Még nem tom, mert senki nem válaszol a Refresh To Act Delay" 42-ről "0"-ra problémámra... 
- Alex -
"ITT NEMCSAK ŐRÜLTEK DOLGOZHATNAK, DE AZOKNAK KÖNNYEBB!"

Még nem tom, mert senki nem válaszol a Refresh To Act Delay" 42-ről "0"-ra problémámra... 
- Alex -

Lord Tom:
Sajna én sem értem, és nagyon kíváncsi lennék, hogy mi lehet az oka
Pedig nem kamuzok, hidd el tényleg ment 450-en, ahogy leírtam...
Beszéltem egy-két emberrel és ők sem értik, szerintük a Dual Bios valami beállítást megjegyzett és nem hajlandó elfelejteni. Azt mondták, hogy talán BIOS to CMOS, vagy CMOS to BIOS segítene. Nem volt teljesen világos, amit mondott, majd még átrágjuk pontosabban.

Azt hogy az ICH7 a régebbi lapokon volt, a 965-ön már 8-sa, a P35-ön pedig azt hiszem 9-es. Az lenne a kérdés, hogy vinyó és usb kezelésben nem lassabb-e ez a lap.
Privit is írj azt azonnal látom! - Telefonszám az adatoknál. - Postázás sajnos nem megy, csak személyes átvétel.
jó lenne ha az összes bioszbeállításról küldenél képet hátha az alapján tudnak segíteni a többiek, nekem ha minden jól meg 1,5 hét mva lesz ilyen lapom remélem akkor én is tudok segíteni.

Az:
EIST
C1E
TM2
is Disabled-en van?
- Alex -

maradjon nullán, az jelenti az auto beállítást.

Ok.
Thx.

Sziasztok!
Örömmel olvasom a pozitív hozzászólásokat, úgy néz ki pénteken csatlakozok a klubbhoz. Az aláírásomban található alaplapot váltja ki, minden más komponens marad. Van valaki, aki ilyen memóriákkal használja? Fontos a stabilítás, tuning nem különösebben. Eredetileg P35-DS3-at néztem ki, de az a 6ezer forint komoly összeg ebben az árkategóriában.
Hali.
Gondoltam hátha érdekel valakit az alábbi észrevétel.
A Ninja baromi passzentosan de még ráfér a lapra.A NB hűtőborda és a CPU hűtő hőcsövei közt max. 2 mm távolság lehet,valamint a Ninja ventilátora az 1-2-es memória slotok fölé lóg,ráadásul úgy,ha memóriát helyezek bele akkor a ventilár ráfekszik és egy kicsit meg is emelkedik.De szerencsére még igy is működőképes mindkét alkatrész.
Képet igény szerint tudok készíteni,ha valakit érdekel kérem jelezze.
http://hardverapro.hu/aprok/keres.php?suser=Daert&sival=&sctyid=&scmpid=&ssell=

Igen, minden Disabled-en volt.
Ha lesz időm, akkor megpróbálom az EasyTune 5-tel mit lehet kipréselni belőle (kétségeim vannak, mert azzal a programmal mindig szívtam
).

Nagyon köszönöm a segítőkészséget
, csak azt nem tudom, hogy hogyan csináljak képet a BIOS-ról digitfényképező nélkül (telefonról sem tudom átrakni
)

Fejlemény van:
Felraktam az alaplap CD-jén található EasyTuneCenter nevű programot és azzal megpróbáltam tuningolni a rendszert. Eléggé fapados, mert csak %-ban lehet állítani az FSB-t .
Beállítottam egy 15%-os FSB emelést (~ 383 MHz) és ráklikkeltem a GO! gombra. Kicsit swappalt ütemesen a winyó vagy 10-15 másodpercig, de aztán beállt a rendszer és nem fagyott le. Stabilitást nem volt időm nézni, de szerintem ez azt jelenti, hogy a CPU-t nem érte károsodás (mint azt többen feltételeztük is itt a fórumon), hanem a BIOS-ban kell turkálni valamit.
Egyébként így a proci 2680 MHz-en, a RAM-ok pedig 914 MHz-en mentek.
Szerintem ez a teszt talán igazolást ad arra, hogy a CPU-val nincs gond, mert akkor szerintem lefagyott volna az op. rendszer.
(Csak megjegyzem, hogy BIOS-ban 345-ös FSB-n sem indult már a 450-es tuning után...)
Nekem teljesen megfelel a hdd kezelés, gondolom azon már rég túl vagyunk, hogy vmeik chipnek ilyen téren hibája van. USB kezelése is perfekt.
szerk: #258 immi77: teljesen stabil a lap, én eddig még azt se tudtam összehozni, hogy balul sikerült tuning miatt cmos reset kelljen
800-as kingmax ram is volt benne, semmi gond vele
Jim74: procikárosodás?
feszemelés nélkül nehezen, ha úgy adsz meg neki FSB-t, és nem tetszik neki 1xűen nem indul el, vagy elindul, és winfoskor kékhalál, vagy még winfoson is túljut, és valamelyik alkalmazás közben jön elő a gond, sztem nálad is ez lehetett, igaz hogy sok óra orthos előzte meg az érdekes
[ Szerkesztve ]
New world...old thinking...IBM T60;)

Az a gáz, hogy BIOS-ból több FSB-t is próbáltam és nem volt hajlandó 340 főlé menni, az ominózus restart után.
Majd még próbálgatom EasyTune-nal úgy, hogy visszaosztom BIOS-ban a RAM-ot, de az FSB-t az szoftveresen húzom. Meglátjuk mi lesz 
De ha károsodik a proci, max a gyári FSB-n indulna el, de lehet hogy ott se, vagy hibázna állandóan. Érdekes eset a tiéd 

Megvettem a lapot, gondoltam kipróbálom. Lehet hogy kár volt. valószínűleg hibás. ( 2 héten belül a második giga lap rosszalkodik)
4400-as proci ment bele, indítás után rögtön mentem szokás szerint a biosba. Mindent beállítottam, nem tuningoltam még, először alapon akartam kipróbálni. Első furcsaság az volt, hogy amint kiléptem a biosból, leállt a gép. Nem a szokásos újraindulás, hanem teljesen leállt, és csak úgy indult újra, ha áramtalanítottam a gépet. Utána a win driver keresgélése közben egyszerűen leállt a gép. Megint csak áramtalanítás után indult. Azóta mindig leáll, és már csak a sokadik áramtalanításra indul, legutóbb el sem indult. Más nem járt így? Mintha MSI topikban olvastam volna ilyet.
Privit is írj azt azonnal látom! - Telefonszám az adatoknál. - Postázás sajnos nem megy, csak személyes átvétel.

Milyen tápod van?
Egy barátom gépében hasonló módon halálozott el a zsír új Arctic Cooling házban lévő táp.
[ Szerkesztve ]

Újabb fejlemény:
BIOS-ban hagytam mindent alapon (az EIST-et meg ilyeneket is bekapcsolva), egyedül a RAM-nak adtam 2.00-ás visszaosztást (hogy 400-as FSB-nél 800-on menjenek) és a PCI-E-t fixáltam 100 MHz-re.
Szoftveresen emeltem 20%-ot az FSB-n, ez 399 MHz (többet nem is enged az EasyTune...).
és félig becsukott szemekkel a GO!-ra klikkeltem... 
Újabb szaggatott winyóswappels kb. 20 mp-ig én meg remegtem, hogy fagy-é vagy sem 
ÉS NEM!!!!! 
20 perce megy az orthos és nem írt ki hibát (bár csak 2333 MHz-et ír ki, de az Everest és az EasyTune is 2793 MHz-et ír ki és én hiszek nekik
)
A legszebb az egészben, hogy az EIST bekapcsolva hagyásával 6 X 400 MHz-en, gyakorlatilag gyári órajelen megy idle-ben és csak akkor kapcsol fel 7 X 400 MHz-re, ha load van 
Asszem megpróbálkozom a BIOS és a CMOS teljes "kiürítésével" és újra próbálom a BIOS-ból való húzást 

Esetleg próbáld meg, hogy amikor felteszed az F5-ös Biost, akkor kapcsold be, hogy "clear DMI, PNP...)
Aztán restart...
- Alex -

Nem lehet, hogy benézted a 450 FSB-t és csak 350 volt?
Ime egy teszt:[link]

Úgy néz ki, hogy a videókártyával nem lesz talán kompatibilis. A Gigabyte passzív 7600gt-vel csinálta a fent leírt jelenséget. Ha 8600gt-t teszek be a gépbe, akkor tökély, ha passzív Gigabyte 6600gt-t akkor is jó. Valamiért a 7600gt-met nem szereti, pedig a másik gépben az is tökéletesen üzemel. Vajon miért? 

Csoszi!
Ennyire jó ez a lap? Mert akkor leteszek a p35 ds3-ról ha ez is bírja majd a 2160-asom tuningját. Nem olvastam a topicot végig, úgyhogy akinek van kedve írhatna egy kis véleményt róla összefoglalva. Meg, hogy p35-höz képest mit vesztek. 7e nálam is 7 ezer 
Sic vis pacem, para bellum! - Ha békét akarsz, készülj a háborúra!

Valószínű, hogy azért, mert a 7600GT-nek a legnagyobb a fogyasztása, én még mindig tápra gyanakszom.
[ Szerkesztve ]

Jah és még annyi, hogy nem fejlesztek évente gépet. Ez pl. 3-4 évre lesz anélkül, hogy bármit cserélnék benne, ezért a p35-ös az az előnye, hogy mennek bele majd az újabb dolgok is az nekem nem számít. Csak arra kell, hogy kihajtsak egy kb. 80-90%-os proci tuningot, meg vga és mem tunig is lesz de azok max 20-30%.
E2xxx szériánál a garantált FSB a lap részéről az 333MHz (2140 - 2,66GHz, 2160 - 2,99GHz, 2180 - 3,32GHz) ez az amit tudnia kell a lapnak. a 370-es FSB alatt viszont még egy se adta meg magát, tudtommal...(és ugyanúgy támogatja a 4 magos, 45nm-es procikat mint a p35-ösök, csak olcsóbb) elméletileg a kevésbé új déli híd miatt lassabb lehet a vinyókezelése, de elenyésző (a giga lapja tudtommal hivatalosan 1066ig bírja a DDR2-őt, szal az sem lehet akadály). Én ajánlom, bár a sajátom még 1,5 hét mire meglesz...
Hallgass -=Lord Tom=-: kollegára

csá semmit nem vesztesz ezzel a deszkával.p35-ös volt elötte nekem de csak annyi külömbséget vettem észre hogy a proci hűvösebb volt benne de bedöglött így lett ez. szerintem az a pár csatlakozó nem ér annyit inkább végy +1 ramot.szerintem aki megvette ezt a deszkát senki se

Kössz a válaszokat, akkor valszeg spórolok 7e-t 
Jaja, lassan tényleg átneveztetem a topikot..kérdőjel likvidálásra kerülhet sztem

Helyére mehet felkiáltójel 
[ Szerkesztve ]

nyugottan lelehet venni a kérdőjelet sztem 

A táp tutira nem. 450w-os Cooler Master, és ezzel a táppal ment más lapokkal is ugyanez a konfig. már kezdek sejteni vmit a 7600gt kártyát nézegetve.
Viszont most megy a lap, nemsokára jön a tuning. Nekem viszont hűvösebbnek tűnik benne a proci mint a 965-ben.

mexel mennyi a hőfokod? chaser hogy áll a géped? valakinek csinálja azt hogy más más progival nem ugyanazok az adatok vannak?
[ Szerkesztve ]
A hűvös proci attól is lehet, hogy eléggé alulfeszel a lap (ez nem tetszik benne nekem, őszíntén) meg az is előfordulhat, hogy alá mér 

#281 baludanny : meglesz
hogy áll a gépem ezt hogy érted?

huztál rajta? rájöttél valami okosságra?teszt ?

Sziasztok!
Az alaplaphoz használ valaki ilyen memókat:
Corsair 2x1GB DDR2 XMS2 6400c4 (4-4-4-12) ?
Én most 2.1V-on járatom őket (+0.3 a biosban), mert csak így hajlandóak 4-4-4-12-n futni.
Ha igen, kérem ossza meg velem a memók beállításait (M.I.T.-ben ctrl+f1 után).
Előre is köszönöm:
- Alex -

Azt azért ne mondjuk hogy alapfeszen az overclock nem károsíthatja a procit. Nagyobb frekvencián megnő az áramfelvétele, többet fogyaszt, többet is dissszipál, és nem garantálja senki hogy specifikációkon belül működik. Van védelme, de a károsodás és pláne az élettartam csökkenése nincs kizárva. A feszemelés ebbe alaposan besegít, ha az is van.

Hát,ha már élettartam,akkor a fene sem bánja,ha nem bírja 50 évig a proci.
Menjen 10 évig alapfeszen tuningolva,és nyugodt a lelkem

ha 2 évet kibír akkor is ok 

És az éllettartamhoz jelentősen hozzájárul a hőmérséklete, meg az, hogy ne legyen tele porral a ház, az alaplap, stb...
Ezen próbáltam "segíteni" egy kis sufnituninggal, akit érdekel itt [link] megnézheti. 
Amúgy kezdem kiismerni a lapot és egyre jobban tetszik.
- Alex -

Hali!
Szerintem a BIOS van direkt úgy megcsinálva hogy ne lehessen nagyon magas (pl 350 felett) FSB-t beállítani. Gondolom a Giga nem akar túl erős konkurenciát a saját p35-ös lapjainak
. Mert valljuk be a déli hídat nem számítva teljesítményben ott van a p35-ds3L nél, ami azért pár ezressel drágább.
Én se tudtam a BIOSban 350-nél magasabb FSB-t beállítani, de
előző hozzászólásomban raktam képet is, xp alatt az EasyTunnal 400-as FSB-n is stabilan megy (E2140@3200MHz - 100% tuning
), sőt már afölött is próbáltam ,de akkor nem volt stabil lehet az FSB-nél nem elég a +0.1V .
Egyébként: Valaki tud a laphoz jó tuningprogit, ami jobban használható mint az "Easy"Tune? Csak mert kicsit idegesítő hogy 300akárhányas FSB-ről fel kell kattintgatni 400-ra 
Allons-y!
lehet szorzót állítani?
minden procinál?nem csak es-nél?
v mi?????

Még szerencse, hogy nagyon utálom a paradicsomot, mert ha szeretném, akkor jó sokat ennék belőle, pedig nagyon utálom!

Nem azt mondtam hogy nem viszi a 400as FSB-t, hanem hogy a BIOSban én se tudtam 350 fölöttit beállítani úgy, hogy elinduljon vele.
Allons-y!

hella!
most készülök ilyen lapot venni és egy e2180-ast szeretnék jól megkergetni vele!
ahogy olvasgatom 350-es fsb-t simán el lehet érni vele, mindenféle mókuskálás nélkül, ugye?
mekkora feszt engedélyez bios-ból a ramoknak? remélem 2,2-2,3V-ot simán! mert ha nem, akkor bizony bajba leszek a SuperTalent ramokkal!

Sajnos nem találtam semmit arról,hogy 400-as fsb-t elért volna valaki bios-ból....így lehet,hogy igazad van
De azért még várok,hátha mégsincs igazad 
E2180 alapfeszen 3G
Még mindig F1a BOS-szal. Tesztnek ott volt a crysis meg a pro street.
#288 KőkorSzaki: hajtottam már elég sok procit, alapfeszen egyik sem volt melegebb húzással, mint anélkül, áramfelvétel nem hiszem hogy megnőne, az akkor nő, ha fesz. emelés van, ekkor folyik nagyobb áram is
szerk: #297 Womb: nekiesek ma, ha lesz időm, hogy 400-as FSB fölé menjek én is
[ Szerkesztve ]

Egyszerűen nem hiszem el,hogy nem bírja 400-as fsb-n.Szeretném,ha AD4M-nek nem lenne igaza
Nicknév az azonos nevű játékból merítve?Ha nem túl indiszkrét persze...

Kezd telelenni a hócipőm. Tévedtem a 6600gt-vel. Azzal sem megy. A Gigabyte passzív kártyákkal legtöbbször be sem kapcsol a gép. Sem a 66aagt-vel sem a 7600gt-vel. másik gépben mindkettő hibátlan, eddig is azok voltak.Az inno 8600gt-vel tökéletesen megy. Mi lehet a baja? Biost nem akarok frissíteni, mert lehet hogy megy vissza gariba.
Illetve közben megkérdeztem, ezzel nem megy vissza gariba, hiszen a lap tökéletesen müxik. Csak nem az én vidkarimmal.
[ Szerkesztve ]