Egyébként úgy tervezem, h a windows 10x266-on fog feltelepülni, jó lesz úgy? (alapfeszen) Csak bírja... Ha nem akkor újrakezdem a telepítést 10x300on 1,4V-vel...
Gyorskeresés
Legfrissebb anyagok
Szakmai témák
PROHARDVER! témák
Mobilarena témák
Általános témák
GAMEPOD.hu témák
Adok-veszek témák
Hirdetés
(#651) -=Lord Tom=- válasza -=Lord Tom=- (#650) üzenetére

z70
(újonc)
üdv !
én amugy a videokártyát( inno3d 7600gst) is bioszban hajtom , igy 551re huzza
a gpu-t és 738-ra a mem-et. sztem nagyon jókis lap ez ,érdemes volt vásárlás elött a forumokban meg a tesztekben tájékozodnom , köszi a forumozoknak ezuton is ! 
Nem 1xűbb alapon telepíteni és aztán húzogatni?
New world...old thinking...IBM T60;)
De egyszerűbb, csak így hamarabb nyugszom meg, hogy nem teljesen anti-tuning amit vettem 

Sziasztok! Én is most állok a gépfejlesztés előtt és már meg is lett volna a P31 - DS3L alaplap, csak itt nálunk most elfogyott és nem is tudják, hogy mikor lesz legközelebb. Viszont van készleten P35 - DS3 - as lap. Kérdésem az lenne, hogy ez milyen hátrányokkal járna, ha ezt az alaplapot venném meg? Mert az tudom, hogy a P31 - es lapok jók, viszont a P35 - ösről nem sok mindent tudok (legalábbis ami a működésére vonatkozik)
A segítsége előre is köszönöm! 
Üdv.
[ Szerkesztve ]
"Nagy-Magyarország te sosem maradsz árva, mindig szívünkben élsz, szeretetbe zárva" - EF.

tom-neo
(újonc)
Szaisztok,valaki nem tudja hogy ezzel a lappal a 800Mhz ramjaim miért csak 667 Mhz mennek?
űdv
Mert úgy van beállítva a BIOS-ban... Kapard elő a kézikönyvet, nézd meg hol tudod beállítani, és tedd meg.

smk17
(kvázi-tag)
Sziasztok
1 hete sikerült vennem egy P31 DS3L Lapot .
Nagyon jó ! Meg vagyok vele elégedve félig . Szomorúan vettem tudomásul hogy nincsa rajta SATA Raid , Nem baj gondoltam egyet és vettem hozzá egy pci-e sta2 raid vezérlőt.
csak a probléma az hogy fagy benne álandóan.
már a második fajtát próbálom ki benn , de ez sem megy .
Esetleg valakinek valami tapasztalat ??? Melyik az a raid vezérlő ami megy benne jól ?
Silicon Image , és Jmicront inkább felejtsük el.

Jim74
(őstag)
Hali!
A fagyás alatt mit értesz? Azért kérdezem, mert én is így jártam PCI-os kártya (nem raid, más, de PCI csatoló felületű) behelyezésekor. A tünet az volt, hogy amikor a drivereket másolta volna fel, akkor kb. felénél belefagyott az XP.
Sajnos a megoldásra nem sikerült rájönnöm, kénytelen voltam USB-s eszközre váltani. Mondjuk Neked ez nem megoldás sajnos
Ha valaki használ bármilyen PCI-os kártyát, mondja már el a véleményét, hogy minden rendben van-e?
Köszi 
A P35 az még jobb is, ha nem sajnálod rá a plusz pénzt, akkor vedd azt.
#661 Jim74 : én pci vga-t már használtam/ kb 8 éves
/, ha jól emléxem LAN-t is, de előbbit biztos, és tökéletesen üzemelt.
szerk: "Arctic Cooling Silentium T1 ház eladó!!!" -ennek hírdetése is van? mi péz? 
szerk2: már megtaláltam
[ Szerkesztve ]

Jim74
(őstag)
Örülök, hogy megtaláltad 

smk17
(kvázi-tag)
Igazából Nekem egy PCE-Express 1x Silicon Image 3132-es Soft Raid volt benne utoljára , és másolásnál stb. mindíg megjelent a kék képernyő . Néha vmi NOT_IRQ_ALL_EROR hibaüzenettel , de általában ntfs.sys EROR . A lényeg az hogy a RAID 0 tömb nem működik megbizhatóan . Most fogom kipróbálni a 3. soft Raidos kártyát .
Azért jó jó oké hogy olcsó alaplap , meg minden , de egy árva raid vezérlő elfért volna rajta.
Bele se merek gondolni , hogy mi lessz ha venni akarok egy FIREWIRE portot is.
Tudom Tudom ! vegyek bele egy job RAID vezérlőt , ami megbizható , ha már ennyire RAID-elni akarok
(Csak az a baj hogy nincs rá 45 e Forintom).

Jim74
(őstag)
Hát, ha ennyire fontos Neked a RAID, akkor lehet hogy jobban jártál volna egy kicsit drágább lappal, amiben alapból benne van.

smk17
(kvázi-tag)
Ja ! Erősen gondolkozok egy lap cserén egy jobbra , de az is lehet hogy veszek hozzá egy jobb sata2 es vinyót , a régi vinyókat meg elfelejtem .
PCI-os vezérlővel is próbáltad?
Na meglett az első cmos clear
Nagyon alulfeszeltem a procit, és nem tudott elindulni. 0.8V lehet kevés volt a 420-asnak alapórajelhez
De 0.9V az már elég neki 1.6Ghz-hez
Írtó jól megoldották a resetelést, nem kell jumpereket húzogatni, ilyen megoldást még nem is láttam. Ahogy a manualban is van, kicsit átszerkesztve: " Ha nincs kéznél feles jumpered, akkor kapj elő egy csavarhúzót és go
"
Sztem hnap megyek a lapért, többi alkatrész egy hét múlva 
Hajrá

dobi
(fanatikus tag)
Van egy ilyen lapom és az a kérdésem, hogy az audio front panelén a mikrofon nem akar műxeni! A hátső jack-en tök jól megy, de elöl valahogy nem akar. A fejhallgató a leírásnak megfelelően megy, de a mikrofon nem! A leírásban van olyan, hogy hd audio vagy ac97 de erre való átállítást se jumper-rel sem a bios-ban nem lehetett megcsinálni! Erről tud valaki valamit?
Mik ezek, kik ezek? Fátnómore életembe nem hallottam... Liliálen milyen név ez... Plészbú fogalmam nincs... Prodidzsáj nagyon gáz... Tájmtájksz, öcsém... Senkiháziak kezében van a popszakma!

Alex123
(senior tag)
Sziasztok!
Ha jól évedek, akkor az alaplapon "csak" PCI-E 1.0-ás csatlakozó van?
Azért kérdezem, mert most jelennek meg a HD3800-as videó karik és azok már 2.0-ás PCI-E-s szabvánnyal rendelkeznek.
Vagy ennek még nincs akkora jelentőssége?
- Alex -
"ITT NEMCSAK ŐRÜLTEK DOLGOZHATNAK, DE AZOKNAK KÖNNYEBB!"
Ehhez nem tudok mit mondani, majd +nézem ha lesz időm.
#671 Alex123: a P35-ön is "csak" 1.0-s pcie van, a 8x pcie 88gts alatt elég, kiszámolhatod mire kell a 2.0 pcie
Kb egy 88gtx ultra 2-3x teljesítményét hozó karihoz.
A PCI-E 2.0 elvileg nagyobb sávszélességet biztosít, a benne lévő karik nagyobb áramot tudnak felvenni (nem kell + táp csati). Ja meg hogy valamiből pénzt tudjanak csinálni.
"Nagy-Magyarország te sosem maradsz árva, mindig szívünkben élsz, szeretetbe zárva" - EF.

Alex123
(senior tag)
Ok.
Tehát, akkor most még csak "marketing" fogás és nyugodtan beletehetem ebbe a lapba az új videókarit is...?
(HD38xxx széria)
- Alex -
[ Szerkesztve ]
"ITT NEMCSAK ŐRÜLTEK DOLGOZHATNAK, DE AZOKNAK KÖNNYEBB!"
Bele hát
Szép is lenne, ha most pár vga miatt lapot kellene cserélni...

Jim74
(őstag)
Hali!
Ez engem is érdekelne. Azzal a különbséggel, hogy nálam a fejhallgató kimenet sem megy elöl ;)

Laca19 (a)
(tag)
Sziasztok!
Segítenétek nekem, hogy a Giga oldalán mit is jelent ez a figyelmeztetés?
"Because of chipset limitations, do not populate both DIMM sockets of the same channel (e.g. DDRII1 and DDRII2), or populate 4 DIMM sockets with double-sided memory modules to prevent system's failure to start or incorrect detection of memory modules. Please refer to the user manual for the memory configurations table. "
http://www.dieselblackgold.com/ - Egy kis video, mielőtt rendelnél a www.parfumcenter.hu-tól: http://www.youtube.com/watch?v=5FlTHx8TTw4
Itthon pihen a lap 
Ki mennyire elégedett a lapjával? Most építek egy rendszert és Ő lenne a kiválasztott...
Én nagyon
A kis cerkával is, venti nélkül tudom használni alapórajelén 

Jim74
(őstag)
Hali!
Ha olcsón szeretnél 200 FSB-s processzort túlhajtani, akkor szerintem az egyik, ha nem a legjobb megoldás. 

Jim74
(őstag)
Várjuk a fejleményeket 

Max3l
(tag)
sziasztok!
Ismerős tervezi egy ilyen lap vásárlását újjonnan 18000FT-ért.
Esetleg valami véleményt, tesztet tudtok mondani/küldeni? 
Tuningban mit bír? 400 fsb-t viszi? és a többi és a többi 
A munka az nem farok, így effektíve állhat napokig is

Nagy_Matessz
(senior tag)
Sziasztok, nézegettem ezt a lapot és amit hozzá tennék:
e2180 proci
1 giga ddr2/800as Kingmax,
Sapphire Radeon HD 2600 XT 256 DDR3
Chieftec 400W GPS-450AA 12cm fan
Az a kérdésem hogy vajon a Chieftec táp passzol hozzá? Meg igy ez a lap meg proci meghajtaná a vgat?
Válaszokat előre is köszönöm.
Kell egy kis pénz? Dolgozz velem

Jim74
(őstag)
Hali!
Szerintem ez így jó, ahogy van. Mondjuk, lehet, hogy még 1 GB RAM mehetne hozzá.
Üdv

BPFeri
(senior tag)
Szia !
Szerintem is rendben lenne a konfig de RAM ( 2x1Gb) az bizony még kellene bele 
"Az FBI nyomoz a magyar nyúl után. Arra kíváncsiak, hogy ingyom-bingyom tálib –e ?"

Nagy_Matessz
(senior tag)
2 giga ram? Xp menne a gépemen, nem Vista 
Igaz játékoknak kell a 2 giga gondolom de mondjuk sokat nem gamolok. Igaz cod4et kiprobáltam a mostanimmal 
Hát a
menüig jutottam 
Meg felmentem valami szerverre és kb 2 fps 
Élvezhetetlen.
Mondjuk 2 giga ram Kingmax ddr2/800 és akkor az mingyárt dual is igaz?
Kell egy kis pénz? Dolgozz velem

smk17
(kvázi-tag)
Én is csak csatlakozni tudok az előttem szólókhoz !
Ez így jó választás !
Szerintem a 2140 vagy 2160 as proci is elég (mert azt jól fel lehet húzni
)
Vigyáz ne követsd azt a hibát amit én !
Mielőtt megvettem a cuccot beparáztam , és visszamondtam a CoreDuo e2160-as procit mondván hogy ez csak a dual core-s p4 javítot változata , és rendeltem helyette egy Core 2 Duo E4500-at 2Mb cache-el ! ami nem 16e forint hanem 28 ezer volt .
Azután megteszteltem a gépet , és kipróbáltam a haver 2160 -as procijával is hát játékra szinte semmi külömbség nem volt ! ( a 3d mark05, és 06 is hasonló eredményt mutatott)
ezekszerint kidobtam az ablakon 12 ezer forintot feleslegesen 
Később szerintem is érdemes még egy 1 Gb-s ramot venned .

smk17
(kvázi-tag)
Sőt én még kipróbáltam az én config-omat egy 300 wattos táppal játék alat !
Nem fagyott !

perempe
(őstag)
Érdeklődök, hogy a most vásárolt lapok milyen BIOS-szal érkeznek.
* George Benson : White Rabbit *

tibibi
(őstag)
sziasztok valaki elárulná mit kell állitani a biosban hogy tudjam húzni a procit a konfig
Gigabyte P31-DS3L iP31, DDR2, PCI-X,sound, LAN
DualCore 2,0GHz E2180 1MB FSB800
2xDDR2 1 GB 800 MHz Kingmax
Radeon HD2600 Pro 256MB Sapphire
Xbox 360 HDD eredeti eladó részletek az apróban !
Kicsit csak vissza kellene olvasni...
#684 Nagy_Matessz: chief helyett 350-es FSP-t vegyél, jobban jársz vele, a 2600-ot sztem húzás nélkül is kihajtja a proci
#689 smk17: mert 300W-ot csak csúcsgépek fogyasztanak, átlag gép loadon 150W körül fogyaszt, más kérdés, hogy codegen és tsa-i a névérték felét se adják le, és ezért hiszik sokan, hogy minél nagyobb W, annál jobb
#690 perempe: sztem változó
Kezdetnek: FSB 250, ramokat oszd vissza, hogy 800 körül legyenek, pcie-t állítsd 100-ra, feszeket manualra tedd, ne hagyd auton..bepróbálkozhatsz 300-zal is, sztem menni fog. Nagyobb lesz a teljesítmény, ha az FSB-t növeled, és a szorzót csökkented.

smk17
(kvázi-tag)
Ebben teljesen egyet értek !
Viszont egy valamitől parázok ! Most egy M-Tech nevezetű ultragagyi tápegység van a gépemben 450 wattal . Nem lessz ez kisseb teljesítményű mint a 300-as Chieftech ?
Ja ? És nem veszélyes egy Gagyi tápot rakni a gépbe , mármint nem fog kivágni valamit ?
Eddig még semmi gond , de nem tudom merjek e bízni benne . Az eladó azt mondta , hogy ezzel a táppal még nem volt gondjuk. (
Na persze ezt mondja az eladó )
Erről mi a véleményed ?
Nem lesz kisebb...maradjunk FSP-nél, abból egy 350-es akár 400W-ot is lead rövid ideig ha szükséges, a gagyi 400-as táp meg 200-at se, mint mondtam, egy átlag konfig ez alatt fogyaszt, ez a szerencséje az olyan usernek, akinek ilyen "tápja" van.
FSP: rövidzárvédelem, túlfeszültségvédelem, túláramvédelem. Ha valami csoda folytán 1x meghal, nem fog magával vinni semmit.
Gagyi táp: semmilyen védelem, amikor meghal, akár az egész gépet viheti magával, de lassan vinyókat is ölhet, értsd: fél év- év után elhaláloznak alatta a vinyók, az instabil feszek miatt, amiről külső jeleket nem látsz.
Azért szoktam ajánlani a 350-es FSP-t, mert 2-3k-val drágább mint a gagyi tápok, és kőkemény minőség, megbízhatóság. Nálunk kevésbé ismert, de azért már kezdik ismergetni

tibibi
(őstag)
próbáltam ,de az xp be bootol és ujra indul 
250-es FSB-nél is? Ramok mennyire vannak visszaosztva?

tibibi
(őstag)
ram 800 nincs valami kép hogy kellene kinézzen,mert a pár hsz visszábbi képek szerint is állitottam,de akkor meg a monitor villogott a gép bebootolt csak kép nélkül.

smk17
(kvázi-tag)
Köszi az infót !
Már bánom hogy a 300-as Chieftech-et odaadtam havernak .