XP-t próbáld ki újra az jó ötlet, má nekem sincs más tippem. Volt már AMD konfigod? Nekem már igen. Azóta nem gondolkodok rajta!
Haa az XP sem megy akkor van a baj, mármint a tuning.
Gyorskeresés
Legfrissebb anyagok
Szakmai témák
PROHARDVER! témák
Mobilarena témák
Általános témák
GAMEPOD.hu témák
Adok-veszek témák
Hirdetés
Wasp91
(tag)
De gondolom régi AMD-d volt. 
Az AM3-as AMD-kről csak jókat olvasni.
Igy igaz. 

Wasp91
(tag)
Most XP van és ugyanezt csinálja. 
Gondolom most jön az a verzió hogy minél gyorsabban meg kell szabadulni az alaplaptól nehogy romoljon a helyzet.
Pontosan de azért ha tudod próbáld ki még egy másik rammal ha van rá mód.
Ja igen és hogy a táphiba is kizárt legyen tuti kedvéért egy vinyóval még próbáld ki, bár elég fasza tápod van.

Wasp91
(tag)
Köszi bár néha elég hantos a ventillátora. (mármint a tápegységnek). Akkor megpróbálom majd 1 vinyóval is, de amúgy ilyen okkal nem lehet egy alaplapot garanciáztatni hogy nem enged tuningolni, nem?
Elméletileg nem lehet gariztatni, de ha tudsz valami cuccot bele kérni, hogy tuning nélkül ne induljon el, akkor sztem megoldható.

Wasp91
(tag)
Szerencséd van hogy te tudsz tuningolni. 
Az asszony az tud ez az ő cucca, nekem G31 van az nem megy ennyire, de megy. Abban ez a ram el sem indul! 
Pont ameddig bírja
1.35V-on -3800-3900mhz körül tűnik reálisnak.
New world...old thinking...IBM T60;)
Üdv! 
Rég voltál itt! Véletlen beleszaladtam az AMD-s üzletedbe(proci) nagyobbat veszel? Vagy nem vált be az AMD?
A ramra gondoltam hogy vajon mi lehet a vége stabilan plusz hűtés nélkül.
De jó hogy valaki örül nekem
Ram? Sztem 1100 is sok hűtés nélkül. Az x2 bevált, csak nem használtam ki, lett helyette sempron, az EE sempronok legnagyobbika am2+ fronton, ráadásul olcsó volt, elég ez most.
Gyári hűtője van rajta, direkt levettem az oldalát, épp hogy langyos 
De nagyon örülök hogy 4hónap kinlódás után megy végre a blend teszt is lefutott rajta.
(sokat tanultam tőled G31-ből!
)
[ Szerkesztve ]
Stressz alatt langyos, vagy idle? Idle nálam se volt baj a tracerekkel, de load azért melegedtek, 1100mhz ddr2-től azért nem piskóta kategória.
Én is sokat tanultam magamtól
Crysist toltunk rajta, de holnap megnézem prime alatt is. Érdekes az, hogy 1066-on a mai napig nem indult be.Ugyanaz a hűtő mint a traceren, de mindenképp kap majd. 
Addig meg visszabutitom 1000-re!
[ Szerkesztve ]

Wasp91
(tag)
"(sokat tanultam tőled G31-ből!
)"
Hát G31-ből lehet nekem se ártana. 
A te esetedben a gond nem a tudással van szerintem 
Én viszont kérdeztem olyan gyökérségeket, hogy már nekem sok volt 
[ Szerkesztve ]

Wasp91
(tag)
Majd ma is megpróbálom a tuningot hátha most engedi. Próba szerencse. ![;]](/dl/s/v1.gif)
[ Szerkesztve ]

kovesli
(tag)
sziaztok
én egy láma vagyok a témában, ezért fordulok ide...
kaptam egy gigabyte g31-es alaplapot, amibe a gyártó szerint 667 mhztől 1066 mhzig lehet ramokat pakolni...
nekem 533 mhzes ramjaim vannak, mi történik ha beleteszem ezeket a lapba, lesz valamelyiknek baja???? vagy estleg nem baj???
előre is köszönöm a válaszokat
üdv
40-41-42 használt krossz csizmát keresek<<<--- Érd PÜ-ben!
Szia !
200-as FSB-n járasd a procit, ram szorzó pedig 2.66, az 533 lesz! 

kovesli
(tag)
köszönöm a segítséget 
[ Szerkesztve ]
40-41-42 használt krossz csizmát keresek<<<--- Érd PÜ-ben!

DrGonzo22
(őstag)
Sziasztok,
egy Gigabyte GA-P31-DS3L típusú alaplapom van, és az a problémám, hogy bootoláskor nem érzékeli az USB-s billentyűzeteket, csak a PS2 porton csatlakoztatottakat. Gondolom beállítási probléma lehet, nézegettem a BOIS-át, de nem találtam semmi olyasmit, ami ezt állította volna.
Előre is köszönöm a segítséget.
Szia!
USB Keyboard Supported=enabled
[ Szerkesztve ]

DrGonzo22
(őstag)
Köszi, és ezt hol találom a menüben?
Integrated Peripherials

DrGonzo22
(őstag)
Megtaláltam, köszönöm
Nincs mit! 

nmemlekszem
(lelkes újonc)
Üdv
Nem egészen ide tartozik, de végül is ehhez áll a legközelebb. Tegnap vettem egy GA-G41M-ES2L (rev. 1.1) lapot, nagyrészt minden ok vele, kivéve, hogy nem mutat alaplap hőfokot, de még a videókariét sem látom, pedig amd-be mutatta, csak a procit mutatja. Ez bios vagy lap hiba lehet?
Másik, 2x1GB 800 kingmax van benne, de nem hogy CL5- be nem megy 800-on CL6-al is 840 megáll a tuning.![]()
Eddig ment stabilan, innentől felfele már hibázik, feszt meg hiába tolom neki. 850-en 2.1V sem indul. Proci még bírná... Létezik, hogy ennyire antituning ramok ezek vagy velem van a baj?
Szia!
Nem a proci hibázik? Nekem kevésnek tűnik az a fesz neki.
A hőfokokat....háát nekem is voltak giga lapjaim, de ez az első ami mér alaplapot.Nem hiszem hogy hibás lenne, és a bios sem.Egyszerűen nem méri. 

nmemlekszem
(lelkes újonc)
az csak az eist miatt 1.1, Vagy tuning mellett ne takarékoskodjak?
Ami érdekes, hogy 9x310-et viszi 1.285-el is stabilan, viszont ha a gyárit adom ugyan itt: 1.35 akkor meg se nyikkan.
11x266-ot viszi 1.35-el, de ott a ramot nem tudom úgy osztani, hogy jó legyen. Viszont 3G felett már kell neki az 1.4. A ramot nem értem, hogy mért nem tudok kicsikarni belőle többet. Eddig ez a plafon:
bár többet vártam tőle 
333-nál meg valószínű a lap nyaklik. Megnézem az újabb biost hátha.
Akkor nem én vagyok h***
most neztem easytune 100fokot mutat, everest stabilitásba meg 254, máshol meg nem is látszik 
Köszi a segítséget
[ Szerkesztve ]
333-nál 1,3125V-kell az enyémnek, hogy stabil legyen.1.35-nél meg kell az északi hidnak is egy kicsi én ugy tapasztaltam, 0.1V
a ram eredmény meg szép! 

nmemlekszem
(lelkes újonc)
Én nem tudok a lapnak feszt adni, ebből kispórolták.
Úgy néz ki, hogy sehogy sem haladok a memókkal. 333-at a proci vinné, de a ram 2.1-el sem megy 860 felett 6.6.6.18-al stabilan, úgy néz ki sikerült egy csodát kifognom 
A proci a másik, 3G felett nagyon eszi a feszt, még 2.92 még az alap 1.35-el stabilan visz. 3G-hoz már kell neki az 1.41. 3.3-hoz már 1.495 de azon már nem stabil. Többet már nem adtam neki, meg hát értelme se lett volna.
Nálad mennyi volt az everest bench 555-nél?

nmemlekszem
(lelkes újonc)
Na, ez azért már jobban néz ki mint az enyém
5-5-5-el szerintem bőven jó az 1110
Úgy sem valami fényes minden picit rosszabb 10x299 indult el csak 5-5-5-el, de úgy már 2V kellett neki, érdekes mód 300-on már 2.1-el sem indult
Így inkább maradtam a 9x312-nél 6-6-6-al, így 1.9V a ram a proci meg alap 1.35V.
Amíg nem lesz másik mem, addig szerintem marad is így, remélem azért a 333-as nálam is összejön ezzel a lappal.
cachemem 5-5-5 299x10
cachemem 6-6-6 312x10
cachemem 6-6-6 320x9 de itt már 2.1V-ot kapott. 322 meg már tesztnél újraindult.

nmemlekszem
(lelkes újonc)
szerk: standard-en ment picit feljebb is, de úgy jóval rosszabbak az értékek
sry dupla lett 
[ Szerkesztve ]
Akkor ez a g41 is olyan mint a g31? Nem tudod jobban visszaosztani a ramokat az a baj.333-nál akkor neked 889 jönne ki a ramra azt meg ez a memó nem birja.2X-es ramszorzó nincs?

nmemlekszem
(lelkes újonc)
1-2 dolgot leszámítva ugyan az, bios kicsit másképp van ahogy nézem, de végeredményben nincs különbség.
pontosan, nincs az ebből is kimaradt 
Itt tanultam a srácoktól hála nekik 
próbáld ki hátha azon is igy van, a biosban a főmenüben, g31-nél ctrl+f1-el egy bővebb, részletesebb M.I.T. menü jön be.

kriszbon
(őstag)
Garantáltan úgy van. 
Netuddki, valahol a térben és időben! Vazze eltévedtem! Valaki?? Segitsééééééég!!
Ma vitték el a g31-eket, mostantól amd...de ritka jó mókákat csináltunk mi együtt, hiányozni fog
Többi tulajnak meg sok sikert, alázzátok le a nagyokat ahogy mi 
Azért gyere vissza néha eszet osztani

Még írni se tudok, akartam mondani a g31-emet vitték el ma
Majd az osztom észt, ti meg szorozzátok 
Mondom hogy nem tudok írni 

nmemlekszem
(lelkes újonc)
Nálam az alapból van nem kell a ctrl+F1, viszont ennél oda tettek be mindent, úgy rémlik 31-nél kicsit szét volt szórva.
De úgy tűnik megvan a "bűnös"
Gondoltam megcserélem a memokat hátha... Közben azért megnéztem egyenként is. A jobbiknak 930-nál volt a vége szinglibe 6-6-6-on, de 5-5-5 is ment 860-ig, a rosszabb behalt 840-nél, 5-5-5-el 800on sem indult. Feszt 1.9V-t kapott mind a kettő csak. Az legjobb, hogy egyforma a számuk is 
A jobbikkal megnéztem a 333-at, de sajna 330-nál vége. 
Nem tudom mit csináljak most a memoval. 

phantom88
(tag)
Üdv!
P31-DS3L lapom lassan indul. Amikor bekapcsolom kb. 10 másodpercet vár, majd ezután kapcsol be a monitor. A gép kezdetektől fogva ilyen, csak most gondoltam megkérdezem mitől lehet? A másik lapom, P35-DS3L simán elindul, az nem vár semmit.
Ha valaki tud valami megoldást örülnék, mert mostanában kezd idegsíteni...
Rock, paper, scissors, lizard, Spock..... http://www.youtube.com/watch?v=_4PFWow-q1s
Üdv!
Próbálj állitani a boot sorrenden, és ne bootoltasd sok helyről. Az alaplapi VGA-t, állitsd át úgy hogy csak akkor menjen, ha nincs PEG. Csak tipp nem tudom bejön-e.