hali arra a 3dmark06 ra kiváncsi lennék énis! cpu-z vagy everest ? melyik mit mutat ? mert nálam mind a kettő mást ,nálatok?
[ Szerkesztve ]

hali arra a 3dmark06 ra kiváncsi lennék énis! cpu-z vagy everest ? melyik mit mutat ? mert nálam mind a kettő mást ,nálatok?
[ Szerkesztve ]

Mivel az elosztó jó mélyen az asztal alatt van, én a táp főkapcsolóját szoktam lenyomni...
Szerk.: az előző HSZ-em véletlen Válaszként ment el, ezért elnézést!
[ Szerkesztve ]
3DMark06: 4484 pont
SM 2.0: 1579
HDR / SM 3.0: 1990
CPU: 1847
Proci: 2.8 GHz@3.7 GHz. 
"Nagy-Magyarország te sosem maradsz árva, mindig szívünkben élsz, szeretetbe zárva" - EF.

ügyes ! megnézem énis kiváncsiságból
Ezt még csak 265 - ös FSB melett futattam. Igaz 400 - as FSB - n már 5600 MHz - en menne, az meg nem túl egészséges (meg jelenleg nincs itthon folyékony nitrogénem). 
"Nagy-Magyarország te sosem maradsz árva, mindig szívünkben élsz, szeretetbe zárva" - EF.

nahát megnéztem de elég vicces de ez a max ezzel a procival: 2522
sm2.0 1089
hdr/sm3.0 914
cpu 1055
3DMark06: 4266 pont
SM 2.0: 1561
HDR / SM 3.0: 1976
CPU: 1424
Alapórajelen (D915) 2.8 GHz. Hm, alapórajelen annyit csinál, mint egy E6300 (1.86 GHz) - as proci. Azért ez nem semmi, csak 1 GHz a különgség. 
[ Szerkesztve ]
ilyen chipset-el van más gyártónak is lapja?
[ Szerkesztve ]
Eladó cuccaim: http://href.hu/x/bqv6 laptop alkatrész,stb | Steam: [Hun]Hunter2

nalátod így átb... aztmondták a 915-öst nem kapok sehol és hozták a 641-es ugyanannyi huf és sokkal gyengébb
hunnia kérhetnék memoria adatokat tőled?( everest)
[ Szerkesztve ]

Valószinűleg azért mert bőven elérted azt a szintet , ahol már a legszükebb keresztmetszet a VGA kártya. Én a helyedben , ha ez konfig jól működik ,még a procicserét is meggondolnám
Nekem : 3DMark06: 4514 pont (11 x 200Mhz)
(C2D E4500 2Mb cache, 8600gt) Szinte semmi külömbség
Ha felhúzom 3 Ghz-ra akkor is csak 200 pontot érek el plusszba.
Hunter2 : Az ASUSnak létezik G31-es chipsettel lapja , meg asszem MSI-nek is.
(De lehet hogy tévedek)
Alapórajelen Everest erdmények:
Olvasás: 6271 MB / mp
Írás: 4220 MB / mp
Másolás: 4876 MB / mp
Késleltetés: 104.6 ns
smk17, ha ez nekem szólt, akkor azért veszek új procit, mert a Core2 - es architektúra sokkal fejlettebb, ergo kevesebbet fogyaszt, kevésbé melegszik, mégis hozza ugyan azt a sebességet, de a legtöbb helyen még gyorsabb is.

MSI-nek és ASROCK-nak van még ilyen chipsettel tudomásom szerint.
EZ a lap tényleg nem működik 3 modullal?
2 GB-ot lát, ráadásul instabil is, ha kiveszem bármelyiket, akkor is 2 GB-ot lát, de megy
Mindegyik RAM jó.
Beállítások rendben vannak?
persze, BIOS szinten nem látja a lap.
Másik bios?
F5 volt rajta gyárilag, és most a legújabb F7 van, egyikkel sem megy a 3g

Nem tud valaki megoldást arra, hogy az infrás egér ne világítson, miután kikapcsoltam a gépet? Eddig nem volt ilyen gondom, még jól ki is röhögtem egy cimborámat, hogy az ugyanolyan egere világít kikapcsolás után is. De most már nekem is, és ez zavar...
Más: én is egy 2140-es procit hajtok benne, most kipróbáltam egy kis tuningot vele. Egyelőre csak 320-as FSB-t mertem beállítani, így a RAM is a normális 800-as frekvencián jár. Viszont nekem elég melegnek tűnik a proci miközben fut az orthos. 61-61 fok az egyes magok hőmérséklete, a CPU-é pedig 46-47. Everest is és a coretemp is ezeket az értékeket mutatja. Más alkalmazás közben még nem néztem meg a hőmérsékletet, lehet, hogy csak az orthos komoly terhelése miatt ilyen meleg? Vagy ez még nem is számít olyan melegnek?

Hali!
Van valakinek olyan problémája, hogy lassan bootol az XP? Nálam 15ször megy el a csík mire bejön a bejelentkező képernyő. (Frissen telepítve 23-szor ment végig, azóta gyorsult
) Egyébként jól működik. A P31-es lapom előtt gyors volt. (Sokkal lassab procival) És csak a lap+proci+memó lett cserélve.
Kb 10-szer megy el a csík és addig nem csinál semmit. Se a vinyót nem használja, de a procit sem nagyon használja, mert azt hallanám a cooler miatt.
Szvsz valami inicializálási dolog lehet, h lassan talál meg vmi hardvert. De ez csak tipp.
PLZ hlp!
[ Szerkesztve ]
Allons-y!
Azért nem változik sokat a pont, mert ez a 3D mark szerencsére amennyire csak lehet, cpu független
Nézd meg 2005-ben is, ott talán még kisebb lesz a különbség.
#763 Alvin_ti4200: rossz nyomon jársz... a lap működik 3 modullal, feltéve ha mind1ik SS, DS-nél nem, ezt valamelyik hsz-ben írtam is. DS-nél csak 2, vagy 4 modul működik, természetesen DC kezeléssel. Az érdekesség még 2 modulnál, hogy nemcsak az 1-3 slotban mennek, hanem a 2-4-ben, vagy 1-4-ben, vagy 2-3-ban is,de ez mind benne van a manualban
szerk: #769 -AD4M-: másik rammal vagy vga-val meg kéne nézni, ha megoldható, nálam pár csík a boot, az 1.6-os cerkával is
[ Szerkesztve ]
New world...old thinking...IBM T60;)
Én még nem láttam 1 gigás SS modult, de lehet félre vagyok informálva. Olvastam amúgy a manual-t, de eléggé furcsálltam
P35-ben simán ment a 3x1 GB.

Sziasztok!!
Sikerült beszereznem egy ilyen ramekművet, viszont van vele egy kis bajom. XP nem ismeri fel a hangkártyáját, hiába telepítem fel. Tudnátok segíteni??
Előre is köszike!!
EGYEDI, Igényes Torrent Tracker eladó!!!!!!! Intel Core2Duo E4500 , Gibabyte P35-DS3, 4Gb KingMax DDr2/800Mhz, Galaxy GeForce 8800GTS 320Mb, 450W Chieftec, Philips 190WV 19" 5ms Wide LCD, Acer Aspire 5315 Notebook.

Én is próbáltam 3x1Gigával. Már majdnem kidobtam, mire rájöttem, mi a gond
El sem indult a gép 
EGYEDI, Igényes Torrent Tracker eladó!!!!!!! Intel Core2Duo E4500 , Gibabyte P35-DS3, 4Gb KingMax DDr2/800Mhz, Galaxy GeForce 8800GTS 320Mb, 450W Chieftec, Philips 190WV 19" 5ms Wide LCD, Acer Aspire 5315 Notebook.
Megint rossz nyomon jársz..nem mondtam, hogy 1 gigás vagy 256-os, vagy nagyobb/kisebb modulról van szó, csak SS/DS
Én sem láttam 1 GB-sat SS-ben, valszeg azért mert nincs...ha feltétlen kell az a 3 GB, gondolom nem akkora érvágás még 4-5k-t kiadni egy 4. modulért.
#772 DeviL-B: nem vészes, de valszeg xp reinst fog neked segíteni: az "Install chipset driversnél" mindent kipipálsz / én mondjuk a yahoot kihagytam, érdekes chip driver lehet
/, aztán katt az Xpress installra, úgy emléxem 1x restarol a telepítések közben, és fenn is van minden
Próbáltam én is úgy, hogy manuálisan akartam telepítgetni, audio driver nem akart felmenni sehogy, a végén már odáig jutottam, hogy az USB driverek is eltűntek

Nem baj, addig itt az 5.1 
Viszont van némi bibi a ramokal. 4Gb-al sem akar indulni. Külön-külön megy 2-2, de ha 4-et berakok, akkor semmi.
Lehet, hogy kevés a táp??? Egy gagyi 420W-os Colorist.
Nos 10x333-mon stabil max
, úgytűnik (1,47 valós fesszel) De még ez se biztos h stabil... 

Azt mondanom se kell, hogy a teljesítmény is drasztikusan romlott.
Előző konfig: MSI 945PL Neo-2, C2D E4500, 8800GTS, 1.5Gb RAM:
3dmark06: 10500p
mostani konfiggal: 9000p
Nagyon remélem, hogy csak a táp a ludas 
[ Szerkesztve ]
Valaki meg tudná mondani, hogy egy E2160 - asnak mennyi az alap feszültsége? Állandóan változik (1.184 - 1.200V). Így 1.8 GHz@2.85GHz - ig jutottam (L2 stepping). Nem szeretném a fesz. emeléssel kinyírni. Ennek mennyi az ajánlott fesz. értéke, mert olvastam, hogy a lap alulfeszeli néha. Köszi! 
Ez még gyári fesz alatt van
1.3V ha jól tudom, vagy 1.25-1.35V..inkább az utóbbi, intervallumban adják meg, csak ha húzod, akkor mindig manuálisan állítsd be a feszt. 1.184-1.2..ez a különbség sztem csak a táp ingadozásából eredhet, ez minimális.
Igen a fesz. manual - on van. Csak azért kérdeztem, mert a dobozán is 1.3V szerepel, csak nem szeretném, ha el kéne búcsúznom az új procimtól.
Mert azt olvastam, hogy a fesz. emelés nem túl egészséges. Ezért kérdeztem. Vagy az 1.3V még nem káros, ha addig felhúzom?
[link]
Ez alapján 1.4-nél többet nem érdemes neki adni, mert ha jön valami kis tüske, esetleg búcsút lehet mondani a procinak.
Szoftveresen mért feszültség értékben nem szabad bízni, mert baromság.
[ Szerkesztve ]
Ember embernek farkasa.

Elnézést az igen láma kérdésért, de hogy lehet nekem másmilyen a BIOS felépítésem, mint az itt belinkelt tartalmak?
Pl. az én BIOS-omban nem lehet beállítani a Boot Up Num-Lock paramértert, mert nincs, ugyanez a helyzet a Boot Up Floppy seek-kel. De ezeket még kibírnám. Viszont a M.I.T. szekcióban nem tudom állítani a RAM időzítést, mert egyszerűen hiányoznak azok a sorok. Mit nem állítottam át? A kézikönyv szerint sincsennek ilyen sorok, de Public73 "kolléga" fényképei bizonyítják, h mégis vannak. Mi lehet a magyarázat?
Sok usernél láttam 1.5V-ot is, szóval túléli a procid a mostanit
Én 1általán nem vagyok híve a feszemelésnek.
#781 FehérHolló : én annyit se adnék neki
#782 bimbiri: ctrl+F1...ennyi

Örök hála neked! 

Az E2140 M0 procim az istenért se akar 340*8(2700Mhz) fölé menni, pedig ahogy nézegettem 3Ghz-et lazán kéne vinnie, 340fsb felett már nem indul az xp a bios vissza áll alapra. Fesz emeléssel is probálkoztam de semmi. Lehet valamit még állítani kell?
A C.I.A.2 pontosan mire jó?
[ Szerkesztve ]
LG Optimus Black

A feszültséghez egy kis érdekesség: [link]. Esetleg az előtte lévő pár HSZ is érdekes lehet.
Más: nekem is hasonló a helyzetem, mint Norbi kollégának, bár az enyém 341-es FSB-vel is stabilan megy. 345-ös FSB-vel próbáltam még többször is, ekkor már nem indult a gép, a BIOS visszaállt (majdnem) eredeti állapotába. Most 340-es FSB-vel, BIOS-ban 1,3V feszültséget adva fut szépen. C1E és EIST kikapcsolva.
Miket kéne még állítanom? PCI-E manuálisan 100MHz, memória sebességre mindig figyelek. (bár 345-nél vagy 690MHz-en vagy 828MHz-en működnek, amit mondjuk még ez a kis egyszerű A-DATA modulnak is bírnia kéne) C1E és EIST disabled. Performance Enhance alapra (amit ajánl a BIOS, amikor a frekvenciát emelem) van állítva. Azt hiszem ennyi, amit állítottam az alap beállításhoz képest.
A C.I.A. engem is érdekelne, hogy mi a csuda, és van-e köze a gyenge (?) teljesítményhez pl. nálam és Norbinál is.
A RAM - okat vissza osztottad, mert lehet, hogy azok nem bírják? Állítsd úgy a szorzót, hogy az eredeti értékhez minél közelebb legyen, és úgy próbáld meg. A PCI frekvenciát állítsd 100 - ra, A System Voltage - t meg Manual - ra.
(#788) ígyvanferi válasza HUNNIA1920 (#787) üzenetére

Használd légyszi a Válasz gombot. Ez gondolom Norbinak ment, mivel ezeket leírtam, hogy megcsináltam...
Idáig stabil vagyok, ram: 800 4-4-4-12 (GEiL Value 800)
Efölött CL5-ben mégvisszább osztott ramokkal terhelés alatti 1,5V fesszel se megy. (pl 3,4et...
)
[ Szerkesztve ]

Természetesen próbáltam visszaosztani a RAMokat de úgy sem ment. PCI freki 100-on.
(#786) ígyvanferi
341fsb-vel nekem is indul ![;]](/dl/s/v1.gif)
[ Szerkesztve ]
LG Optimus Black

nekem se ment, akárhogy próbáltam!
333*10-es osztás!
oszt kész!
hú de kurv@ régen jártam már itt bakker!!!!
Na akkor nem vagyok egyedül
Egyébként 24/7 én is így szeretném használni de akkoris meg akarom nézni hol a vége, és nem hiszem el h itt...

pedig ez itt a való világ!
nekem pedig a ramok sem finganak ki, nyúzhatnám szarásig őket!
majdnem eladtam a lapot nem is oly rég.
te állat!
de nemigazán tudnék árban hasonlót.
az, hogy menjen a procim @3333 helyett @3500-at?
hát hova sz@rjak tőle?
szóval én nagyon is elégedett vagyok a kis p31-el! 

Megnézhetnéd helyettem 342, 343, 344-es FSB-vel is.

342 FSB-vel még indul, de fölötte már nem.
LG Optimus Black

Valahol tényleg ott van a határ, persze a ramokat sem árt jól beállítani. Ja és fel emelés nélkül!
Egy új jelenséggel találkoztam tegnap hajnalban. A gépem fogta magát és bekapcsolt 3 percre hajnali 3 kor. aztán kikapcsolt.
Találkozott már valaki ilyesmivel?
Vista op rendszer, és alvó állapotban volt.

lehet rosszat álmodott!!

biztos bevan kapcsolva az vistafrissités
az idöpont alapon lehet hogy 3órára van beállitva...
ezért amikor eljött az ideje, a gép automatikusan bekapcsolt és megcsinálta a frissitést

talált, süllyedt!
De tényleg ne vagyok hozzászokva, hogy önállósítja magát,
ráadásul nem volt kép, csak dolgozott.
Amúgy én is pont erre gyanakodtam, mert mikor bekapcsoltam, egyből jött, hogy a frissítés miatt restart.
Szeretem ezt az alaplapot, meg az egész gépet.... végre nem a homokórára kell várni...
[ Szerkesztve ]