lehet venni egy ezresért ugyanezt a DX25-öt, de mivel mire Magyarországra ér, átmegy 103 darab kereskedőn, ezért kicsit felmegy az ára. Ezt a németektől szerzik be, és nagyobb darabszámban vásárolva én annakidején 5500,-ért árultam párba válogatva... Ehhez képest a 6,5k nem jó. 

talán az időzítés nem volt most megfelelő, hisz pár pillanattal ezelőtt említettem, hogy pont ez a probléma, nem látod át, de mégis válaszolsz. 
Mellesleg más zavaráról írni annak, aki az f3-at 3Hz-el azonosító felhasználónak nem szól, hogy ez a három nem az a három, hanem -3dB.. elég merész vállalkozás.
[ Szerkesztve ]
Dehogynem látom át. Próbálom eloszlatni a ködöt 
Amit teszel, az megint csak személyeskedés, semmi más.
[ Szerkesztve ]

"f3–3,500Hz Adatlapján ez áll...HM-hm! HÁROM Hz???? Mennyit kér érte?"
Ez annyit tesz, hogy nincs megadva konkrét alsó határ, a felhasználóra bízzák, hogy kiszámolja, megmérje. Az átvitel -3dB-es pontjától számítva 3500-ig tartják használhatónak.

Szerkesztgesd csak.
Nos ehhez a vállalkozáshoz legalább az alapvető információkkal nem ártana tisztában lenni, és nem írni össze-vissza értelmetlenségeket.
Ez csak a valós helyzet, személyeskedéshez semmi köze, ugyanis biztos tények támasztják alá, hogy rosszfelől közelíted meg a kérdéseket. És aztán persze emiatt rossz válaszokat adsz.
[ Szerkesztve ]
Ohh, ez nálam nem vállalkozás 

Bármi is, sajnos működésképtelen.
Megyek, visszateszem a csillárt 

Hasznos információ volt. Sajnos a többi hozzászólás is ehhez közelít, különben nem kellene súlyos órákat eltöltenem itt a javítgatásukkal.

Nekem most háztáji moziként egy 1000, azaz EZER!!
wattos Lg rendszer műkszik. Annak van egy gyári 200mm-s hsz-el megáldott mélynyomója. Na ehhez képest egy akármi 300 mm-es is előre lépés lenne
A szaszlaci által választott meg nem SAL, MNC meg egyebek...azokhoz képest előre lépés, még ha nem is tudja a ráírtakat. Kicsit elfogult vagyok a SAL-emencékkel szemben..voltak már nálam és ne legyenek többé
(ergo: akármi nem lehet majd váltásnál nálam sem
)
Üdv!
A tudás kezdete a nem tudás tudása.

Az átmérők nem olyan fontosak, bármilyen méretben lehet jó és rossz hangszórót is készíteni.
200mm-ben már elérhető a 30-35Hz-es alsó határ, viszonylag jó érzékenységgel-terhelhetőséggel.