Utóbbival oldod meg a dolgot legegyszerűbben.
New world...old thinking...IBM T60;)
Utóbbival oldod meg a dolgot legegyszerűbben.
Nekem a G31-ben megy a DC, 1*2+1*1 felállásban. DC egyébként kb. +3% sebesség, ami ugye a stat. hibahatár, leszarható pluszt jelent a valóságban
Nem kell megegyeznie a késleltetéseknek 
(#4994) ll-kobe
passz
[ Szerkesztve ]

Hát igen kezdem én is belátni hogy így lesz
Tudnátok ajánlani valami jó 2x2es KIT-et amit tuti szeretni fog a lap? Olvastam régebben a fórumban hogy a 2Gb-os modulokkal finnyásabb
Most Corsair XMS2 2x1Gb 800 CL4-4-4-12 van mellette 1000 CL-5-5-5-15ben hajtva, jó lenne ha az új ram is tudná ezt
(vagy alapból 1066 Cl5-5-515 kellene
)
(zoo8800: Ha épphogynem akad a Crysis az a 3% is sokat számít
)
[ Szerkesztve ]
A RAM sebessége nem tényező abban, hogy akad-e a Crysis. A RAM mennyisége (2 vagy 3 GB) már közrejátszik a laggolásban
Egyébként 3% tudod mennyi? 30 helyett 31 FPS lenne, nem megváltás.
Nálam 2x2GB Geil BD van, szép, okos, mi kell még?
Enyém lazán megy 1000-et 2V-on, 1.9-en 970 körül van a vége 5-5-5-15-ben.

Na ha az megy benne szépen az nagyon jó hír
Én is a Geil Ultra-t vagy Black Dragon-t nézegetem most 
A DC-hez képest értettem, de természetesen LGA775-ös rendszereknél nem érdemes a DC miatt görcsölni.
''És nagy kópék vagyunk. Igyunk barátaim, yo-hoo!'' - Jack Sparrow

Na úgy néz ki 2x2Gb Geil Ultra lesz bele
Lehet hogy már ezen a héten, de legkésőbb jövő héten.
Csakhát 10ezer Ft-ot kell ráfizetnem a mostani Corsair-okra
Hihetetlen mennyire áron alul számolják be 
Én is egy ilyen alaplap boldog tulaja lettem, a cuccaim közt található alkatrészek társaságában. Azt mondták nekem, hogy képes havi 1000ft-ot is megtakarítani azzal, hogy a procit kisebb órajelre állítja, amint nincs szükség a teljes kihasználására. Ti mit gondoltok erről, mik a tapasztalatok?
szia <3, just szia <3. take it easy, bro!
Akkor ezen se veszünk össze

#5008 T_Stark: ugyanott vennéd ahol a másik ramot? Akkor igen pofátlan bolt, nálam mindig árában visszaveszik 1 hónapon belül.
#5009 mexicanraven: Ez így nem igaz
Kb minden lap képes arra amit mondtál, EIST csökkenti az órajelet, C1E a feszültséget, de manuálisan magad sokkal jobban be tudod állítani a legkisebb elegendő feszt, de még akkor sem lesz havi 1k spórolás villanyszámlán a procin, ha 24/7-ben járatod is. Ha igazán spórolni akarsz, vegyél a gépbe egy 80+ tápot, az kis terhelésen is nagy hatásfokkal dolgozik, éves szinten az már több k-t megspórol neked.
Megvilágosodtam! Köszi a részletes infót!

[ Szerkesztve ]
Ha alul akarod feszelni a cpu-t szólj és majd segítünk, nem nagy művelet.
Micsoda remek közösség! Köszönöm szépen a kedvességedet!
Majd ha lesz egy jobb hűtőm idővel, akkor lehet, hogy a procit húznám inkább! Tudod nagyob bejön ez a sebességnövekedés a régi P4eshez képest!!

5200-est gyári hűtővel is fel lehet rántani 3-3.2G-re lazán, max hangos lesz, 4670-hez viszont fölösleges, bőven jó oda alapon is, én még 4830-hoz se rántottam meg, csak kiváncsiságból néztem meg mit tud a proci.

Nem sajna nem ott venném, ez a gond
Ezeket Ipon-ról rendeltem, de most csak a ram miatt nem megyek Pestre, 90km...
Itt a helyi boltban meg ennyiért számolják be 
(#5014) Chaser:
Nekem is E5200 van a HD4830 mellett, én 11x300on, 3,3GHz-en hajtom, gyári hűtővel sem volt meleg.... de azért vettem rá egy AC Alpine 7 Pro-t. A videókártya is 700/1100ra van húzva, de még így is elég mellé a proci 3300on.
[ Szerkesztve ]

Hát úgy néz ki eddig volt P31es lapom, ez a sok gond a memóriák körül nem tetszik
Max 4 gigát ismer, ha mind a 4 slot-ban van ram el sem indul... áhhh
Kedden lecserélem egy Gigabyte EP43DS3L lapra, abba belemegy a 6 Giga ram is, így lesz benne 2x2Gb Geil Ultra és 2x1Gb Corsair XMS2, mind 800 CL4-4-4-12.
[ Szerkesztve ]

Ne hogy olyan lapot vegyél. Az meg lett írva, hogy a p31 4 modult csak akkor szeret ha egyoldalasak. Gigabyte EP35-DS4 
diablohungary.hu - tiszta erőből diablo :)
Francba már.
Csak 2 cirmos reset után tudtam beröffenteni a gépet. Ezt vajon miért csinálja???

Már meg van rendelve az EP43DS3L, miért mi baj van vele? Tesztet néztem róla, semmi gond nem volt vele. Ne ijesztgess
Ahol veszem ott sajnos nem volt EP35DS4, azért lett az EP43DS3L.
[ Szerkesztve ]

A p35-l gyengébbnek tartja a tisztelt nagyérdemű. A p35 kicsit butitott át kozmetikázott utóda. Amit linkeltem 19 krajcár. A 43?

A p43 20 papír, de itt egy helyi kis boltban veszem, itt a 35ös is drágább lett volna
igaz tuningban nem megy úgy a p43 mint a p35, de nekem annyi az igényem tuningra hogy az E5200am 11x300on, 3,3GHz-en tudjam benne hajtani, most is így megy a P31ben, ezt meg biztos hogy tudni fogja
Csak a p43 már tudja majd kezelni a 6 Giga ramot is végre, és PCI-express 2.0-t is ismer, bár ez nem sokat számít... Főleg a ramok miatt veszem. Ja és ezen már ICH10-es déli híd van 
[ Szerkesztve ]
Semmi, megoldódott.
Elmozdult a procihűtő 

Tiszteletem!
GA-G31M-ES2C
vagy
GA-G31M-ES2L
játék,stabilitás,tuning és minden téren melyiket ajánljátok?

Ott már a szimpátia és az alapos összehasonlitás után hozott döntés számit.

okés 
Az meg úgy reális sajnos, áfát leszámítod boltok úgy 11-12k körül kapják újan. Lehet én is lapot váltok, majd reviewzzzz az új lapodról 
(#5023 jenei92: Az es2l-ben gigabit lan van, az es2c-ben 100-as, én es2l-t vennék, főleg hogy ált.ban még olcsóbb is, es2l nálam rock stable 

Ok
Kedden jön meg a cucc, kíváncsi leszek én is mit mutat 6 Giga rammal, lehet kicsit túlzásba vittem?
Most abban reménykedem hogy a 64 bites Win7-tel nem lesz gond 
Egy anti-tuning Gigabyte G31M-S2C -től nem is olyan rossz, szerintem CPU-Z
Egyébként 3Ghz -en járatom, 24/7.
[ Szerkesztve ]
"Az igazi érték az nem is a szépség, meg nem az intelligencia, nem a humorérzék, nem az hogy milyen a kocsid, vagy az hogy mi a neved, hanem ha te kerülsz szóba azt mondják egy korrekt gyerek."
Miért lenne antituning a lap?
Mert nem tuningra tervezték és ha jól tudom csak 3 fázist kap a cpu..
"Az igazi érték az nem is a szépség, meg nem az intelligencia, nem a humorérzék, nem az hogy milyen a kocsid, vagy az hogy mi a neved, hanem ha te kerülsz szóba azt mondják egy korrekt gyerek."

Az a deszka az 5200-as procihoz tökéletes, ráadásul olcsó is 
Mod.: Ja igen, és ráadásul keveset is droppol, és elég stabilan tartja a feszt 
[ Szerkesztve ]
Netuddki, valahol a térben és időben! Vazze eltévedtem! Valaki?? Segitsééééééég!!
Hogy mire tervezték, az mellékes. A lap kiválóan alkalmas alacsony FSB-jű procik tuningolására. Pl. E2000, E4000, E5000 széria.Ezekből bizony sok van.
És ha 3 VRM is elég, akkor minek legyen több? Az ASUS dilije a tucatnyi VRM.
kriszbon, zoo8800: Nem azt mondtam, hogy teljes mértékben alkalmatlan csak nem éppen tuningra tervezték. Egyébként nekem sincs vele semmi bajom, teljesen megfelel ehhez a procihoz.
Azon az "anti-tuning" szón fennakadt a szemünk 
Ha én megveszem akkor 4x2 lesz benne
kell a mozillának meg a Q3-nak 
#5033 Gonosz15: Ahhoz képest hogy nem tuningra tervezték, az elmúlt hetekben 3 E5200-t rántottam a lapomban prime stabilan 4G-re
Épp csak azért cserélném le, mert 4 giga ramnál többet nem tudok beletenni. Kinéztem én is a p35-ds4-et, hát annyi kis kellemetlen-igaz orvosolható- gebaszt mondtak róla, hogy nem feltétlen cserélném már rá..p35 ide vagy oda.
Nekem a windows elindult 3600 -on. Aztán lehet hogy nem is a lap, meg a ramok hanem az én "tuning tudásom" szab határt a nagyobb órajel elérésének
Nem gyári hűtővel járatnám én is simán 3,6 -on de gyári hűtővel csúnyán 60 fok fölé kúszik mind a két mag. :S
Nekem a win 4200-ön is ment az utolsóval
csak prime nem díjazta -teszem hozzá ez 1.35V-on volt, lehet 1.45-ön 4.5 is meg lett volna-, es2l lapom van, "c" nem tetszett, 1ébként gyári hűtőtől mit vársz 3600-on? 
Tudom, nem is akartam 3600 -on járatni gyári hűtővel. Hülye azért nem vagyok 
Az antituning és a nem tuningra tervezett között ég és föld a különbség! Ez egy igen jól húzható lap. Unokaöcsémék E1200-asa 3GHz-n vígan megy és nem ez a vége neki.
Akkor meg ne elégtelenkedjél itt mert dühbe jövök
Antitunig lapot akarsz? vegyél egy mATX MSI-t, megkapod
Semmit nem lehet benne állítani.
Az lehet az alaplapom hibája hogy a gépem ha 4 giga ram van benne akkor az asztal betöltődése után befagy a gépem?De 2 giga rammal semmi probléma nincs.? ( KINGSTON HyperX 4096Mb DDR2 1066Mhz Black Edition KIT ) vagy ez nem az alaplap hibája? ( Gigabyte P31-ES3G ) ???
ELADÓ: Samsung SyncMaster 2233SN 21.5" LCD 5ms Wide GARANCIÁLIS! Fotóim: facebook.com/tofkaphotography :)

Hello!
Szerintetek mi a megoldás a következő hibára:
ha a gép standby módba kerül Win 7 RC alatt, egy idő után újraindul magától (látszólag), random. aztán megint lemegy standbyba, majd megint feléled. de közben senki nem nyúl hozzá? nem tudok dönteni, hogy ez Win feature/bug, vagy alaplap téma.
Veron
A hisztéria olyan betegség amit csak nők kaphatnak el, de férfiak halnak bele..
Hááát ez még OS probléma is lehet...főleg, ha más OSsel ez ment...
ELADÓ: Samsung SyncMaster 2233SN 21.5" LCD 5ms Wide GARANCIÁLIS! Fotóim: facebook.com/tofkaphotography :)

az előző lapom (EP31-DS3L rev2.1) meghalt ezért gariban cserélték egy EP31-DS3L rev1.0-ra. rögtön nem formáztam le a vinyót, még 2-3 napig használtam a régi XP-vel, akkor nem tapasztaltam hibát, igaz nem is emlékszem, hogy standbyban lett volna. utána felraktam a 7-et, és azóta jelentkezik ez a hiba.
A hisztéria olyan betegség amit csak nők kaphatnak el, de férfiak halnak bele..
Memtestet futtattál DOS alól?
ŐŐŐ nem azt hogy kell?:S 
[ Szerkesztve ]
Hali mindenkinek!
Új gépünk van, és szeretnénk egy kicsit tuningolni!
A konfig: Giga EP31-DS3L (rev 2.0), Intel E5200, Kingmax 2GB 800 Mhz!
Alapból 2.5 Ghz ugye - ha csak nagyon kicsit emelem a FSB-t, csak épp úgy, h 2.87 Ghz-en menjen, a RAM órajel meg 770 Mhz, tehát nem lépi túl a max értéket se, amit tud, akkor reboot, és 2.5 Ghz-en fut tovább...
Alapfeszt meg sztem nem kéne emelni 387 Mhz-hez...
Mit kell rajta állítani, h ennyit minimum bírjon? A BIOS is a legfrissebb. Prime 95 nem ad hibát 10 perc után se!
[ Szerkesztve ]
MINDHALÁLIG DEBRECEN!!!
Memtest86....free, le kell szedni bootolható formában és go.